GoTranscript против Transkriptor

Два модерни смартфони еден до друг на градиентна сина позадина
Откријте ги нивните можности, силни страни и разлики GoTranscript наспроти Transkriptor

Transkriptor 2022-10-13

Transkriptor Logo

Transkriptor

GoTranscript Logo

GoTranscript

Одете на страницата

Додека барате услуга за транскрипција , најверојатно ќе наидете на GoTranscript и Transkriptor. GoTranscript и Transkriptor се големи имиња во индустријата за услуги за транскрипција. Тие се ефикасни, сигурни и се користат од поединци и бизниси ширум светот.

Сепак, пред да изберете која било од двете платформи, најдобро е да споредите. Што може да ви послужи добро, ги има најдобрите карактеристики и е подостапно и поефикасно? Подолу е споредба која ќе ви помогне да ја изберете најдобрата услуга за транскрипција.

GoTranscript е услуга за транскрипција

GoTranscript наспроти Transkriptor: Кому му се потребни нивните услуги?

Новинарите, академиците, аудио и видео подкастерите можат да ги користат и GoTranscript и Transkriptor за нивните потреби за транскрипција или превод. Тие се користат и од професионалци или студенти кои сакаат да препишуваат состаноци, предавања, интервјуа итн.

Што е GoTranscript?

GoTranscript е компанија со седиште во ОК која нуди услуги за транскрипција и превод базирани на луѓе. Тие не се потпираат само на вештачката интелигенција, што ги прави идеални за оние кои бараат решенија за транскрипција базирани на луѓе.

Покрај транскрипцијата, GoTranscript нуди и услуги за титлување и титлови. Досега, тие имаат препишано над 144 милиони минути аудио за многу поединци на глобално ниво. Уште повеќе, истакнати компании како Forbes, TechCo и The Huffington ги користат за нивните потреби за транскрипција.

Карактеристики на GoTranscript

Пред да изберете GoTranscript како ваша услуга за транскрипција, најдобро е да ги разберете неговите карактеристики. Потоа, можете да одредите дали најдобро одговара за вас или не.

Еве неколку карактеристики на GoTranscript.

 • Услуга за дословна транскрипција
 • 99,9% гарантирано
 • Аудио печатење време и кодирање
 • Нуди аудио, видео и повеќејазични услуги за транскрипција
 • Транскрипција на силен акцент
 • Споделување на датотеки

GoTranscript тврди дека нуди одлични услуги за транскрипција. Меѓутоа, ако не сте задоволни со квалитетот на нивната транскрипција, секогаш можете да побарате враќање на средствата.

Добрите и лошите страни на GoTranscript

Откако ќе се запознаете со карактеристиките на GoTranscript, што понатаму? За да го одредите најдоброто помеѓу GoTranscript наспроти Transkriptor, можеби ќе сакате да ги споредите нивните добрите и лошите страни.

Еве неколку предности за користење на услугите за препишување GoTranscript.

Добрите

 • Има професионални човечки препишувачи
 • Транскрибира аудио/видео на повеќе од 60 јазици
 • Нуди програми за лојалност
 • Брз пресврт

Конс

 • Нема автоматизација
 • Има комплициран аранжман на цени
 • Повеќекратни дополнителни трошоци

Цените и надоместоците за GoTranscript

Почетната цена за транскрипција на GoTranscript е 0,77 долари за минута за петдневна услуга. Оваа цена важи за нарачки на големо. И тоа зависи од должината на она што сакате да го препишете и времето на пресврт.

Како да се користи GoTranscript?

GoTranscript работи како онлајн пазар. Прво, тие наоѓаат поединци кои имаат потреба од услуги за транскрипција. Потоа, како посредник, задачата за транскрипција им ја доделуваат на препишувачите кои ги препишуваат аудиодатотеките.

Еве чекор-на-чекор процес за тоа како функционира GoTranscript.

 • Ја прикачувате аудио датотеката што сакате да ја препишете на GoTranscript
 • GoTranscript ги дели датотеките на помали клипови (5-10 минути). Потоа, тие ја споделуваат работата со професионални хонорарци за да ја препишат.
 • Хонорарни препишувачи работат на кратко аудио. Тие го претвораат во текст користејќи ја алатката за транскрипција на GoTranscript.
 • Независниот уредник го прегледува и оценува секој препис за да обезбеди унапредување на квалитетот.
 • Пополнетите преписи се составуваат и ви се доставуваат.

Што е Transkriptor?

Transkriptor е онлајн алатка за транскрипција која користи вештачка интелигенција за транскрипција на аудио и видео датотеки. Тој е автоматски, што го прави идеален за поединци кои сакаат да препишуваат состаноци, семинари итн., за потребите на документацијата.

Оваа алатка се напојува со алгоритам за вештачка интелигенција и има импресивна точност од 99%. Уште повеќе, можете да го користите за транскрипција на претходно снимени датотеки во различни формати како mp3, mp4, па дури и wav.

Transkriptor транскрибира аудио или текстови во рок од неколку минути – карактеристика што им недостига на многу конкуренти. Исто така, има уредник за промовирање на точноста на транскрипцијата.

Карактеристики на Transkriptor

Еве неколку најдобри карактеристики на Transkriptor.

 • Лесен за користење
 • Интуитивен уредник за минимизирање на грешките
 • Автоматски транскрибира аудио или видео
 • Импресивна точност од 99%
 • Препознавање јазик
 • Поддржува формати како mp3, mp4 и wav

Добрите

 • Потребна е многу мала корекција
 • Нуди брза транскрипција
 • Транскрибира состаноци, интервјуа, предавања итн., на повеќе јазици
 • Кориснички интерфејс

Конс

 • Ги брише неискористените минути секој месец.

Како да се користи Transkriptor?

Transkriptor е лесен за употреба. Едноставно поставете ја датотеката што сакате да ја препишете. Алатката потоа ќе ја претвори аудио датотеката во текст. Кога процесот ќе заврши, ќе добиете известување.

Ако не сте задоволни со резултатот, секогаш можете да го уредувате на платформата користејќи ја алатката за уредување. Со оваа алатка, можете да додавате звучници и временски печати. Кога ќе завршите, преземете ја текстуалната датотека во претпочитаниот формат.

Колку чини Transkriptor?

Еве ги различните опции за цени на Transkriptor:

За поединци:

Лајт план: чини 9,99 долари. Се состои од 5 часа

Стандарден план: чини 14,99 долари. Се состои од 20 часа

Премиум план: чини 24,99 долари. Се состои од 40 часа

За тимови:

План за бизниси: чини 30 долари. Се состои од 50 часа (еден член)

План за претпријатија: Прилагодени пакети по ваша потреба

GoTranscript наспроти Transkriptor: Што е подобро?

Додека GoTranscript има неколку атрактивни карактеристики, Transkriptor е подобрата опција. Прво, Transkriptor обезбедува преведувачки услуги на над 100 јазици, во споредба со GoTranscript (60 јазици). Ова го прави Transkriptor погоден за повеќејазични поединци и бизниси со вработени ширум светот.

Уште повеќе, Transkriptor ги транскрибира аудио и видеата автоматски. Сè што треба да направите е да ја подигнете датотеката, а Transkriptor го прави останатото. GoTranscript не функционира на тој начин. Наместо тоа, вашите датотеки поминуваат низ многу процеси, со што се зголемува времето на пресврт.

Зборувајќи за времето на пресврт, додека Transkriptor го преведува аудиото во текстови за неколку минути, потребни се 4 за да се препише еден час видео со GoTranscript.

GoTranscript наспроти Transkriptor: Најчесто поставувани прашања

И GoTranscript и Transkriptor може да се пофалат со импресивна стапка на точност од 99%. Сепак, Transkriptor нуди интуитивен уредник за намалување на грешките и зголемување на задоволството на корисниците.

Заклучок

Се разбира, можеби е тешко да се одреди идеалната услуга за транскрипција за вашите специфични потреби. Сепак, додека се разгледува GoTranscript наспроти Transkriptor, останува јасно дека Transkriptor има предност. Ова е сосема очигледно во неговото брзо време на пресврт, автоматска транскрипција и прилагодливост на корисниците.

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст