Најдобри апликации за уредување видео за додавање текст во видео (2023)

Апликации за додавање текст на видео прикажано во шик работен простор со лаптоп, бранови форми и дим декор
Искористи ја моќта на текстот во твоите видеа со апликациите за уредување на врвното видео од 2023 година

Transkriptor 2023-03-25

Кои се најдобрите апликации за уредување видео за додавање текст во видео во 2023 година за iOS?

Еве ги најдобрите апликации за уредување видео за додавање преводи

 • iMovie
 • Сплејс
 • Вонт

Што е iMovie?

iMovie е многу позната алатка за уредување видео на Apple. Не е достапен само за iPhone и iPad, туку има и верзија за Mac. Тоа е потполно бесплатна алатка која секој корисник на iOS ја презема од App Store и ги користи нејзините функции бесплатно. Нема да има воден печат на видеото.

Карактеристики:

 • Тоа е софтвер за уредување видео лесни за корисникот кој му овозможува на корисникот лесно да уредува видеа со интуитивен интерфејс.
 • Додавањето текст на видеата е лесно со iMovie. Допрете на „ Т “, што е кратенка за текст, и напишете што сакате.
 • Има функција за избор на времетраење за текст. Само во тој период текстот ќе биде видлив за гледачите.
 • Исто така, нуди ефекти на поделен екран, 10 филтри со висока верност, ефекти на зелен екран и можност за создавање професионални видеа.

Што е спојување?

Splice е видео едитор на GoPro. Тоа е алатка за уредување видео што му помага на корисниците да ги уредуваат своите видеа без никакви тешкотии. Splice е во основа за почетници кои учат да уредуваат видеа. Користи едноставна техника за временска линија за уредување видеа што го прави прилично лесно разбирливо за корисникот.

Карактеристики:

 • Откако ќе го поставите видеото, ќе имате опција за уредување на текст. Допрете го за да додадете текст на видеата.
 • Тоа ви овозможува да ја промените бојата на текстот, фонтот и позадината или да изберете различни текстуални ефекти, како што се бледнее во и надвор, за да добиете повеќе стилизирана просторија
 • Додајте текст на вашите видеа користејќи ја неговата функција за преклопување и добијте пристап до многу други функции за уредување видео.
 • Тоа е платена алатка, но има и бесплатна верзија. Им овозможува на почетниците лесно да научат уредување видео.

Што е Vont?

Тоа е уште една апликација за iOS која му помага на корисникот лесно да додава текст на видеата. Со стотици фонтови и стилови, му дава на корисникот можност да го приспособи видеото. Тоа е бесплатна алатка, а додавањето текст на видеата со оваа алатка е многу лесно.

Карактеристики:

 • Vont му овозможува на корисникот да додава текст на видео со само еден допир.
 • Има над четиристотини фонтови кои му даваат на корисникот разновидност за избор.
 • Бидејќи е бесплатна алатка, некои од неговите карактеристики се ограничени на бесплатната верзија. Има повеќе функции преку купувања во апликација.
текст во видео

Кои се најдобрите апликации за уредување видео за додавање текст во видео во 2023 година за Android?

За вашите уреди со Android, овие најдобри апликации се достапни на Google Play Store.

 • Adobe Premiere Pro и Rush
 • InShot
 • Видео шоу
 • Филмот

Што е Adobe Premiere?

Таа е една од ретките апликации што е достапна и на Android и на iOS. Покрај тоа, има и верзии за компјутер што му овозможуваат на корисникот професионално да уредува фотографии и видеа на Windows и macOS. Тоа е сложена алатка бидејќи има напредни функции како ниедна друга апликација. Проверете ги упатството за видеа на YouTube за подетални информации за овие функции.

Карактеристики:

 • Ако сакате да додадете текст на кое било видео, поставете го видеото и одете до графичките опции. Изберете го слојот и напишете го текстот што сакате да го прикажете преку видеото.
 • Покрај додавањето анимиран текст, прилагодете ја и брзината и бојата на видеото и додајте специјални ефекти како што се бавно движење и додавање заматување на видеото.

Што е InShot?

Уредувачот на видео на InShot се користи за додавање текст на нивните видеа. Тој е комплетен, со многу алатки како што се контрола на брзината на репродукција и додавање музика, филтри, налепници и емотикони на вашите видеа. Достапно е и за iOS.

Карактеристики:

 • Лесно извезувајте видеа директно на социјалните мрежи како што се Instagram и TikTok со висок квалитет.
 • Тоа е бесплатна апликација.

Што е Видеошоу?

VideoShow е бесплатна апликација за уредување видео. Има разновидни алатки и функции за уредување што му овозможуваат на корисникот да го уредува видеото како професионалец.

Карактеристики:

 • Одете во режимот за уредување и допрете на „ Превод “ ако сакате да додадете текст во видеото.
 • Имате повеќе опции за промена на дизајнот и фонтот на текстот додаден на видеото.
 • Заедно со функцијата за текст, имате разновиден избор за уредување на видеото. Без разлика дали е поврзано со додавање видео ефекти, транзиции, филтри, отсекување и аудио, VideoShow работи како шарм.
 • Оваа апликација овозможува и преку 50 теми и преку 30 филтри достапни, така што нејзините корисници создаваат видеа и приказ на слајдови и алатки за уредување за да разделите и спојувате различни видеа.

Што е Филме?

iMyFone Filme е алатка за уредување видео која има многу функции. Достапно е за macOS и Windows. Тоа е алатка погодна за почетници.

Карактеристики:

 • Со Filme, креирајте нов проект со избирање на сооднос.
 • Има различни ефекти, филтри и транзиции кои се додаваат на видеото и го прават попривлечно.
 • iMyFone Filme има временска рамка за уредување. Треба само да влечете и пуштите што било на временската линија.

Најчесто поставувани прашања

Алатките и софтверот од текст во видео им овозможуваат на корисниците да креираат видеа од пишана содржина, како што се написи, објави на блогови или објави на социјалните мрежи, со автоматско конвертирање на текстот во видео формат. Овие алатки често вклучуваат функции како што се приспособливи шаблони, текстуални анимации и музика во заднина или звучни ефекти.
Додавањето текст на видео клипот исто така значи дека додавате преводи на вашето видео.

Зголемен ангажман: видеата се попривлечни од обичниот текст, а додавањето визуелни елементи ја прави содржината поинтересна и понезаборавна.
Подобрено разбирање: видеата помагаат да се пренесат сложени идеи или информации во полесно сварлив формат. Алатките од текст во видео додаваат и визуелни помагала, анимации и други елементи кои им помагаат на гледачите подобро да ја разберат содржината.
Проширена публика: видеата допираат до поширока публика отколку обичниот текст, бидејќи се споделуваат на социјалните медиуми и други платформи каде што луѓето имаат поголема веројатност да се вклучат со нив.
Заштеда на време: Алатките од текст-во-видео го автоматизираат процесот на креирање видеа, заштедувајќи време и напор во споредба со создавање приспособена видео содржина од почеток.

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст