Descript Transkriptor

Descript vs Transkriptor
Descript vs Transkriptor

Transkriptor 2022-10-22

Transkriptor Logo

Transkriptor

Descript Logo

Descript

Одете на страницата

Што е Descript?

Descript е софтвер за транскрипција и алатка за уредување за креаторите на содржини како што се подкастери, огласувачи, Јутјубери, уредници на видео и други бизниси. Descript работи на Mac и Windows компјутери, но нема мобилна апликација. Креативните алатки на Descript се моќни и вредни. Можете да уредувате која било видео содржина и аудио датотеки.

Како да се користи Descript?

За користење на системот Descript потребен е macOS High Sierra (10.13) или Windows 10 и понови. За да креирате аудио или видео транскрипција со Descript, следете ги овие чекори:

 • Одете на веб-страницата на Descript
 • Преземете ја најновата верзија на Descript
 • Направете нова сметка или најавете се на вашата сметка
 • Започнете со снимање на вашиот глас или екран или камера
 • Descript препишете ја вашата содржина за неколку минути

Descript има туторијални видеа и примери со отворен код за корисниците лесно да ја разберат апликацијата. Можете исто така да ја форматирате вашата содржина, но опсегот на алатки за уредување се менува врз основа на планот.

Колку чини Descript?

Планот за цени на Descript има три главни нивоа.

Цена на месечни планови:

 • Бесплатна верзија: 3 часа транскрипција
 • Верзија на создавачот: 15 $ за 10 часа транскрипција
 • Про верзија: 30$ за 10 часа транскрипција
 • Enterprise Custom: мин. 10+ кориснички тимови. Промената на цената зависи од вашите потреби.

За да дознаете повеќе за политиката на цени и попустите на Descript, проверете ја нивната веб-страница .

Кои се карактеристиките на Descript?

Descript има разновидни вредни карактеристики за производителите на содржини за транскрипција и видео/аудио уредување Еве список на некои од нив:

 • Снимач на екран
 • Далечинско снимање
 • Уредување видео
 • Пакет за производство на подкаст
 • Аудио уредување
 • Автоматска аудио и видео транскрипција
 • Додавање преводи на видеата
 • Синхронизирајте аудио и видео датотеки од вашата сметка за складирање облак.
 • Overdub
 • Отстранување на зборот за полнење

Како да се користи Transkriptor?

Транскриптор е говорен конвертор на ВИ со повеќе од 100 достапни јазици; Transkriptor е водечки снабдувач на решенија за текст во говор. Компанијата обезбедува решенија за текст во говор за софтвер, веб-локации, мобилни апликации и многу повеќе.

 • Одете на веб-страницата на Transkriptor или преземете ја апликацијата од вашата продавница за игри
 • Направете нова сметка или најавете се на вашата сметка
 • Поставете од вашиот уред или користете транскрипција од врската
 • Transkriptor го подготвува вашиот текст за неколку минути.

Колку чини Transkriptor?

Transkriptor има развиено различни модели на членство врз основа на потребите на своите клиенти.

Еве список на структурирани верзии на претплата. За да креирате приспособен план, слободно контактирајте со продажниот тим на Transkriptor.

 • Лајт: 9,99$ 5 часа/месец
 • Стандарден: 14,99$ 20 часа/месец
 • Премиум: 24,99$ 40 часа/месец
 • Деловно: 50 часа/месец/член

Може да дојдете до продажниот тим за да дознаете повеќе за сопствените модели.

Можете исто така да го користите бесплатниот пробен период за да ја испробате висококвалитетната услуга за транскрипција на Transkriptor.

Кои се најдобрите карактеристики на Transkriptor?

Transkriptor има неколку уникатни фјучерси кои се корисни за клиентите.

Еве список на некои значајни:

 • Транскрибирајте состаноци за зумирање, подкасти или видеа на YouTube за неколку минути со голема точност
 • Користете линкови од YouTube, еден диск, dropbox или Google Drive за транскрипција.
 • Споделете и соработувајте за транскриптите со вашите соиграчи преку врската
 • Извезете транскрипција со различни опции како txt, word итн.
 • Превод на повеќе од 100 јазици

Кои карактеристики ги имаат и Descript и Transkriptor?

Постојат некои стандардни карактеристики на Transkriptor и Descript. Еве список од нив:

1. Автоматска транскрипција:

И двете обезбедуваат автоматска транскрипција. Не мора да користите човечка транскрипција за рачна транскрипција. Способноста да се автоматизираат различните аспекти од вашиот живот и работниот тек значително ја зголемува вашата способност да го трошите вашето време на попродуктивни активности.

2. Диктат:

И двете обезбедуваат опција за диктирање, што значи дека можете лесно да направите транскрипција во реално време без услуга за снимање од трета страна.

3. Уредувач на текст:

Со еден клик, можете да ги отстраните зборовите за пополнување (како, ух, хм, итн.) и да ги стишите празнините или да додадете временски ознаки.

4. Отстранување на бучавата во позадина:

И двата софтвери за транскрипција работат на подготовка на точна транскрипција. Отстранувањето на звуците во позадина е дел од точната транскрипција.

5. Опција за репродукција:

Можете да го репродуцирате вашето аудио или видео со различна брзина.

6. Препознавање говор:

Препознавањето говор е суштинска функција на услугите за текст во говор. Од клучно значење е да се користи технологијата за препознавање глас за да се создадат точни транскрипции.

7. Услуги за клиенти:

И двете од нив обезбедуваат онлајн помош за клиентите со технички и нетехнички барања, како што е прилагодениот модел на претплата за бизниси.

8. Едноставен за употреба интерфејс:

Двата од нив имаат добро дизајниран и лесен за користење кориснички интерфејс.

9. Временски печати:

Временскиот печат е суштинска алатка што го олеснува користењето при проверка на транскрипција или читање

Кои се разликите помеѓу Descript и Transkriptor

Исто така, постојат разлики помеѓу двете услуги. Еве список на разлики:

1. Мобилна апликација:

Transkriptor обезбедува мобилни апликации кои имаат компатибилност со iOS и Android. Апликациите за iPhone и Android работат на интегриран начин со екстензијата за хром и веб-страницата на Transkriptor.

2. Уредување видео:

Descript обезбедува широк опсег на алатки за уредување видео и аудио. Овие се погодни за креаторите на содржини на социјалните медиуми.

3. Снимач на екран:

Descript обезбедува алатка за снимање екран која е корисна за претворање на состаноците во текст.

4. Јазични опции:

Descript поддржува само 23 јазици; сепак, Transkriptor обезбедува решенија за текст во говор на повеќе од 100 јазици.

Кое е подобро? Descript или Transkriptor?

Генерално, Descript е првенствено корисен за креаторите на содржини и професионалците за социјалните медиуми. Transkriptor главно се фокусира на обработка на говор, што овозможува полесно користење и пониска цена. Друга предност на Transkriptor е тоа што може да се користи на кој било уред благодарение на неговите мобилни апликации. Можете да ја испробате бесплатната верзија од нив за да ја пронајдете најдобро опремената услуга за транскрипција за вас. Затоа, Transkriptor е подобра алатка за поголемиот дел од јавноста.

Често поставувани прашања за Transkriptor наспроти Descript?

Otter.ai, Rev, Sonix, Trint и Happy Scribe се некои алтернативи на Transkriptor и Descript.

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст