7 едноставни придобивки од аутсорсинг транскрипција на објава (2022)

Професионално поставување на транскрипција на подкаст со микрофон и слушалки кои ги нагласуваат транскрипционите услуги.
Отклучи го потенцијалот на твоите подкасти во 2022 со аутсорсинг транскрипција

Transkriptor 2022-09-07

Колку се популарни поткастите

Во свет каде што речиси две третини од населението се активни корисници на интернет, не е изненадување што подкастите стануваат сè попопуларни. Всушност, според една неодамнешна студија, бројот на луѓе кои слушаат подкасти пораснал за 10% само во изминатата година. Ако сте еден од многуте креатори на подкасти, може да биде тешко да најдете време да ги завршите сите неопходни чекори за да го отфрлите вашиот подкаст. Од снимање и уредување на вашите епизоди до промовирање на вашето шоу, има многу да се направи.

Постојат голем број начини да се насочи процесот на креирање на подкаст. Еден од нив е преку аутсорсинг транскрипција на подкаст.

Во оваа објава, ќе споделиме сè што треба да знаете за аутсорсинг транскрипцијата на подкаст, вклучувајќи ги и 7-те едноставни придобивки од аутсорсинг транскрипцијата на објава.

Што е транскрипција на подкаст?

Транскрипција на подкаст е писмен запис за изговорениот збор во епизода на подкаст. Ова може да биде корисно за луѓето кои сакаат да ја следат дискусијата или за оние кои претпочитаат да читаат наместо да слушаат.

Преписот, исто така, може да биде вредна алатка за луѓе со наглух или кои зборуваат различен јазик од домаќинот на подкастот. Со обезбедување на писмен запис од аудиото, транскриптите ги прават подкастите подостапни за пошироката публика.

Микрофон за подкаст

Како да креирате транскрипција на поткаст?

Постојат неколку различни начини да се создаде транскрипт од епизода на подкаст.

 • Една опција е да се користи програма за говор во текст, која ќе генерира писмен запис од аудиото. Сепак, ова може да одземе многу време, а резултатите можеби не се совршени.
 • Друга опција е да ангажирате услуга за транскрипција, која ќе го препише аудиото за вас. Ова е често најточниот и најефикасен начин за креирање препис, но исто така може да биде скап.
 • Конечно, можете исто така да го слушате подкастот, да запишувате белешки и потоа рачно да го препишете подкастот. Како што можете да замислите, ова може да одземе многу време.

За да заштедите време и болка во срцето, аутсорсирањето на транскрипции на подкаст е најдобриот начин.

Каде да најдете услуга за транскрипција на подкаст за аутсорсинг?

Има многу веб-локации кои нудат услуги за транскрипција, но не сите од нив се создадени еднакви. Еве три од најдобрите веб-локации што треба да ги користите за аутсорсинг на вашите транскрипции на објава :

 • Rev.com е една од најпопуларните достапни услуги за транскрипција и со добра причина. Тие нудат висококвалитетни транскрипции по многу разумна цена и имаат брзо време на пресврт.
 • Scribie.com е уште една одлична опција за услуги за транскрипција. Тие нудат малку повисока цена од Rev.com, но нивните транскрипции се исто така со повисок квалитет.
 • Speechpad.com е одлична опција ако ви требаат вашите транскрипции набрзина. Тие нудат широк опсег на времиња на обрт, од ист ден до пет работни дена, а нивните цени се многу разумни.

Кои се придобивките од аутсорсинг транскрипцијата на подкаст?

Има многу придобивки од аутсорсинг транскрипцијата на подкаст. Еве седум едноставни придобивки:

 • Заштеда на трошоци: Транскрипцијата на подкаст преку аутсорсинг може да ви заштеди пари. Услугите за транскрипција честопати се поевтини од ангажирање вработен со полно работно време да ја врши истата работа.
 • Заштеда на време: кога ќе ја нарачате транскрипцијата на подкаст, ќе заштедите време. Нема да морате сами да трошите време за препишување на подкастот, а тоа време можете да го искористите за да се фокусирате на други задачи.
 • Квалитет: кога ќе ја нарачате транскрипцијата на објавата, можете да бидете сигурни дека транскрибираниот текст ќе биде со висок квалитет. Професионалните услуги за транскрипција користат вешти препишувачи кои имаат искуство во препишување аудио датотеки.
 • Прецизност: кога ја нарачувате транскрипцијата на објавата, можете да бидете сигурни дека транскрибираниот текст ќе биде точен. Професионалните услуги за транскрипција користат препишувачи кои имаат искуство во препишување аудио датотеки и кои користат мерки за контрола на квалитетот за да обезбедат точност.
 • Конзистентност: кога ја нарачувате транскрипцијата на објавата, можете да бидете сигурни дека транскрибираниот текст ќе биде конзистентен. Професионалните услуги за транскрипција користат препишувачи кои имаат искуство во препишување аудио датотеки и кои користат мерки за контрола на квалитетот за да обезбедат конзистентност.
 • Флексибилност: кога ќе ја нарачате транскрипцијата на подкаст, ќе имате флексибилност да го изберете форматот на транскрибиран текст кој најдобро одговара на вашите потреби. Професионалните услуги за транскрипција нудат различни формати на текст, вклучувајќи HTML, PDF и Microsoft Word.
 • Услуга за клиенти: кога ќе ја нарачате транскрипцијата на подкаст, ќе имате пристап до поддршката за услуги на клиентите. Професионалните услуги за транскрипција нудат поддршка за услуги на клиентите за да ви помогнат со какви било прашања или проблеми што може да ги имате.

Кои се недостатоците на аутсорсинг транскрипцијата на подкаст?

Аутсорсинг транскрипцијата на подкаст може да биде одличен начин да заштедите време и пари. Сепак, има некои недостатоци што треба да се земат предвид пред да донесете одлука за аутсорсинг.

 • Лоши резултати. Важно е да се запамети дека не сите услуги за транскрипција се создадени еднакви. Има многу компании кои ветуваат висококвалитетна транскрипција, но даваат лоши резултати. Ова може да биде фрустрирачко и одзема многу време, па затоа е важно да го направите вашето истражување и да изберете реномирана компанија.
 • Сè уште бара работа. Дури и најдобрите компании за транскрипција можат да направат грешки. Затоа, секогаш е добра идеја да ги прегледате транскрипциите пред да ги објавите. На овој начин, можете да ги фатите сите грешки и да направите корекции по потреба.
 • Аутсорсинг транскрипцијата на подкаст може да биде скапа. Ако имате мал буџет, можеби ќе сакате да размислите сами да ги препишете епизодите или да најдете волонтер кој ќе го направи тоа наместо вас.

Аутсорсинг транскрипцијата на подкаст може да биде одлично решение за многу луѓе. Сепак, важно е да ги имате на ум недостатоците пред да донесете одлука.

Заклучок

Генерално, аутсорсинг транскрипцијата на подкаст може да биде одличен начин да заштедите време, пари и главоболки. Постојат многу услуги за транскрипција на располагање, а изборот на вистинската е важен. Не заборавајте да го направите вашето истражување и да изберете реномирана компанија.

Исто така, имајте на ум дека дури и најдобрите компании за транскрипција можат да направат грешки, затоа секогаш е добра идеја да ги прегледате транскрипциите пред да ги објавите.

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст