Како да се транскрибираат состаноците на Microsoft Teams?

Поставување на маса со два монитори и микрофон за транскрипција на Microsoft Teams состаноци.
Откријте го едноставниот метод за транскрибирање на Microsoft Teams состаноци.

Transkriptor 2022-08-17

Кои се чекорите за транскрипција на состаноците на тимовите на Microsoft?

Можно е брзо да се препише состанок на Microsoft Teams :

  1. Снимајте го вашиот состанок на тимовите на Microsoft

Може да го снимате вашиот екран преку апликација за транскрипција додека се одржува состанокот. Исто така, можете прво да го снимате состанокот од апликацијата Тимови, а потоа да го препишете. Кликнете на „сними видео/аудио“ во Transkriptor, а потоа кликнете „Сподели аудио“.

  1. Стоп за снимање

Кога вашиот состанок ќе заврши, кликнете „Стоп за споделување“.

  1. Започнете со препишување

Кликнете на копчето „Транскрипција“ во Транскриптор. Кога ќе заврши транскрипцијата, ќе ви биде испратена е-пошта што ќе ве информира.

  1. Уредете ја вашата транскрипција

Можете да го отстраните бројот на звучници, да уредувате некои зборови и интерпункциски грешки, па дури и да го преведете текстот на јазик по ваш избор. Откако ќе заврши вашето уредување, можете да го извезете текстот на повеќе различни начини.

Што е Microsoft Teams?

Microsoft Teams е софтверска програма која им помага на соработниците да комуницираат и да одржуваат состаноци .

Често поставувани прашања за препишување на состаноци на тимовите на Microsoft

Да, можете да препишувате состаноци користејќи ги самите тимови на Microsoft или користејќи софтвер за транскрипција од трета страна.

Снимањето состанок додека се случува и неговото испраќање до апликација за транскрипција од трета страна веднаш откако ќе заврши е најлесниот начин за препишување состаноци.

Не, но автоматската транскрипција на Transkriptor има многу висока точност.

Транскриптите се складираат во настанот на состанокот на Календарот и на учесниците им е дозволено да ги преземат записниците. Сè што треба да направат е да кликнат на „Календар“, да го отворат настанот на состанокот и да изберат и да го преземат преписот.

Не, податоците за титловите во живо се бришат по завршувањето на состанокот на Microsoft Teams.

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст