Транскрипирајте ги објавите за да добиете повеќе клиенти

Аудио опрема и микрофон ставени на маса за транскрибирање на подкасти, стратегија за привлекување на повеќе клиенти.
Лесно е да се транскрибираат подкасти со транскрипција

Transkriptor 2022-04-03

Дали се обидувате да допрете нова публика во вашите подкасти? Многу поединци и бизниси во различни индустрии се борат да стигнат до нова целна публика само со аудио за подкаст. Сепак, едно решение со кое многу бизниси и поединци гледаат ветувачки резултати е препишување на подкасти за да се вклучи и текст. Принципите зад препишувањето на подкасти и процесот се клучни области што треба да се разберат пред да се искористат различните придобивки.

Што значи препишување поткасти?

Препишувањето на подкасти вклучува преземање подкаст и негово претворање во употреблив текст. Верзијата за транскрипција е копија од збор до збор на подкастот, само во текстуална форма. Овој текст најчесто се користи за креирање затворени титли во видеото или пишување текст како дополнителна информација. Во минатото, процесот на транскрипција бараше рачен транскриптор кој може да биде скап и временски интензивен. Меѓутоа, сега многу бизниси и поединци се префрлаат на софтверска програма, како Transkriptor. Ова овозможува дополнителна флексибилност и иновативни функции, што овозможува леснотија при транскрипција на подкасти.

Како да се транскрибира поткасти?

Кога станува збор за препишување подкасти, процесот е многу едноставен, особено со Transkriptor. Прво, снимајте го вашиот подкаст и уредете ги сите области што не сакате да бидат вклучени. Откако ќе го имате финализираното аудио, можете да го користите Transkriptor за да го конвертирате вашето аудио во текст за неколку минути. Откако ќе ја имате текстуалната копија од вашиот подкаст, можете да изберете да додавате титлови на вашите видеа со објава или да го вклучите текстот како посебна датотека за корисниците да ја читаат.

Во текот на процесот на транскрипција , има неколку врвни совети што треба да ги имате на ум. Кога го снимате вашето аудио, зборувајте директно во микрофонот за да добиете јасен звук. Сепак, Transkriptor ги има можностите лесно да ги сортира вашите аудиодатотеки за да го собере важниот звук што ви треба да го препишете. Покрај тоа, намалете го шумот во заднина кога го снимате вашиот подкаст. Наоѓањето тивка област или затворена просторија може да помогне да се генерира јасен звук за вашите гледачи.

Кои се придобивките од препишувањето на поткасти?

Не само што бизнисите можат да видат придобивки од препишувањето на подкасти, туку и поединците, претприемачите и креаторите на содржини исто така гледаат. Првата придобивка е пристапноста на подкастите за препишување што им ја обезбедуваат на оние со попреченост. Поединците со оштетен слух ќе имаат мал успех во разбирањето на подкастот. Меѓутоа, со текстуална верзија што го дополнува подкастот или пишување на содржината, тие можат да станат дел од вашиот целен пазар. Создавањето содржини достапни за сите групи им помага на бизнисите да ја зголемат својата база на клиенти со тоа што некои гледаат до 10 пати поголема конверзија на клиенти.

Друга врвна придобивка кога транскрибирате подкасти е додадената пазарна оптимизација. Не е тајна дека многу пребарувачи користат клучни зборови за да извлечат резултати во пребарувањата. Имањето текст во врска со вашиот подкаст му дава на вашиот бизнис алатки за рангирање во пребарувачите, привлекувајќи повеќе клиенти. Откако ќе имате повеќе различни подкасти со текст, пребарувачот ќе ја открие вашата содржина и ќе ги насочи клиентите кон вашата веб-страница или други платформи.

Покрај тоа, текстуалната верзија на вашиот подкаст им овозможува на клиентите и клиентите поголемо разбирање за вашиот производ, услуга или информации. Читањето преведува во меморија повеќе отколку слушањето аудио. Сепак, нудењето на двата методи им дава на клиентите можност да го изберат методот на учење што е најкорисен за нив. Пристапноста и повеќекратните канали на комуникација резултираат со способност да резонирате со повеќе клиенти, зголемувајќи го вашиот успех.

Зошто е важно користењето софтвер за транскрипција на објава?

Придобивките од препишувањето на вашиот подкаст треба да бидат доволни за да ве убедат да започнете со примена на додадениот метод на комуникација; сепак, леснотијата на препишување текст може да го запечати договорот. Процесот на транскрипција со Transkriptor може да се заврши на барање и брзо. Наместо да се потпирате на рачен препишувач за да ве вклопи во нивниот распоред, можете да ги транскрибирате вашите подкасти кога ви е погодно. Дополнително, брзиот процес на транскрипција ослободува време во вашиот зафатен распоред. Конвертирањето на вашето аудио во текст може да потрае значително време, особено ако подкастот е долг. Достапната цена на Transkriptor заедно со можностите за заштеда на време резултираат во ситуација со победа-победа.

Често поставувани прашања за транскрипција на објава во текст

Едноставно кажано, да. Препишувањето на подкасти им дава на вашата организација потребните алатки за проширување на базата на клиенти и привлекување нови клиенти. Покрај тоа, вашиот подкаст го привлекува вниманието на пребарувачот кога имате клучни зборови поврзани со вашиот подкаст. Да не зборуваме, некои поединци подобро ги разбираат информациите во текстуална форма. Нудењето алтернативен метод за комуникација на информациите води до конверзија на клиентите, зголемена продажба и дополнително разбирање.


Someone who transcribe podcast

И вие и потрошувачот имате корист од препишување на подкасти и обезбедување на пишување текст. Вашиот бизнис има придобивки со привлекување нови клиенти и клиенти, додека потрошувачот има корист од алтернативните методи на комуникација. Не само што имаат корист сопствениците на бизниси, туку секој што произведува подкасти може да ги види и предностите. Креаторите на содржини и претприемачите кои создаваат информативна содржина ќе видат зголемени прегледи и рангирање на пребарувачот кога е достапна транскрипција на нивниот подкаст.


A workspace where people transribe podcasts

Текстот што произлегува од препишувањето на подкасти е поставен по редоследот на изговарање на зборовите. Transkriptor нуди опции за форматирање бидејќи уредувачкиот дигитален транскрипт е финален излез кога се користи софтверот. Слободно можете да го форматирате вашето пишување на кој било начин што сакате, но текстот треба да го следи текот на подкастот.


ways to transcribe podcast

Transkriptor им нуди на корисниците можност да препишуваат подкасти на повеќе различни јазици, овозможувајќи им да се справат со меѓународните пазари и да достигнат глобална база на клиенти. Конверзијата на објава на различни јазици е витална компонента за бизнисите кои се обидуваат да растат низ нови географски области.


Следните чекори

Транскрипцијата на подкасти нуди многу придобивки за бизнисите и поединците, како што е повисок ранг на оптимизација, достигнување нови клиенти и создавање повисоки конверзии на клиентите. Сите овие придобивки се можни со Transkriptor кој работи заедно со вас, симнувајќи поголем дел од товарот од вашата чинија. Можете да ослободите време во вашиот зафатен распоред за да додадете вредност на други важни области. Посетете еден од членовите на тимот во Transkriptor за да започнете денес.

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст