Transkriptor vs Otter.ai

Футуристичките монитори покажуваат интерфејс означен како
Transkriptor наспроти Otter.ai: Дигитално претставување на натпреварот помеѓу напредните транскрипциски услуги.

Transkriptor 2022-09-17

Transkriptor Logo

Transkriptor

otter.ai logo

Otter.ai

Оди на сајтот.

Со толку многу различни услуги за транскрипција, може да биде тешко да се открие која е најдобра за вас. Transkriptor и Otter.ai се двајца од нив.

Што е Otter.ai?

Otter.ai е услуга за автоматска транскрипција која користи комерцијална технологија за вештачка интелигенција за да обезбеди транскрипции на разговори во реално време. Нејзините мобилни апликации им овозможуваат на зафатените професионалци да препишуваат во движење. Понатаму, тимовите го користат за соработка поради неговите интеграции со популарни онлајн состаноци и програми за вебинари.

Со својот бесплатен план, Otter.ai нуди до 600 минути транскрипција. И за поголемите организации и за оние со посложени потреби, Premium планот на Otter.ai нуди неограничена транскрипција на претходно снимени датотеки.

Otter.ai е компанија за вештачка интелигенција која обезбедува Otter Voice Notes, мобилна апликација која снима, транскрибира и архивира аудио разговори во реално време. Технологијата на Видра се заснова на алгоритам за длабоко учење кој го претвора говорот во текст. Апликацијата е достапна за iOS и Android.

Како функционира Otter.ai?

Otter Voice Notes е дизајниран да се користи во различни ситуации, вклучувајќи деловни состаноци, часови и предавања. Апликацијата може да се користи за снимање и транскрипција на разговори еден-на-еден и групни разговори. Otter Voice Notes е исто така корисен за создавање аудио белешки и за снимање предавања и презентации.

Колку чини Otter.ai?

Планот за цени на Otter има три нивоа: Basic, Pro и Business.

 • Basic е бесплатен и ви дава можност да снимате и препишувате во живо.
 • Pro чини 12,99 американски долари месечно и ви дава сè во Basic, плус до 6000 минути месечно, како и „Помошникот Otter за помош при транскрипција во живо за Zoom , Microsoft Teams и Google Meet .
 • Бизнисот чини 30 долари по корисник месечно и ви дава сè во Pro, плус приоритетни функции за поддршка на клиентите и тимска соработка.

Кои се карактеристиките на Otter.ai?

Еве некои од карактеристиките на Otter.ai:

 • Интеграции со Teams, Google Meet, Webex и Zoom
 • Мобилни апликации достапни за секој уред
 • Лесни и кориснички карактеристики за соработка
 • Повеќекратните формати за извоз вклучуваат mp3, txt, pdf, srt итн.
 • TLS шифрирање што обезбедува безбедност на податоците
 • Поддржува само англиски

Како работи Transkriptor?

За да го користите Transkriptor, треба едноставно да ја поставите аудио датотеката што треба да ја препишете. Апликацијата потоа ќе генерира текстуална датотека што го има препишаниот текст. Transkriptor може да се користи и за создавање преводи за видеа. За да го направите ова, едноставно поставете ја видео датотеката и изберете ја опцијата „Креирај преводи“. Transkriptor потоа ќе направи датотека со титл што може да се испрати до вашата алатка за уредување видео.

Transkriptor е алатка за секој кој треба да транскрибира аудио или видео датотеки. Едноставен е за употреба и дава точни резултати.

Колку чини Transkriptor?

Транскриптор е исплатливо решение за транскрипција за бизниси од сите големини. Има три различни ценовни пакети за избор:

 • Планот Лајт е само 9,99 долари месечно и вклучува 5 часа транскрипција.
 • Стандардниот план е 14,99 долари месечно и вклучува 20 часа транскрипција.
 • Планот Premium е 24,99 УСД месечно и вклучува 40 часа транскрипција.

Кои се најдобрите карактеристики за Transkriptor?

Има многу карактеристики што го прават Transkriptor еден од најдобрите софтвери за аудио во текст на пазарот. Еве само неколку од работите што корисниците ги сакаат за Transkriptor:

 • Снимање и транскрипции во реално време на над 100 јазици.
 • Пребарува и репродуцира снимки
 • Транскрибира претходно снимени датотеки
 • Извезува текст во повеќе формати
 • Обезбедува алатки за соработка
 • Овозможува идентификација на звучник
 • Создава преводи од видео
 • Мобилна апликација достапна на уреди со Android и iOS
 • Опции за уредување текст
 • Создава папки за организирање датотеки
 • Споделува транскрипти
 • Ги репродуцира снимките во бавно движење додека се уредува
 • Поддршка за корисници на е-пошта

Без разлика дали барате начин да препишете интервјуа, предавања или други аудио датотеки, Transkriptor е соодветно решение.

Дали Transkriptor е подобар од Otter.ai?

Otter.ai и Transkriptor се алтернативи на софтверот за транскрипција. Otter.ai е најсовремена услуга за автоматска транскрипција која користи сопствена технологија за вештачка интелигенција за да обезбеди точни транскрипции на разговори во реално време. Transkriptor е исплатливо решение за транскрипција за бизниси од сите големини што нуди снимање во реално време и транскрипции на преку 100 јазици.

Додека и Otter.ai и Transkriptor се одлични опции за услуги за транскрипција, Transkriptor е подобра опција за оние кои бараат прифатливо, точно и лесно за корисниците решение. На крајот на денот, елитните карактеристики на Transkriptors ги надминуваат Otter.ai.

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст