12 Најдобар софтвер за уредување на поднаслови за 2024 година

Лаптоп кој прикажува транскрипциски софтвер со документ и пенкало, наведувајќи чекори за транскрипција на интервју за дисертација.
Научете ефикасни техники на транскрипција за интервјуата за дисертација. Кликнете за детален начин на упатство и совети!

Transkriptor 2024-04-23

Поднасловот е текстуална верзија на говорниот дијалог во видео или филм и поднасловот гарантира дека видео содржината е достапна за сите. Софтверот за уредување на поднаслов им овозможува на корисниците да креираат претплати за видео содржини, со внесување на претходни претставни датотеки, користејќи AI за генерирање на титлови и рачно внесување на титлови. Софтверот за уредување на поднаслов им овозможува на корисниците да го прилагодат фонтот, бојата, големината, поставувањето и тајмингот на постоечките титлови.

Transkriptor, позната по својата точност и брзина, е омилена меѓу креаторите на содржини. Тој ја поддржува транскрипцијата на преку 100 јазици, обезбедувајќи беспревршна интеграција низ платформите и уредите. Транскрипторот генерира титли со претворање на аудио или видео во текст, и исто така нуди одреден избор за извоз на поднаслов. Пробај сега !

12-те најдобри софтвери за уредување на поднаслов во 2024 година се наведени подолу.

 1. Movavi Video Editor: Софтвер за уредување на десктоп видео со вградена алатка за надоместување.
 2. Jubler: Бесплатен уредник за создавање на нови титли или уредување на постоечките, со алгоритам за оптимизација.
 3. Работилница за поднаслов: Бесплатен уредник на поднаслов со прилагодлив интерфејс, 40 поддржани јазици и опција за преземање на претходните претплати.
 4. Pop Subtitle Editor: Бесплатен основен уредник на поднаслов за Windows со преглед во реално време.
 5. ВидеоПрок: Целосен софтвер за уредување на видео со вграден уредник за поднаслов, компатибилен со Windows и Mac.
 6. Aegisub: Бесплатен софтвер за уредување на титли со менаџер на стилови, проверка на магии и преглед во реално време.
 7. Kapwing: Бесплатен онлајн уредник за видео со вклучена алатка за поднаслов.
 8. Typito: Веб-базиран уредник на поднаслов кој поддржува прецизни преводи на преку 100 јазици.
 9. Subly: Бесплатен софтвер за автоматски поднаслов со опции за AI титлови, качување на претходни претплатни датотеки, рачно внесување на текст на поднаслов и вработување на професионални транскрибери.
 10. Нова А.И. : An AI-driven tool for automatic subtitle generation that supports transcription and translation in 75 languages.
 11. Adobe Premiere Pro: Софтвер за уредување на видео на професионално ниво кој им овозможува на корисниците да уредуваат видеа и да креираат претплати во една апликација.
 12. Subtitle Edit: Бесплатен и отворен уредник познат по своите аудио визуелизатори, прикажувајќи бранови форми и спектрограми за полесна работа.

1 Мовави Видео уредник

Видео уредникот Movavi е софтвер за уредување на десктоп видео, дизајниран да создава филмови, слајдшоута и трејлери. Функцијата 'Title & Text' е неверојатно корисничка за брзо додавање, и уредување на изгледот на, поднаслови на било кој од 21 јазик Movavi подржува. Корисниците на Movavi можат да го прилагодат фонтот, бојата, големината, поставувањето и тајмингот на титловите, пред да бидат "изгорени" на видеото.

Основните карактеристики на Movavi се привлечни за почетниците, но корисниците известуваат дека секогаш мора да ги направат претплатниците во апликацијата бидејќи не подржува качување на претходните претплатни датотеки е недостаток. Movavi ограничува многу карактеристики во своето бесплатно судење од 7 дена, барајќи од корисниците да купат или 1-годишна претплата за 54,95 долари или доживотна лиценца за 74,95 долари за целосно пристап до нив.

2 Џублер

Jubler е бесплатен софтвер за уредување на поднаслов, за создавање нови претплати или уредување на постојните. Jubler нуди неколку напредни карактеристики, како алгоритамот за оптимизација кој автоматски ја подобрува синхронизацијата на титловите на аудиото и пакетната обработка за да Render повеќе поднаслови одеднаш. Jubler има автоматска проверка на правописот, пет поддржани јазици и преведувачки алатки за разлика од другите софтвери на уредници на поднаслов.

Jubler апликација е компатибилна со секој оперативен систем (Windows, Mac, Linux) кој има инсталирано Java Runtime Environment. Jubler корисниците известуваат дека се исклучени со тоа што мора да го преземат MPlayer за да го видат видеото со завршени претплати.

Интерфејсот на Работилницата за поднаслови ги прикажува своите карактеристики за уредување на поднасловот, изборот за снимање на видео во 2024 година.
Откриј ја работилницата за поднаслови, водечкиот уредник на титл во 2024 година. Кликнете за да ги подобрите вештините за снимање на видеото!

3 Работилница за поднаслов

Subtitle Workshop е бесплатен уредник на поднаслов кој им овозможува на корисниците да креираат, уредуваат и конвертираат поднаслови за да одговараат на најразлични медиумски формати. Најголемата предност на Subtitle Workshop е прилагодливиот интерфејс им овозможува на корисниците да ја прилагодат позицијата на одредени копчиња, правејќи создавање на титлови брзо и лесно.

Subtitle Workshop е совршен избор за обемни претплатнички проекти, со моќна функција за пребарување, 40 поддржани јазици и опција за превземање на претходни претплати од Базата на податоци за отворени претплати. Subtitle Workshop е помалку погоден за почетници и еднократни уредници, бидејќи разновидноста на алатки е лесно преголема.

4 Уредник за поднаслов на POP

Pop Subtitle Editor е бесплатен основен софтвер за уредување на поднаслов за Windows. POP Subtitle Editor е корисен за корисниците набрзина бидејќи им овозможува да ги уредуваат титлите додека го прегледуваат видеото, наместо да мораат да се враќаат напред-назад помеѓу видеото и посебен текстуални уредник.

POP Subtitle Editor им овозможува на корисниците да ја уредуваат големината, фонтот и бојата на титловите, што го прави идеален за создавање на повеќередови претплати на кои им е потребна нагорна прилагодување. Корисниците известуваат дека на POP Subtitle Editor им недостасува флексибилност бидејќи времињата на старт-стоп на титловите не можат да се сменат.

5 ВидеоПрок

VideoProc е целосен софтвер за уредување на видео за Mac и Windows, со вклучен моќен уредник на поднаслов. VideoProc им овозможува на корисниците да го уредуваат изгледот и позицијата на титлите и да ги извезуваат од видео. Вградениот пребарувач кој им овозможува на корисниците да пронаоѓаат и симнуваат претплати од другите медиуми го одвојуваат VideoProc.

Цената на лиценцата videoProc изнесува 78,90 долари по бесплатното судење, со поддршка за 8 различни јазици, но програмата им овозможува на корисниците да внесуваат субтилни датотеки во 3 формати (.ass, .SSA, .SRT).

6 Егисуб

Aegisub е бесплатен софтвер за уредување на титли за Mac и Windows, дизајниран за поправање на грешките во форматирањето на поднасловот. Aegisub ги синхронизира насловите на аудиото и има преглед во реално време кој му овозможува на корисникот да ја провери секоја линија текст.

Карактеристиката на Aegisub што го прави да се истакне е брановиот преглед на аудиото што го прикажува, за да им овозможи на корисниците да го усовршат тајмингот на титловите. Aegisub подржува 17 јазици, вклучувајќи еден малцински јазик (каталонски) и неколку словенски јазици (чешки, српски, бугарски) често исклучени од софтверите на уредниците на титлата. Aegisub е помалку погодна за почетници и еднократни уредници поради разновидноста и комплексноста на алатките.

Kapwing subtitle editor прикажан со кориснички интерфејс, помагачки тимови во ефикасно создавање на содржини.
Истражувај го Капвинг - интуитивниот уредник на титл за подигнување на видео содржината. Кликнете тука за да научите повеќе.

7 Капвинг

Kapwing е бесплатен онлајн видео уредник кој вклучува алатки за уредување на поднаслов, па корисниците мора да плаќаат 20 долари месечно за Про верзијата ако сакаат да пристапат до целосниот опсег на карактеристики. Едноставниот интерфејс во рамките на Kapwing им олеснува на корисниците да го контролираат времето, изгледот и позицијата на титловите.

Kapwin е најдобро прилагоден за создавање на титли за кратки видеа, бидејќи работи од корисниците за рачно вметнување на текст по ред или на одредени временски марки. Капвин поддржува 74 различни јазици, што значи дека корисниците можат да ја користат апликацијата за проширување на меѓународниот дофат на нивните видео содржини.

8 Типито

Typito е веб-базиран уредник на титл, кој чини 8 долари месечно за Соло планот и 21 долари месечно за Про планот. Типито не бара преземање или инсталирање на софтвер, што значи дека е јасно да се постави дури и за почетници. Типито е совршен избор за повеќејазичен субтитирање проект, бидејќи поддржува прецизни преводи на преку 100 јазици.

Typito подржува автоматско и рачно супституирање, со опции за увоз на премногу поднасловни датотеки (во SRT формат) или користење на неговиот вграден текст уредник, така што корисниците се слободни да го користат кој метод е најпогоден за нивниот проект. Бесплатната верзија на Typito ги ограничува корисниците со лимит за прикачување на 1GB видео и неотстранлив воден знак на финалниот производ.

9 Потчинета

Subly е бесплатен софтвер за уредување на поднаслов кој автоматски додава натписи на видео. "Суптилно се истакнува од другите уредници на поднасловот нудејќи низа опции за создавање на титлови. Корисниците се способни да избираат помеѓу автоматската AI транскрипција, користејќи премадни претплатници (SRT), или регрутирајќи професионални транскрибери. Субли интерфејсот е неверојатно интуитивен, при што текстот на поднасловот се појавува на банер од левата страна на екранот за авторот да го уредува како што видеото свири.

Subly има извонредно покривање на јазикот, поддржувајќи преку 100 јазици со точност од 98%, но корисниците мора да купат една од платените претплати почнувајќи од 25 долари месечно за пристап до целосниот опсег на карактеристики за уредување.

10 Нова А.И.

Нова е автоматска AI-водена алатка за генерирање на титли која се истакнува по својата способност да транскрибира и преведува автоматски. Тој поддржува 75 јазици и нуди опции за хардкодирање на титлите преку вашиот клип или преземање на претставни датотеки во формати како SRT, VTT, или TXT за додавање на вашиот играч. Нова А.И. Се забележува по неговата способност да ги прилагодува титлите во однос на јазикот и стилот. Иако има бесплатна верзија, таа доаѓа со ограничувања како што е воденото означување и максималното времетраење на поднасловот од 30 минути. Платените планови почнуваат од 10 долари месечно.

Adobe Premiere Pro интерфејс кој ги прикажува своите напредни можности за уредување на видео, идеален за брзи, прецизни уредувања.
Запознајте се со Adobe Premiere Pro за ажурирање на видео. Ажурирање сега за ненадвоени перформанси.

11 Adobe Premiere Pro

Adobe Premiere Pro е софтвер за уредување на видео на професионално ниво, кој чини 29,99 долари месечно. Главната атракција на Adobe Premiere Pro е тоа што софтверот им овозможува на корисниците да уредуваат видеа и да креираат претплати во една апликација, со опции за уредување на автоматските натписи. Adobe Premiere Pro , исто така, има неверојатно покривање на јазикот, поддржувајќи 68 јазици и дијалекти вклучувајќи галиски, кмерски и македонски јазик.

Напредните алатки тешко се придвижуваат за корисниците на почетното видео иако Adobe Premiere Pro им помага на корисниците во додавањето точни и атрактивни натписи.

12 Уредување на поднаслов

Бесплатен и отворен уредник познат по сеопфатниот сет на карактеристики, вклучувајќи аудио визуелизатори за прикажување на бранови форми и спектрограми. Се интегрира со речниците на Open Office за проверка на правописот и подржува широк спектар на поднасловни формати. Фонтови како Џорџија и Имфакт се препорачуваат за натписи во рамките на овој софтвер, што го прави разновидна алатка за уредување на титлови.

Што е уредник на поднаслов?

Уредникот на поднасловот е апликации, веб-сајтови или десктоп софтвери кои му овозможуваат на корисникот да создаде нови претплати, или да ги уредува постоечките. Корисниците или вметнуваат текст линија-по-линија во уредникот на поднасловот или внесуваат претходен претходен претплатен датотека за да создадат нови претплати. Уредниците на поднасловот им даваат на корисниците контрола за прилагодување на фонтот, бојата, големината, поставувањето и тајмингот на постоечките субтлови.

Која е целта на уредникот за поднаслов?

Целта на уредникот на поднасловот е да создаде нови претплати, да го уредува изгледот, позицијата или времето на постоечките титлови и да ги претвори насловите во медиумски формати. Многу причини го потребни уредувањето на титловите. Причините се да се рефлектираат ажурирани информации, да се направи повеќе простор за важни визуелни елементи на екранот или подобро да се совпаѓаат со целокупната тема на видеото.

Што да се разгледа во изборот на уредник на поднаслов?

При изборот на уредник за поднаслов, треба да се земат предвид неколку клучни фактори за да се осигура дека избраниот софтвер ќе ги задоволи вашите специфични потреби и ќе ја зголеми вашата видео содржина ефикасно. Еве што треба да се смета:

 1. Леснотија на употреба: Интерфејсот треба да биде интуитивен и кориснички пријателски, овозможувајќи ефикасна навигација и работа без стрмна крива на учење Ова е клучно за почетниците и искусните корисници брзо да креираат или уредуваат титлови.
 2. Карактеристики и функционалност: Барајте софтвер кој нуди сеопфатни карактеристики како што се поддршка за различни формати на поднаслов (на пример, SRT, ASS, SUB), можност за прилагодување на типот на фонтот, големината, бојата и позиционирањето, како и синхронизација на времето и можностите за автоматска транскрипција.
 3. Можности за интеграција: Можноста за интегрирање со софтверот за уредување на видео и други платформи може да го рационализира вашиот работен тек Барајте уредници за поднаслови кои овозможуваат директен увоз и извоз на видео датотеки и формати на поднаслов.
 4. Опции за прилагодување: Најдобрите уредници на поднаслови обезбедуваат опширни опции за прилагодување, овозможувајќи ви да ги прилагодите титловите за да се совпаѓаат со стилот и естетиката на вашата видео содржина.
 5. Соработка Карактеристики: Ако работите како дел од тим, размислете дали софтверот поддржува соработка, овозможувајќи им на повеќе корисници да работат на истиот проект истовремено.
 6. Модели за цена и претплата: Проценете ги трошоците во однос на понудените карактеристики Некои уредници на поднасловот се бесплатни со основни функционалности, додека други бараат претплата или купување за напредни функции.
 7. Поддршка на клиентите и туторијали: Пристапот до доверлива поддршка на клиентите и сеопфатни туторијали може да биде непроценлив, особено кога се среќавате со технички прашања или учите како да го користите софтверот.

Кој е најдобриот софтвер за бесплатен уредник на слободни титли?

Најдобриот бесплатен софтвер за уредување на титли е Aegisub бидејќи Aegisub има менаџер за стилови, проверка на правописот и преглед во реално време на титлите вградени. Aegisub има уникатна карактеристика на прикажување на преглед на бранови форми на аудиото за да му помогне на корисникот да го најде точното време за почеток на дијалогот. Aegisub има извонредна јазична покриеност вклучувајќи ги регионалните дијалекти и јазици кои обично се префрлени од страна на софтверите на уредниците на поднасловот.

Ефикасно суптилирање со Transkriptor: Крајна алатка за креатори на содржини

За креаторите на содржини кои бараат ефикасен начин за генерирање на претстави, Transkriptor се појавува како истакнато решение. Засилување на напредните AI, Transkriptor нуди високо прецизни транскрипциски услуги на преку 100 јазици, осигурувајќи ја вашата видео содржина да биде достапна за глобалната публика. Го поедноставува процесот на суптилирање со претворање на аудио или видео во текст брзо, овозможувајќи брзи уредувања директно во рамките на платформата.

Корисниците можат да ги извезуваат своите претплати во SRT формат, комплетирани со временски дамки и имиња на говорници, обезбедувајќи компатибилност низ различни платформи и видео плеери. Без разлика дали работите на мал проект или професионална продукција, Transkriptor ги обезбедува карактеристиките и леснотијата на користење потребни за производство на јасни и прецизни титлови, што го прави идеален избор за креаторите на било кое ниво. Пробај бесплатно!

Често поставувани прашања

Google Chrome го преведува текстот на веб-страницата, но директно не преведува претплати. Користете онлајн алатки за преведување или наменет софтвер за уредување на поднаслов за прецизен превод на поднаслов.

Уредниците можат да ги преведуваат претплатите во видео со користење на софтвер за уредување на видео со вградени преведувачки карактеристики или увезување на претплатниците во алатка за превод. Но, неопходно е да се прегледаат и прилагодат преведените претплати.

Најдобриот преведувач за титлови зависи од фактори како јазични парови, карактеристики како транскрипција и корисници. Популарните опции вклучуваат Transkriptor, поедноставен и професионален софтвер за превод како Phrase Localization Platform или memoQ.

Авто-генерираните претплати се преведени користејќи го истиот процес како рачни претплати. Уредниците треба да ги увезуваат автогенерираните претплати во алатка за превод, а потоа да го уредуваат и усовршуваат преводот за точност.

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст