Претворете го вашиот глас во текст

Transkriptor е едноставна апликација глас во текст која го препознава вашиот говор континуирано и неограничено. Има многу што можете да направите со тоа – напишете есеи, долги белешки,  извештаи, диктати, објави и повеќе!

Како да го претворите гласот во текст?

Со помош на Transkriptor, можете да конвертирате говор во текст за само неколку минути. Останете напред во играта со заштеда на време и енергија!

Поставете го вашиот глас.

Ние поддржуваме широк спектар на формати. Но, ако имате некоја датотека што има редок и уникатен формат, треба да ја конвертирате во нешто повообичаено како mp3, mp4 или wav.

Оставете ни ја транскрипцијата.0

Transkriptor автоматски ќе ја транскрибира вашата датотека за неколку минути. Кога вашата нарачка ќе заврши, ќе добиете е-пошта со известување дека вашиот текст е подготвен.

Уредете и извезете го вашиот текст

Најавете се на вашата сметка и наведете ги завршените задачи. Конечно, преземете ги или споделете ги датотеките за Транскрипција.

Зошто треба да го конвертирате гласот во текст?

Технологијата од глас во текст може да се користи во многу поставки. Студентите можат да заштедат часови со користење на софтвер за автоматска транскрипција за да го претворат гласот во текст. Деловните луѓе кои присуствуваат на конференции или состаноци може да имаат корист од користењето софтвер за автоматска транскрипција за претворање на глас во текст за снимање состаноци и конференции.

Земете белешки за состаноци со претворање на гласот во текст

Ако сте како многу професионалци таму и се најдете дека трчате од состанок до состанок за еден ден, вашата работа може да биде полесна со само часови подготовка секоја недела.

Глас во текст софтверот не само што помага да се следи напредокот на проектите и да се остане на врвот на работата. Исто така, може да има голем ефект на олеснување на односите со тоа што ќе ги направи потранспарентни.

Дополнително, поминувањето преку текстуални пораки наместо да зборува не само што е полесно за разумот на слушателот, туку и го задржува секој детал од вашите разговори достапни за преглед дури и долго откако ќе се слушнат.

Користете „Глас во текстуална порака“ при бура на идеи

Една од лошите страни на бурата на идеи со вашите раце е тоа што обично е бавно да ги запишете вашите мисли. Многу луѓе не можат доволно брзо да ги запишат работите и се фрустрираат и се откажуваат. Поентата на смислувањето идеи е да ги извадите таму и да ги запишете.

Кога доаѓате до нови идеи, од суштинско значење е да имате алатка за која можете да зборувате. Многу писатели не го користат целосно технолошкиот напредок со тивко бура на идеи и претворање на нивните гласови во текст.

Не страдајте од блокада на писателот според вашите сопствени правила. Наместо тоа, користете гласовни белешки за да диктирате малку понеподобен начин да снимате сè што ќе кажете. Гласовните снимки се полесни за луѓето кои не можат френетично да пишуваат на тастатура или глувче. Затоа што им овозможува да зборуваат и да паузираат по потреба.

Како што можете да видите, има многу придобивки од говор во текст, а Transkriptor е еден од најдобрите во индустријата. Сега, можете да го пробате бесплатно!

Понатамошно читање

Пишувајте работи во движење.

Speech to text mobile app

Пристап од сите уреди. Претворете ги аудио датотеките во текст во iPhone и Android.

Погледнете што кажаа нашите клиенти за нас!

Ние им служиме на илјадници луѓе од која било возраст, професија и земја. Кликнете на коментарите или на копчето подолу за да прочитате повеќе искрени критики за нас.

Оценети одлично 4,4/5 врз основа на 50+ прегледи на Capterra.

Химена Л.
Основач
Read More
Сè е многу добро, не е скапо, добра врска помеѓу цената и квалитетот, а исто така е доста брзо. Голема прецизност во однос на времињата на титловите и во препознавањето на зборовите. Требаше да се направат многу малку корекции.
Жаклин Б.
Социолог
Read More
Она што најмногу ми се допадна кај транскрипторот е тоа како има висока точност. Со лесна за употреба платформа, ми требаше само да направам прилагодувања на интерпункциските знаци
Previous
Next

Најчесто поставувани прашања

Преземете апликација за транскрипција и искористете ја нивната бесплатна проба. Поставете ја вашата гласовна датотека или снимајте во тој момент. Почекајте апликацијата да ги испорача вашите текстуални датотеки.

Споделете ја објавата:

Најсовремена вештачка интелигенција

Започнете со Transkriptor сега!

Поврзани написи

конвертирај глас во текст
Transkriptor

Претворете го вашиот глас во текст!

Користењето софтвер за автоматска транскрипција за претворање на гласот во текст има моќ да го промени вашиот бизнис. Софтверот за конверзија од глас во текст е автоматски, лесен за користење

текстуален диктат
Transkriptor

Како да се направи текст диктат?

Диктирањето на текстот го промени начинот на кој можете да комуницирате со луѓето ширум светот. Со напредокот на технологијата, станува сè полесно да се допре до луѓето од сите култури

апликација за транскрипција на аудио
Transkriptor

Користење на апликација за транскрипција на аудио

Користење на апликација за транскрипција на аудио Како што технологијата, интернетот и социјалните медиуми продолжуваат да растат во популарност, нова индустрија на кариери станува возможна. Дополнително, се појавуваат нови или