Како да додадете текст во видео на уредите Samsung?

Додадете текст на видео на Samsung уредите илустрирани од samsung паметен телефон прикажувајќи симболи за гласовна команда на биро
Текст со превртување на видеата на Samsung: водич чекор по чекор.

Transkriptor 2023-03-10

Што е видео во текст?

Алатките и софтверот од текст во видео им овозможуваат на корисниците да креираат видеа од пишана содржина, како што се написи, објави на блогови или објави на социјалните мрежи, со автоматско конвертирање на текстот во видео формат. Овие алатки често вклучуваат функции како што се приспособливи шаблони, текстуални анимации и музика или звучни ефекти. Додавањето текст на видео клипот исто така значи дека додавате преводи на вашето видео.

Зошто да користите видео во текст?

 • Зголемен ангажман: видеата се попривлечни од обичниот текст, а додавањето визуелни елементи ја прави содржината поинтересна и понезаборавна.
 • Подобрено разбирање: видеата помагаат да се пренесат сложени идеи или информации во полесно сварлив формат. Алатките од текст во видео додаваат и визуелни помагала, анимации и други елементи кои им помагаат на гледачите подобро да ја разберат содржината.
 • Проширена публика: видеата допираат до поширока публика отколку обичниот текст, бидејќи се споделуваат на социјалните медиуми и други платформи каде што луѓето имаат поголема веројатност да се вклучат со нив.
 • Заштеда на време: Алатките од текст-во-видео го автоматизираат процесот на креирање видеа, заштедувајќи време и напор во споредба со создавање приспособена видео содржина од почеток.

Како да додадете текст во видео на уреди со Android?

 • Отворете ја апликацијата Галерија на вашиот уред Samsung Galaxy и изберете го видеото на кое сакате да додадете текст.
 • Допрете на видеото за да го отворите, а потоа допрете го копчето Уреди (изгледа како молив).
 • Изберете ја опцијата Текст од алатките за уредување на дното на екранот.
 • Внесете го текстот што сакате да го додадете, а потоа користете ги алатките за уредување за да го прилагодите фонтот, бојата, големината и положбата на текстот на видеото.
 • Откако ќе бидете задоволни со текстот, допрете на копчето Зачувај за да го зачувате уреденото видео.
 • Потоа споделете ја новата видео-датотека со вашиот текст додаден на него преку различни опции за споделување, како што е споделување директно од апликацијата Галерија или прикачување на социјалните медиуми.

Ако не сакате да ја користите апликацијата на Samsung, можно е да преземате и апликации за уредување видео од Google Play Store.

Самсунг

Како да уредувате текст на видео на Samsung?

 • Отворете ја апликацијата Галерија на вашиот уред Samsung Galaxy и изберете го видеото што сакате да го уредите.
 • Допрете на видеото за да го отворите, а потоа допрете го копчето Уреди (изгледа како молив) за да ги видите опциите за уредување.
 • Изберете ја опцијата Текст од алатките за уредување на дното на екранот.
 • Допрете на текстот што сакате да го уредите за да го изберете.
 • Користете ги алатките за уредување за да го прилагодите стилот на текстот, фонтот на текстот, бојата, големината и времетраењето на текстот на видеото. Исто така, можно е да се промени самиот текст со допирање на полето за текст и со внесување нов текст.
 • Откако ќе бидете задоволни со промените, допрете на копчето Зачувај за да го зачувате уреденото видео.
 • Потоа споделете го новото видео со вашиот уреден текст преку различни опции за споделување, како што е споделување директно од апликацијата Галерија или прикачување на социјалните мрежи.

Ако не сакате да ја користите апликацијата на Samsung за уредување текст на вашето видео, можно е да преземате и апликации за уредување текст од Google Play Store.

Кои се најпреферираните апликации за видео едитор за Samsung?

 • Adobe Premiere Rush: Ова е моќна и лесна за употреба апликација за уредување видеа која нуди многу професионални карактеристики, како што се уредување со повеќе песни, корекција на бои и графика со движење. Проверете ја апликацијата за опции за цени.
 • FilmoraGo: оваа апликација нуди низа алатки за уредување, како што се отсекување, разделување и додавање музика или текст на видеата. Исто така, има различни шаблони и теми за избор.
 • PowerDirector: оваа апликација има кориснички интерфејс и нуди низа функции, вклучувајќи стабилизација на видео, корекција на боја и можност за додавање гласовни и музика на видеата.
 • KineMaster: оваа апликација нуди широк опсег на алатки за уредување, како што се chroma клуч, 3D транзиции и аудио со повеќе песни. Исто така, има голема библиотека со ефекти, налепници и музика.
 • VivaVideo: оваа апликација нуди низа функции, како што се отсекување видео, спојување и додавање музика и текст на видеата. Исто така, има низа филтри и ефекти од кои можете да изберете.
 • Видеошоу: Видеошоу има интерфејс лесен за корисникот и нуди низа опции за прилагодување. Корисниците можат да избираат од различни теми, фонтови и стилови за да создадат видеа со уникатен и професионален изглед.

Најчесто поставувани прашања

Уредите MacOS и iOS немаат вградена функција за видео во текст. Сепак, има многу апликации од трети страни достапни на App Store кои ви дозволуваат да додавате текст на вашите видеа. Овие апликации нудат низа функции, како што се различни фонтови, стилови на текст, анимации и многу повеќе. Некои од најпопуларните апликации за додавање текст на видеа на уредите со iOS вклучуваат iMovie, Adobe Premiere Rush, Kinemaster и InShot.
Дополнително, уредите со iPhone и iPad имаат вградена функција наречена „Наслови во живо“ која ви овозможува да додавате титлови и преводи на вашите видеа користејќи гласовен диктат. Оваа функција ги претвора вашите изговорени зборови во текст и ги прикажува како натписи на екранот. Насловите во живо се додаваат на видеата со помош на апликацијата Камера или во iMovie.

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст