Каде се користат услугите за транскрипција?

услуги за транскрипција

Како да користите услуга за транскрипција

Речничката дефиниција за транскрипција е „писмена или печатена претстава за нешто“. Во зависност од потребите на индустриите, компаниите, организациите и материјалот, достапни се голем број услуги за транскрипција!


Пробајте го бесплатно

Поставете ја вашата датотека.

Ние поддржуваме широк спектар на формати. Но, ако имате некоја датотека што има редок и уникатен формат, треба да ја конвертирате во нешто повообичаено како mp3, mp4 или wav.

Оставете ја Транскрипцијата на таа услуга.

Transkriptor автоматски ќе ја транскрибира вашата датотека за неколку минути. Кога вашата нарачка ќе заврши, ќе добиете е-пошта со известување дека вашиот текст е подготвен.

Уредете и извезете го вашиот текст

Најавете се на вашата сметка и наведете ги завршените задачи. Конечно, преземете или споделете ги датотеките за Транскрипција .

Што е услуга за транскрипција?

Услугата за транскрипција се однесува на конверзија на говор во текст. Накратко, транскрипт е текстуална форма на зборовите во снимен звук или видео датотека.

Можете да користите доверлив софтвер за да ја препишете потребната датотека во добро напишана текстуална форма. Неколку институции и поединци ги користат овие услуги за многу цели

Видови услуги за транскрипција

Еве ги специфичните категории на услуги за аудио транскрипција

Услуги за аудио транскрипција

Достапна е транскрипција од аудио говор во текст, која главно се користи за транскрипција на лице што зборува. Во овој случај, постојат различни ситуации само за аудио. Вообичаените употреби вклучуваат академско земање белешки, важни виртуелни состаноци и диктати.

Да не зборуваме, аудио снимањето е попредизвикувачки отколку што мислат повеќето луѓе. Бидејќи квалитетот на снимањето, звуците во позадина, акцентите или друга употреба на непознати зборови може да влијаат на точноста.

Услуги за видео транскрипција

Видео транскрипцијата го следи истиот процес како и аудио транскрипцијата, но е за видео, ТВ и филм. Ова најчесто се користи за цели на екранот, како што се титли или за објавување препис одделно од видеото. Можете лесно да го транскрибирате видеото во текстуален формат.
Да го погледнеме расчленувањето на овие две главни категории на многу што можат да бидат особено корисни за одредени домени.

Правни услуги за транскрипција

Оваа услуга за транскрипција ја користат државните службеници, општинските, федералните власти, правните професионалци, медијаторите и судските професионалци. Најчеста употреба на транскрипција во правните органи е препишување на депонирани, изјави на затворениците, испрашување и општа кореспонденција.

Медицински услуги за транскрипција

Ако имате каков било вид белешки за напредок или клиничка историја во снимена форма, тогаш оваа услуга е за вас. Вклучува и секаков вид снимена датотека со третмани, лекови, важни состаноци и многу повеќе.
Овде мора да бидете внимателни при изборот на која било услуга за транскрипција бидејќи медицинските терминологии се сложени и бараат многу прецизен текст.

Услуги за академска транскрипција

Оваа услуга е прилично самообјаснувачка, но вклучува работа од секаков тип на училиште, главно од универзитети. Многу институции  користете ја оваа услуга за да добивате физички скрипти од конференции, презентации, групни дискусии, состаноци, усни тестови и многу повеќе.
Некои студенти со големи оптоварувања на часовите дури и го снимаат своето предавање во училницата и препишете ја снимката  да има напишани белешки. Ова може да биде корисно за подоцнежни студии и правење белешки за нагласување. Докторантите користат услуги за транскрипција за да ја завршат својата дисертација која обично вклучува голем дел од интервјуа.
Транскрипцијата на предавање/презентација се применува на  презентации  каде што може да има само еден звучник. Понекогаш, ќе има најавувач кој ќе го претстави главниот говорник.

Работник во службата за транскрипција

Услуги за транскрипција во бизнисот

Овој тип на транскрипција главно се користи за канцелариски бизниси . Може да се користи за маркетинг цели. На пример, многу маркетинг стратегии вклучуваат семинари, вебинари, видео блогирање и подкаст.
Сите тие се базирани на аудио и видео, кои бизнисите ги ставаат на нивната веб-страница и ги користат лично  маркетинг  цели. Со цел да го максимизираат резултатот, компаниите ги произведуваат и транскриптите што им ги прикажуваат на нивните следбеници со тоа што ги ставаат на веб, правејќи ги достапни за пребарувачите.

Услуги за транскрипција во истражување на пазарот

Повикувајќи се на неговото име, професионалците за истражување на пазарот ја користат оваа услуга. Најчесто, истражувањето на пазарот се заснова на  група  одлуки кои вклучуваат избирачки групи или поединци. Овие групи се интервјуирани за да се знае нивното мислење. Потоа, овие снимени сесии подоцна се користат за транскрипција за едноставно вклучување во студии на случај или за копирање податоци.

Услуги за транскрипција на објава

Како што покажува името, оваа услуга за транскрипција е наменета за препишување подкасти . Некои клиенти сакаат да го емитуваат својот подкаст во живо, како и да ги стават записите од објавата на нивната веб-страница.

Услуги за транскрипција на проповеди

Како што можете да погодите по неговото име, корисно е за препишување проповеди. Многумина  црквите  сакаат да обезбедуваат печатени копии од нивните проповеди на хендикепираните. Тие, исто така, можат да ги постават овие транскрипти на интернет за сите да ги прочитаат.

Странски услуги за транскрипција

Овој тип е исто така очигледен и го користат луѓето во  различни  полиња. Применливо е за секого без разлика дали станува збор за деловно, правно, академско, професионално или лично, има потреба од шпанска, француска и португалска транскрипција.
Почнувајќи од 2010 година, речиси 37 милиони луѓе во Соединетите држави зборуваа шпански како нивен примарен јазик. За оние кои не можат да зборуваат или разбираат англиски, Странската транскрипција гарантира дека нема јазик  бариера  постои.

Услуги за транскрипција на интервју

Исто така прилично само-објаснувачки, овој тип на транскрипција е една од најчесто користените услуги за транскрипција. Тоа главно се занимава со секаков вид на  комуникација  помеѓу две или повеќе лица. Да не зборуваме, оваа услуга спаѓа во која било друга категорија.
Процесот на транскрипција е  виртуелно  истото за секоја индустрија и сите овие полиња бараат внимателно ракување со податоците и препишување на материјалот.
Знаејќи која  тип  на транскрипција е најдобро за вас може да помогне да се одлучат за соодветна услуга за транскрипција. Користењето на овие услуги стана многу почеста овие денови. Поради една или друга причина, овие услуги обезбедија вид на леснотија што луѓето од минатото време не ја добиваа.
Сега е услугата за лесна транскрипција која користи сигурен, ефективен и висок пресврт  софтвер  им обезбедува на луѓето транскрипција за кратко време, без никакви проблеми. Еве како изборот на најдобрата транскрипција може да ви помогне да го олесните обемот на работа.

Услугите за транскрипција можат да ви помогнат да го олесните обемот на работа

Речиси секој бизнис бара огромна количина на  задачи  да се занимаваат секојдневно. Некои се потпираат на дигитални платформи за да ја централизираат својата работа, додека други имаат поконвенционален пристап.
Без оглед на категоријата во која спаѓате, влијанието на интернетот и виртуелните медиуми врз бизнис пејзажот е  непобедлив  и непобитен. Освен задоволување на потребите на потенцијалните кандидати, повеќето од задачите за внатрешно управување бараат употреба на софтвер.
Истото важи и за  популарна  употреба на софтвер за транскрипција. Од воведувањето на овој ефикасен софтвер, животот на луѓето од различни области стана многу лесен во однос на управувањето со времето и брзото извршување на задачите.

Услугите за транскрипција земаат автоматски белешки за време на состаноци за луѓе во бизнисот

Кодирање

Имајќи предвид како работат луѓето  од далечина  овие денови, видео конференциите станаа норма за бизнисите. Можете да комуницирате со вашите вработени и соработници преку такви повици. Сепак, можеби ќе ви биде досадно повторно да ја гледате снимката во случај да сакате да се потсетите на нешто важно или да пропуштите некој дел од состанокот.
Правењето рачно напишани белешки може да доведе до губење на фокусот за време на состанокот . Значи, тоа е точката каде што софтверот за транскрипција ви помага неверојатно. Можете лесно да го користите за  запишување  цели, особено кога имате на располагање снимка од состанокот.
Зборувајќи за предностите на услугата за транскрипција, можете да ги користите овие  говор во текст  алатки за следење на темите за кои разговаравте за време на конференцискиот видеоповик. На овој начин ќе биде лесно прецизно да се одредат најважните моменти на снимката.
Можете исто така да  рефокусира  вашите напори да зборувате за аспектите на бизнисот како што се продажбата, развојот на производите и други потреби за маркетинг. Сумирајќи, нема да морате да се грижите за правење рачно напишани белешки за време на дискусијата бидејќи услугата за транскрипција може да го направи тоа за вас на подобар начин.

Работна станица за услуга за транскрипција

Како услугите за транскрипција имаат корист од студентите

Ако сте студент кој е многу вклучен во спроведување интервјуа, истражување и дискутирање за тоа со врсниците, тогаш оваа услуга за транскрипција заштедува  време  и труд за тебе. Овие автоматизирани транскрипции можат да ви помогнат во вашата вистинска борба за мултитаскинг.
Кога ќе заглавите во таква ситуација каде  мултитаскинг  е вклучен, тогаш заборавањето на информации за интеракцијата е многу лесно. Значи, она што можете да го направите е да ја снимите вашата интеракција со професори, специјалисти и други професионалци. Имајќи снимка со вас, ви дава можност да го извлечете максимумот од корисниот разговор.
Можете лесно да го транскрибирате аудиото снимено за време на интеракциите и на тој начин всушност заштедувате простор во вашиот мозок. Покрај тоа, можете да заштедите време и само со слушање на целата снимка. Накратко, добивате повеќе  можности  да ги следите вашите студии и истражувања.

Услугите за транскрипција обезбедуваат дополнителна помош при студирањето

Ако се борите да разберете некој конкретен концепт или тема и не сте во режим да потрошите време за пишување сè за време на туторските сесии, тогаш  автоматизиран  услугата за транскрипција е за вас.
Не треба да чкртате белешки и да се обидувате да го запомните секој дел од говорот на сесијата, се што треба да направите е  рекорд  сесиите и препишете ги за да создадете чист препис на сè што сте научиле со вашиот учител.
Вие всушност можете да се фокусирате на  учењето  наместо да игра улога на сеопфатен кој се обидува да направи три работи одеднаш.

Пишувајте работи во движење.

Мобилна апликација од говор во текст

Пристап од сите уреди. Претворете ги аудио датотеките во текст во iPhone и Android.


Лого на Google Play


Продавница за Апликации

Услугите за транскрипција им помагаат на студентите да бидат ефикасни

Со избирање на вашата најдобра услуга за транскрипција за целите на студирање, всушност можете да имате максимално време на располагање за вашето учење.

На крајот на денот, нема да ви недостасува време да се подготвите за тестови, квизови и испити. Накратко, добивате доволно време да се подготвите за испитите во средниот и последниот термин и ова може да биде одлично за вас.

Услугите за транскрипција ви помагаат да спроведете квалитетно истражување на пазарот

За време на фазата на истражување, професионалците за истражување на пазарот вршат десетици видео снимки и интервјуа. За да ја донесете вистинската корисна порака од овие снимени интервјуа и видеа, треба да имате добра услуга за транскрипција.

Имањето суштински пораки во формат што може да се чита е многу неопходно за споделување и користење подоцна. Ако одите на услуга за рачна транскрипција, тогаш може да бидат потребни месеци за да се изврши целата транскрипција. Значи, во такво сценарио, сигурен софтвер за транскрипција е подобар избор за користење.

За продавач, услугата за автоматска транскрипција е одлична помош. Многу истражувачи професионалци добиваат корист од овие аудио услуги за транскрипција на главен начин за транскрипција на аудио во текст. Тоа им помага да ја реорганизираат својата медиумска кампања и да создадат подобра содржина, билтен или објави на социјалните мрежи.

Влакна

Услугите за транскрипција ви помагаат да извлечете максимум од настани/вебинари во живо

Ако се борите да се фокусирате на настани во живо или вебинари, тогаш не сте сами во ова. Човечката природа е дека човекот не може да го задржи фокусот подолг временски период. Сепак, можете да го снимите настанот и да го препишете за да имате сè напишано во форма во вашите раце.

Од друга страна, ако одржувате вебинари или настани во живо, тогаш транскрипциите на овие сесии може да ви ја променат играта. Тоа ќе ви помогне да се издвоите од слични видови натпревари до настани што се случуваат низ целиот свет.

Со обезбедување на постапката на вашите клиенти, можете да ги натерате да ви се обраќаат повторно и повторно. Освен тоа, таквите транскрипции помагаат да се задржат информациите и идеите споделени на настанот во нивната оригинална форма подолг временски период.

Transkriptor: Услуга за транскрипција „Сите во едно“.

Откако ќе ги знаете сите мали детали за видовите услуги за транскрипција и како овие услуги можат да ви помогнат, време е да ги испробате вашите раце на најдобриот софтвер.

Transkriptor е онлајн софтвер за транскрипција кој може лесно да извршува задачи од глас во текст. Може да ја транскрибира вашата датотека за неколку моменти со многу лесни за употреба инструкции. Покрај тоа, можете да го користите овој софтвер за да препишете која било количина на податоци.

Не само ова, туку можете и да го уредувате текстот штом ќе заврши транскрипцијата за да го прилагодите според главната идеја и контекст што го сакате. Она што е непобедливо во овој софтвер е точноста на транскриптот.

Транскрибираниот текст е поврзан со нивниот точен видео или аудио момент. На овој начин можете лесно да го проверите изворниот материјал во случај да најдете некоја забуна во транскрибираниот текст.

Среќен човек што користи услуга за транскрипција

Секоја услуга за транскрипција што ќе ја изберете мора да биде доволно подобра за да ви го обезбеди квалитетниот препис што го барате. Препишувањето датотека од еден медиум на друг може да биде проблем бидејќи некои од услугите за транскрипција се скапи.

Меѓутоа, ако добивате многу прецизни и употребливи преписи, тогаш тоа ги надминува парите потрошени за нивно препишување. Дополнително, точноста е најважната грижа за сите и кога ќе изберете погрешен тип на услуга за транскрипција, може да ве остави со огромно количество уредување.

Потоа доаѓа цената на услугата која варира во зависност од плановите со кои сте решиле да одите. Во ова прашање, софтверот Transkriptor може да ви одговара. Достапен е по многу конкурентна цена и од него можете да очекувате висококвалитетни резултати без главоболка.


Пробајте го бесплатно

Погледнете што кажаа нашите клиенти за нас!

Ние им служиме на илјадници луѓе од која било возраст, професија и земја. Кликнете на коментарите или на копчето подолу за да прочитате повеќе искрени критики за нас.


Jimena L. Основач Прочитај повеќе

Сè е многу добро, не е скапо, добра врска помеѓу цената и квалитетот, а исто така е доста брзо.
Голема прецизност во однос на времињата на титловите и во препознавањето на зборовите. Требаше да се направат многу малку корекции.

Jaqueline B. Социолог Прочитај повеќе

Она што најмногу ми се допадна кај транскрипторот е тоа како има висока точност. Со лесна за употреба платформа, ми требаше само да направам прилагодувања на интерпункциските знаци
Претходна
Следно

Најчесто поставувани прашањаШто прави услугата за транскрипција?

Овие услуги транскрибираат многу работи во сите сфери на животот, како што се, но не ограничувајќи се на:
Записник од состаноците
Медицински или здравствени извештаи
Снимени говори
Интервјуа за медиумите
Преводи на ТВ или филм
Судски документи
Академска или истражувачка работаБидејќи конверторите од глас во текст се потпираат на вештачка интелигенција за да го претворат гласот во текст, технологијата може да се научи на нови обрасци и звучни бранови. Ова може да се поврзе со „модел независен од говорникот“ за ефикасно слушање на новите акценти и дијалекти. Софтверот може да научи како да користи контекстуални индиции за да каже кога треба да се стават интерпункциските знаци. Вештачката интелигенција може да ги погледне и околните зборови за да одлучи која верзија на зборот да ја користи. Ова е важно кога зборувате збор што звучи слично на друг и може да има повеќе од еден правопис.Кои се видовите на услуги за транскрипција

Услугите за транскрипција можат да се поделат во две главни групи. Услуги за рачна и автоматска транскрипција. Рачна транскрипција е местото каде што вистинско лице ја прави транскрипцијата. Автоматска транскрипција е транскрипцијата што ја прават паметните телефони и компјутерите.

Понатамошно читање

Што е правна услуга за транскрипција?

Услуги за транскрипција за спроведување на законот

Што е услуга за академска транскрипција?

Услуги за транскрипција за квалитативно истражување

Споделете ја објавата:

Најсовремена вештачка интелигенција

Започнете со Transkriptor сега!

Поврзани написи

конвертирај глас во текст
Transkriptor

Претворете го вашиот глас во текст!

Користењето софтвер за автоматска транскрипција за претворање на гласот во текст има моќ да го промени вашиот бизнис. Софтверот за конверзија од глас во текст е автоматски, лесен за користење

текстуален диктат
Transkriptor

Како да се направи текст диктат?

Диктирањето на текстот го промени начинот на кој можете да комуницирате со луѓето ширум светот. Со напредокот на технологијата, станува сè полесно да се допре до луѓето од сите култури

апликација за транскрипција на аудио
Transkriptor

Користење на апликација за транскрипција на аудио

Користење на апликација за транскрипција на аудио Како што технологијата, интернетот и социјалните медиуми продолжуваат да растат во популарност, нова индустрија на кариери станува возможна. Дополнително, се појавуваат нови или