Sonix-vs-Transkriptor

Два компјутерски монитори кои прикажуваат дигитален интерфејс, прикажувајќи напредни технолошки способности.
Сфати ја револуцијата која Transkriptor ја создаде во индустријата во Sonix наспроти Transkriptor споредба.

Transkriptor 2022-10-08

Transkriptor Logo

Transkriptor

sonix

Sonix.ai

Одете на страницата

Подолу се дадени клучните фактори при одлучувањето помеѓу користењето на Sonix и Transkriptor.

Што е Sonix?

Sonix е алатка од говор во текст

Sonix е услуга која нуди автоматска транскрипција, превод и титлување. Платформата поддржува над 40 различни јазични проекти. Бизнисот, исто така, гарантира брзо време на пресврт и исклучителна точност. Sonix, исто така, обезбедува временски ознаки и алатки збор-по-збор за спојување на неколку снимки во една транскрипција на текст.

Како работи Sonix?

Sonix користи комерцијална технологија за машинско учење за да го претвори говорот во текст. Sonix може да ја конвертира секоја аудио или видео датотека што ќе ја поставите во текст во дел од времето потребно за снимање на аудио или видео.

Колку е прецизен Sonix?

Sonix тврди дека нивните транскрипти можат да достигнат 97% точност.

За кого е Sonix?

Истражувачите, новинарите, подкастерите, продуцентите на реалити ТВ, креаторите на документарни филмови, авторите, продуцентите на содржини за маркетинг на содржина и секој кој има потреба од транскрипти од нивните аудио датотеки може да има корист од Sonix.

Кои се карактеристиките на Sonix?

Еве список на карактеристики на Sonix:

 • Машинско учење и вештачка интелигенција
 • Прибелешки
 • Поставете аудио/видео датотеки
 • Автоматско препишување
 • Услуги за автоматска транскрипција
 • Алатки за соработка
 • Размена на датотеки
 • Кога користите рачна транскрипција
 • Повеќејазични
 • Автоматско препознавање јазик
 • Правила за репродукција
 • Препознавање јазик
 • Затворени титлови и преводи
 • Ревизија на текстот
 • Временско кодирање

Која е цената на Sonix?

Цена:

 • Почнувајќи од: $10 на час, плаќаат по употреба
 • 5 УСД на час плус 16,50 УСД месечно (се плаќа годишно), или 22 УСД месечно, е премиум стапка (наплатувана месечно)
 • Бизнис – Специјализирани цени

Кои се придобивките и недостатоците на Sonix?

Добрите

 • Услугите за транскрипција, превод и титлување се вклучени во еден пакет.
 • Можности и за плаќање и за претплата
 • Бројни други алатки за уредување и споделување датотеки

Конс

 • Не е достапен бесплатен план.
 • Корисниците со голем обем немаат корист од структурата на цените.
 • Приспособените речници, автоматските временски ознаки и поставувањата со повеќе песни не се нудат како дел од услугата „плаќај-како-и-оди“.
 • Поскапи од другите алатки за автоматска транскрипција.

Што е Transkriptor?

Transkriptor е асистент напојуван со вештачка интелигенција кој ви помага да препишувате видеа и аудио датотеки, а исто така може да транскрибира видеа и предавања. Датотеките TXT, Word или SRT што може да се уредуваат може да се произведуваат со помош на Transkriptor.

Карактеристики

 • Автоматско препишување
 • Препознавање јазик
 • Разновидноста на формати поддржани од Transkriptor вклучува mp3, mp4 и wav.
 • Дури и ако имате датотека со непарен формат, можете брзо да ја конвертирате користејќи интернет услуги како конверзија или облак конвертирање.

Добрите страни:

 • Одлична точност и во препознавањето на зборови и во временските ознаки на титлите.
 • Многу малку требаше да се коригира.

Конс:

Може да има рамнотежа помеѓу должината на фразите бидејќи некои преводи се појавуваат на екранот како екстремно долги реченици, а други како многу кратки реченици.

Која алатка е подобра: Sonix или Transkriptor?

Точност

Иновативен алгоритам за вештачка интелигенција ги овластува Sonix и Transkriptor. Како резултат на тоа, и двајцата може да постигнат 99% точност (во зависност од јазикот и квалитетот на звукот). Нивната точност секојдневно се зголемува додека учи нови говорни обрасци. Затоа, во однос на точноста, и двете од овие услуги се во ред.

Леснотија на користење

Транскрипцијата е една од најефикасните алатки за вештачка интелигенција, но исто така е релативно едноставна. Не е потребна инсталација за онлајн конверторот говор во текст познат како Transkriptor. Можете да започнете со едноставно поставување на вашата датотека. Со оглед на тоа што Sonix има комплициран интерфејс. Затоа, Transkriptor е полесен за употреба.

Заклучок

Како што можете да видите, достапни се многу програми за автоматско препишување .

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст