9 Најдобри транскрипциски апликации за iPhone

Стилизираното јаболко со звучни бранови ги претставува врвните апликации за транскрипција достапни за iPhone корисници.
Истражете ги 9-те најдобри транскрипциски апликации за iPhone. Кликнете за да ја најдете совршената апликација за бесцелна конверзија од аудио во текст!

Transkriptor 2024-04-23

iPhone корисници постојано бараат алатки кои ја подобруваат нивната продуктивност и ефикасност. Транскрипциските апликации за iPhone корисници се значајни за оние кои сакаат да го претворат говорот во текст лесно меѓу безброј достапните апликации.

Изборот на десната транскрипција е застрашувачка задача за корисниците со голем број опции во App Store и различни веб-базирани апликации. Овој предизвик произлегува од балансирање на точноста, брзината, употребливоста и ефикасноста на трошоците.

Корисниците треба да ја разгледаат оваа листа на 9 апликации за топ транскрипција, секоја дизајнирана да ги задоволи различните потреби и преференци на корисниците, од транскрипција во реално време и повеќејазична поддршка до интеграција во облак.

9-те најдобри транскрипциски апликации за iPhone корисници се наведени подолу.

 1. Transkriptor: Транскрипциска апликација за iPhone која поддржува различни аудио формати и јазици Им овозможува на корисниците лесно да транскрибираат состаноци, интервјуа, предавања и лични гласови.
 2. Rev Voice Recorder: Комбинира аудио снимање и професионални транскрипциски услуги Има лесни контроли и безбедно ракување со датотеки.
 3. Otter.AI: Користи AI за транскрипција во реално време, препознавање на звучници и колаборативно уредување со висока точност и дарежлив слободен степен.
 4. Транскрипција - Говор на текст: Нуди транскрипција во реално време на повеќе од 100 јазици Карактеристиките вклучуваат уредување во апликацијата и најразлични формати на извоз со широка јазична поддршка и леснотија на користење.
 5. Риверсајд: Специјализиран е за висококвалитетно аудио и видео снимање со интегрирана транскрипција со исклучителен квалитет на снимање и кориснички пријателски интерфејс.
 6. Notta.AI: Обезбедува брзи, точни транскрипции на повеќе јазици користејќи AI.
 7. Temi: Нуди автоматизирана транскрипција со опции за преглед и уредување со брза и корисна платформа.
 8. Revoldiv: Напредна AI транскрипција апликација со интуитивен интерфејс и облак интеграција.
 9. Speechify: Го претвора текстот во говор со висококвалитетни гласови и прилагодливи брзини.

Transkriptor апликација прикажана на iPhone, истакнувајќи ги неговите можности за транскрипција од говор до текст.
Отклучи ја транскрипцијата без напори со Transkriptor за iPhone – џебната алатка за транскрипција.

1 Transkriptor

Transkriptor е значајна транскрипциска апликација за iPhone корисници дизајнирани да го претворат говорот во текст ефикасно. Се грижи за различни аудио формати , овозможувајќи им на корисниците лесно да транскрибираат состаноци, интервјуа, предавања и лични гласови. Се интегрира добро со алатките за соработка како Тимови или Google Meet, овозможувајќи им на корисниците да ги добијат своите преписи од било каде за време на онлајн состаноци.

Transkriptor има напредно препознавање на гласот за да се направи разлика помеѓу звучниците, зајакнувајќи ја јасноста на транскрипцијата. Овозможува лесно прилагодување и уредување, што го прави идеален за различни професионални и лични потреби за транскрипција. Плус, нуди високо прецизни транскрипции, правејќи ја вредна алатка за додавање на титлови, натписи или било која текстуална содржина на вашите видеа.

Pros of Transkriptor го вклучува својот кориснички пријателски интерфејс, кој го поедноставува процесот на транскрипција за сите корисници, без оглед на нивната техничка експертиза. Ефикасноста на апликацијата во справувањето со различни дијалекти и акценти е исто така значајна предност. Спушти го веднаш!

Rev Voice Recorder апликација во Apple App Store, истакнувајќи ги неговите елегантен дизајн и транскрипција карактеристики.
Оптимизирајте го аудиото на iPhone со Rev Voice Recorder алатка. Снимајте и транскрибирајте бесрамно- симнете веднаш!

2 Rev Voice Recorder

Rev Voice Recorder е транскрипциска апликација за iPhone која е прилагодена за корисниците кои бараат висококвалитетни услуги за снимање и транскрипција. Оваа апликација сними јасно аудио директно поднесено за професионална транскрипција со едноставно тапче. Одлична карактеристика на Rev е нејзиниот пристап до мрежата на професионални транскрибери кои испорачуваат прецизни, генерирани од луѓе, со брзо време на пресврт, обично во рок од 12 часа.

Професионалците за користење на Rev Voice Recorder се неговата надмоќна точност на транскрипција, благодарение на сервисот за транскрипција на луѓе и погодноста да се има апликација "се-во-едно" за снимање и транскрипција.

Главниот кон е цената, бидејќи Rev полнежи за минута аудио транскрибиран на текст , кој ќе се додаде за подолги снимки. Овој модел на цени, иако транспарентен, не е за секој корисник со редовни потреби за транскрипција со голем обем.

Otter.ai App Store преглед кој ги прикажува транскрипцијата на апликацијата и карактеристиките на гласовната белешка на iPhone.
Снимете го секој збор со транскрипцијата на Otter.ai. Споделете и соработувајте без напор- симнете денес!

3 Otter.AI

Otter.AI е транскрипциска апликација за iPhone корисници дизајнирани да ја користат вештачката интелигенција за претворање во говор во текст во реално време. Неговите карактеристики вклучуваат автоматско препознавање на звучниците, големо зајакнување на јасноста и употребливоста на транскриптите за корисниците на снимки со повеќе звучници.

Професионалците на Otter.AI ја вклучуваат неговата исклучителна точност во транскрипцијата, погодноста за складирање на база на облак за пристап до транскрипти од било кој уред и дарежлив слободен степен кој им овозможува на корисниците значителен месечен додаток за транскрипција.

Конс вклучува ограничувања во слободниот план, како што се минутите за ограничена транскрипција и помалку карактеристики отколку платените претплати. Премиум карактеристиките, вклучувајќи ги и напредните можности за пребарување и дополнителното складирање, бараат претплата, со опции за цена дизајнирани да сместат индивидуални корисници и тимови.

Екранска слика на transcribe апликацијата на Mac App Store, истакнувајќи ги неговите можности од говор до текст.
Претвори го аудиото во уредлив текст со transcribe апликацијата. Искусете прецизна транскрипција на вашиот Mac денес!

4 Транскрипција - Говор на текст

Транскрипција - Говор на текст е разнострана транскрипциска апликација наменета за iPhone корисници, фокусирајќи се на ефикасно претворање на говорот во пишан текст. Користи напредна технологија за препознавање на говор за да обезбеди прецизни транскрипции на преку 100 јазици и дијалекти, кетеринг во глобална корисничка база. Транскрипцијата, исто така, подржува извоз на транскрипти во различни формати, како што се текст или претплатници .

Професионалците на Транскрипцијата ја вклучуваат неговата широка јазик поддршка, што ја прави достапна за разновиден спектар на корисници. Интерфејсот на апликацијата е јасен, обезбедувајќи лесно користење. Неговата транскрипција во реално време ја зголемува продуктивноста со обезбедување на итен излез на текст.

Главниот кон е тоа што Transcribe работи на систем базиран на кредити, каде корисниците купуваат кредити за транскрипциски минути. Ова станува скапо за корисниците со чести и долги потреби за транскрипција.

Апликацијата Riverside на App Store прикажувајќи алатки за висококвалитетно снимање на подкаст и далечински интервјуа.
Подигни го подкастингот со Риверсајд. Снимајте аудио од далечина и снимајте го секој детал. Спушти го веднаш!

5 Риверсајд

Риверсајд е транскрипциска апликација дизајнирана за iPhone корисници, специјализирана за висококвалитетно аудио и видео снимање со интегрирана транскрипциска услуга. Клучните карактеристики на Riverside вклучуваат локално снимање на до 4K видео и 48kHz аудио, кое го обезбедува високиот квалитет без да се потпира на интернет опсегот. Нуди автоматска транскрипција на снимените содржини, што им олеснува на корисниците да генерираат уредливи и споделливи текстови документи.

Професионалците на Риверсајд се неговиот исклучителен квалитет на снимање, што значително ја подобрува точноста на транскрипциите. Засилувањето на облакот на Риверсајд, исто така, гарантира дека снимките и транскрипциите сигурно се складираат и достапни од секаде.

Конс го вклучуваат фокусот на апликацијата на снимки од професионално одделение, кои доаѓаат со повисока цена отколку што некои корисници очекуваат. Плановите за претплата се потребни за пристап до напредни карактеристики и проширени транскрипциски услуги, правејќи ги попогодни за професионална употреба отколку лежерни или повремени потреби.

App Store преглед на Nota.ai со нови карактеристики за претворање на гласот во текст со прикажана точност на AI.
Претвори го гласот во текст со напредната AI транскрипција на Nota.ai. Прецизен, брз и ефикасен- обидете се сега!

6 Notta.AI

Notta.AI е динамична транскрипциска апликација за iPhone корисници дизајнирани да го претворат говорот во текст ефикасно во реално време. Тој нуди брзи и точни транскрипции за подкасти , состаноци, предавања, интервјуа и лични гласовни белешки со ливераџирање на вештачката интелигенција. Тој поддржува повеќе јазици, што го прави разновидна алатка за глобалните корисници.

Професионалци на Notta.AI ги вклучува своите високи нивоа на точност, особено во јасни аудио услови и неговиот кориснички пријателски интерфејс, кој го поедноставува процесот на транскрипција. Способноста за справување со повеќе јазици и дијалекти ја проширува својата привлечност кон разновидна корисничка база.

Еден кон е потпирањето на претплатниот модел за пристап до премиум карактеристики, вклучувајќи неограничена транскрипција. Неговата бесплатна верзија доаѓа со ограничувања на транскрипциските минути и карактеристики.

Екранска снимка на Temi App Store листа, истакнувајќи ги неговите брзо снимање и моменталните транскрипциски карактеристики.
Фатете ги и транскрибирајте мислите во моменти со Temi. Ефикасна, брза и доверлива- добијте ја апликацијата денес!

7 Temi

Temi е транскрипциска апликација за iPhone корисници, позната по својата автоматизирана технологија за препознавање на говор која испорачува брзи и релативно точни транскрипти. Тој поддржува различни типови на датотеки за качување, а корисниците, исто така, можат да снимаат разговори директно користејќи ја апликацијата.

Професионалците на Temi ја вклучуваат неговата брзина, способноста за претворање на аудиото во текст за минути, како и нејзиниот јасен, кориснички пријателски интерфејс. Првичната транскрипција овозможува цврста основа која корисниците брзо ја уточнуваат.

Цената е за минута, нудејќи исплатливо решение за невообичаени или еднократни потреби без да се бара претплата. Овој pay-as-you-go модел им овозможува на корисниците да управуваат со своите трошоци врз основа на вистинската употреба.

Веб интерфејсот на Revoldiv е подготвен за аудио прикачување и претворање во текст, прикажувајќи едноставност и ефикасност.
Конвертирајте го аудиото во текст со леснотија со користење на Revoldiv. Качете се сега за брзи, прецизни транскрипциски услуги!

8 Револдив

Revoldiv е дизајниран како транскрипциска апликација за iPhone корисници, фокусирајќи се на испорака на високо квалитетно претворање во говор во текст преку напредни AI технологии. Таа има за цел да се грижи за широка публика, вклучувајќи професионалци, студенти и лежерни корисници, преку обезбедување ефикасна и точна транскрипција услуга.

Професионалците за користење на Revoldiv ги вклучуваат неговите високи стапки на точност, дури и во предизвикувачки аудио услови, и неговата флексибилност во поддршката на широк спектар на случаи на употреба, од формални состаноци до подкасти и неформални разговори.

Потенцијалните конс вклучуваат ограничувања во основната слободна верзија, како што се намалените функции, охрабрувајќи ги корисниците да се одлучат за платената (Enterprise) верзијата за целосна функционалност.

Апликацијата Speechify во App Store, прикажувајќи ги карактеристиките за претворање на текстот во говор со различни гласовни опции.
Најдете начин да слушате со Speechify, претворајќи го текстот во аудио беспревршено. Симнете ја апликацијата и уживајте во читањето.

9 Speechify

Speechify е иновативна апликација за iPhone корисници која првенствено се фокусира на претворање на текстот во говор, нудејќи уникатен пресврт на конвенционалниот транскрипциски сервис. Иако неговата суштинска функционалност се центрира околу текст-говор, овозможувајќи им на корисниците да слушаат пишани содржини како книги, документи и статии, исто така, вклучува карактеристики кои се од корист за оние кои се заинтересирани за транскрипција.

Професионалците на Speechify вклучуваат висококвалитетни, природно звучачки гласови го подобруваат искуството со слушање, како и разновидноста на апликацијата во читањето на широк спектар на видови документи апелира на широка корисничка база.

Бидејќи Speechify се фокусира повеќе на функционалноста од текст до говор, оние кои бараат транскрипциски услуги од говор до текст ќе го сметаат за помалку усогласени со нивните потреби. Дополнително, додека апликацијата нуди бесплатна верзија, пристапот до премиум гласови и напредните карактеристики бара претплата.

Зошто транскрипција апликациите се од суштинско значење за iPhone корисници?

Транскрипциските апликации за iPhone се од суштинско значење бидејќи корисниците можат да го претворат говорот во текст, зајакнувајќи ја продуктивноста и ефикасноста. Овие апликации се погрижат за широк спектар на потреби, од документирање на состаноци и предавања до создавање на пишани записи на интервјуа . Тие заштедуваат време на корисниците со елиминирање на потребата за рачно транскрипција на аудио снимките, овозможувајќи брзо упатување и споделување на информации.

Апликациите за транскрипција обезбедуваат непроценлива алатка за комуникација за поединци со оштетување на слухот, правејќи ги зборовите достапни во текстуална форма. Новинарите, студентите, професионалците и секој кој треба да ги фати идеите или разговорите имаат корист од услугите за итна транскрипција на овие апликации.

Транскрипциските апликации за iPhone корисници често доаѓаат со карактеристики како што се поддршка на повеќе јазици, интеграција со услуги во облак за лесен пристап и складирање и алатки за уредување за да го прецизнат текстот по транскрипцијата.

Како iPhone апликациите за транскрипција ја подобруваат продуктивноста?

iPhone апликациите за транскрипција ја подобруваат продуктивноста преку рационализирање на процесот на претворање на изговорените зборови во пишан текст.

Корисниците можат да фатат аудио од состаноци, интервјуа и предавања, претворајќи ги брзо во текстуални формат, поедноставувајќи го преземањето на забелешки и собирањето на информации. Оваа автоматизација заштедува часови кои инаку би биле потрошени за рачна транскрипција, овозможувајќи им на корисниците да се фокусираат на анализа, создавање содржини или други задачи кои бараат нивно внимание.

Непосредната достапност на транскрибираниот текст им овозможува на корисниците брзо да бараат специфични информации, зголемувајќи ја нивната способност за ефикасно организирање и враќање на податоци. Покрај тоа, овие транскрипциски апликации за iPhone често поддржуваат повеќе јазици, проширувајќи ја нивната корисност за корисниците кои работат во повеќејазични средини или учат нови јазици.

Што да бараме во iPhone транскрипција апликација?

Кога избираат iPhone транскрипција, корисниците треба да размислуваат:

 • Точност: Од суштинско значење за сигурни транскрипции во различни подесувања, вклучувајќи бучни средини и дискусии со повеќе говорници.
 • Брзина: Барајте апликации кои обезбедуваат брза конверзија од аудио во текстуална поснимка.
 • Јазична поддршка: Компатибилноста со повеќе јазици и дијалекти ја зголемува разновидноста за повеќејазични корисници или меѓународни содржини.
 • Интеграција: Можности за беспревршен трансфер со други апликации и услуги како е-пошта, пораки и складирање во облак.
 • Леснотија на користење: Кориснички пријателски интерфејс кој ги поедноставува процесите на снимање, транскрибирање и уредување.
 • Ефективност на трошоците: Проценете дали апликацијата нуди бесплатни карактеристики или бара претплата или купување, обезбедувајќи го усогласувањето со вашите потреби и буџет.

Transkriptor: Ефикасна опција за iPhone транскрипција

Transkriptor е добра опција за iPhone апликации дизајнирани за ефикасно претворање во говор во текст, поддршка на различни аудио формати за транскрибирање на состаноци, интервјуа и повеќе. Совршено работи со алатки како Тимови и Google Meet за транскрипција во брзина. Апликацијата има софистицирано препознавање на гласот за идентификување на различни звучници и нуди карактеристики за прилагодување и уредување, што го прави погоден и за професионална и лична употреба. Неговите високи нивоа на точност се корисни за создавање на титли и натписи. Клучните предности вклучуваат кориснички пријателски интерфејс и ефективно справување со разновидни дијалекти и акценти. Пробај бесплатно!

Често поставувани прашања

Да, iPhone-овите имаат апликации за транскрипција достапни преку App Store, веб базирани апликации како Transkriptor и вградени карактеристики како Live Captions за претворање во говор во текст во реално време.

Корисниците на IPhone треба да ја користат апликацијата Voice Memos за снимање на аудио и потоа апликација за бесплатна транскрипција од App Store или вградената функција Live Captions за транскрипција во реално време за транскрипција на аудио во текст бесплатно на iPhone.

Корисниците треба да ја овозможат функцијата Live Captions во Settings under Accessibility да ја вклучи транскрипцијата на iPhone. Ова го претвора зборуваниот дијалог во текст во реално време низ различни апликации и разговори во живо.

Корисниците треба да го снимаат аудиото со користење на Voice Memos или друга апликација за снимање за транскрипција на аудио во текст на iPhone, а потоа да користат транскрипциска апликација од App Store за да го претворат снимањето во текст.

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст