Како да додадете текст на видеата на LinkedIn?

Линкедин-видеа-текст виден на модерна дигитална работна станица со монитор, таблет и телефон на сина осветлена позадина
Научете ги најдобрите практики за додавање текст на вашите LinkedIn видеа за да ја зголемите вашата порака и да го привлечете вниманието на публиката

Transkriptor 2023-03-25

Како да додадете преводи и затворени натписи на видеата на LinkedIn?

Додавањето преводи на вашите видеа на LinkedIn прави вашата видео содржина да се троши при исклучување на звукот. Значи, вашите споделувања допираат повеќе луѓе.

Единствената дополнителна предност е тоа што со десктоп, можно е да додадете приспособена сликичка за вашите видеа додека ги поставувате, што е нешто што не е достапно на мобилниот телефон.

Еве чекор-по-чекор туторијал за тоа како да објавите видео на LinkedIn од вашиот десктоп:

 • Од полето за споделување на врвот на вашата почетна страница на LinkedIn (искуство на работната површина), кликнете на иконата Видео.
 • Во скокачкиот прозорец што се појавува, кликнете на „Избери видео“ за да поставите домашна видео датотека на LinkedIn.
 • Изберете го новото видео што сакате да го споделите од вашата работна површина.
 • Од прегледот на уредувачот на видео што се појавува, кликнете на „Уреди“ во горниот десен агол за да ги видите поставките на вашето видео.
 • Кликнете на „Изберете наслов“ за да прикачите SRT-датотека и да го потврдите вашиот избор.
 • Додадете дополнителен текст или хаштагови и кликнете на „Објави“.
 • Откако видеото ќе се рендерира, преземете го и споделете го преку каналите на социјалните медиуми.

Кои се придобивките од LinkedIn?

 • Вмрежување: LinkedIn е моќна алатка за градење и проширување на вашата професионална и социјална мрежа.
 • Можности за работа: Функцијата за барање работа на LinkedIn ви овозможува да пребарувате огласи за работа што одговараат на вашите вештини и интереси.
 • Професионален развој: LinkedIn нуди низа ресурси за професионален развој, вклучувајќи онлајн курсеви, вебинари и написи на различни теми поврзани со развојот на бизнисот и кариерата.
 • Лично брендирање: LinkedIn ви овозможува да ги покажете вашите професионални достигнувања, вештини и експертиза за да го изградите вашиот личен бренд и да се етаблирате како лидер на мислата во вашата област.
 • Развој на бизнисот: LinkedIn е моќна алатка за бизнисите да го градат својот бренд, да генерираат потенцијални клиенти и да се поврзат со потенцијални клиенти. Бизнисите создаваат страница на компанијата, објавуваат работни места и ги прикажуваат своите производи и услуги за да допрат до поширока публика.
 • Индустриски увиди: LinkedIn ви овозможува да останете во тек со најновите вести, трендови и сознанија од индустријата преку неговиот извор на вести, индустриски групи и мисловни лидери.

Како да се користи LinkedIn?

Еве како да го користите LinkedIn за почетници:

 • Креирајте профил на LinkedIn: Регистрирајте се за сметка на LinkedIn и креирајте професионален профил кој го прикажува вашето образование, работно искуство, вештини и професионални достигнувања.
 • Изградете ја вашата мрежа: Поврзете се со други професионалци, колеги и луѓе во вашата индустрија.
 • Вклучете се во вашата мрежа: споделете ги објавите на LinkedIn како написи, фотографии и видеа поврзани со вашата индустрија или интереси на вашата почетна страница за да се вклучите во вашата мрежа.
 • Истражете ги можностите за работа: користете го алгоритмот за барање работа на LinkedIn за да пребарувате огласи за работа што одговараат на вашите вештини и интереси.
 • Изградете го вашиот личен бренд: користете го вашиот профил и активност на LinkedIn за да ја зголемите свесноста за брендот.
 • Користете го LinkedIn за бизнис: ако имате бизнис или работите за компанија, креирајте страница на компанијата LinkedIn за да ги прикажете вашите производи и услуги, да објавувате работни места и да се поврзете со потенцијални клиенти.
LinkedIn

Кои се барањата за прикачување видеа на LinkedIn?

 • Ограничувањето на должината на видеото на LinkedIn е од 3 секунди (минимум) до 10 минути (максимум).
 • Најдобрата големина на видео за LinkedIn е од 75 KB до 5GB во големина на датотека. Видео формат за LinkedIn е ASF, AVI, FLV, MPEG-1, MPEG-4, MKV, QuickTime, WebM, H264/AVC, MP4, VP8, VP9, ​​WMV2 и WMV3.
 • Односите се 9:16 (вертикално), 1:1 (портрет) и 16:9 (пејзаж). Од нив, 1:1 е и 16:9 се сметаат за најдобри соодноси.
 • Стапката на слики е помеѓу 10 и 60 стапки во секунда.
 • Брзините на битови се помеѓу 192kps до 30MBps.
 • Резолуциите се минимум 256 × 144 и максимални 4096 x 2304.

Како да споделите видео на LinkedIn од YouTube?

Еве ги чекорите за споделување видео на LinkedIn од YouTube:

 • Кликнете на опцијата „Започни објава“ и напишете го описот на вашата видео објава овде.
 • Веднаш потоа, додајте ја врската до видеото на YouTube што сакате да го споделите на вашиот профил на LinkedIn. Не заборавајте веднаш потоа да додадете соодветни хаштагови.
 • Кликнете на „Објави“ за да го споделите на вашиот извор на LinkedIn.

Како да објавите видео реклама на LinkedIn?

Еве ги чекорите за објавување видео реклама на LinkedIn:

 • Отворете ја вашата група за кампањи и кликнете на копчето Креирај. Ќе се појави паѓачко мени.
 • Изберете ја „Кампањата“ опција
 • Сега, изберете ја вашата цел. Ова е местото каде што избирате што сакате да постигнете преку вашите видео реклами. На пример, свесност за брендот. Ова ќе му помогне на алгоритмот за реклами на LinkedIn подобро да ги насочува вашите реклами.
 • Следно, изберете ја вашата целна публика.
 • Изберете видео реклама како формат на реклама.
 • Додајте го името на вашата компанија или URL-то во дадениот простор.
 • Поставете го вашиот дневен буџет. Ова е колку ќе чини дневно за прикажување на вашата реклама.
 • Сега поставете ги вашите опции за наддавање и следење конверзии.
 • Сега ќе имате опција да поставите ново видео за вашата реклама или да изберете една од вашите постоечки видео објави на LinkedIn за промовирање.
 • На последната страница, ќе добиете преглед и стартување каде што ќе го изберете вашиот дневен буџет и ќе поставите датум за почеток на кампањата. Откако ќе завршите, кликнете Стартувај кампања.

Најчесто поставувани прашања

LinkedIn е платформа за социјално вмрежување која е наменета за професионалци и бизниси. Тој првенствено се користи за барање работа, вмрежување и професионален развој. LinkedIn им овозможува на корисниците да креираат профил кој го прикажува нивното образование, работно искуство, вештини и професионални достигнувања.
Неговата мобилна апликација е достапна и на iOS и на Android. LinkedIn нуди можност за прикачување видеа на LinkedIn од веб-интерфејсот, што го олеснува добивањето видео маркетинг содржина на LinkedIn.

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст