Конвертирај аудио во текст

Автоматски транскрипирајте ги вашите состаноци, интервјуа, предавања и други разговори на македонски јазик.

Најсовремена вештачка интелигенција, едноставен интерфејс

Препиши го аудиото на текст на 40+ јазици

Доверливи од 100.000+ клиенти од целиот свет.

Trustpilot

4.8/5

Оценет одличен 4.8/5 врз основа на 100+ прегледи на Trustpilot.

img

Создавајте автоматски белешки за состаноци со помошник со вештачка интелигенција

Никој не треба да губи време рачно да ги бележи состаноците. Дозволете сите од вашиот тим да учествуваат на состанокот. Асистентот за состаноци Transkriptor автоматски се придружува, снима и ги транскрибира вашите онлајн состаноци.

Разговарајте со Transkriptor AI Assistant за вашите разговори

Поставувајте какви било прашања за вашите разговори, видеа и гласовни снимки. Асистентот за вештачка интелигенција на Transkriptor ќе одговори веднаш. Повеќе не треба да го читате целиот текст или да слушате аудио снимки. Веднаш добијте ги одговорите на прашањата што ги барате.

img
img

Транскрипција на 100+ јазици

Можете да ги преведете вашите транскрипти на други јазици со еден клик од внатрешноста на контролната табла на Transkriptor. Сега, можно е да се интерпретираат снимки на странски јазици и да се создаваат пишани содржини на повеќе јазици.

Соработувајте од далечина и истовремено

Далечинската комуникација не е лесна. Transkriptor му дозволува на целиот ваш тим да работи на истиот документ истовремено.

img

Не трошете време со конверзија на формати

Никој не треба да се грижи за форматите на датотеки. Transkriptor ги поддржува сите аудио и видео датотеки. Сè што треба да направите е да притиснете upload и остатокот да го оставите на Transkriptor.

Пристапете до Транскриптор од каде било

img

Снимајте ги вашите состаноци со кој било уред. Користете мобилна апликација Transkriptor, екстензија на Google Chrome и бот за виртуелен состанок што се интегрира со Zoom, Microsoft Teams и Google Meet. Транскриптор ги собира сите ваши разговори на едно безбедно и достапно место.

Карактеристики

Богати опции за извоз

Извезете ги вашите датотеки како обичен текст или датотека со превод. (TXT, SRT, Word или обичен текст).

Транскрипција од врската

Транскрибирајте било кое аудио/видео од интернет како YouTube, Google Drive и OneDrive со едноставно копирање и поставување на линкот на страницата на Transkriptor.

Уредете со бавно движење

Користете го богатиот уредувач на текст на Transkriptor за да исправите помали грешки и да ги промените имињата на звучниците со слушање на аудио во бавно движење

Споделување датотеки за препис

Споделете која било од вашите транскрипции со вашиот тим со еден клик

Соработка на датотеки

Соработувај со датотеките со твојот тим. Уредете ги дозволите, организирајте ги вашите датотеки и папки.

Препознавање на повеќе звучници

Транскриптор ќе открие и ќе одвои различни звучници во датотека.

Поддржани јазици

Еве ги најпопуларните јазици што ги поддржува Transkriptor.

img

Англиски

img

португалски

img

турски

img

шпански

img

хебрејски

img

француски

img

германски

img

арапски

img

бугарски

img

кинески

img

хрватски

img

чешки

img

дански

img

холандски

img

естонски

img

фински

img

грчки

img

хинди

img

унгарски

img

исландски

img

индонезиски

img

ирски

img

италијански

img

Јапонски

img

корејски

img

латвиски

img

Литвански

img

македонски

img

малајски

img

норвешки

img

полски

img

романски

img

руски

img

српски

img

словачки

img

словенечки

img

шведски

img

тајландски

img

украински

img

виетнамски

Обезбедување од ентерпрајз-клас

Безбедноста и приватноста на клиентите е наш приоритет на секој чекор. Ние ги исполнуваме SOC 2 и GDPR стандарди и обезбедуваме вашата информација да биде заштитена во секое време.

GDPR
ISO 27001
SSL
SOC 2

Транскрипторот е...

Брзо

Моќната вештачка интелигенција на Transkriptor генерира онлајн транскрипции за неколку минути. Transkriptor ќе ја заврши вашата нарачка за половина од времето на влезното аудио.

Точен

Транскрипторот може да достигне точност до 99% при препишување на вашите датотеки во зависност од квалитетот на звукот.

Достапно

Цената на Transkriptor е пониска од огромното мнозинство на услуги за транскрипција. Нудиме бесплатен пробен период за транскрипција при пријавување.

Една претплата 3 решенија

Соработувајте на датотеки со вашиот тим. Уредете ги дозволите и организирајте ги вашите датотеки и папки.

Текст во говор

img

Speaktor

Претворете го вашиот текст во глас и читајте на глас

Говор во текст

img

Transkriptor

Претворете ги вашите аудио и видео датотеки во текст

Генератор на текст со вештачка интелигенција

img

Eskritor

Креирајте содржина генерирана со вештачка интелигенција

Транскрипција во 4 едноставни чекори

1

Регистрирај се

Прво кликнете на копчињата „Најави се“ или „Пробај го бесплатно“. Второ, можете да продолжите со вашите сметки на Google и Facebook или можете да се регистрирате со вашата е-пошта.Тоа е сè, сега можете да ја користите вашата сметка на Transkriptor за да конвертирате аудио во текст.

2

2. Поставете ја вашата датотека

Кликнете на копчето „Подигни“ за да отидете на вашата контролна табла. Или спуштете ја датотеката во областа за влечење и пушти или започнете со снимање аудио.Можете исто така да ја залепите веб-врската на датотеката што сакате да ја препишете.

3

3. Проверете ја вашата е-пошта

Моќната вештачка интелигенција на Transkriptor генерира онлајн транскрипции за неколку минути. Transkriptor ќе ја заврши вашата нарачка за половина од времето на влезното аудио.

4

4. Уредете, преземете или споделувајте

Користете го богатиот уредувач на текст на Transkriptor за да поправите помали грешки. Потоа, кога ќе завршите со уредувањето, можете да ја преземете вашата датотека во кој било формат што сакате (SRT, TXT или Word).

Што вели клиентот?

4.8/5

Доверливи од 100.000+ клиенти од целиот свет.

4.5/5

Оценети 4,5/5 врз основа на 50+ прегледи на Capterra

4.5/5

Оценети 4,5/5 врз основа на 50+ прегледи на G2

Најчесто поставувани прашања

Transkriptor е онлајн софтвер за транскрипција кој го конвертира звукот во текст со користење на најсовремена AI Transcriptor обезбедува апликации за Android и iPhone, екстензии на Google Chrome и услуга на веб-страница. Можете брзо да го транскрибирате вашиот состанок за Zoom, подкасти или која било видео/аудио датотека. Нашата веб-апликација може да се користи во многу области, од препишување новинарско интервју до титлување на онлајн содржини.

Transkriptor е веб-апликација која е исклучително лесна за употреба. Не е потребна инсталација. Едноставно поставете ја вашата датотека и започнете.

Потребно е приближно половина од времето на аудио датотеката за Transkriptor да ја претвори во текст. На пример, вашата 10-минутна аудио датотека ќе се препише за само 5 минути.

Транскриптор може да ги диктира вашите говори со точност до 99%. Точноста зависи од квалитетот на аудио датотеката

Transkriptor ги поддржува сите формати на аудио и видео датотеки како влезни (MP3, MP4, WAV, AAC, M4A, WEBM, FLAC, OPUS, AVI, M4V, MPEG, MOV, OGV, MPG, WMV, OGM, OGG, AU, WMA, AIFF , ОГА). Можете да ги извезувате вашите транскрипции во формати на датотеки TXT, SRT или Word.

Да, Transkriptor го поврзува вашето аудио со текстот во неговиот онлајн уредувач на текст во кој можете лесно да го слушате вашето аудио и да ги уредувате вашите транскрипции. Можете да ги преземете вашите транскрипции за неколку секунди или можете да го користите онлајн уредникот на Transkriptor за лесно и брзо уредување.

Нудиме бесплатен пробен период за транскрипција при пријавување. Кликнете на копчето „пробајте го бесплатно“ за да се препишете бесплатно. Ако ви се допаѓа квалитетот на транскрипцијата и претпочитате да препишувате повеќе, можете да ја надградите вашата сметка.

Транскриптор се користи од многу професионалци и студенти. Меѓу клиентите на Транскриптор има државни службеници, општини, правни професионалци, лекари, докторанти, специјалисти за маркетинг и луѓе од различни индустрии.

Клиентите на Transkriptor најчесто го користат за транскрипција на нивните подкасти, интервјуа, онлајн часови, конференции, семинари и вебинари. Транскриптор е најдобриот асистент за транскрипција на интервју, транскрипција на предавања и видео транскрипција.

Најнови новости