15 Најдобар затворен софтвер за натрупување во 2024 година

Илустрираниот компјутерски екран прикажува алатки
Најдобриот софтвер за затворени натпи за 2024 отклучува видео ангажман на следното ниво - откријте како во нашиот водич!

Transkriptor 2024-03-29

Затворените натписи (CC) се текстуални верзии на изговорените зборови и звуци во видео. Затворените натпи се дијалог, музика, звучни ефекти и покажуваат кој зборува. Затворените натлози им помагаат на луѓето да слушнат Тешкотии да разбереш што се случува во видеото.

Затворениот натпис гарантира дека видеата се достапни за повеќе гледачи и го зголемува дофатот на содржината бидејќи корисниците можат да ја најдат преку пребарувачите. AI-напојуваат софтвери или човечки уредници автоматски или рачно додаваат затворени натписи на видеа.

15-те најдобри затворени натписи се наведени подолу.

 1. Transkriptor: Водечка алатка за транскрипција која им дозволува на корисниците да извезуваат натписи за употреба во други програми Обиди се Бесплатно!
 2. Rev: Платформа за натпишување во облак со брз пресврт од 5 минути и ниска цена од 0,25 долари за минута.
 3. Amara: Бесплатен рачен сервис за натпис со целосна контрола врз фонтот на натписот, големината, бојата и тајмингот.
 4. YouTube: Вградената алатка за натписи на YouTube за претходно снимени видеа и преноси во живо.
 5. MacCaption и CaptionMaker: Затворените софтвери за наткажување за Mac и Windows работат на ист начин со тоа што им овозможуваат на корисниците да аплоцираат и натрупуваат видеа.
 6. Trance: Веб базиран софтвер за автоматски наткажување кој поддржува над 100 јазици и повеќејазично наткажување.
 7. Sembly: Софтвер за натписи во живо за транскрипција на состаноци, дизајниран со примарна цел на подобрување на интеракциите за кориснички услуги.
 8. Kensho Scribe: Буџетски пријателски транскрипциски сервис кој создава натписи за 0,16 долари за минута.
 9. Livecast media: Сервис за стриминг во живо кој нуди автоматски наткази за телевизиски емисии, видеоигрови потоци и livestreams на социјалните медиуми.
 10. DivXLand: Бесплатен медиумски претплатник за Windows со покривање на малцинските јазици честопати се исклучува со затворен софтвер за натпишување.
 11. Verbit: Платформа за транскрипција, натпис и превод за претходно снимени видеа и настани во живо.
 12. Adobe Presenter: Вградената алатка за натпива која ја нуди Adobe за состаноци и онлајн настани.
 13. Covideo: Алатка за создавање на персонализирани видеа со наткажани видеа како еден дел од пошироките маркетинг стратегии.
 14. Txtplay: Автоматска транскрипција која генерира натписи кои ги следат Netflix стандардите на поднасловот.
 15. CaptionHub: Онлајн алатка за надоместување на видеа која им нуди на корисниците избор за заштеда на натписи како одделни датотеки.

Интерфејсот на Transkriptor прикажува аудио претворање во текст, поддржувајќи преку 40 јазици за различни датотечни формати.
Рационализирајте го процесот на транскрипција и снимете со Transkriptor. Пријавете се денес за аудио без напори за претворање во текст!

1 Transkriptor

Transkriptor е водечка транскрипциска алатка која претвора видео датотеки до текст за да ги направи подостапни. Со својата технологија за претворање на говор во текст, Transkriptor се претвора во претворање на зборовите во точни текстови, што го прави витална алатка за создавање затворени натписи. Неговата робусна транскрипција на AIобезбедува висока точност, умее да ракува со различни дијалекти и специјализирани терминологии, правејќи ја погодна за широк спектар на содржини.

Transkriptor корисниците добиваат прецизни транскрипти кои потоа можат без напор да се користат за натпис со овозможување на корисниците да внесуваат видео фајлови директно во платформата. Transkriptor е многу корисна за оние кои сакаат да ги направат своите информации достапни за поголема публика, вклучувајќи луѓе кои се глуви или тешки за слушање.

Почетната страница на Rev ги прикажува транскрипциските услуги за брзо, точно претворање на аудио во текст за професионалци.
Откријте ги транскрипционите услуги на Rev за претворање на аудио во текст. Рационализирај го работниот тек веднаш!

2 Rev

Rev е платформа за натписи базирани на облак за додавање на транскрипти, натписи и претплати на видео содржини. Rev е неверојатно брз, одземајќи само 5 минути за да генерира 90% точни натписи со скоро совршена диференцијација на говорниците. Интерфејсот има сликарски речник, така што Rev корисниците можат да го персонализираат речникот кој софтверот го признава.

Корисниците известуваат дека и покрај тоа што Rev се кориснички и исплатливи, софтверот кој поддржува само англиски е недостаток. Rev се натпреварува во поглед на функционалноста и перформансите со премиум софтвери за натпис.

Веб-страницата на Amara која покажува како лесно да додавате претплати на видеа онлајн, зголемувајќи ја пристапноста на гледачите.
Amara го поедноставува додавањето на титлови на видеата онлајн, правејќи ја содржината достапна низ целиот свет. Почнувај бесплатно.

3 Amara

Amara нуди бесплатен сервис за натпис кој им овозможува на корисниците да креираат свои рачни натписи. Amara обезбедува контрола врз тоа кога се појавуваат натписите и нивното времетраење на екранот, обезбедувајќи синхронизација со аудиото. Amara им овозможува на корисниците да го прилагодуваат текстуалниот фонт, големината и бојата за разлика од другите софтвери за натпис. Корисниците кои брзо ги учат тастатурата ќе најдат оперативни Amara поефикасни и корисни.

4 YouTube

YouTube нуди бесплатна вградена алатка за создавање на натписи за претходно снимени видеа и преноси во живо. Правењето на натлози на YouTube е толку лесно, бидејќи сите корисници треба да го направат е да качи видео во Студиото за творци и да избере јазик за натпишувањата. Корисниците можат да внесат постоечки транскрипција, која е или автоматски синхронизирана со видеото или рачно синхронизирана со додавање на временски кодови.

интерфејсот на CaptionMaker за снимање на видеото и претставувањето ги пренесува дигиталните работни текови низ уредите.
CaptionMaker го поедноставува снимањето на видеото и супституирањето во дигиталните работни текови, зајакнувајќи ја пристапноста. Пробај веднаш!

5 MacCaption и CaptionMaker

MacCaption и CaptionMaker се два затворени софтвери за Mac и Windows оперативни системи, кои работат на ист начин. И MacCaption и CaptionMaker им овозможи на корисниците да вметнат текст и да го извезат финалниот производ во различни формати. Софтверите нудат контрола врз времето на натписите, осигурувајќи се дека тие се појавуваат во совршен момент. Главниот апел на MacCaption и CaptionMaker е дека и двајцата им овозможуваат на корисниците да внесуваат и снимаат повеќе видеа.

Пакетот кој ги комбинира MacCaption и CaptionMaker не е буџетски пријателски. Минимумот за двете почнува од 1.898 долари. Бесплатна пробна верзија е достапна за да корисникот може да процени дали софтверот е соодветен за нив за среќа.

6 Trance

Trance е веб базиран затворен софтвер за натпис кој автоматски генерира транскрипти и преводи. Корисниците можат да вметнат постоечки транскрипти во Trance уредник, да го уредат форматирањето на текстот и да создадат претпоставки. Trance нуди персонализирани тастатура, автоматски превод на преку 100 јазици и повеќејазично натрупување. Корисниците го наведуваат недостатокот на идентификација на звучниците и повремената бавност на програмата како недостатоци.

Планот за Trance ценење не е јавно достапен, бидејќи корисниците прво мора да се јават во тимот на производи за да закажат демо на софтверот.

Главната страница на Семби го промовира најпаметниот AI тимски асистент за транскрипција, слично на Word диктација.
Издигнете видеа со натпис со Sembly, AI асистент совршен за дополнување на диктацијата на Microsoft Word.

7 Sembly

Sembly е софтвер за натписи во реално време кој ги транскрибира состаноците, создавајќи резиме за учесниците да ги разгледаат темите за кои се дискутира. Sembly апликација ги снима заемодејствата за кориснички услуги за обука на персоналот со кој се соочува клиентот. Sembly е компатибилен со алатките за управување со односи со клиентите (CRM) како HubSpot, Pipedrive и Zapier.

Sembly нуди четири центиметри. Бесплатната претплата им дава право на корисниците на 4 часа транскрипција во живо и едно аплоцирање од 1 час месечно. Професионалната претплата чини 10 долари месечно. Претплатата на тимот чини 20 долари месечно, а претплатата на претпријатијата е решена од страна на претставник.

Веб-страница на Кеншо со текст на 'SOLUTIONS', нудејќи напредни AI алатки кои ја надополнуваат диктацијата на Word.
Откријте ги AI решенија на Кеншо кои ја зајакнуваат продуктивноста заедно со функцијата за диктација на Microsoft Word.

8 Kensho Scribe

Kensho Scribe е транскрипција која создава затворени натписи за било кој аудио фајл, како што се повици, интервјуа или подкасти. Kensho Scribe е решение за наведување на буџетот, кое чини 0,16 долари за минута аудио, што дава доверливи резултати.

Kensho Scribe обезбедува напредни карактеристики како што е прилагодлив речник за имињата на производи и специфичниот за индустријата жаргон. Кеншо ги препознава низите на говорниот јазик, вклучувајќи ги зборовите за полнење, колебањето и само-корекцијата. Корисниците известуваат дека софтверот често се срушува при внесување на аудио, а потоа некои од копчињата исчезнуваат при освежување на страницата.

Ангажирајте се со публиката користејќи ги стриминг алатките на Livecast Media, идеални за создавање на незаборавни настани во живо.
Отклучи го целосниот потенцијал на преносите во живо со Livecast Media. Поврзете се и заробете ја публиката денес!

9 Livecast media

Livecast media е сервис за стриминг во живо кој нуди автоматски наткази за видео содржини како телевизиски емисии, видеоиграми и livestreams на социјалните медиуми. Livecast media нуди повеќејазични емисии, превод во живо и интерактивни елементи во реално време како анкети или Word облаци. Целните клиенти на Livecast media се бизниси кои имаат корист од способноста на софтверот да креира персонализирани страници на настани, со персонализирани логоа и други содржини.

Livecast media има плата за секој онлајн настан, наместо месечна претплата, која чини 199 долари за максимум 100 гледачи и 299 долари за максимум 500 гледачи.

10 DivXLand

DivXLand е бесплатен медиумски претплатник за Windows оперативен систем. DivXLand им овозможува на корисниците да создаваат натписи на еден од двата начина: рачно да внесуваат транскрипција или да го преземат текстот од друг извор. Корисникот има целосна контрола врз изгледот на натпите во DivXLand, вклучувајќи го форматирањето, бојата, големината, поставувањето и тајмингот на нат.

DivXLand има големо покривање на јазикот, вклучувајќи јазици кои обично се забораваат од затворен софтвер за натпишување како индонезиски, шведски и тајландски.

страницата на Verbit за натпис и транскрипција, која нуди наменски опции за поддршка и самоуслуга.
Истражете Verbit за бесшевни транскрипција и решенија за натпис, совршен пар со диктацијата на Word.

11 Verbit

Verbit е платформа за транскрипција, натпис, превод и дубирање, за претходно снимени видео и настани во живо. Verbit нуди повеќе опции за натписи кои одговараат на различни проекти: автоматски генерирани натписи користејќи автоматизирана технологија за препознавање на говор (ASR) , транскрипција на луѓе и хибридна опција комбинирајќи ги двете. Софтверот за Verbit прилагодува за позадинска бучава, акцентиран говор и термини кои се однесуваат на актуелните настани при генерирање на натпитоци, како и обезбедување на информации за статусот во реално време.

Verbit има пакети за натписи кои се дизајнирани за одредени индустрии кои немаат поставени трошоци, вклучувајќи го "Корпоративното учење" "Медиумска продукција", па корисниците мора да се обврзат на купување на софтверот без да можат да го тестираат.

12 Adobe Presenter

Adobe Presenter е Adobeбесплатна вградена алатка за корисниците да снимаат состаноци и онлајн настани. Корисниците можат да ги префрлат Adobe Presenter натказите вклучени и исклучени, како и да го контролираат нивното поставување на екранот. Корисниците имаат целосна контрола врз текстот во Adobe Presenter, во однос на фонтот, бојата и големината, како и опциите за складирање на натписите како транскрипти. Adobe Presenter им овозможува на корисниците да додаваат натпитоци на еден од двата начини. Тие ја користат функцијата "говор во текст" за да додадат гласовна песна и да качуваат скрипта во формат на обичен текст.

13 Covideo

Covideo создава персонализирани видеа за вдлабнување во мејлови или објавување на платформи на социјалните медиуми. Covideo е премиум решение за натпис, кое чини 69 долари месечно или 588 долари годишно, бидејќи содржината што ја произведува служи како важен дел од целокупната маркетинг стратегија. Проблемите со конекцијата, а не софтверските проблеми, обично се причина за било какви проблеми со Covideo како што се видеата кои одземаат долго време за прикачување.

Трансформирајте ги медиумите во текст и претплати со txtplay.ai, поддржувајќи 48+ јазици и 20+ формати.
Откривање на способностите на txtplay.ai за револуција на медиумите во текст и титлови. Започни го бесплатното искуство сега.

14 Txtplay.AI

Txtplay.AI генерира автоматски транскрипти за видеа во живо, кои треба да се користат за правење на натписи или оставени во обични текстови документи. Txtplay.AI натпитоци автоматски се придржуваат на Netflix стандарди за поднаслов, во однос на нивниот изглед и колку долго се појавуваат на екранот, така што корисникот нема потреба да ги дизајнира натлозите од нула.

Двата главни ценоплана понудени од Txtplay.AI се месечните опции за наплата каде корисникот плаќа како што оди, и бизнис претплатата која чини 55 долари месечно. Натписите се до 99% точни и во Txtplay.AI планови за плаќање и претплата, со опции за прилагодливи речници и текстуални форматирања.

15 CaptionHub

CaptionHub е алатка за онлајн сликање за видео во живо и снимено видео. Корисниците на CaptionHub можат да ги прегледуваат натписите во уредник во реално време и да ја прилагодат нивната содржина или тајминг. CaptionHub им овозможува на корисниците да зачуваат натписи или како одделни датотеки или изгорени во видеото. CaptionHub обезбедува опции за уредување на преведените титлови, сместувајќи низи кои се разликуваат меѓу 28 јазици кои ги поддржува..

CaptionHub е релативно скап софтвер за натпис, при што основната претплата чини 250 долари месечно за 300 минути на натпис. 16. EoleCC

EoleCC е платформа за натписи со AIсо човечки преглед, гарантирајќи минимум 90% точност. EoleCC нуди извонредна јазична покриеност, поддржувајќи 120 јазици за забележување и превод.

Постојат две главни верзии на софтверот. EoleCC Lite кој е погоден за корисниците кои работат независно на проект за натпис. EoleCC кој е побрз, побогат со карактеристики и поддржува неколку луѓе кои работат на проект истовремено. Платената верзија на софтверот, EoleCC, нуди три подреда со месечни претплати од 30 до 105 долари.

Што е Затворен натказ?

Затворениот натпис е карактеристика која ја прикажува текстуална верзија на изговорените зборови и звуци во видео. Затворениот натпис обезбедува дијалог и описи на клучните звучни ефекти, музика и други аудиторни поткажувања. Гледачите имаат опција да ги вклучат или исклучат затворените натпи, диференцирајќи ги од отворените натпи, кои остануваат секогаш видливи. Функцијата игра клучна улога во телевизијата, филмовите, онлајн видеата и другите дигитални медиуми, обезбедувајќи пристапност за оние со оштетување на слухот.

Зошто затворено наткажување е важно за видеата и медиумските содржини?

Затворено наткажување е важно за видеата и медиумска содржина од две главни причини: Пристапност и Reach. Затворените натписи гарантираат еквивалентен пристап до видео содржини за гледачите со оштетување на слухот, бидејќи тие обезбедуваат текстуална алтернатива на аудиото што го придружува видеото. Додавањето на затворени натлози на видеата го зголемува дофатот на содржината бидејќи им олеснува на корисниците да ја најдат содржината преку пребарувачите.

Што да се разгледа во изборот на затворен софтвер за наткажување?

При изборот на затворен софтвер за натпис, размислете за следниве фактори:

 • Трошок : Проценете ги севкупните трошоци поврзани со користењето на софтверот.
 • Време на пресврт: Размислете колку брзо софтверот може да произведува натпи.
 • Точност : Проценете ја прецизноста на натписите генерирани од софтверот.
 • Покривање на јазикот: Проверете го опсегот на јазици кои софтверот ги поддржува за натрупување.
 • Граница на натпитот: Одредете дали програмата наметнува ограничување на бројот на минутите на наведување на корисникот е во можност да го направи на месечна основа.

Софтверот за затворен натпис мора да исполни повеќе од само основните барања. Размислете дали програмата нуди напредни функции како диференцијација на звучниците или прилагодлив речник и колку контрола има корисникот врз форматирањето, поставувањето и времето на натписите.

Како функционира софтверот за автоматизирано затворено натрупување?

Автоматизиран затворен софтвер за натрупување работи со вработување на говор технологија за препознавање за транскрипција на аудиото од видео во текст. Натпишувањето го обработува аудиото за да ја филтрира позадинската бучава и да ја зголеми јасноста. Софтверот потоа користи софистицирани алгоритми за претворање на зборовите во пишан текст, земајќи ги во предвид различни акценти и говорни низи.

Која е разликата помеѓу затворените натпи и претплатниците?

Разликата помеѓу затворените натлози и титлови е целната публика. Натписите се вежбаат за гледачите кои не се во можност да го слушнат аудиото на видеото, додека насловите им помагаат на оние кои можат да го слушнат аудиото, но не го зборуваат јазикот.

Практичната разлика помеѓу титловите и затворениот натпиток е нивото на сетилни детали во кои тие одат, бидејќи натглавјата обезбедуваат информации за сцената за гледачите со оштетен слух кои корисниците на титлови можат да ги слушнат.

Која е разликата помеѓу затворениот натпис и транскрипцијата?

Разликата помеѓу затворениот натпис и транскрипцијата е колку детали обезбедуваат за она што се случува на екранот. Разликата помеѓу транскрипцијата и затворениот натпис е тоа што транскрибирањето на видеото само го документира дијалогот додека затворените натписи, исто така, документираат неговорни информации како звучни ефекти, позадина на музиката и диференцијацијата на звучниците ако е потребно. Обиди се Бесплатно!

Често поставувани прашања

Rev нуди брз пресврт, обично генерирајќи натпи за 5 минути за кратки видеа.

Kensho Scribe е буџетски пријателски од 0,16 долари за минута, што го прави идеален за насипно снимање.

Барајте софтвер како Sembly кој нуди транскрипција во реално време со CRM интеграција за настани во живо.

Trance подржува преку 100 јазици, што го прави најразновиден за повеќејазично снимање.

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст