Како да додадете натпитоци во TikTok видео?

Винтиџ машинописец со клучеви формирајќи пејзаж на својата хартиена рола, претставувајќи го креативниот процес на додавање на вклучени натписи во TikTok видеа.
Додадете натлози на видео, подобрување на дофатот и достапноста на TikTok содржината - откријте ја едноставноста со нашиот водич.

Transkriptor 2024-03-29

Зафаќањето на вниманието на гледачите бара сè да биде кристално јасно од самиот почеток со изобилство на содржини кои моментално се достапни. TikTok корисниците можат да ги зајакнат своите видеа со додавање на натписи за да го постигнат ова, практична и влијателна карактеристика која надминува едноставен текст.

Натписите служат како алатка за создавање на вклучителна и ангажирачка содржина, правејќи видеа достапни за глувата и тешкослушувачката заедница и обезбедувајќи сфаќање во бучни средини.

Дигиталните уметници треба да ги следат овие упатства за да ги направат нивните TikTok видеа да се истакнат и да испорачаат попристапно и ангажирано искуство за нивната публика.

9-те чекори за додавање на натписи во TikTok видео се наведени подолу.

  1. Отворете TikTok и Започнете да креирате видео : Инсталирајте и отворете ја апликацијата за TikTok Прислушкувајте ја иконата '+' за да почнете да создавате видео содржини.
  2. Снимајте или Качете го видеото : Изберете да снимите ново видео со притискање и држење на копчето црвен запис, или качете постоечки со прислушкување на копчето 'Upload'.
  3. Complete Any Edits or Add Filters : Во фазата на уредување, потстрижете го видеото, применете визуелни ефекти и филтри за боја и прилагодете ги видео подесувањата како сјајност и контраст.
  4. Потчукнете на 'Text' за рачно додавање на натписи : Рачно додадете натписи со прислушкување на иконата 'Text' и впишување на вашиот посакуван текст Прилагодете го изгледот на натписите со избор на фонтови, бои, големини и порамнувања.
  5. Use the 'Captions' Feature for Automatic Captions : For automatic captions, select the 'Captions' option after recording or uploading the video.
  6. Edit the Auto-Generated Captions for Accuracy : Преглед и уредување на авто-генерираните натписи за да се поправат сите неточности Прилагодете го правописот, граматиката, точкацијата и тајмингот за да ги осигурате натписите точно да ги претставуваат изговорените зборови.
  7. Прилагодете го стилот на текстот и поставеноста : Позиционирајте го натписот внимателно во рамките на видео рамката за да ја зајакнете читливоста без да ги попречувате клучните визуелни елементи.
  8. Preview Video with Captions: Digital artists preview and adjust TikTok captions for clarity and sync, ensuring optimal viewer engagement.
  9. Објавете го видеото: Корисниците го објавуваат своето видео на TikTok, правејќи опис со хаштагови, поставувајќи приватност и избирајќи опции за споделување пред објавување за да ја ангажираат публиката.

Чекор 1: Отворете TikTok и започнете да создавате видео

Отворањето на апликацијата е првиот чекор во додавањето на натписи за TikTok видеа, овозможувајќи им на корисниците да се вклучат во креативните карактеристики на апликацијата.

Прво, креаторите на содржини треба да ја инсталираат TikTok апликација од соодветните App Store - Google Play Store за Android уреди или App Store за iOS уреди.

Тие ја наоѓаат иконата за TikTok на почетниот екран или фиоката за апликации на нивниот уред по инсталацијата. Дигиталните уметници прислушкуваат на оваа икона за да ја отворат TikTok апликација. Потоа, тие се подготвени да почнат да креираат видео содржини откако апликацијата ќе се отвори со прислушкување на иконата '+'.

Интерфејсот на апликацијата е дизајниран да биде кориснички пријателски, овозможувајќи лесна навигација за сите корисници, без оглед на нивното запознавање со платформата.

интерфејсот за снимање на TikTok со опции за додавање звук, флип камера, примена на филтри, користење на тајмер и повеќе за креативно снимање на видео.
Нудете се во платформата на TikTok на креативни алатки за да го направите видеото да се истакне. Додадете звуци, ефекти и наткажувања без напор!

Чекор 2: Снимајте или качете го видеото

Дигиталните уметници избираат или да снимаат ново видео или да качат постоечки откако ќе го отворат TikTok интерфејс за создавање на видео. Тие го притиснуваат и држат црвеното копче за снимање со снимање на содржината во реално време.

Корисниците можат да го изберат времетраењето на видеото, избирајќи од опции како 15 секунди или 60 секунди ако снимаат видео на TikTok (или 3 минути ако го качат на овие социјални медиуми). Тие се во состојба да се префрлат помеѓу предната и задна камера за поголема контрола врз содржината.

Алтернативно, корисниците го прислушкуваат копчето 'Upload' за да прикачат претходно снимено видео, навигација низ галеријата на нивниот уред за да ја изберат посакуваната датотека. Тие го прислушкуваат црвениот знак за да продолжат откако снимањето ќе заврши или фајлот ќе биде качен. Ова ги носи на екранот за уредување, каде што тие се во можност да го зајакнат своето видео понатаму пред да додадат натпи и да го споделат со нивната TikTok публика.

Чекор 3: Комплетирање на било какви уредувања или додавање филтри

Корисниците продолжуваат кон фазата на уредување откако ќе го снимаат или качат своето видео на TikTok. Тука, дигиталните уметници ги поттикнуваат своите видеа за да ги усовршат стартните и крајните точки, обезбедувајќи само саканата содржина е вклучена.

Тие ја прислушкуваат иконата 'Ефекти' за да прелистуваат и применуваат различни визуелни ефекти кои ја зголемуваат жалбата на видеото. Корисниците можат да ја потчукнат иконата 'Филтри' за да ги истражат и изберат филтрите за боја, прилагодувајќи го расположението и тонот на видеото. Влијателите го регулираат интензитетот на филтрите користејќи го лизгачот за прецизна контрола.

Дополнително, тие се во состојба да чепкаат на иконата 'Прилагодување' за фино наместување на други аспекти како сјајност, контраст и заситеност.

Чекор 4: Потчукнете на 'Текст' за рачно додавање на натписи

Корисниците прислушкуваат на иконата 'Text' на дното на екранот за рачно да додадат натписи на TikTok видеа по завршувањето на уредувањата и примената на филтрите. Тие го впишуваат нивниот посакуван текст во смс полето кое се појавува на екранот.

Креаторите на содржини ги прилагодуваат нивните натлози (или наслови ) со избор на различни фонтови и бои, правејќи го текстот визуелно привлечна и читлива во однос на позадината на видеото. Тие, исто така, ја прилагодуваат големината и порамнувањето на текстот, осигурувајќи се дека добро се вклопува во видео рамката.

Корисниците можат да ги применат текстовите анимации за да ги направат натписите да излегуваат динамично за додаден акцент. Дигиталните уметници го прислушкуваат 'Готово' за да го стават натписот на видеото откако ќе бидат задоволни од изгледот на текстот. Потоа го влечат натписот до нивната претпочитана позиција на екранот и штипуваат за да го преоживеат, обезбедувајќи го тоа да ја надополни видео содржината пред финализирањето на нивниот пост.

Чекор 5: Користете ја функцијата 'Captions' за автоматски натписи

Корисниците ги користат авто-натпите на TikTok за да генерираат натлози за нивните видеа автоматски. Дигиталните уметници избираат 'Captions' од левата странична страна по качување или снимање на видео.

TikTok потоа го обработува аудиото на видеото, препишувајќи ги изговорените зборови во текстуални натписи на екранот. Оваа функција им овозможува на креаторите на содржини брзо да обезбедат натписи без рачно пишување, осигурувајќи ја нивната содржина да биде достапна за поширока публика.

Авто-натписите се дизајнирани точно да ја одразат аудио содржината, обезбедувајќи текстуална претстава на зборуваните елементи на видеото.

Корисниците ефикасно ги прават нивните видеа по инклузивни со користење на функцијата 'Captions', зајакнувајќи го ангажманот и разбирањето на гледачите.

Чекор 6: Уредување на авто-генерираните натписи за точност

Корисниците треба внимателно да ги прегледаат авто генерираните натписи за точност откако ќе ги користат вградените натписи на TikTok за автоматска транскрипција. Тие тапкаат на текстот за да влезат во режимот на уредување ако во транскрипцијата се забележат несогласувања или грешки.

Дигиталните уметници педантно ги исправаат сите правописни, граматички или препинативни грешки за да ги осигураат натписите прецизно да ги претстават изговорените зборови во видеото. Тие, исто така, го прилагодуваат времето на натписите за да се усогласат точно со аудиото, осигурувајќи се дека секој текстов сегмент се појавува на екранот во точниот момент. Овој внимателен процес на преглед и уредување помага во одржувањето на интегритетот на пораката и го зајакнува разбирањето на гледачите.

Корисниците ги финализираат уредувањата откако натписите точно ја пренесуваат аудио содржината и совршено се вклучени во видеото, обезбедувајќи ги авто генерираните натписи ефикасно да го надополнат видеото пред споделување.

Чекор 7: Прилагодете го стилот и поставувањето на текстот на натписот

Корисниците се фокусираат на зајакнување на читливоста и визуелниот апел со прилагодување на стилот и пласманот на текстот на натписот по финализирањето на текстот на нивните натписи.

Креаторите на содржини тапнуваат на натписот (кој го додаваат како текст) за да го изберат и потоа да истражуваат различни стилови на фонтови и бои кои ги нуди TikTok, избирајќи опции кои најдобро ја надополнуваат естетиката на видеото. Тие ја прилагодуваат големината на текстот со штипување или излегување на екранот, осигурувајќи ги натписите лесно да се читаат без да се засенат видео содржините.

Корисниците го влечат натпитот за да го позиционираат стратешки во рамките, имајќи го предвид најдобриот пласман за да се избегне блокирање на клучните визуелни елементи на видеото.

Ова внимателно внимание на стилот и поставувањето на натписите ја подобрува читливоста. Тој беспревршно го интегрира текстот во видеото, зајакнувајќи го целокупното искуство на гледачите пред да биде објавен.

Чекор 8: Преглед на видео со натпитоци

Дигиталните уметници ги претставуваат своите TikTok видеа со натписи за да се осигураат дека сè се појавува како што е наменето пред објавувањето. Го прислушкуваат копчето 'Play' за да го гледаат целото видео од почеток до крај.

Влијателите набљудуваат како натписите комуницираат со видео содржината, обезбедувајќи го текстот да биде видлив и точно синхронизиран со аудиото. Тие обрнуваат големо внимание на читливоста на текстот против видео позадината и верификуваат дека натписите не ги замрачуваат важните визуелни елементи.

Корисниците исто така го слушаат аудиото додека ги читаат натписите за да ја потврдат пораката се пренесува правилно и ефективно.

Креаторите на содржини го паузираат прегледот ако некој аспект на натписите или видеото бара прилагодување, направете ги потребните промени, а потоа повторно прегледувајте. Овој итеративен процес гарантира дека видеото и неговите наткази се полирани и подготвени за публиката, максимизирајќи го ангажманот и разбирањето.

Чекор 9: Објавете го видеото

Корисниците го објавуваат на TikTok откако ќе бидат задоволни од прегледот на нивното видео. Го прислушкуваат копчето 'Следно' за да се привлечат до екранот за објавување.

Овде, iInfluencers занаетчиски опис, вклучувајќи релевантни хаштагови и спомнувања за зајакнување на откривањето. Тие избираат насловна страница за видеото со избор на рамка која најдобро ја претставува содржината.

Корисниците ги прилагодуваат подесувањата за приватност, одлучуваат кој има можност да го види, коментира или споделува видеото. Тие, исто така, одлучуваат дали сакаат да дозволат дуети или конци со нивното видео. Креаторите на содржини имаат опција да го споделат видеото низ други социјални платформи пред објавување, со превртување на соодветните икони.

Дигиталните уметници го прислушкуваат копчето 'Post' за да го споделат своето видео со натписи откако ќе ги прегледаат сите детали и ќе се осигураат дека сè е поставено според преференцијата. Видеото, сега опремено со јасни, добро поставени натпи, е подготвено да се вклучи и зароби TikTok публика.

Како да се користи TikTok'S Auto-caption Feature?

Корисниците ја отвораат TikTok апликација и ја прислушкуваат иконата '+' за да започнат ново видео. Тие снимаат или качуваат видео и ја притиснуваат иконата 'checkmark'.

Влијателите треба да ги изберат 'Captions' од достапните опции на левата странична страна. TikTok автоматски го транскрибира аудиото во текст, кој дигиталните уметници го прегледуваат за точност, уредувајќи ги сите грешки директно на екранот.

Тие го прилагодуваат тајмингот на натписот со преместување на текстовите кутии долж временската линија на видеото и го прилагодуваат стилот, фонтот и бојата според претпочитаните. Корисниците го прислушкуваат 'Готово' по финализирањето на натписите, додаваат било какви дополнителни ефекти, звуци или филтри и го поставуваат видеото со прислушкување на 'Post' со соодветен опис и поставување на поделба.

Зошто натрупувањата се клучни за TikTok видеа?

Натписите се клучни за TikTok видеа бидејќи значително го прошируваат корисничкиот досег и ангажирање. Корисниците препознаваат дека натрупувањата ги прават видеата достапни за пошироката публика, вклучувајќи ги и оние кои се глуви или тешки за слушање.

Натписите гарантираат дека содржината е сé уште пријатна во осетливи на бучава средини како канцеларии или јавен превоз, каде што аудиото е исклучено. Креаторите на содржини откриваат дека натписите помагаат во сфаќањето, бидејќи гледачите подобро ги задржуваат информациите кога читаат и слушаат истовремено.

Натлозите се грижеа за говорниците кои не се домородни (ако овие титлови се преведени или не), помагајќи им да ја разберат содржината поефикасно. Покрај тоа, корисниците ги користат натглавјата за да ја зајакнат откриваноста на платформата. Вклучувајќи ги клучните зборови во натпишите ја зголемува видливоста на видеото во резултатите од пребарувањето, возејќи поголем сообраќај и ангажман.

Натпитоците, исто така, нудат можност дигиталните уметници да додадат дополнителен контекст, хумор или личност во нивната содржина, збогатувајќи го искуството на гледачот. Корисниците гарантираат дека нивните TikTok видеа се повклучителни, разбирливи и привлечни со вклучување на натписи, зголемување на гледиштата, акциите и лајковите и поттикнување на поширока, по ангажирана заедница.

Кои се вградените натписи на TikTok?

Вградените натписи на TikTok им нудат на корисниците низа алатки за подобрување на нивната видео содржина. Функцијата за автоматски натпис автоматски ги транскрибира изговорените зборови во текст на екранот, заштедувајќи им на креаторите на содржини време и напор при рачно пишување.

Дигиталните уметници се во состојба да ги уредат овие авто-генерирани натписи за точност и јасност директно на екранот. Корисниците ги персонализираат натписите со прилагодување на стилот на фонтот, големината и бојата, обезбедувајќи го текстот да ја надополни естетиката на видеото со прилагодливи опции.

Тајминг функцијата им овозможува на корисниците да ги синхронизираат натписите токму со одредени видео сегменти, зајакнувајќи го разбирањето на гледачите и ангажирањето.

Transkriptor алатка за прикачување на алатки за прикачување, снимање и претворање на аудио во текст за натпис.
Transkriptor го поедноставува создавањето на натписи со својата бесрамна конверзија од аудио во текст. Идеален за подобрување на пристапноста на видеото!

Прецизни TikTok натписи со Transkriptor

Корисниците се способни да постигнат супериорен квалитет на натписот и прилагодување со интегрирање на Transkriptor во нивниот работен тек.Transkriptor го прави неверојатно лесно да се подобрат TikTok натписи со точност и персонализација. Оваа моќна алатка се истакнува во создавањето на високо точни транскрипции за видео содржини.

Напредниот говор на Транскриптор Технологијата за препознавање гарантира дека секоја зборувана Word во видеото е транскрибирана со точност на pinpoint. Оваа прецизност ја поставува основата на натпите кои верно ја претставуваат аудио содржината.

За оние кои сакаат да ги зајакнат своите TikTok натпи, Transkriptor е решение. Однесете ја вашата TikTok содржина на следното ниво со Transkriptor како вашата алатка за подобрување на натпитокот. Обиди се Бесплатно!

Често поставувани прашања

Додавањето на титлови на видео на TikTok се постигнува со користење на функцијата 'Captions' во рамките на опциите за уредување. Корисниците можат да ги прегледаат, уредат и оптимизираат натписите за да се осигураат дека ефикасно ја пренесуваат пораката на видеото и ангажираат поширока публика.

Иако не се задолжителни, натписите се многу препорачани бидејќи ја прават вашата содржина достапна за поширока публика, вклучувајќи ги и оние кои се глуви или тешки за слушање, а исто така можат да ги ангажираат гледачите кои претпочитаат да гледаат видеа без звук.

Од суштинско значење е да се провери дали тие ја одбрале опцијата 'Captions' од левата странична лента или од менито 'Text' опција ако корисниците се сретнат со тешкотии кога се обидуваат да направат TikTok видео.

За жал, корисниците не можат да додадат натписи во TikTok видеа откако ќе бидат објавени. Натписот мора да биде завршен за време на првичниот процес на уредување на видеото за да се обезбеди пристапност и ангажирање.

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст