Зошто транскрибирачките интервјуа се важни?

Препишување на интервјуа прикажани од 3Д фигури во кутија, истакнувајќи го процесот на интервју за јасност.
Транскрибирањето на интервјуата ја зголемува точноста и пристапноста - откријте зошто е од клучно значење.

Transkriptor 2024-01-17

Аудио транскрипцијата има повеќе употреби, од кои едното е транскрибирање на интервјуа. Ова може да бидат интервјуа за работа, интервјуа со полицијата, па дури и правни интервјуа. Што и да е типот на конкретно интервју, имајќи можност да претвори аудио снимка на состанокот во текстуална плоча е непроценлива.

Да ви дадам увид и да ја покажам моќта на оваа служба јас одговарам на прашањето, зошто ги пренесувам интервјуата важни подолу.

Бенефиции од транскрибирачки интервјуа

Покрај тоа што има пишан запис за интервјуто, аудиото до текстуална транскрипција е особено корисно и нуди други бенефиции вклучувајќи подобрена пристапност, подобрена комуникација и подобра анализа.

Точно штитување на архивите

Наједноставно, сервисот за аудио транскрипција ви дава пишан запис за интервју. Оваа текстуална датотека може да биде поднесена и складирана во вашата компанија или лични записи и никогаш нема да замине. Секогаш е таму и секогаш може да се враќа во случај на спорови, или потреба од понатамошна анализа.

Транскрипциските досиеја ви овозможуваат да создадете точни записи на интервјуа и состаноци наместо едноставно да се потпирате на меморијата или набрзина напишаните белешки на хартија.

За понатамошни анализи и истражувања

Интервјуата обично имаат ограничен временски рок. Можеби имате задржување на интервјуа за да поминете за еден ден на пример, или можеби немате време за долги состаноци. Како и да е, тие обично се кратки, и има само ограничен број на детали кои можете да ги извлечете од нив додека се одвиваат.

Со користење на транскрипциска услуга можете да одвоите време потоа за да извршите опсежно истражување и анализа на интервјуто. Транскрибираната текстуална датотека може да се користи на неопределено време и можете да ја искористите за да го искористите вашиот процес на интервјуирање и донесување одлуки без никакви временски ограничувања.

За подобрување на пристапноста и споделувањето

Како го споделуваш тоа што се случи во интервју со некој друг? Мораш да го искористиш сеќавањето за да се сетиш што се случило и вербално да им кажеш. Ова не е точно стабилна форма на споделување и може да биде неверодостојно ако времето поминало и твојата меморија станала малку магла.

Користењето на сервис за аудио транскрипција го отфрла ова и ја прави достапноста и споделувањето на интервјуата бесконечно подобро. Наместо да се обидувате да ги истепате длабочините на вашето сеќавање за да се сетите на она што се случи, едноставно можете да го испратите транскрибираниот текстов документ на луѓето на кои им треба!

Да се намали погрешното толкување и грешки

Атмосферата за време на интервјуто често е напната со високо ниво на притисок и тоа може да доведе до погрешно толкување на информациите. За време на интервјуто, можете погрешно да го смислите она што некој го кажал, или целосно да пропуштите нешто важно што придонеле.

Вакви грешки можат да бидат скапи и би можеле да доведат до лажни впечатоци од интервјуто. Со користење на транскрипција на аудио-текст услуга, ништо не е пропуштено или погрешно интерпретирано. Имаш пишано досие за точно кажаното.

Тогаш можеш да го анализираш за да разликуваш како точно се одвиваше интервјуто, и ако имаше работи кои не ги собере на тоа би можеле да бидат важни. Тоа, исто така, значи дека имате непобитен доказ ако некој вмешан се обидел да оспори нешто што било кажано за време на интервјуто.

За подобрена комуникација за време на интервјуто

Дали некогаш сте биле во интервју каде што интервјуерот постојано престанувал да води белешки? Најдов дека ова може да биде нарушувачки и да го прекине протокот на интервјуто. Тоа, исто така, може да стави непотребен притисок врз лицето кое е интервјуирано бидејќи може да се најде себеси прашувајќи се што точно пишува интервјуерот!

Снимајќи и препишувајќи интервјуа, нема потреба од рачно земање на белешки. Ова овозможува подобра комуникација за време на интервјуто и му овозможува да тече поприродно. И интервјуирачот и интервјуираниот можат да се концентрираат на тоа што се зборува, и да добијат вредност од интервјуто за разлика од тоа да бидат вклучени во земање на белешки.

Двајца професионалци спроведуваат интервју, истакнувајќи го значењето на транскрипцијата.
Фатете го секој збор со точност во интервјуата за да не се пропушти деталите.

Нешта кои треба да се запаметат кога ги пренесуваат интервјуата

Сервисите за аудио транскрипција секогаш мора да се користат внимателно и со претходно планирање. Нештата кои треба да се запаметат вклучуваат:

  • Аудио транскрипцијата мора да биде во согласност со локалните закони.
  • Морате да добиете согласност од сите вклучени страни за да го снимите интервјуто.
  • Пишаните записи од интервјуто мора да се согласуваат со локалните закони за заштита на податоците .

Прво, мора да бидеш легално способен да го транскрибираш интервјуто и во зависност од твојот регион може да има закони за приватност кои го спречуваат ова. Второ, ако е легално добро, етички е (а често и законски услов) да ги информирате сите вклучени страни и да ја добиете нивната согласност за снимање на состанокот.

Конечно, секој документ што ќе го создадете од интервјуто мора да се согласува со законите за заштита на податоците. Ова вклучува работи како правилно складирање, споделување информации и безбедносни мерки за заштита на приватноста на лицето.

Најмногу од вашите интервјуа со сервис за аудио транскрипција

Како што можете да видите, транскрибирањето на интервју може да биде непроценливо и можете да добиете толку многу повеќе од процесот. Тоа овозможува појасно разбирање на она што се случи, ја намалува шансата дека важната информација е пропуштена, и исто така може да ја подобри комуникацијата за време на самото интервју.

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст