Како да додадете текст во видео на Vegas Pro?

Додадете текст на видео на Vegas Pro поставување со биро што држи Android фигурка, светилка, моливи, тетратка и стилус
Видео уредување и прекривање на текст во Vegas Pro истражени.

Transkriptor 2022-08-05

Vegas Pro е популарна платформа за уредување видео што ја користат професионалци и аматери. Сепак, додавањето македонски текст на видео на Вегас Про може да биде тешко во зависност од тоа каков вид на текст сакате.

Како да додадете текст во видео на Vegas Pro

Vegas Pro нема посветена платформа за конверзија од видео во текст. Вашите опции за додавање преводи на видео се:

 1. Создадете ги преводите рачно користејќи преклопување на текст
 2. Увезете надворешна датотека со титл што сте ја конвертирале на друго место

Насловите и преклопувањата на екранот се лесни и не бараат видео конверзија.

Како да креирате преводи на Vegas Pro користејќи преклопување на текст

 1. Отворете го Вегас Про, кликнете Датотека и кликнете Ново. Проверете ги поставките и кликнете OK.
 2. Изберете Увези медиуми. Најдете ја видео датотеката на која сакате да работите и кликнете на неа. Ќе биде отворена на Vegas Pro.
 3. Преместете го клипот во временската линија и кликнете со десното копче на него. Изберете Вметни видео трака за да додадете празна видео песна. Ова мора да стои на врвот за да можете да го видите текстот во готовиот видео.
 4. Повлечете го Playhead до делот за видео каде што сакате да додадете текст. Десен-клик на празното видео подоцна и изберете Вметни текстуален медиум.
 5. Внесете го вашиот текст во полето.
 6. Следно, уредете ги поставките. Можете да ја прилагодите бојата на текстот, анимацијата, локацијата и многу повеќе. Можете исто така да ги промените сенката и контурите ако ги отворите Напредните поставки.
 7. Прилагодете го времетраењето на текстот на екранот за уредување или со влечење на краевите на насловниот слој на временската линија.
 8. Кога ќе завршите, одете во Датотека и изберете Render. Следете го овој процес за да го прегледате видеото.
 9. Повторете за секој екран на кој му требаат преводи.

Најдобар начин за преклопување на текст во видео со Vegas Pro

Рачното додавање текст на видео на Vegas Pro е доволно едноставно кога се додава наслов или кредити. Сепак, повторувањето на овој процес за секој екран на кој му требаат преводи е долго.

Погрижете се да го земете предвид следново ако го користите овој метод:

 • Важно е да го усогласите времетраењето на титлот со аудио-записот. Ако не го направите тоа, преводите ќе бидат несинхронизирани, збунувајќи ги оние што се потпираат на нив.
 • Ќе треба однапред да ја знаете содржината на аудио записот ако сакате да биде точна. Поради оваа причина, помага рачно да се препише видеото пред да започнете со уредување.
 • Овој метод не е рационализирано решение бидејќи вклучува неколку непотребни чекори (како рачна транскрипција).
Додајте текст во видеото со вегас про

Кои се алтернативите за додавање текст во видео со Vegas Pro?

Алтернатива за додавање преводи директно на вашето видео на Vegas Pro е да внесете текстуална датотека што сте ја направиле на друго место. Можно е да го направите ова користејќи платформа за транскрипција од видео во текст , како што е Transkriptor.

Еве како тоа функционира:

 1. Поставете го вашето видео на платформата на Transkriptor. Прифаќа различни видео формати, вклучувајќи MP4, MP3 и wav.
 2. Вклучете ја платформата за транскрипција, која автоматски ќе создаде текстуална датотека врз основа на аудиото на вашето видео.
 3. Откако ќе завршите, извршете брзо уредување на датотеката за да се уверите дека се совпаѓа со аудиото на видеото.
 4. Преземете ја текстуалната датотека како Word документ, вклучувајќи временски печати и звучници.

Ако го преземете текстот како датотека .srt, можете да го поставите директно на вашето видео на Vegas Pro.

Како да испратите датотека со превод на Вегас Про

Поставувањето .srt датотека на Vegas Pro е едноставно. Чекорите се како што следува:

 1. Отворете го Вегас Про, изберете Датотека и Увезете медиуми. Изберете го видеото што сакате да го отворите.
 2. Изберете Вметни од горното мени и кликнете Вметни преводи од датотека. Лоцирајте ја преземената датотека и кликнете OK за да ја увезете во Vegas Pro.
 3. Кликнете Преклопувања на десната страна од менито и изберете го точниот тип на натпис. Ако го задржите менито Преклопувања отворено, тоа ќе ги прегледа преводите на видео-датотеката.
 4. Конечно, рендерирајте ја датотеката за да ги проверите преводите и да ги уредите сите грешки што ќе ги забележите. Не треба да има многу ако сте ја уредиле датотеката за транскрипција пред да извезете.

Кои се употребните случаи на Вегас Про?

Постојат две главни причини за додавање текст на видео на Вегас Про . Овие се:

Создавање наслови со Vegas Pro

Можеби ќе сакате да додадете наслови и други текстуални датотеки на видеото. Ова може да вклучува:

 • Отворачи
 • Кредити за затворање
 • Наслови
 • Долни 3-ти (дополнителни информации на екранот)

Овие задачи не бараат конверзија на видео бидејќи тие се дополнителни информации што обично не се поврзани со аудио содржината на видеото. На пример, насловот или завршните зборови немаат врска со звукот што се репродуцира (како песна).

Создавање преводи со Vegas Pro

Другата причина зошто сакате да додавате текст е да обезбедите преводи. Можеби ќе сакате преводи затоа што:

 • Вашата содржина е на странски јазик
 • Сакате да го максимизирате вашиот досег до луѓето кои се глуви или наглуви
 • Сакате да ја направите вашата содржина интерактивна
 • Многу луѓе на социјалните мрежи претпочитаат видеа со преводи. Тоа им овозможува да го гледаат видеото без звук, веројатно повнимателно кога излегуваат во јавност.
 • Видеото со преводи може да помогне во претворање текст во говор, зголемувајќи го вашиот досег уште повеќе.

Можете ли да конвертирате видеа во текст со Vegas Pro?

Претворањето видео во текст во Вегас Про не е можно. Можете да користите платформа за транскрипција од трета страна или рачно да ги додавате преводите користејќи преклопувања.

Често поставувани прашања за додавање текст на видеа на Vegas Pro

Vegas Pro 365 чини 19,99 долари месечно со годишниот пакет. Ако претпочитате да плаќате годишно, тоа се намалува на 11,99 долари. Тоа е 34,99 $ / месец со месечна претплата.


vegas pro pricing

Купувањето на Vegas Pro автоматски ќе го отстрани водениот печат од видеата што ги уредувате. Можете исто така да користите дополнителна програма како iMyFone или online-video-cutter.com за да ја отстраните.


watermark remover

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст