YouTube Транскрипција: Дефиниција, цел, употреба и како да се создаде

YouTube транскрипција водич графика, со икона за пуштање копче за претставување на видео содржини.
Господар YouTube транскрипти за да ги издигнете вашите видеа со точни, наменети натписи.

Transkriptor 2024-01-17

YouTube Транскрипција е пишана форма на сите зборувани дијалози во YouTube видео. Целта на YouTube Транскрипција е да обезбеди пристапност, да го зголеми нивото на сфаќање, да обезбеди образование и учење и да го подобри искуството на корисниците во YouTube.

Користењето на YouTube Транскрипција е достапност, сфаќање, пребарување и мулти-замолчување за публиката. Неговата употреба за креаторите на содржини е SEO подобрување, дофат на публиката, кориснички ангажман и исполнета правна согласност.

Гледајте и транскрибирајте го видеото за да создадете YouTube Транскрипција рачно. Форматирајте го транскриптот според временските марки и потоа зачувајте ја транскрипциската датотека. Оди во студиото YouTube и кликни на "Видеа" за да го качиш видеото во YouTube. Кликнете на транскрибираното видео и под "Subtitles", кликнете на "Add Language" за да го изберете јазикот на видеото. Кликнете на "Add" под "Subtitles" и потоа изберете "Transcribe and auto-sync". Копирај и стави го транскриптот во кутијата.

Изберете транскрипција како Transkriptor, Revили Otter.AI за создавање YouTube Транскрипција со автоматска транскрипција услуга. Качете го видеото на сервисот за да создадете автоматска транскрипција. Доказ и уредување на транскрипцијата. Преземете го преписот и потоа качете го на YouTube.

Стилизирана илустрација на лице користејќи компјутер со YouTube интерфејс, фокусирајќи се на транскрипција.
Креирајте YouTube транскрипти со леснотија за подобрување на пристапноста на видеото и ангажманот на гледачите.

Што е YouTube транскрипција?

YouTube транскрипција се текстуални претстави на говорните дијалози во YouTube видео. YouTube создава транскрипции автоматски или корисниците создаваат транскрипции рачно. Гледачите ги овозможуваат или оневозможуваат транскрипциите во зависност од нивните претпочитања.

Кликнете на лентата со мени под екранот и кликнете на "Транскрипција" за да овозможите транскрипција на YouTube видео. Натказите ќе бидат достапни на дното на екранот.

Автоматизираниот транскриптор на YouTube понекогаш има грешки. Создавачите на содржини, така, создаваат своја транскрипција. Рачно создадената транскрипција е корисна особено за видеа со сложени зборови или нискоквалитетни гласни видеа.

Што е P urposes на YouTube Транскрипти?

Целта на YouTube транскрипција е подобрување на пристапноста до публиката. Луѓето кои се глуви или луѓе со тешко слушање користат натпи додека ги гледаат видеата.

Транскрипцијата на YouTube ја подобрува можноста за пребарување на видеата. Корисниците ги наоѓаат одредените делови во видеото со користење на транскрипцијата. Транскрипцијата на YouTube го зголемува SEO рангирање на содржината.

YouTube видео транскрипти го зајакнуваат нивото на сфаќање на корисниците. Корисниците им овозможуваат на натпишувањата подобро да ја разберат содржината на видеото.

YouTube транскрипција обезбедува подобро корисништво. Транскрипцијата им овозможува на корисниците да прават мултитаскинг. Луѓето кои повеќе сакаат да читаат содржина отколку да ја гледаат користат YouTube транскрипти.

Транскрипцијата е законски услов во одредени земји.

Како да се користи YouTube транскрипти?

За да користите YouTube транскрипти, следете ги 8-те чекори подолу.

 1. Отвори YouTube . Започнете со навигација до YouTube веб-сајт или отворање на апликацијата на уредот.
 2. Барај видео. Користете ја функцијата за пребарување на YouTube за да го најдете видеото.
 3. Симни го видеото. Симни го видеото од YouTube. Ова може да бара користење на софтвер или веб-сајтови на трети страни кои овозможуваат преземање на видео
 4. Отворете Transkriptor и креирајте сметка. Посетете го Transkriptor веб-сајт и пријавете се на сметка.
 5. Качете го видеото на Transkriptor. Кликнете на копчето "Upload" за да го додадете видеото во платформата. Корисниците или ја влечат и пуштаат датотеката во одредената област или го користат методот на копирање-паста на линкови ако директното преземање не е достапно.
 6. Провери мејл за транскрипцијата. Transkriptor испраќа email известување на адресата поврзана со профилот.
 7. Едитирај ја транскрипцијата. Преиспитај ја транскрипцијата за било какви неточности. Transkriptorна интерфејсот им овозможува на корисниците да прават уредувања за да се осигураат дека конечниот текст се совпаѓа со изговорените зборови во видеото точно.
 8. Преземете или споделете ја транскрипцијата. Преземајте го во различни формати погодни за вашите потреби/ Користете ги опциите за споделување на Transkriptorза да ја испратите транскрипцијата до другите преку е-пошта, заеднички линк или преку поврзување со услуги за складирање во облак.

Лице што држи смартфон со YouTube прикажано лого, со лаптоп отворен за YouTube во позадина.
Пристапете YouTube транскрипти во движење за да ги следите заедно со вашите омилени видеа секаде и секогаш.

1. Отворете YouTube

Чекорот "OPEN YOUTUBE" е првата фаза во која корисникот го посетува примарниот интерфејс на YouTube. Процесот на пристап до YouTube обично вклучува пристап до YouTube веб-сајт со користење на веб прелистувач или лансирање на YouTube апликација на уреди.

Почетната страница на YouTube , заедно со најразлични видеа, канали и персонализирани предлози врз основа на активноста за гледање од минатото, е на сцената за гледачот кога тие го започнуваат чекорот. Платформата служи како примарна точка за пристап до широк спектар на видео материјали, барајќи од корисниците да се движат низ неа со цел да се истражи понатаму и да се лоцира одреден филм заедно со неговите придружни карактеристики.

YouTube лента за пребарување со печатена прашувачка за "како да добиете транскрипција од YouTube видео", што сугерира кориснички ангажман.
Научете како да добиете YouTube видео транскрипти за зајакната достапност на содржините.

2. Пребарај видео

Чекорот "ПРЕБАРУВАЊЕ НА ВИДЕО" е од клучно значење бидејќи му овозможува на корисникот да ја одреди конкретната содржина која сака да ја види на YouTube. Ова вклучува користење на моќниот пребарувач на YouTube, кој бара корисникот да впише клучни зборови, фрази или точниот наслов на видеото во лентата за пребарување, обично лоциран на врвот на веб-страницата или апликацискиот интерфејс.

Корисниците можат да најдат преку огромната библиотека на Јутјуб за да најдат видео кое се совпаѓа со нивните интереси или потреби со внесување на релевантни услови за пребарување. Важноста на овој чекор се крие во неговата способност да се филтрира преку милиони видеа за да го донесе она што гледачот има намера да го гледа.

Ефикасноста на пребарувањето директно влијае на искуството на корисникот на платформата; Таа ја поставува сцената за тоа колку лесно и брзо е достапна посакуваната содржина.

YouTube видео опис со детали за целосен водич за тоа како да се извлече видео, со копче за преземање.
Навигација на чекорите за добивање на транскрипти од YouTube видеа со нашиот сеопфатен водич.

3. Симнете го видеото

Чекорот "START VIDEO" вклучува корисникот кој иницира репродукција на избраното видео на YouTube. Овој чекор е интерактивен и централен во YouTube искуство бидејќи го префрла корисникот од пасивен пребарувач на активен гледач.

Започнувањето на видеото е од суштинско значење од неколку причини. Прво, го потврдува изборот на корисникот и ја обезбедува вистинската содржина. Второ, ги активира придружните карактеристики на видеото како лајкови, непријатели, опции за споделување и, што е важно, транскрипциската услуга.

Овој чекор е влезот за вклучување на видеото, каде гледачите не само што ги трошат визуелните и аудио елементите туку и учествуваат во заедницата преку коментари и реакции.

Почетната страница на Transkriptor ја прикажува услугата за претворање на аудио од YouTube видеа во текст.
Отклучете го потенцијалот на YouTube содржина со ефикасниот сервис за транскрипција од аудио-текст на Transkriptor.

4. Отворете Transkriptor и креирајте сметка

Чекорот "ОТВОРИ Transkriptor и креирај сметка" вклучува иницирање на интеракцијата со Transkriptor, која е наменска транскрипциска услуга. Корисниците мора да се приближат до Transkriptor веб-сајт преку веб прелистувач. Овој процес обично вклучува обезбедување на валидна мејл адреса, создавање на уникатна лозинка, а понекогаш и потврда на е-поштата преку линк за верификација испратен до инбоксот.

Создавањето на сметка со Transkriptor е критичен чекор бидејќи воспоставува безбеден и персонализиран работен простор на платформата.

Корисничарската табла на Transkriptor со опции за прикачување за YouTube видеа.
Рационализирајте го работниот тек со таблата на Transkriptor, транскрибирајте YouTube видеа.

5. Качете го видеото на Transkriptor

Чекорот "КАЧЕТЕ ГО ВИДЕОТО ВО ТРАНСКРИПТОР" е местото каде што корисниците ја започнуваат практичната фаза на претворање на аудио содржината на видеото во писмен транскриптор. Интерфејсот ги поканува корисниците да се вклучат со функционалноста за качување, интегрална допирна точка во корисничкото патување.

Интеракцијата со копчето "Upload" е примарното дејствување кое корисниците го преземаат за да го започнат патот за транскрипција. Тоа ги води до област каде што директно ги испуштаат симнуваните YouTube видео фајлот во обезбедениот простор за влечење и пуштање.

Transkriptor нуди алтернативен метод кој ја опфаќа ситуацијата за не-преземање видеа од YouTube поради ограничувања или кориснички претпочитања. Корисниците го копираат URL линкот на YouTube видео и го поместуваат во обезбеденото поле во рамките на Transkriptor. Оваа функција гарантира дека дури и без директно качување на датотеки, видео содржината е сé уште достапна за транскрипција.

6. Проверете Email account за транскрипцијата

Корисниците добиваат меил откако транскрипцијата ќе биде подготвена, откако видеото ќе биде качено на Transkriptor и системот почна да ја обработува содржината. Важноста на овој чекор лежи во неговата улога на мост помеѓу транскрипциската услуга и корисникот, олеснувајќи ја комуникацијата и испораката на конечниот производ.

Корисниците мора да го следат нивниот email профил поврзан со нивниот Transkriptor профил. Transkriptor испраќа мејл за известување за да ги информира дека нивната транскрипција е комплетна и подготвена за преглед. Овој мејл обично содржи линк или прилог, овозможувајќи директен пристап до транскрибираниот текст.

7. Уредување на транскрипцијата

Корисниците се префрлаат на фазата на уредување откако ќе добијат транскрипција. Овој чекор е од клучно значење бидејќи овозможува усовршување на транскрибираниот текст, обезбедувајќи точност и кохерентност со оригиналното аудио.

Transkriptor обично им овозможува на корисниците транскрипција со напредни алгоритми, но сепак може да бара човечки влез за да се поправат сите грешки кои честопати ги игнорираат автоматизираните системи, како што се нијансите во јазикот, техничкиот жаргон или идиосинкрациите на звучниците. Затоа уредувањето е суштински дел од процесот за постигнување на највисоко ниво на точност. Корисниците прават и зачуваат промени на Transkriptor.

Транскрипција софтвер дијалог кутија нудејќи различни формати за преземање на текст и подесувања.
Прилагодете ги превземањата на транскрипцијата за да ги вклопите вашите потреби, со опции за формат, временски дамки и идентификувачи на звучници.

8. Преземете или споделете ја транскрипцијата

Последниот чекор за корисниците по уредувањето на транскрипцијата на нивно задоволство е да го преземат или споделат документот. Ова е значајна фаза бидејќи претставува кулминација на процесот на транскрипција, овозможувајќи дистрибуција или лично архивирање на транскрибираната содржина.

Transkriptor обезбедува опции за корисниците да ја преземат транскрипцијата во различни формати погодни за нивните потреби, како што се текстуални датотеки (.TXT), Word документи (.DOCx), или SRT.

Како може некој да создаде транскрипција за YouTube видео?

За да се создаде транскрипција за YouTube видео, постојат 4 различни опции.

 1. YouTubeвградена транскрипција
 2. Рачна транскрипција на YouTube
 3. Софтвер за автоматска транскрипција
 4. Служба за професионална транскрипција

YouTubeвградена транскрипција

 1. Користете YouTubeвградена транскрипција.
 2. Отворете го видеото за транскрипција и потоа кликнете на копчето за повеќе опции, кое е икона со три точки.
 3. Изберете ја опцијата "Отвори транскрипција".
 4. Копирај и стави го транскриптот во друг документ.

Рачна транскрипција на YouTube

 1. Рачно препиши го видеото.
 2. Пушти го видеото и почни да ги пишуваш слушните елементи во него. Вклучувајте временска марка.
 3. Преглед и уредување на транскриптот за да се поправат грешките.

Софтвер за автоматска транскрипција

 1. Користете софтвер за автоматска транскрипција како Transkriptor.
 2. Изберете софтвер за автоматска транскрипција и качете го видеото во него.
 3. Уредете го и симнете го преписот.

Служба за професионална транскрипција

 1. Вработи професионална транскрипција.
 2. Изберете транскрипција и испратете им го видеото. Службата ќе ја испрати транскрипцијата.
 3. Преглед и уредување на транскрипцијата.

Зошто текстовите за YouTube видеа се сметаат за важни?

Текстовите транскрипти за YouTube видеа се важни бидејќи обезбедуваат пристапност и SEO. Луѓето со тешко слушање и глуви луѓе немаат пристап до YouTube видеа без транскрипции или натписи.

Транскрибирањето на видеата обезбедува пристапност за тие луѓе. YouTube транскрипција им овозможува на корисниците да гледаат видеа на нем. Луѓето гледаат YouTube видеа каде молчат. . Тие ги отвораат записите од видеото наместо да го слушаат.

Видео транскрипцијата се зголемува SEO додека YouTube алгоритми работат со текст. Видеата со преписи се подостижни за корисниците. Препишаните видеа се повеќе препорачани од YouTube алгоритам.

Можете ли да користите софтвер за диктација за да креирате YouTube преписи?

Да, можете да користите софтвер за диктација за да создадете YouTube транскрипти. Софтверот за диктација ги претвора зборуваните дијалози во пишан текст. Качете го видеото или линкот на видеото за да создадете транскрипција со софтвер за диктација.

Квалитетот на видео транскриптите зависи од квалитетот на видео звуците и квалитетот на софтверот за диктација. Преземете ги транскрипциите откако софтверот ги создал. Преглед и уредување на транскрипцијата ако има грешки. Transkriptor, како најдобар софтвер за диктација , може да се користи за создавање YouTube преписи.

Дали YouTube автоматски генерира транскрипти за видеа?

Да, YouTube автоматски генерира транскрипти за видеа. YouTube користи препознавање на говорот за да генерира транскрипти за видеа. Транскрипциите, сепак, не се достапни за секое видео на YouTube. Кликнете на копчето за опции за пристап до транскриптите ако се достапни.

YouTubeавтоматизираната транскрипција не е точна понекогаш. Точноста на видеото зависи од квалитетот на звуците во видеото. YouTube не го поддржува секој јазик. Точноста на транскрипцијата се менува според јазикот на видеото.

Дали сите YouTube видеа имаат преписи?

Не, сите YouTube видеа немаат транскрипти. Достапноста на транскрипти зависи од креаторот на видеото. Видео креаторите го прикачуваат преписот на видео ако сакаат. Автоматизираните преписи не се секогаш достапни.

Достапноста на автоматизираните преписи зависи од јазикот и говорната јасност на видеото. YouTubeтранскрипцијата не е точна кога говорот не е јасен во видеото или кога YouTube не го поддржува јазикот на видеото.

Колку точни и сигурни се Авто-генерираните преписи на Јутјуб?

Точноста и веродостојноста на YouTubeавто-генерирани преписи зависат од 4 фактори.

Аудио квалитетот на видеото влијае на точноста и веродостојноста на авто-генерираните преписи. YouTube не создава точни транскрипции на нискоквалитетни видеа.

Јасноста на говорникот влијае на точноста и веродостојноста на транскрипцијата. Јасниот изговор и акцентот се важни за да се добијат точни авто-генерирани транскрипти на YouTube.

Јазикот на видеото влијае на точноста и веродостојноста на преписите. YouTube не го поддржува секој јазик за да генерира автоматска транскрипција.

Техничкиот речник на видеото влијае на точноста и веродостојноста на авто-генерираните преписи. YouTube алгоритми понекогаш не ја препознаваат точно специфичната терминологија.

Перформансите на препознавањето на говорот на YouTube се доста високи во оптимални услови, понекогаш постигнувајќи над 90% точност.

Како може да се исправат неточните преписи во YouTube ?

Неточните преписи во YouTube можат да се исправат со пристап до YouTube студио за уредување на неточностите. Изберете "Subtitles" од левото мени за да го промените транскриптот на видео. Зачувај ги промените откако ќе ги поправиш непријатностите.

Контактирајте со креаторот на содржина ако корисникот не е креатор на содржини. Нека знаат дека има неточности во нивните видеа. Потоа пристапуваат YouTube Студио и ги уредуваат своите транскрипции. Различни независни студии и извештаи на корисниците покажуваат дека стапката на грешки може да се движи од 5% до 30% или повеќе во предизвикувачки аудио услови.

Има ли начин да го симнеш записот од YouTube видео?

Да, постои начин да се преземе транскрипцијата на YouTube видео. Оди на YouTube веб-сајт и отвори го видеото. Кликнете на трите точки под видео екранот.

Изберете "Open transcript". Транскриптите се појавуваат од десната страна на видеото. Кликнете на транскрипцијата и копирајте ја. Отворете документ на уредникот на текст и стави го транскриптот на документот. Зачувај го документот.

Кои методи постојат за учење јазик користејќи YouTube преписи?

Постојат 3 методи за учење јазик користејќи YouTube транскрипти.

Прочитајте го записот додека го гледате видеото за подобрување на сфаќањето на читањето. Читањето по преписот им помага на корисниците на јазикот да ја поврзат пишаната верзија и говорната верзија на јазикот.

Обрнете внимание на речникот на видеото. Води забелешки за новите зборови и барај ги нивните значења. Обидете се да ги разберете непознатите зборови во контекст на видеото.

Погледнете го видеото без транскриптите за да развиете разбирање на слушањето. Проверете го сфаќањето со читање на транскриптот потоа.

Како може YouTube транскриптите да бидат искористени за SEO подобрување?

YouTube транскрипти може да се користат за SEO подобрување со подобрување на видливоста и оптимизацијата на клучните зборови. SEO работи со индексирање на пишаната содржина.

Корисниците пребаруваат видеа на YouTube со пишување клучни зборови. Видеата со транскрипција се повидливи за корисниците. Осигурајте се дека видеото вклучува клучни зборови поврзани со видео содржината. Видеото е видливо кога корисниците ги бараат клучните зборови.

Како YouTube преписи нудат увид во видео содржината?

YouTube транскрипти нудат 3 увиди во видео содржините. Транскриптите им овозможуваат на корисниците да скенираат преку содржината на видеото. Транскриптите овозможуваат брз преглед на темите во видеото. Корисниците не мора да го гледаат целото видео со транскрипти.

YouTube преписи го прават видеото лесно пребарувано. Корисниците ги гледаат транскриптите и скокаат на делот од видеото што го сакаат. Транскриптите ги намалуваат грешките во сфаќањето на видеата. Корисниците ги читаат преписите ако има звуци со низок квалитет во видеото. Транскрипциите ја зголемуваат јасноста на видеата.

Дали видео транскриптите можат да помогнат во зголемувањето на YouTube Watch Times?

Да, видео транскриптите помагаат во зголемувањето YouTube времето на гледање. Транскриптите ги прават видеата попристапни. Луѓе кои се глуви или со тешко слушање пристап до видеа со транскрипции . Овие луѓе поминуваат повеќе време на YouTube видеа бидејќи се способни да ја следат и сфатат содржината.

Видеата со транскрипција го зголемуваат ангажманот на корисниците. Транскриптите ја зголемуваат јасноста на видеата и корисниците повеќе уживаат во содржината. Времето што корисниците го трошат на YouTube видеа се зголемува.

Кои алатки се достапни за генерирање YouTube преписи?

Постојат 3 достапни алатки за создавање на YouTube транскрипти, тука спаѓаат YouTubeвградената транскрипциска услуга, Google Говор во текст и Transkriptor.

Корисниците претпочитаат YouTubeвградената транскрипциска услуга бидејќи е бесплатна и лесна за пристап. Корисниците не мора да симнуваат никакви дополнителни апликации за да користат YouTube транскрипција. Достапен е на YouTube.

Луѓето користат Google говор на текст. Тоа е алатка базирана на облак која транскрибира зборувана содржина. Google Говор во текст поддржува многу јазици и е многу точен.

Постојат некои корисници кои претпочитаат Transkriptor. Transkriptor има веб-страница и апликација. Лесно е да се стигне и да се користи. Точноста на транскрипцијата е висока на Transkriptor.

Како може "One Save a YouTube Video's Transcript" без преземање на видеото?

Корисниците можат да зачуваат YouTube видео транскрипција без да го преземат видеото, да го отворат видеото на YouTube, кликнувајќи на трите точки под насловот на видеото за да го отворат менито, избирајќи "Open transcript", а потоа да го копираат текстот директно од екранот на транскриптот кој се појавува од десната страна на видеото.

Транскрипцијата се појавува на десната страна на екранот. Копирај и стави го транскриптот во друг документ. Зачувај го документот на уредот.

Како можете да ги користите YouTube преписи за преведување видеа и генерирање на претстави?

Можете да користите YouTube транскрипти за да преведувате видеа и да генерирате титлови со отворање на видеото на YouTube и преземање на транскрипцијата. Прегледајте го и уредете го преписот пред да го преведете. Изберете алатка за превод или рачно преведувајте го транскриптот. Креирајте го форматот на датотеката на поднасловот. Форматите на поднасловот се SRT, TXTили Word. Додадете ги временската дамка во поднасловната датотека. Прикачи го фајлот со поднасловот на YouTube. Синхронизирајте ги титловите со видеото и зачувајте ги промените.

Кои начини може YouTube транскриптите да помогнат во анализата на видео содржини?

Постојат 2 начини YouTube транскрипти можат да помогнат во анализата на видео содржините.

 1. Анализа на клучни зборови
 2. Анализа на структурата на содржината

Првиот начин е анализата на клучните зборови. Транскриптите ги прават клучните зборови во видеото достапно за набљудувачите. Корисниците ја проверуваат транскрипцијата и ги користат клучните зборови за да ја сфатат главната тема и важните аспекти во видеото.

Вториот начин е анализа на структурата на содржината. Корисниците го анализираат транскриптот за да ја разберат структурата на видеото. Тие ги идентификуваат главните идеи во видеото гледајќи ги преписите.

Дали постои метод за заштеда на YouTube видеа во текстовен формат?

Да, постојат 3 методи за заштеда на YouTube видеа во текстуалниот формат.

 1. YouTube транскрипција
 2. Транскрипција на третото место
 3. Софтвер од говор до текст

Првиот метод е користење на YouTube транскрипција. Отворете го YouTube видео и отворете го записот од видеото. Копирај го транскриптот и стави го во документ. Зачувај го документот.TXT или.DOCx формат.

Вториот метод е користење на транскрипција на трета страна. Изберете транскрипциска услуга и копирајте ја и стави YouTube видео врска во таа услуга. Сервисот го транскрибира видеото автоматски. Преземете го преписот како текстуална датотека.

Последната опција е користење на софтвер од говор до текст. Изберете софтвер за говор во текст и отворете го. Пушти го видеото на YouTube за транскрипција на говорната содржина. Зачувај ја транскрипцијата како текстуална датотека.

Која е разликата помеѓу YouTube преписи и авто-натписи?

Разликите помеѓу YouTube транскрипти и авто-натписи се од нивната цел, формат и употреба на случајот.

Транскриптите се за читање, но натписите се за гледање. Транскриптите се текстуални верзии на говорната содржина. Авто натписите се текстови во реално време на видеото. Корисниците ги следат натпите додека го гледаат видеото истовремено.

YouTube преписи се блокови на текстови. YouTube авто-натписи се кратки делови од текст на видеото. Натпите се синхронизираат со аудиото на видеото.

Преписите се за пребарување на видео содржината и читање заедно. Корисниците користат транскрипти за преземање цитати од видеата. Натпитоците обезбедуваат пристапност за гледачите. Тие се текстови во реално време за гледачите да ги следат заедно со видео содржината.

Која е разликата помеѓу YouTube преписи и видео претплатници?

Разликите помеѓу YouTube транскрипти и видео претплатници се нивниот формат, интерактивност и користење на случајот.

Транскриптите ја обезбедуваат целосната пишана верзија на говорната содржина во видео. Меѓутоа, насловите претставуваат синхронизирани текстови кои одат заедно со аудиото на видеото. Претплатниците се поактивни во однос на обезбедување текстови во реално време како што се пушта видеото.

Преписите се за читање и пребарување на содржината на видеото. Претплатниците се за синхронизација на говорната содржина и пишаната содржина на видеото. Поднасловите, покрај тоа, обезбедуваат преводи на видео содржината на различни јазици. Транскриптите обично се на ист јазик со говорниот јазик во видеото.

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст