Како да ги поткачите аудио датотеките онлајн: Водич чекор по чекор

Дигитален водич за подстригување на аудио датотеки онлајн со лого со апстрактни форми на книги.
Без напор да го поткачите аудиото онлајн со нашиот чекор по чекор водич за да ги усовршите вашите аудио датотеки за неколку минути.

Transkriptor 2024-01-17

Онлајн аудио отстранувањето се однесува на отстранување на несаканите делови од аудио фајлот, користејќи веб-базирана алатка наместо инсталирана апликација. Онлајн алатките за уредување на аудиото одат по имињата на аудио тримери, аудио клипери и аудио секачи.

Онлајн аудио тримерите работат со барање од корисникот да го идентификува почетокот и крајот на делот од аудиото што сакаат да го задржат, поделувајќи го датотеката на помали сегменти и бришејќи го несаканото аудио од двете страни на селекцијата.

Сите бесплатни алатки за уредување на аудио онлајн поддржуваат основни уредувања како поделба на датотеката на одделни сегменти и нивно местење или бришење соодносно.

Најдобриот софтвер за уредување на аудио зависи од тоа што корисникот бара, во однос на тоа со кои оперативни системи софтверот е компатибилен, колку е лесна програмата за користење, какви влезни аудио датотеки ги поддржува и колку контрола има корисникот над конечниот производ. Најдобрите севкупни алатки за секач на аудио се Rev, Clideo и MP3 Cut, за нивните лесни за користење интерфејси, повеќе методи за избор на поените, опции за дополнително уредување и разновидноста на датотечни формати кои ги поддржуваат за извоз.

Уредување на интерфејс со бранова форма на дисплеј што укажува на онлајн способност за поткажување на аудио.
Следете едноставни чекори за поткажување на аудио онлајн без напор.

8-те чекори за поткажување на аудио датотеките онлајн се наведени подолу.

 1. Изберете онлајн алатка за поткажување на аудио: Тоа е процес на избор на онлајн алатка за поткажување на аудио врз основа на потребите.
 2. Качете го Вашиот аудио фајл: Овој чекор вклучува внесување на аудио фајлот во избраната алатка за онлајн поткачување. Повеќето софтвер обезбедува опции како "влечење и пуштање", поставување на линк или користење на копче за 'качување'.
 3. Одберете ги точките за отцепување: Овој чекор вклучува поставување на почетните и крајните точки за аудио отсекот со користење на лизгач и поделена алатка на временската линија.
 4. Преглед на вашата селекција: Тоа е од суштинско значење за обезбедување на избраниот аудио сегмент ги вклучува сите потребни делови и не пропушта важни моменти.
 5. Поткажување на аудиото: Тоа доведува до бришење на несаканите сегменти од почетокот и крајот на клипот користејќи ја алатката за поделба, по темелна рецензија.
 6. Симнете го поткаченото аудио: Вклучува извоз на поткажаното аудио во соодветен датотечен формат за планираната платформа за споделување.
 7. Дополнително уредување (Опционално): Тоа е етапа за можноста да се прилагодат аудио параметрите како бас, волумен, терен и темпо или да се користи функција за изедначување на квалитетот на звукот или намалување на позадинската бучава.
 8. Зачувај ја твојата работа: Тоа е последниот чекор за зачувување на уреденото аудио, обично користејќи "извоз", "преземање" или "сподели" копче на алатката за поткажување на аудиото.

1. Изберете онлајн алатка за поткажување на аудио

Постојат различни алатки за поткажување на аудиото достапни онлајн. При изборот на онлајн алатка за потстрижување на аудио, размислете колку корисничкиот пријателски е интерфејсот, кои датотеки ги подржува (MP3 или WAV) и какви видови на уредувања (пресечете, разделете, подредете, преуредите) се достапни за аудиото.

2. Качете го вашиот аудио фајл

Конкретниот начин да го качите вашиот аудио фајл зависи од тоа која алатка за поткачување на аудиото, но повеќето софтвери за уредување ви овозможуваат да го отворите примерокот кој сакате да го поткачите на еден од трите начини: 'влечење и пуштање' од датотеки, да поставиш линк до видео или да го користиш софтверот еквивалент за копчето 'качување'.

3. Изберете ги поените за поткажување

За да го поткачите аудиото, префрлете го лизгачот долж временската линија до посакуваната почетна точка на аудиото. Откако лизгачот ќе биде поставен на точката на временската линија која ќе служи како нов почеток на аудиото, користете ја поделената алатка. Повторете го овој чекор со посакуваната крајна точка на аудиото, додавајќи уште една поделба каде што ќе заврши новото аудио.

4. Преглед на вашата селекција

Од клучно значење е да се слушне аудиото кое го одбирате пред да го поткачите, да претставите како ќе биде конечниот производ ако селекцијата е исто како што е. Прегледот на вашата селекција ви овозможува да се осигурате дека сите неопходни и важни делови од фајлот постојат, како и да се осигурате дека не сте се поткачиле премногу и дека недостасуваат моменти.

5. Поткачи го аудиото.

Поделената алатка го дели аудиото на одделни сегменти, па за да се потстриже аудиото ги избрише несаканите сегменти на почетокот и крајот на клипот. Воздржете се од потстригување на аудиото додека изборот не биде темелно прегледан, за да се осигура дека новиот клип го содржи целото неопходно аудио и недостасуваат делови.

6. Симни го поткаченото аудио.

Симнете го поткаченото аудио со кликнување на копчето 'извоз' и изберете соодветен формат на датотеката за платформата(ите) видеото. Едно важно нешто што треба да се разгледа пред да се избере онлајн алатка за поткажување на аудиото е кои датотечни формати ги нуди за проекти.

7. Дополнително уредување (опционално)

Дополнителното уредување не е секогаш неопходно, но корисно е во случаи кога има прекумерна позадина на бучава, нејасни звуци или грешки во аудио фајлот. Некои онлајн аудио секачи му овозможуваат на корисникот да ги прилагоди другите параметри како бас, волумен, терен и темпо за да го подобри аудио фајлот.

Други онлајн алатки за поткажување на аудио исто така нудат функција на еквалајзер, која му овозможува на корисникот да ги намали или елиминира несаканите звуци на бучна средина и да направи одредени делови од аудиото поистакнати, како приглушен звучник.

8. Спасете ја вашата работа.

Аудиото е подготвено за зачувување откако корисникот ќе биде задоволен од новиот почеток и крај на снимањето. Барајте копче на кое пишува "извоз", "преземање" или "сподели" за да ја заштедите вашата работа при користење на алатка за поткажување на аудиото.

Софтверски интерфејс за намалување на звукот на десктоп со уредување на бранови форми и мултимедијални контроли.
Поткажи ги аудио фајловите онлајн за брза транскрипција со нашиот сервис за говор во текст.

Што е Online Audio Trimming?

Онлајн аудио отсечувањето е процес на бришење, или "отрезнување", несаканите делови на аудио датотека користејќи веб-базирана алатка, наместо инсталирана апликација. Онлајн аудио тримерите, познати како аудио клипери и аудио секачи, нудат иста услуга за одвојување на аудио фајл во сегменти пред да ги избришете непотребните или несакани делови од снимката.

Која е целта на онлајн аудио поткажувањето?

Целта на онлајн потстрижувањето на аудиото е лесно да се сечат, отсекуваат или поделуваат аудио датотеки. Онлајн аудио потстрижувањето им овозможува на корисниците да ги сечат, потстрижуваат или поделуваат аудио датотеките на помали сегменти без да мора да инсталираат било кој софтвер. Онлајн аудио тримерите брзо се поставуваат, лесни за користење, бесплатно, додека корисникот го заштедува вредниот простор на нивниот уред.

Која е важноста на онлајн аудио поткажувањето?

Важноста на онлајн поткажувањето на аудиото е неговата способност да го направи процесот лесен. Аудио отстранувањето е процес на отстранување на непотребни или несакувани делови од аудио.

Онлајн аудио отстранувањето е важно бидејќи е бесплатно од трошоци, лесно е да се направи без оглед на претходното искуство со софтверот и достапно за секој корисник со веб-активиран уред.

Како функционира онлајн аудио поткажувањето?

Онлајн аудио тримерите работат со барање од корисниците да го наведат почетокот и крајот на времето за делот од аудиото што сакаат да го задржат, со движење на лизгач по временската линија на снимањето. Онлајн аудио тримерите ги бришаат секциите за да го "исечат" аудиото, кои претходат и ја следат посакуваната селекција која ги содржи несаканите делови од аудиото.

Човекот се смее додека користи апликација за паметен телефон за да ги поткачи аудио брановите, зајакнувајќи го искуството за уредување на интернет.
Без напор да ги поткачите аудио снимките онлајн со интуитивна мобилна апликација.

Кои се предностите на користењето на онлајн алатките за аудио поткажување?

Предностите на користење на онлајн алатки за аудио отсекување се наведени подолу.

 • Не е потребна инсталација: Онлајн аудио тримерите се веб базирани за да не бараат од корисникот да симне било каков софтвер. Тие се компатибилни со сите уреди, брзо се активираат и не користат никакво складирање.
 • Бесплатно: Онлајн алатките за аудио поткажување немаат никакви претплатни трошоци или трошоци за претплата, што значи дека се достапни за секој корисник со соодветен уред и интернет конекција. Некои онлајн аудио тримери нудат премиум карактеристики или поддржуваат поголеми датотеки, за кои постојат разумни опции за цени за еднократни потреби за уредување.
 • Ефикасни: Повеќето онлајн аудио тримери имаат лесен за користење интерфејс, за поедноставување и забрзување на процесот на сечење на аудио за почетници и едновремени корисници на софтверот.
 • Широко компатибилни: Еден од главните проблеми со офлајн алатките за аудио уредување е дека тие се компатибилни со специфични оперативни системи. Некои аудио софтвери се ексклузивни за Apple производи. Онлајн алатките за потстрижување на аудиото се компатибилни со сите оперативни системи и веб прелистувачи.

Има ли некакви ограничувања за поткажување на аудио онлајн?

Да, постојат ограничувања за поткажување на аудиото онлајн. Некои онлајн аудио секачи ја ограничуваат големината на датотеката за качување, како MyEdit која е лесна за користење и ефикасна, но ги ограничува корисниците да внесуваат аудио со големина помала од 100MB и десет минути во времетраење. Други онлајн аудио тримери го принудуваат корисникот да направи сметка за да го зачува потпечатеното аудио, или да нема бесплатно пробно тестирање, така што корисникот мора веднаш да купи претплата.

Онлајн аудио тримерите се ограничени од квалитетот на нивниот интерфејс, бидејќи луѓето имаат помала веројатност да изберат да го потстрижат аудиото онлајн ако софтверот е комплициран и контраинтуитивен. Онлајн аудио клиперите имаат второкласен квалитет на звукот во споредба со софтверот за професионално уредување и често немаат различни опции за датотечен формат за извоз на потстриганото аудио.

Колку долго може да сече аудио датотеки онлајн?

Сечењето на аудио датотеките онлајн трае малку до ништо, бидејќи потстриганата песна е подготвена за неколку секунди од качувањето, исечувањето и зачувувањето на аудиото. Сечењето на аудио датотеки онлајн е значително побрза опција отколку користење на алатки за офлајн аудио уредување кои бараат дополнително време, како да го инсталираат софтверот, така и да научат како да се движите во често сложениот интерфејс.

Кои се Бесплатните алатки за онлајн уредување на аудио?

Бесплатните алатки за онлајн уредување на аудиото се наведени подолу.

 1. MyEdit
 2. Аудио тример
 3. TwistedWave
 4. Мече аудио алатка
 5. АудиоДиректор Суштински

MyEdit е веб-базирана алатка за уредување на аудио, која не бара инсталација или преземање. MyEdit е најдобро одговара за уредување на мали аудио датотеки, ограничени на 100MB во големина и пократки од десет минути во времетраење, кои бараат минимално уредување како потстрижување на клипови или отстранување на одвлекување на позадинската бучава.

Audio Trimmer е бесплатен онлајн аудио секач, се усогласува со сите компјутери и десктоп уреди, како и повеќето мобилни и таблети, што го прави уредувањето на аудио фајловите неверојатно лесно без да мора да се симне било кој софтвер. Audio Trimmer има напредни карактеристики како темпо менувач, аудио реверзер, засилувач на јачина и видео во MP3 конвертор, покрај основните алатки.

TwistedWave е бесплатен онлајн алат за уредување на аудио , чија популарност ги ривали вградените iOS и Mac алатки за аудио уредување. TwistedWave поддржува основни звучни ефекти, како нормализирање, засилување и прилагодување на брзината, како и зајакнување на корисничката леснотија преку обезбедување опции за извоз во Google Drive и SoundCloud.

Bear Audio Tool е алатка за аудио уредување базирана на HTML5, што значи дека корисниците можат да ги менуваат аудио датотеките без да ги качуваат на серверот. Bear Audio Tool е стабилен софтвер за уредување на аудио, и интерфејс на професионално ниво и опсег на опции за извоз.

AudioDirector е бесплатен софтвер за уредување на аудио за Windows, барајќи инсталација на софтвер, но без претплатни или претплатни трошоци. AudioDirector Essential овозможува мулти-пејс уредување на до стотина аудио датотеки одеднаш на временската линија, како и нудење на голем број на различни датотечни формати за избор при извоз на уреденото аудио.

Дали е можно да се поткаже текст-говор аудио користејќи онлајн алатка?

Да, можно е да се поткаже текст до говор аудио користејќи онлајн алатка. Зачувајте го датотеката од текстот до генераторот на говор за да го поткачите аудиото од текст до говор, да го симнете аудио фајлот и да го качите на посебен онлајн аудио тример.

Користете ја алатката за влечење и пуштање за да го ставите клипот на временската линија и инструментот за поделба за да ја уредите датотеката во сегменти за да додадете паузи, да ги скратите паузите и да ги отстраните несаканите зборови или реченици.

Рачно распоредување на блокови означени со различни аудио датотеки како MP3, WAV и AIFF.
Изберете од повеќе аудио формати за потстригување на потребите и осигурајте компатибилност низ уредите.

Кои типови на датотеки се поддржани од уредување на аудио фајлови онлајн?

Типовите на датотеки кои се поддржани со уредување на аудио датотеки онлајн се наведени подолу.

 • .MP3 - Најчестиот формат на аудио датотеки, широко поддржан и познат по својата добра компресија и пристоен квалитет. Тоа е добро познатиот формат за e diting аудио датотеки онлајн .
 • .WAV - Формат без загуби кој одржува висок квалитет, често се користи за професионално аудио уредување и снимање.
 • . AAC - Напреден формат на аудио кодирање познат по подобар квалитет на звукот од MP3 со иста брзина, често се користи во Apple производи.
 • . M4A - MPEG-4 Аудио фајл кој се користи за музика преземена од Apple iTunes Store, слично на AAC.
 • .OGG - Бесплатен, отворен контејнер формат одржуван од Xiph.org Foundation; обезбедува ефикасно стриминг и манипулација на висококвалитетна дигитална мултимедија.
 • .FLAC - Free Lossless Audio Codec е познат по компресирањето на аудио без никаква загуба на квалитетот.
 • .AIFF - Аудио интеракциски датотечен формат развиен од Apple за висококвалитетно аудио.
 • WMA - Windows Media Audio формат развиен од Microsoft.
 • . AmR - Adaptive Multi-Rate кој се користи за кодирање на говорот во сервисите за мултимедијални пораки.
 • . MP2 - Постар стандарден аудио формат, користен првенствено за радио и тв емитување.
 • . AC3 - Audio Codec 3, главно се користи за DVD или Blu-ray Discs.

Кој е најдобриот софтвер за трим аудио?

Најдобриот софтвер за поткажување на аудиото е наведен подолу.

 1. Rev
 2. Клидео
 3. MP3Cut

Корисниците Rev го пофалат својот лесен за користење интерфејс со вертикални прачки за влечење кои го прават неверојатно едноставно дефинирањето на новиот почеток и крај на аудиото. Rev подржува како и многуте датотечни формати за извоз, заработувајќи го своето место во најдобрите 3 софтвери за да го поткачи аудиото.

Clideo е еден од најдобрите 3 аудио резачки во 2023 година бидејќи содржи две различни опции за избор на поените: влечење на двете ознаки до моментите на временската линија или влегување во посакуваното време за секунди за новата стартна и крајна точка на датотеката.

MP3 Cut користи едноставни слајдери за да го создаде отсечениот сегмент на аудиото и има вградена избледување во и надвор, што и двете го прават еден од најдобрите софтвери за потстрижување на аудиото.

Често поставувани прашања

Многу онлајн алатки за поткачување на аудио нудат бесплатни услуги без додавање на водени знаци на поткачените аудио фајлови. Сепак, важно е да се напомене дека достапноста и карактеристиките на овие алатки може да варираат. Некои популарни онлајн аудио уредници може да обезбедат бесплатни услуги за поткажување со опција за платена верзија за понапредни карактеристики.

Онлајн аудио тримерите често нудат дополнителни опции за уредување како што се прилагодување на параметри како бас, волумен, терен и темпо. Некои, исто така, обезбедуваат функција на еквалајзер за подобрување на квалитетот на аудиото или намалување на позадината на бучавата.

Ограничувањата за онлајн аудио потстрижување може да вклучуваат ограничувања на големината на датотеката, потребата за креирање на сметка за одредени алатки или опции за ограничен датотечен формат за извоз. Дополнително, онлајн тримерите може да не се совпаѓаат со квалитетот на звукот на софтверот за професионално уредување.

Некои препорачани бесплатни онлајн алатки за уредување на аудио вклучуваат MyEdit, Audio Trimmer, TwistedWave, Bear Audio Tool и AudioDirector Essential. Овие алатки нудат различни карактеристики за различни потреби за уредување и се достапни без потреба од инсталација на софтвер.

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст