Како да конвертирате глас во текст на Telstra

Најмоќниот микрофон стои истакнато на позадината на сложени дигитални модели
Научете детален водич за тоа како без напор да транскрибирате гласовни пораки на текст користејќи Telstra услуги

Transkriptor 2023-08-01

Функцијата глас во текст на Telstra го претвора она што го кажувате во текст преку гласовна контрола. Исто така, можно е да се вклучат интерпункциски знаци и емотикони.

Што е Телстра?

Telstra е водечка телекомуникациска и технолошка компанија со седиште во Австралија. Тој е најголемиот телекомуникациски провајдер во Австралија и работи во различни сегменти на телекомуникациската индустрија, вклучително и фиксна, мобилна, интернет и давател на услуги за податоци.

Кои се услугите на Telstra?

Telstra нуди широк спектар на производи и услуги за потрошувачите, бизнисите и владините организации. Некои од клучните услуги што ги обезбедува Telstra вклучуваат:

 1. Мобилни услуги: Telstra нуди планови и услуги за мобилни телефони, вклучувајќи гласовни повици, услуга за текстуални пораки, мобилни податоци и мобилен широкопојасен интернет. Пораки е се-во-едно апликација за SMS, MMS и говорна пошта.
 2. Telstra Wi-Fi calling: остварувајте гласовни повици со висока дефиниција на вашиот мобилен телефон користејќи ја вашата Telstra Fixed Broadband Wi-Fi конекција.
 3. Voice2Text: Бидете поефикасни со нашата услуга Voice2Text, која автоматски ги конвертира компатибилните гласовни пораки во текстуални пораки и ги испраќа на вашиот мобилен како СМС-пораки. * Клиентите на Telstra кои првпат ќе ја преземат услугата Voice2Text, ќе ја добијат услугата бесплатно првиот месец.
 4. MessageBank: MessageBank им овозможува на вашите повикувачи да оставаат пораки кога вашиот телефон е без надзор, зафатен, надвор од опсегот или има испразнета батерија. Пораките на говорната пошта на платформата MessageBank се третираат како прочитани пораки и ќе бидат избришани по седум дена.
 5. MessageBank Plus: MessageBank Plus овозможува визуелна говорна пошта на iPhone (apple 4.3 или понова верзија) да ви обезбеди нов кориснички, визуелен интерфејс што го поедноставува управувањето со вашите гласовни пораки. Нема дополнителни трошоци за примање MMS.
 6. Message2Txt: Со Message2txt, повикувачите кои не можат да дојдат до вас можат да остават порака од 10 секунди што се претвора во текстуална порака и ви се испраќа како СМС.

За услугите, клиентите можат да изберат од повеќе месечни опции за цени.

Како да конвертирате глас во текст на Telstra

Еве чекор по чекор водич за таен глас во текст на Telstra за клиентите:

Пријавете се за услугите на Telstra

 • Осигурете се дека имате сметка на Telstra и пристап до услугите на Telstra кои поддржуваат конверзија од глас во текст.
 • Telstra нуди различни комуникациски услуги како што се мобилни планови, фиксни услуги и унифицирани комуникациски решенија.

Изберете Услуга од глас во текст

 • Идентификувајте ја конкретната услуга или функција на Telstra што обезбедува конверзија од глас во текст.
 • Telstra нуди неколку услуги кои можат да помогнат со гласовна транскрипција, како што се услугите за говорна пошта во текст или унифицирани комуникациски платформи со можности за транскрипција.

Поставете ја услугата

 • Ако веќе не сте, поставете ја услугата Telstra која вклучува конверзија од глас во текст.
 • Ова може да вклучува активирање функции или претплата на соодветниот план за услуги.
 • Погледнете ја документацијата на Telstra или контактирајте со нивната поддршка за корисници за насоки за активирање на услугата.

Конфигурирајте говорни пораки или снимање

 • За да користите глас во текст, проверете дали се снимени гласовни пораки или снимки.
 • Ова може да се направи додека се овозможуваат услуги за говорна пошта, функции за снимање повици или се користи унифицираната комуникациска платформа на Telstra која поддржува снимање глас.

Транскрипција од глас во текст

 • Во зависност од услугата Telstra додека ја користите, транскрипцијата од глас во текст може да биде автоматизирана или да бара дополнителна конфигурација.
 • Некои услуги на Telstra имаат вградени можности за транскрипција, додека други може да бараат интеграција со услуги за говор во текст од трети страни.

Враќање на транскрипции

 • Откако гласовните пораки или снимките ќе се транскрибираат, треба да пристапите до транскрипциите.
 • Услугите на Telstra обично обезбедуваат опции за враќање на транскрипции преку различни средства како што се е-пошта, СМС, онлајн портал или посветени апликации.
 • Одредете го методот за пристап до транскрипции поврзани со вашата услуга Telstra.

Прегледајте и уредувајте транскрипции

 • Неопходно е да се прегледаат и уредуваат транскрипциите за да се обезбеди точност.
 • Автоматските конверзии од глас во текст може да имаат повремени грешки, особено со бучава во позадина, акценти или сложен јазик.
 • Направете ги потребните уредувања на транскрипциите за подобрена точност и јасност.

Интеграција со работни текови или апликации

 • Ако имате намера да ги користите транскрипциите во рамките на одредени работни текови или апликации, додека ја интегрирате услугата глас во текст на Telstra со тие системи.
 • Ова може да вклучува користење на API на Telstra или опции за интеграција за пренесување на транскрипции на други апликации или платформи.

Приспособете ги поставките (ако се достапни)

 • Истражете ги опциите за прилагодување во вашата услуга Telstra, доколку е достапна.
 • Во зависност од услугата, можеби ќе можете да ги конфигурирате јазичните поставки, форматот на транскрипција или други преференци за да се усогласат со вашите специфични барања.

Тест и дотерување

 • Направете темелно тестирање за да се осигурате дека конверзијата глас во текст функционира како што сакате. –
 • Оценете ја точноста, навременоста и употребливоста на транскрипциите.
 • Направете ги сите потребни прилагодувања или дотерување врз основа на резултатите од тестирањето.

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Можете да ги најдете FQA подолу:

Што е глас во текст?

Глас во текст, исто така познат како препознавање говор или говор во текст, е технологија која ги претвора изговорените зборови и фрази во пишан текст. Тоа им овозможува на корисниците да диктираат или да зборуваат природно, додека системот го транскрибира нивниот говор во пишана форма.

Како да управувам со ID на повикувач на мојата мобилна услуга?

Вашата претпочитана опција за ID на повикувач одредува дали вашиот телефонски број е видлив за луѓето што ги повикувате.

Како да ги активирам или откажам пораките за исклучување?

Пораките за прекинување се СМС известувања кои ви кажуваат кога повикувачот ја спуштил слушалката додека вашиот поздрав и не оставил порака.

За да ги активирате или откажете пораките за прекинување:

 1. Јавете се на 101 на вашиот мобилен телефон Telstra.
 2. Прво ќе ги слушнете новите гласовни пораки, притиснете ** за да отидете во главното мени MessageBank®
  • Притиснете 3 за Поставување поштенско сандаче
  • Притиснете 6 за услугата за исклучување пораки
 3. Следете ги инструкциите за да го вклучите или исклучите.

Како да поставам препраќање повици на мојот мобилен телефон?

Користете пренасочување повици за да ги испратите вашите дојдовни повици на вашиот мобилен телефон за да се осигурате дека никогаш нема да пропуштите повик.

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст