InqScribe наспроти Транскриптор

Два компјутерски монитори кои прикажуваат дигитални слики на inqscribe и transkriptor софтвер
Избор на вистинската алатка: Inqscribe или Transkriptor? Откријте го најдоброто одговарање за вашите потреби за транскрипција

Transkriptor 2022-09-28

Transkriptor Logo

Transkriptor

InqScribe home screen

Inqscribe

Одете на страницата

Што е InqScribe?

InqScribe е услуга за транскрипција што прави аудио и видео транскрипција. Временските кодови се корисна карактеристика. InqScribe работи само на компјутери од типот Mac и Windows. Вклучува и дефиниции за вообичаени термини за транскрипција.

Како да се користи InqScribe?

Тоа не е веб-страница или мобилна апликација. InqScribe е софтвер за транскрипција кој им овозможува на корисниците да вршат транскрипција. За да креирате аудио или видео транскрипција со InqScribe, следете ги овие чекори:

 • Преземете ја верзијата базирана на вашиот компјутер
 • Отворете ја веб апликацијата на InqScribe
 • Поставете медиуми од вашиот уред

За други услуги, добијте лиценца за користење на софтверот. Ако сакате да ја испробате другата услуга пред да платите било што, имате 14-дневен бесплатен пробен период само еднаш.

Колку чини InqScribe?

Бесплатна верзија:

Преземањето на InqScribe е бесплатно, но не вклучува значајни функции. Овие се:

 • Зачувување документи
 • Извезете преписи
 • Печатете преписи

14-дневен пробен период:

За да пристапите до напредните опции на InqScribe, можете да ја испробате 14-дневната бесплатна транскрипција само еднаш.

Платена индивидуална лиценца:

Отклучете ги сите функции трајно. Цена: 90 $

Платените верзии обезбедуваат неограничени претплати. Сепак, за некои надградби може да биде потребна мала такса за надградба.

Попусти:

Достапни се два вида на попусти. Станува збор за попусти за количина и образование. Стапките на попуст се менуваат во зависност од видот и бројот на лиценци.

Кои се карактеристиките на InqScribe?

Еве некои од карактеристиките на InqScribe:

 • Погоден за користење USB-нога педала за контрола на репродукцијата на медиумите додека се препишува
 • Аудио плеер со променлива брзина на репродукција
 • Поддржува стандардни дигитални аудио и видео типови како што се AIFF, WAV, AAC и MP3 аудио
 • Уредник за транскрипција што е корисен за подобрување на процесот на транскрипција
 • Транскрипција без глушец со распоред на тастатурата.
 • InqScribe е погоден за дактилографи.

Како да се користи Transkriptor?

Transkriptor обезбедува висококвалитетно, прецизно решение за транскрипција со технологија за препознавање говор. Понатаму, можете да препишете интервјуа, аудио белешки, предавања, говори, состаноци за зумирање, подкасти и кој било снимен говор во текстуални документи што може да се пребаруваат. Обезбедува уредувач на текст што може да се пребарува што можете да го користите за уредување на транскриптираниот текст.

Колку чини Transkriptor?

Транскриптор е онлајн услуга за транскрипција што го олеснува препишувањето на вашите снимени интервјуа, предавања или состаноци. Исто така, Transkriptor нуди различни пакети за претплата за да одговараат на секој буџет и потреба.

Месечни планови за физички лица:

Лајт план:

9,99 долари се состои од 5 часа

Стандарден план:

14,99 долари се состои од 20 часа

Премиум план:

24,99 долари се состои од 40 часа

Месечен план за тимови:

План за бизниси:

$30 се состои од 50 часа ( за еден член)

Transkriptor обезбедува сопствени решенија засновани на потребите на вашата компанија.

Кои се најдобрите карактеристики на Transkriptor?

Транскриптор е платформа за транскрипција на ai. Следното е список на некои суштински карактеристики на Transkriptor:

 • Апликации на iPad, iPhone и уреди со Android.
 • Диктирајте и снимајте ги вашите зборови за да го претворите говорот во текст
 • Создавање странски преводи со функција за превод
 • Поставете преку врска без напор
 • Извезува и споделува датотеки во повеќе формати како што се датотеките TXT, Microsoft word или SRT
 • Споделете и соработувајте со вашите соиграчи со интегрирани апликации
 • Автоматски временски печати

Дали Transkriptor е подобар од InqScribe?

Transkriptor и InqScribe се два различни типа на асистенти за пишување со вештачка интелигенција. Еве споредба на овие две услуги од различни агли:

Диктат:

Transkriptor обезбедува функција за диктирање што е механизам за снимање аудио без апликации од трети страни. Од друга страна, InqScribe немаше транскрипција во реално време, што значи функција за диктирање. InqScribe ги транскрибира само поставените аудио/видео датотеки.

Слушање каде било со интегрирана услуга:

Транскриптор е алатка за транскрипција дизајнирана да се користи на уред со IOS или Android. Покрај тоа, Transkriptor може да транскрибира гласовни снимки во реално време и да ја зачува датотеката во кој било формат.

Офлајн услуга:

InqScribe нуди офлајн режим кој им овозможува на корисниците да работат на датотеки без да имаат интернет конекција или пристап до Wi-Fi.

Кратенки на тастатурата:

InqScribe нуди приспособливи копчиња на тастатурата што можете да ги користите без да ја тргнете раката од тастатурата. Ова го прави репродукцијата на аудио датотеки и рачната транскрипција поуправлива и поефикасна.

Брзина на репродукција:

Промената на брзината на репродукција е достапна и за Inqscribe и за Transkriptor.

Функционален кориснички интерфејс:

Transkriptor има практичен дизајн во својата апликација и веб-страница што секој може да го користи без пракса. Од друга страна, InqScribe има посложени опции за поставување.

Различни јазици:

И Transkriptor и Inqscribe имаат бројни други јазични опции.

Превод:

Функцијата за преведување на Transkriptor обезбедува создавање на текст со странски титл со транскрипција на текст во различни јазични опции.

Автоматска услуга:

Некои компании за транскрипција обезбедуваат услуги за рачна транскрипција со вистински транскрипционери. Овој метод може да даде главно висококвалитетни резултати, но времето на пресврт се зголемува со недели. Услугите за транскрипција кои се напојуваат со АИ имаат брзи пресврт.

Поддршка за корисници:

Transkriptor обезбедува онлајн помош за клиентите со технички и нетехнички барања.

Опции за прикачување:

Опциите за поставување на Transkritor се поразновидни. За автоматска транскрипција, можете или да ја поставите вашата датотека од вашиот уред или да ги користите врските обезбедени од YouTube или алатките базирани на облак, како што се Google Drive, Dropbox или OneDrive. InqScribe ограничено поставување на документи од уредот.

Генерално, Transkriptor е поисплатлив и попогоден за корисниците. Транскрипторот е поавтоматизиран и лесен за користење. InqScribe е соодветен за поединци или бизниси кои сакаат да ги подобрат процесите на рачна транскрипција.

Често поставувани прашања за Transkriptor наспроти InqScribe?

Неколку фактори влијаат кој софтвер за транскрипција е најдобар. Следното е список на некои суштински карактеристики на алатката за транскрипција:
Технологија за препознавање глас: На квалитетот на резултатот влијае технологијата за препознавање глас.
Отстранување на шум во заднина: звуците во позадина и квалитетот на звукот влијаат на процесот на транскрипција. Технологијата глас во текст мора да произведува точни аудио транскрипции без да биде под влијание на надворешни гласови.
Цени: Вашиот буџет и моделите за членство се прилагодени на вашите барани карактеристики. Повеќето софтвери за транскрипција вклучуваат бесплатни верзии или проби што можете да ги користите за да ја испробате програмата.
Лесно користење: Лесните платформи ви заштедуваат време и пари. Можете да се концентрирате на вашата содржина покрај поставките за пребарување.

Express Scribe, Happy Scribe, Otter, Descript, Sonix, GoTranscript, Temi, Trint и Rev се некои алтернативи на Transkriptor и InqScribe. Цените и рангирањето на алтернативите се менуваат во зависност од часовите на аудио, јазичните опции и дополнителните услуги за клиентите.

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст