Trint наспроти Transkriptor

Шарена позадина прикажана на компјутерски монитор со транскрипциски интерфејс.
Trint ве Transkriptor: Искусете го шарениот свет на аудио визуелизација.

Transkriptor 2022-10-03

Transkriptor Logo

Transkriptor

Trint

Одете на страницата

Изборот на најдобрата услуга за транскрипција може да биде тешко. Има голем број фактори во игра. Добар пример е да се споредат услугите на Trint наспроти Transkriptor за автоматска транскрипција.

Во оваа статија, ќе научите за разликите помеѓу Trint наспроти Transkriptor.

Кое е подобро? Trint или Transkriptor

За да ги разберете придобивките од Trint наспроти Transkriptor, прво мора да разберете што нудат. Еве краток преглед на сајтовите и нивните услуги.

Што е Transkriptor?

Transkriptor е автоматска страница за транскрипција која користи вештачка интелигенција за да ги конвертира вашите аудио датотеки во текст. Користи веб-базиран уредник, но има и мобилна апликација која ги обезбедува истите услуги. Transkriptor ви овозможува да креирате транскрипции на онлајн состаноци, предавања итн. но и видео преводи.

Што е Trint?

Trint е исто така услуга за автоматска транскрипција која користи веб-базиран уредувач и платформа за конверзија. Нејзините повисоки нивоа на претплата вклучуваат алатки за соработка, така што повеќе корисници можат да работат на иста транскрипција. Заедно со аудио транскрипции, нуди и видео титлување. Trint има и мобилна апликација, но таа е достапна само на iOS.

Trint наспроти Transkriptor: Како функционираат?

Употребливоста е веројатно една од најважните размислувања при изборот на услуга за транскрипција. За Trint наспроти Transkriptor, процесите не се премногу различни.

Како работи Trint?

Услугата за транскрипција на Trint е прилично едноставна:

  1. Поставете ја вашата аудио датотека. Trint советува дека треба да биде максимум 3 часа или 3 GB. Поголемите датотеки треба да се поделат пред да бидат поставени.
  2. Дозволете платформата за вештачка интелигенција да ја конвертира вашата аудио датотека во текст. Trint вели дека ова треба да трае приближно исто колку и аудиото. На пример, за снимка од 30 минути треба да бидат потребни најмногу 30 минути за да се препише.
  3. Откако датотеката ќе се конвертира, таа генерира текстуална датотека што треба да ја уредувате. Има функција за репродукција на аудио, за да можете да слушате делови што препишувачот ги згрешил.
  4. По уредувањето на датотеката, можете да ја преземете како текстуална датотека во избраниот формат.

Како работи Transkriptor

Процесот на Transkriptor е сличен и исто толку лесен за употреба:

  1. Најавете се на веб-страницата и поставете ја вашата аудио датотека.
  2. Датотеката треба да потрае само неколку минути за да се претвори во текст, без оглед на должината. Поголемите датотеки ќе потраат подолго, но не многу.
  3. Ќе добиете е-пошта штом датотеката ќе заврши со конвертирање. Ако сте ја напуштиле страницата, најавете се повторно и започнете со уредување.
  4. Прочитајте ја датотеката исправајќи ги сите неточности и именувајќи ги вашите звучници.
  5. Преземете ја комплетираната датотека во избраниот формат на текст.

Trint наспроти Transkriptor: Што е полесно да се користи?

И Trint и Transkriptor имаат алатки за уредување лесни за употреба. Сепак, Transkriptor е побрз во конвертирањето датотеки, што може да биде корисно ако брзате. И двата поддржуваат исти формати на видео и аудио датотеки, а текстот можете да го преземете во исти формати на двата (TXT, SRT и .doc).

Trint наспроти Transkriptor: Цените

Заедно со употребливоста, цената е следниот најважен фактор. Понекогаш може да биде вредно да платите повеќе за услуга ако тоа значи побрза конверзија и поголема прецизност, бидејќи тие ќе ви заштедат време на долг рок. Подолу се дадени некои детали за структурата на цените на Trint наспроти Transkriptor.

Цените за Trint

Trint не нуди модел на цена по час. Наместо тоа, неговиот основен план е 60 долари месечно, што ви овозможува да конвертирате 7 датотеки. Забележете, ова не се 7 датотеки со одредена должина, така што ќе платите иста цена за конвертирање на датотеки од 20 минути како што би платиле за датотеки од 3 часа. Ако планирате да работите на поголеми транскрипции, ова може да работи во ваша корист.

Trint, исто така, нуди ниво од среден опсег, што е 75 долари месечно и вклучува неограничени транскрипции. Може да имате до 15 корисници на ова ниво, така што нуди заеднички работен простор за соработка на датотеките за транскрипција. Плаќањето за вашите претплати годишно ви заштедува 20% од месечната цена.

Има и приспособено ниво на претпријатие, но цените се на основа на компанија.

Цените на Transkriptor

Структурата на цените на Transkriptor е јасна. Има 3 нивоа кои чинат 9,90 долари, 14,99 долари и 24,99 долари месечно. Тие вклучуваат 5 часа, 20 часа и 40 часа транскрипција месечно, соодветно.

Има и деловно ниво кое е 30 долари месечно по член со 50 часа транскрипција месечно по член. Конечно, постои ниво на претпријатие, што е прилагодена цена.

Како и со Trint, можете да плаќате за вашата претплата годишно или месечно, иако годишно плаќање добивате 2 месеци бесплатно.

Trint наспроти Transkriptor: која цена е подобра?

Trint е една од најскапите алтернативи на Transkriptor на пазарот. Неговата месечна цена (на годишна претплата) е 48 долари месечно, што може да ви донесе до 21 час транскрипција. Ова се заснова на претпоставката дека прикачувате 7 датотеки со максимална должина од 3 часа.

За споредба, стандардното ниво на Transkriptor чини 149,90 долари годишно, што е приближно 12 долари месечно. За ова, добивате 20 часа транскрипција, така што е значително поевтино.

Но, поважно е што овие 20 часа можете да ги поделите на повеќе датотеки, додека Trint ви дава 7 датотеки без оглед на нивната должина. Значи, на темата за цените за Trint наспроти Transkriptor, фер е да се каже дека Транскритпор е подобар.

Trint наспроти Transkriptor: Точност

Конечно, вреди да се размисли за точноста, бидејќи попрецизна датотека ќе биде подготвена побрзо. Услугите за автоматска транскрипција во најдобар случај се точни само 99%. Ова е нивото кое Transkriptor го тврди, во зависност од квалитетот на звукот.

Trint, исто така, тврди дека е 99% прецизен, но не оди добро со нејасно сложените датотеки. Поради нив, точноста не е висока.

Trint наспроти Transkriptor: Што е подобро?

Значи, кога се споредуваат Trint наспроти Transkriptor, што е подобро? Зависи од критериумите што ги користите, но врз основа на цената, точноста и леснотијата на користење, Transkriptor е веројатно супериорната услуга.

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст