oTranscribe наспроти Transkriptor

Split-screen ги спротивставува oTranscribe и Transkriptor транскрипциони софтверски интерфејси.
Транскрипција против Transkriptor: која алатка ви одговара?

Transkriptor 2022-10-08

Transkriptor Logo

Transkriptor

oTranscribe home screen

oTranscribe

Одете на страницата

Што е oTranscribe?

oTranscribe е рачна алатка за транскрипција која обезбедува софтвер за аудио транскрипција базиран на луѓе. Овој софтвер е корисен и за крајните корисници и за транскрипционистите. Може да се користи за транскрипција на интервјуа, предавања и многу повеќе.

Како да се користи oTranscribe?

oTranscribe не бара сметка за да има корист од услугата. Оваа веб-апликација со отворен код., oTranscribe, не обезбедува услуга за автоматска транскрипција .

 1. Одете на oTranscribe.com
 2. Користете го аудио плеерот за да ја започнете репродукцијата
 3. Додека пишувате, пуштете го аудиото со саканата брзина
 4. Транскрибирам свој сопствен додека слушам аудио или видео датотека

Кои се карактеристиките на oTranscribe?

oTranscribe различни корисни функции за транскрипционистите. Следното е список на некои од најкорисните функции на oTranscribe.

 1. Бесплатна транскрипција: заштедете пари со бесплатно препишување.
 2. Интеграцијата Word/QuickTime ја елиминира потребата да се префрлате помеѓу Word документ и QuickTime.
 3. Автоматско зачувување: ја зачувува целата ваша содржина во вашиот прелистувач додека работите, со што се елиминира ризикот од губење на содржината доколку се прекине вашата интернет-врска.
 4. Кратенки на тастатура: кратенки за паузирање, премотување назад и брзо напред од вашата тастатура.
 5. Динамични временски ознаки: Ви овозможуваат практично да го поминете вашиот препис.

Како да се користи Transkriptor?

Транскриптор е услуга која вклучува целосно автоматизирано аудио-во-текст и превод. Користењето на Transkriptor е прилично едноставно и можете да го користите на повеќе уреди. Транскриптор нуди мобилни апликации за Android и iPhone, екстензии на google chrome и услуга на веб-страници. Можете брзо да го транскрибирате вашиот состанок за зумирање, подкасти или која било видео/аудио датотека.

 1. Најавете се на Transkriptor и поставете ја вашата датотека или врска.
 2. Транскрипцијата ќе биде завршена брзо. Ако датотеката е голема, ќе потрае некое време, но ќе се направи за неколку минути.
 3. Кога транскрипцијата ќе заврши, Transkriptor ќе ве извести преку е-пошта.
 4. Сега можете да ја преземете или споделите текстуалната датотека од избраните формати.

Кои се најдобрите карактеристики на Transkriptor?

Транскриптор нуди неколку услуги кои можат да ви помогнат да заштедите време и пари.

Еве преглед на некои од најкорисните функции на Транскриптор.

 1. Креирање преводи за видео снимки
 2. Различни опции за увоз како што се wav, mp3, mp4
 3. Бројни опции за извоз како што се txt, таблата со исечоци, Word, srt
 4. Мобилни апликации за iOS и андроид
 5. Превод на повеќе од 100 јазици
 6. Уредувач на текст
 7. Автоматска транскрипција базирана на вештачка интелигенција
 8. Автоматски временски печати

Дали Transkriptor е подобар од oTranscribe?

oTranscribe и Transkriptor имаат суштински разлики. Во зависност од типот на вашиот корисник, еден може да биде посоодветен од другиот. Еве список на споредби на Transkriptor и oTranscribe.

Автоматска транскрипција: Transkriptor обезбедува автоматизирани услуги за говор во текст на англиски и на повеќе од 100 јазици. oTranscribe не нуди автоматска услуга. Автоматската транскрипција заштедува време и го намалува обемот на работа.

Превод: oTranscribe не обезбедува услуга за превод. Можете да преведете повеќе од 100 јазици со Transkriptor. Преводот помага да се креираат преводи за видеа.

Полесно за користење: Услугата за автоматска транскрипција го олеснува Transkriptor бидејќи автоматизацијата заштедува време и пари. Можете брзо да го контролирате излезот на Transkriptor и да ја завршите вашата транскрипција. Исто така, Transkriptor има традиционален механизам за прикачување од уредот и поддржува различни опции за поставување преку врски како што се Dropbox, Google Docs и видеа на YouTube. oTranscribe поддржува само врски на YouTube и поставувања од уредот

Цена: Транскриптор нуди услуги за препишување, при што цените варираат од час. oTranscribe е бесплатна алатка, но заштедата на време и пари во вашиот работен тек има и своја цена. Така, заштитата на вашето време со мали цени ќе биде поразумен избор.

Препознавање говор: Препознавањето глас е клучна карактеристика за автоматизираните услуги за транскрипција. Транскрипторот автоматски препознава различни звучници.

Точна транскрипција: Транскрипторот има стапка на точност од 90%; сепак, точноста на промената на oTranscribe зависи од способноста и знаењето на човекот кој е транскрипционист.

Диктат : oTranscribe не обезбедува функција за диктирање, затоа мора да се потпрете на видео или аудио снимки направени со друга алатка.

Отстранување на звуците во позадина: Отстранувањето на бучавата во заднина не е можно со oTranscribe. Може да репродуцирате само оригинално аудио/видео. Транскрипторот автоматски ги отстранува звуците во заднина и транскрибира говор во текст за неколку минути.

Генерално, Transcriptor го намалува обемот на работа со тоа што ви дозволува прецизно да препишувате и преведувате на јазиците што не ви се познати. Нуди интерфејс кој е лесен за користење и мобилна апликација. Можете да ги споредите користејќи бесплатни проби за да видите како се разликуваат.

Колку чини oTranscribe?

За разлика од давателите на транскрипција кои наплаќаат по минута, oTranscribe е целосно бесплатна услуга за транскрипција. Сè што треба да направите е да се регистрирате и да започнете. oTranscribe нуди кориснички интерфејс за добивање точни транскрипти базирани на луѓе без трошење пари.

Колку чини Transkriptor?

Транскриптор има некои фиксни модели на претплата за различни буџети и потреби. Исто така, можете да контактирате со тимот за продажба за да креирате персонализиран модел на претплата.

Месечни цени:

 • Лајт: 9,99 долари вклучуваат 5 часа/месец
 • Стандарден: 14,99 УСД вклучува 20 часа/месец
 • Премиум: 24,99 УСД вклучува 40 часа/месец

Може да пробате бесплатна проба за транскрипција на Transkriptor за да имате корист од висококвалитетното решение на Transkriptor.

Како и со Transkriptor, можете да плаќате за вашата претплата годишно или месечно, но со плаќањето на трошоците за претплата годишно добивате два месеци бесплатно.

Често поставувани прашања за Transkriptor наспроти oTranscribe?

Нозе педалата е вредна алатка за рачни транскрипционери. Не ви е потребен ножен педал при автоматско препишување со повеќето алатки од трети страни, бидејќи транскрипцијата е целосно направена од софтверот. Понатаму, oTranscribe е услуга за транскрипција базирана на луѓе која не поддржува ножни педали – другите алатки за транскрипција, како што се Transcrib, Inqscribe и Express Scribe, поддржуваат ножни педали.

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст