Happyscribe vs. Transkriptor

Современо прикажување на аудио транскрипцијата, со сјаен компјутерски монитор поделен во центарот.
Прочитајте детална анализа на HappyScribe наспроти Transkriptor

Transkriptor 2022-10-13

Transkriptor vs Happyscribe

Transkriptor Logo

Transkriptor

Happyscribe Logo

Happyscribe

Одете на страницата
happyscribe е програма од текст во говор

Што е Happyscribe?

Happyscribe е онлајн алатка за транскрипција која обезбедува решение за транскрипција на подкасти, видеа на YouTube, интервјуа, објави на социјалните мрежи и други видови аудио/видео датотеки.

Happyscribe обезбедува два различни типа на услуги.

Софтвер за автоматска транскрипција: Користејќи технологија за препознавање говор, Happyscribe го претвора звукот во текст.

100% Човечка транскрипција: Ова е рачен метод за аудио транскрипција.

Како да се користи Happyscribe?

Happyscribe има кориснички интерфејс. За да креирате аудио или видео транскрипција со Happyscribe, следете ги овие чекори:

 1. Пребарајте Happyscribe
 2. Одете на веб-страницата на Happy Scribe.
 3. Најавете се на HappyScribe користејќи кој метод сте го конфигурирале за вашата сметка. Можете да се најавите користејќи ја вашата сметка на Google или адресата на е-пошта и лозинката.
 4. Изберете титл или транскрипција од полињата.
 5. Спуштете ги датотеките, прелистувајте датотеки или увезете од алатката Youtube, Dropbox, Zoom vb
 6. Изберете го јазикот што се зборува
 7. Изберете ја услугата: Машинско генерирање или човечко производство

Колку чини Happyscribe?

Happyscribe обезбедува две основни различни функционалности за транскрипција. Од друга страна, Happyscribe не нуди претплатни пакети за своите решенија. Цена врз основа на пакети:

 • Софтвер за автоматска транскрипција: 0,20 € за минута
 • 100% Човечка транскрипција: 1,75 € за минута

За да дознаете повеќе за ценовните модели на Happyscribe, контактирајте со нивниот тим за продажба.

Кои се карактеристиките на Happyscribe?

Happyscribe нуди и неколку други карактеристики што го прават вредна алатка за секој кој има потреба од услуги за транскрипција.

 • Софтвер за автоматска транскрипција: Автоматска транскрипција со стапка на точност од 85% и време на обложување 24 часа. Висококвалитетна алатка за транскрипција напојувана со алгоритми за машинско учење. Достапно на повеќе од 120 јазици.
 • 100% Транскрипција направена од луѓе : рачна транскрипција од домашни транскрипционисти со стапка на точност од 99% и време на обложување 24 часа. 7/24 достапна услуга. Достапно на повеќе од 19 различни јазици.
 • Истакнување или коментирање на транскрипција на текст
 • Креирање преводи за видеа
 • Временско кодирање
 • Создавање работни простори за соработка
 • Мојата функционалност на вокабуларот за намалување на грешките
 • Мултимедијална поддршка

Како да се користи Transkriptor?

За да препишете аудио датотеки за неколку минути со Transkriptor, следете ги овие чекори:

 1. Поставете ја вашата видео или аудио датотека.
 2. Дозволете софтверот со вештачка интелигенција да ја транскрибира вашата датотека. Ова трае само неколку минути.
 3. Проверете ја датотеката и направете ги потребните промени.
 4. Откако ќе бидете задоволни со излезот, зачувајте го во претпочитаниот формат на датотека.

Колку чини Transkriptor?

Transkriptor е конвертор од говор во текст во реално време. Можете да направите видео на YouTube, интервју или транскрипција на подкаст.

Можете да започнете бесплатен план за транскрипција. Ова значи дека можете да ја испробате услугата пред да ја извршите.

Месечни планови за претплата на Транскриптор:

 • Планот Lite чини само 9,99 долари месечно и вклучува 5 часа транскрипција.
 • Стандардниот план е 14,99 долари месечно и вклучува 20 часа транскрипција.
 • Планот Premium е 24,99 УСД месечно и вклучува 40 часа транскрипција.

Годишното членство добива два месеци бесплатно.

Кои се најдобрите карактеристики на Transkriptor?

Транскриптор има многу карактеристики што го прават остварлив избор за поединци кои бараат услуги за транскрипција.

 • Мобилна апликација за iOS и андроид
 • Екстензија на Chrome за Microsoft и iOS
 • Транскрипција со 80-99% точност
 • Превод на повеќе од 100 јазици
 • Соработка со соиграчите во работниот тек
 • Увоз на датотеки во различни формати, вклучувајќи wav, mp3, mp4
 • Повеќе од 100 јазици, како што се англиски, турски, португалски, шпански

Дали Transkriptor е подобар од Happyscript?

 • Цена/перформанси: односот цена-перформанси е износот на пари што го трошите на услугата поделен со квалитетот на услугата. Колку е поголема вредноста за парите, толку е поголем процентот на цена-перформанси. Ценовниот модел на HappyScribe е поскап од Transkriptor. Transkriptor има повисок сооднос цена-перформанси.
 • Време на пресврт: Друг клучен елемент што треба да се земе предвид е времето на пресврт на давателот на транскрипција. Ова е времето потребно за услугата да ги препише вашите аудио или видео датотеки. Колку е пократок пресвртот, толку подобро. Транскрипциите базирани на луѓе бараат подолго време за да се завршат, додека Happyscribe и Transkriptor генерираат автоматски транскрипции за неколку минути.
 • Точност: Проценете ја исправноста на услугата за препишување. Ова е бројот на грешки што ги прави услугата при препишување на вашите датотеки. Колку е поголема точноста, толку подобро. И двете услуги имаат слични стапки на точност во транскрипцијата со вештачка интелигенција.
 • Леснотија на користење: и Transkriptor и Happyscribe се веб-локации погодни за корисниците, но Transkriptor обезбедува интегрирани услуги со мобилни, хром и веб опции. Можете да го достигнете и користите Transkriptor насекаде.
 • Карактеристики и алатки за уредување: Happyscribe обезбедува автоматска услуга за преводи. Транскриптор обезбедува функција за диктирање, алатка за аудио снимање за претворање на говор во текст. И двете обезбедуваат алатки за репродукција за слушање и правење промени во онлајн текстот. Временските печати и уредувачите на текст се други стандардни карактеристики на нив. Идентификацијата на звучникот е исто така суштинска карактеристика глас во текст што е вклучена во нивната технологија.

Транскриптор е услуга која обезбедува најквалитетна услуга по најниска цена. Сепак, најдобро е да изберете врз основа на вашите цели и буџет. Може да ја испробате бесплатната верзија на Happyscribe и Transkriptor за да ги споредите нивните услуги за транскрипција.

Често поставувани прашања за Transkriptor vs Happyscribe?

Happyscribe не е алатка за рачна транскрипција. Тоа е онлајн услуга за транскрипција слична на otter.ai, Trint, Rev, Sonix, Descript и Amberscript. Footpedal е функционален за транскрипционери кои сами го транскрибираат звукот.

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст