17 Најдобар софтвер за транскрипција на повици

Повикување транскрипција софтвер икони коцка илустрира Transkriptor ефикасни карактеристики.
Повикување транскрипција софтвер извонредност започнува со Transkriptor - најди го својот најдобар натпревар.

Transkriptor 2024-02-21

Транскрипција на повици, интегрална алатка во денешниот дигитален бизнис пејзаж, ја трансформира аудио содржината од повиците во пишан текст. Компаниите користат софтвер за транскрипција на повици за снимање, транскрипција и складирање на важни разговори, олеснување на подобрената точност на информациите, подобра услуга на клиентите и детално водење на записи.

17 исклучителни повици транскрипција софтвер се наведени подолу.

Интерфејс на софтвер за транскрипција на повици, прикажување на карактеристики за претворање на аудио повици во текст.
Откријте го топ софтверот за транскрипција на повици, Transkriptor, за да го снимите точно секој детал за разговор.

1 Transkriptor

Transkriptor е водечки транскрипциски софтвер. Тој поддржува повеќе јазици и акценти, грижејќи се за разновидни бизнис потреби. Корисниците го ценат корисничкиот интерфејс и одличната услуга на корисниците. Корисниците можат да го снимаат својот повик и потоа да добијат транскрипции со користење на Transkriptor.

За да добиете транскрипции на повици од Transkriptor , качете ја снимката од повикот на Transkriptor откако ќе влезете во вашата сметка. Transkriptor подржува различни аудио формати. Откако ќе биде качена, сервисот ќе го обработи аудиото користејќи технологија за препознавање на говор за да создаде транскрипција. По обработката, можете да пристапите, уредувате и да ја симнете транскрипцијата од вашата табла. Пробај сега !

2 Enthu.AI

Enthu.AI е реномиран софтвер за транскрипција на повици, високо се смета за неговата карактеристика за анализа на чувствата, која проценува како муштериите се чувствуваат за производ, услуга или компанија. Оваа алатка соодветно ги идентификува емоциите на повикувачот, иако понекогаш може да се поколеба со брзиот говор.

Enthu.AI нуди широк избор за бизнисите. Клиентите ја ценат Enthuинтуитивната табла на .ai и неговата способност да обезбеди акциона интелигенција. Enthu.AI се издвојува со фокусот на метриките за задоволство на клиентите, овозможувајќи им на претпријатијата да го усогласат својот сервис за корисници врз основа на анализираните чувства.

Екранска слика на Fireflies.ai, водечка алатка за транскрипција на повици, прикажувајќи го својот интерфејс и функционалност.
Fireflies.ai нуди интеграција во транскрипција на повици. Видете го тоа во акција и подигнете ја вашата ефикасност на состанокот!

3 FireFlies

FireFlies е стабилен софтвер за транскрипција на повици со помошник за забелешка на AI. Тој ефикасно ги фаќа и организира деталите за средба, иако тешките акценти понекогаш можат да претставуваат предизвик.

По цена од 19 долари/месец за бизниси, тоа е буџетска опција. Клиентите го ценат FireFlies за неговиот кориснички дизајн и ефективност во следењето на деталите за состанокот. Со интегративните способности за повеќе конференциски платформи и CRM системи, FireFlies нуди сеопфатна алатка за беспревршно управување со состаноци.

4 Avoma

Avoma е доверлив софтвер за транскрипција на повици познат по своето владеење во откривањето на акциони елементи. Тој точно ги идентификува клучните задачи, иако понекогаш може да се бори со повеќе говорници. Со цена која започнува од само 24 долари/месец, Avoma нуди конкурентни опции за тимовите.

Клиентите ја ценат паметната агенда на Авома и способностите за управување со робусни задачи. Avoma се истакнува со својот пристап ориентиран кон задачите, помагајќи им на бизнисите брзо да ги идентификуваат и извршуваат неопходните дејства по состаноците.

интерфејсот на Gong го истакнува претворањето на клиентот во предвидливост на приходите, користејќи AI за продажба.
Gong ги трансформира интеракциите во предвидливи приходи, со AI за продажните увиди. Откриј како да ја зголемиш продажбата.

5 Gong.io

Gong.io е моќен софтвер за транскрипција на повици познат по анализата на разговорите во реално време. Ги фаќа и анализира податоците за повиците, но може да ги пропушти нишаните во техничките разговори. Gong.io нуди се-во-еден бизнис решение со транскрипција е само еден дел.

Корисниците ги пофалат Gongсеопфатните анализи и акционите сознанија на .io. Она што Gong ги одвојува е нејзините цврсти AI можности, обезбедувајќи подлабоки увиди во интеракциите на клиентите за да се подобри стратегијата за продажба и ангажирањето на клиентите.

6 Chorus

ZoomInfo Chorus е софтвер за снимање на повици и демо снимки за тимовите со кои се соочува клиентот. Оваа алатка ги следи клучните зборови, обезбедува анализи и транскрибира повици во Salesforce и Outreach. Познат е по AI-водени конверзни сознанија и идентификување на клучните теми; Меѓутоа, корисниците забележуваат мала грешка во UI, особено функцијата за пребарување.

Корисниците ги пофалат Chorus за ефикасно препознавање на гласот и детална анализа. Неговата единствена продажбена точка е коучингот управуван со податоци за продажните тимови, зајакнувајќи ја нивната тактика.

Почетната страница на Rev ги истакнува брзите, точни транскрипциски услуги од професионалци, со гаранција за точност од 99%.
Rev обезбедува брза и прецизна транскрипција. Почнете да ги претворате вашите повици и видеа во текст со експертски транскрибери!

7 Rev

Rev е разновиден софтвер, кој нуди и услуги за транскрипција на човечки и AI. Нејзината извонредна карактеристика е неговата висока стапка на точност, што го прави идеален за бизнисите заинтересиран за прецизни транскрипции. Сепак, тоа би можело да биде забрането за некои, со цени почнувајќи од $ 1,50 / минута за транскрипција на луѓе.

Значајно ограничување е недостатокот на транскрипција во реално време. Она што ги разликува Rev од другите е неговиот мешавина од човечки допир и AI способности, испорачувајќи прецизност на транскрипција од највисоко ниво.

8 Trint

Trint е ефикасен транскрипциски софтвер доверлив од страна на бизнисите за неговата мешавина на брзина и точност. Клучните карактеристики вклучуваат автоматска транскрипција и следење на клучните зборови. Trint нуди флексибилен модел на цена, почнувајќи од $ 48 / месец по седиште.

Клиентите го ценат корисничкиот интерфејс на Тринт и брзите брзини на обработка, иако некои ги истакнуваат повремените неточности во транскрипциите. Извонредната карактеристика на Тринт е нејзиниот уредник за интерактивни преписи кој овозможува лесна корекција и усовршување, позиционирајќи ја како силен претендент во софтверскиот пејзаж на транскрипцијата.

Веб-страница на Notta прикажување на транскрипција на AI за аудио и видео состаноци со јасен, кориснички центричен интерфејс.
Notta транскрипција ги поедноставува состаноците во текст. Обиди се бесплатно и рационализирај ја твојата белешка.

9 Notta

Notta е стабилен софтвер за транскрипција на повици ценет за неговата едноставност и ефикасност. Познат по својата способност за транскрипција во реално време, Notta е благодет за бизнисите кои бараат итна документација.

Цените се конкурентни, почнувајќи од $ 44 / месец за 2 места. Клиентите го ценат корисничкиот интерфејс на Notta, но некои забележуваат потреба од подобрување на препознавањето на гласот. Одлична карактеристика на Notta е неговата транскрипциона функција во реално време, одвојувајќи ја од другиот транскрипциски софтвер на пазарот.

10 Happy Scribe

Happy Scribeсофтверот за транскрипција на повици е почитуван од страна на бизнисите поради неговата надмоќна точност и рационализиран интерфејс. Се истакнува со своите услуги за автоматска и човечка транскрипција со обезбедување на квалитетни резултати.

Среќната цена на Scribe почнува од 29 долари месечно за бизнисите. Корисниците ја ценат ефикасноста на софтверот, иако некои изразуваат загриженост поради грешките во транскрипцијата во бучните средини. Карактеристичната карактеристика на Happy Scribe е нејзината добра повеќејазична поддршка, што го прави навистина глобално решение на пазарот на транскрипциски софтвер.

Веб-страницата на Fathom ја прикажува својата AI Асистент за состаноци за зајакната продуктивност преку услуги за снимање и транскрибирање.
Зајакнете ја продуктивноста со Fathom. Снимајте, препишувајте и резимеирајте лесно. Регистрирајте се бесплатно и зајакнете ги вашите состаноци.

11 Fathom

Fathom е разновидна алатка за транскрипција на повици, идеална за бизниси кои бараат точност и погодност. Fathom за бизнисите е по цена од 24 долари/месец, и е позната по својата технологија за препознавање глас.

Корисниците ја истакнуваат прецизноста на софтверот, дури и кога се занимаваат со дебели акценти, иако некои посочуваат мало заостанување за време на задачите за транскрипција со голем обем. Единствената точка на продажба на Fathom е неговиот процес на транскрипција на вештачки интелигенција, обезбедувајќи високо прецизни транскрипции на повици секој пат.

12 Inqscribe

Inqscribe е остварлив повик транскрипциски софтвер за бизниси, познат по својот прилагодлив процес на транскрипција. Inqscribe е на цена од 99 долари за индивидуална лиценца, и им обезбедува на бизнисите можност да ги прилагодат транскрипциите на нивните специфични потреби.

Корисниците ја командуваат функцијата за прилагодање на Inqscribe, но укажуваат на недостатокот на способност за транскрипција во реално време. Inqscribe се разликува со својата несраспоредлива корисничка контрола, одвојувајќи ја на пазарот на софтвер за транскрипција на повици.

OpenPhone обезбедува телефонски систем за тимови, интегрирање на повици, текстови и контакти за деловна ефикасност.
OpenPhone испорачува телефонски систем "се-во-едно" за тимска комуникација. Искусете најдобар сервис со бесплатен пробен период.

13 OpenPhone

OpenPhone е разновиден софтвер за транскрипција на повици дизајниран за деловна ефикасност. OpenPhone е по цена од $23/корисник месечно за бизниси. Клиентите го ценат корисничкиот интерфејс на софтверот и висококвалитетните транскрипции.

Она што ги одредува OpenPhone од другите конкуренти е неговата пофалба за поддршка на клиентите и можноста за ефикасно управување со бизнис комуникацијата.

14 Dubber

Dubber е истакнат избор за бизнисите кои бараат напреден софтвер за транскрипција на повици. Корисниците ја аплаудираат бесплатната интеграција на Дабер со различни комуникациски платформи, но предупредуваат за неговиот малку сложен процес на поставување. Главниот диференцијатор на Дабер лежи во обезбедувањето на сеопфатна анализа на повици покрај транскрипциите.

15 Wingman

Wingman е софтвер за транскрипција на повици користен од бизнисите за неговите способности за транскрипција во реално време. По цена од 75 долари/корисник месечно, Wingman се одликува со фаќањето и анализата на продажните повици и состаноци. Корисниците ја пофалија неговата тренерска функција во реално време, но ги забележуваат повремените грешки во транскрипцијата. Уникатната точка на продажба на Wingman е неговата способност да обезбеди насочување на лице место за време на повиците, издвојувајќи го на преполниот софтвер за транскрипција на повици.

oTranscribe е бесплатен софтвер за транскрипција на повици со отворен код ценет од бизнисите за неговата ефикасност на трошоците. Клучната карактеристика на oTranscribe вклучува вграден текстуален уредник за транскрипции, зајакнувајќи ја погодноста.

Корисниците го пофалуваат корисничкиот интерфејс, но изразуваат потреба од понапредни карактеристики. Разликувачкиот фактор за oTranscribe е неговата достапност во согласност со основните функционалности кои ги обезбедува, што го прави одличен стартер алат за бизниси кои го истражуваат транскрипциониот софтвер.

EaseUS веб-страницата на Волшебникот за обнова на податоци, нудејќи сигурно решение за враќање на изгубените податоци со висока стапка на опоравување.
EaseUS Волшебник за враќање на податоци: Доверлив за ефективно враќање на изгубените податоци. Искусете високи стапки на опоравување со EaseUS.

17 EaseUS

EaseUS е ефикасен софтвер за транскрипција на повици, кој во голема мера се грижи за бизнис потребите. Неговата значајна карактеристика е висококвалитетната, автоматска транскрипција која заштедува вредно време. Корисниците ја пофалија точноста на EasUS, но го забележуваат недостатокот на интеграција со други платформи.

EaseUS се издвојува со тоа што нуди прецизни транскрипции и беспреплетна интеграција во сеопфатен софтверски пакет за уредување на видео. Оваа уникатна комбинација го прави идеален избор за бизнисите кои сакаат да создадат убедливи содржини.

Што е Повик транскрипција?

Транскрипцијата на повиците е процес на претворање на аудио од телефонски повик во пишан текст. Овој процес може да се направи рачно, или преку користење на напредни транскрипциски алатки кои користат вештачка интелигенција и машинско учење.

Транскрибирањето на повиците може да послужи за повеќе функции, како што се чување записи, анализа на заемодејствата на клиентите или законска усогласеност. Сепак, од суштинско значење е да се разберат и да се придржуваат до законитостите околу транскрипцијата на телефонските повици, кои можат да варираат според локацијата и надлежноста.

Која е целта на транскрипцијата на повикот?

Целите на транскрипцијата на повиците се колумнирани од документација и усогласеност до квалитативна анализа и обука. Транскрипцијата на повиците помага во одржувањето на точни записи на разговорите, обезбедува придржување кон регулаторните мандати, помагала во извлекувањето на вредните сознанија од дијалозите и служи како алатка за обука на вработените и подобрување на перформансите.

Која е важноста на транскрипцијата на повиците?

Транскрипцијата на повиците е важна бидејќи ги претвора разговорите во вредни податоци со фаќање на секој детал и намалување на погрешната комуникација. Анализата на транскриптите ги открива корисниците, трендовите и увидот на корисниците. Транскрипцијата на повиците е исто така важна во помагањето на правната усогласеност и служи како доказ во правните спорови.

Што треба да се смета при изборот на повик транскрипција софтвер?

Изборот на вистинскиот софтвер за транскрипција на повици вклучува внимателно разгледување на неколку фактори. Еве некои поени кои треба да се имаат на ум.

 • Точност: Барајте го софтверот со висока точност на транскрипција за да ги минимизирате грешките и да обезбедите прецизно претворање на аудио во текст.
 • Леснотија на користење: Корисничкиот интерфејс е од суштинско значење за ефикасна работа, овозможувајќи беспревршна навигација и безнапорно користење на софтверот.
 • Суштински карактеристики: Осигурајте се дека има суштински карактеристики како брза транскрипција и повеќекратна јазична поддршка, овозможувајќи непрекинати и разновидна транскрипција.
 • Обезбедување: Проверете дали софтверот за транскрипција на повици е во согласност со законите за заштита на податоците, обезбедувајќи ја безбедноста и доверливоста на чувствителните информации.
 • Ценење: Изберете алатка која обезбедува добра вредност за својата цена, нудејќи исплатливо решение без компромитација на квалитетот и функционалноста.

Кои типови на транскрипција се користат во Повик транскрипција?

Постојат три популарни типови на транскрипција на повици: Verbatim, интелигентен и уреден. Verbatim транскрипција го доловува секое изговарање, вклучувајќи филери и лажни почетоци, обезбедувајќи детална сметка. Во меѓувреме, интелигентната транскрипција се фокусира на суштината на пораката, пропуштајќи отпуштања за јасност.

Конечно, уредена транскрипција е полирана верзија, исправање на грешки и подобрување на читливоста, често се користи професионално. Изборот на тип на транскрипција зависи од деталите потребни и наменети употреба.

Кои се предностите на софтверот за транскрипција на повици?

Еве три од главните предности на користењето на софтверот за транскрипција на повици.

 • Подобрена точност: Транскрипциониот софтвер користи софистицирани алгоритми и AI технологија за да обезбеди високо точни транскрипти Ова го минимизира ризикот од погрешно разбрани или пропуштени информации за време на разговорите и поддржува јасна комуникација и разбирање.
 • Ефикасност и заштеда на време: Рачното транскрипција е потребно време и бара значителни напори За разлика од тоа, софтверот за транскрипција на автоматизирани повици може да ги транскрибира часовите на разговор за неколку минути, ослободувајќи време за други важни задачи.
 • Лесна пристапност и можност за пребарување: Корисниците можат да пребаруваат транскрипти користејќи клучни зборови, поедноставувајќи го процесот на пронаоѓање на конкретни информации Оваа карактеристика е непроценлива за обука, правна усогласеност или потсетување на суштински точки од претходните разговори.

Кои се недостатоците на софтверот за транскрипција на повици?

Еве три потенцијални недостатоци на софтверот за транскрипција на повици.

 • Загриженост за приватноста: Софтверот за транскрипција на повици вклучува снимање и транскрибирање на разговори, што би можело да ги покрене проблемите со приватноста Од суштинско значење е да се добијат потребните дозволи и да се направат сите страни свесни за снимањето да ги почитуваат законите и прописите за приватност.
 • Грешки во транскрипцијата: Иако AI значително ја подобри точноста на транскрипциите, тоа не е отпорно на будала Акцентите, жаргонот или слабиот квалитет на повикот сé уште можат да доведат до грешки во транскрипцијата Корисниците, исто така, треба да ги докажат транскрипциите на повиците за да обезбедат точност.
 • Цена: За мали бизниси или стартапи, цената на софтверот за транскрипција на повици може да биде грижа Транскрипциониот софтвер заштедува време, ја подобрува точноста и нуди лесна пристапност, што ја прави достојна инвестиција.

Често поставувани прашања

Софтверите се справуваат со специфичниот за индустријата жаргон и технички јазик преку напредни AI алгоритми обучени на огромни податоци кои опфаќаат различни полиња. Оваа обука вклучува препознавање и точно транскрибирање на специјализирана терминологија.

Transkriptor може да понуди уникатни карактеристики како висока точност во транскрипцијата и напредни AI за разбирање на контекстот. Исто така, обезбедува карактеристики како идентификација на звучници и специјализирани индустриски зборови.

Апликациите за транскрипција на повици обично обезбедуваат доверливост преку шириште на податоци, безбедно корисничко автентикација и придржување кон законите за приватност како GDPR. Некои може да понудат дополнителни карактеристики како автоматско избришување на снимките по транскрипцијата.

Софтверот за транскрипција на повици вработува енкрипција од крај до крај, анонимизација на податоци, контроли за пристап врз основа на улоги, придржување кон законите за заштита на податоци како GDPR и HIPAA, безбедно складирање на податоци и редовни безбедносни ревизии за заштита на чувствителни информации.

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст