Како да се транскрибираат состаноците на Google Meet (2023)

Индивидуален во формална облека на биро, гледајќи Google Meet состаноци транскрипција на екранот.
Подобро да се анализираат Google Meets состаноци со транскрипција.

Transkriptor 2022-08-26

Google Meet е една од најпопуларните платформи за видео конференции достапна денес. Луѓето широко го користат Google Meet ширум светот бидејќи е многу лесен за користење. Во оваа статија, ќе ви покажеме како да препишувате состаноци на Google Meet.

Што е Google Meet?

Google Meet е апликација за видео состаноци која им овозможува на бизнисите и училиштата да одржуваат виртуелни состаноци и конференции. Google Meet е исто така лесен за користење и пристап на кој било уред со интернет конекција. За да користите Google Meet, едноставно креирате состанок и поканувате учесници.

Откако ќе започне состанокот, сите учесници можат да се видат и слушнат. Google Meet нуди и функции како споделување екран и снимање за да можете да ги снимите суштинските моменти од состаноци.

Зошто луѓето користат Google Meet?

Има многу причини зошто некој би сакал да ја користи оваа бесплатна услуга. Некои од најчестите се:

 • За да се поврзете со други луѓе
 • За да присуствувате на онлајн настани
 • Да соработуваат со други
 • За да се придружите на онлајн заедниците
 • За одржување виртуелни состаноци и конференции
 • Да предавате или да научите онлајн

Кои се записниците од состаноци на Google Meet?

Преписите од состаноци на Google Meet се одличен начин да ги следите вашите состаноци и разговори. Транскриптите од состаноците се автоматски за сите состаноци и се достапни за прегледување или преземање од картичката „Средби“ во вашиот Календар на Google.

Што е пример за транскрипција на состанок на Google Meet?

Еве 5 примери на препис на состанок на Google Meet:

 • Резиме на деловен состанок
 • Резиме на состанокот на тимот
 • Резиме на состанокот на одборот
 • Резиме на состанокот на персоналот
 • Резиме на состанокот на раководството
Google Meets е апликација за видео состаноци

Кои се придобивките од преписот на состанокот на Google Meet?

Има многу придобивки од преписот на состанокот на Google Meet.

 1. Прво, ви овозможува да имате запис од состанокот за идна референца.
 2. Второ, транскриптот може да генерира записници од состанокот.
 3. Трето, транскриптот може да се користи за следење со учесниците на состанокот по завршувањето на состанокот.
 4. Конечно, транскриптот може да се сподели со другите кои не беа во можност да присуствуваат на состанокот.

Може ли да препишувате состаноци на Google Meet користејќи асинхрони далечни микрофони?

Може да ги транскрибирате состаноците на Google Meet користејќи асинхрони далечни микрофони. Алтернатива е користењето програма за говор во текст што е компатибилна со платформата на Google Meet.

Постојат многу различни програми кои ја нудат оваа услуга, така што ќе треба да истражите која од нив најдобро би функционирала за вас и вашите потреби. Откако ќе најдете програма што ви се допаѓа, можете да ги следите упатствата за да ја поставите и да почнете да ја користите за да ги препишувате вашите состаноци.

Како да земете и препишете минути од состанок на Google Meet?

За да одвоите минути за време на состанок на Google Meet:

 • Отворете нов Google Doc
 • Обележете го документот со датумот, времето и учесниците на состанокот
 • На почетокот на состанокот, најавете дека ќе водите записник
 • Како што напредува состанокот, напишете резиме на она што се дискутира во форма на точки
 • На крајот на состанокот, благодарам на сите за учеството и испратете им копија од записникот

За да препишете минути од состанок на Google Meet:

 • Отворете го снимениот состанок на Google Drive
 • Кликнете на „Повеќе дејства“ и изберете „Транскрипција“
 • Автоматски ќе се генерира препис од состанокот и ќе се додаде во документот
 • Уредете го преписот колку што е потребно за да се обезбеди точност

Често поставувани прашања за состаноци на Google Meet

Има многу придобивки од препишувањето состаноци Google Meet . Прво, тоа ви овозможува да имате писмен запис од состанокот што може да се повика подоцна. Ова може да биде корисно за прегледување на минатите дискусии или ако има некои спорни точки. Дополнително, препишувањето може да помогне да се направи состанокот попристапен за луѓето со наглух или кои зборуваат англиски како втор јазик. Конечно, препишувањето може да ви помогне да останете фокусирани за време на состанокот и да земате поефективни белешки.

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст