Како да додадете текст во видео со Kinemaster?

Додадете текст на видео со KineMaster сцена покажува лаптоп со икона за игра на тетратка
Сеопфатен туторијал за инкорпорирање на текстот во вашите видеа користејќи Kinemaster.

Transkriptor 2023-04-25

Како да додадете текст во видео со Kinemaster?

Еве како да додадете текст на видео со Kinemaster чекор-по-чекор:

 • Отворете го Kinemaster и изберете го проектот на кој сакате да додадете текст.
 • Допрете на иконата Media Browser (иконата со папката и музичката белешка) во горниот десен агол на екранот.
 • Изберете го видео клипот на кој сакате да додадете текст и допрете го.
 • Допрете на иконата Layer (иконата со трите преклопувачки квадрати) во горниот десен агол на екранот.
 • Изберете „Додај текст“ од опциите што се појавуваат.
 • На екранот ќе се појави поле за текст. Внесете го текстот што сакате да го додадете во ова поле.
 • Со функцијата за уредување текст, приспособете ги фонтот, големината и бојата на текстот користејќи ги контролите што се појавуваат на екранот. За текстуална анимација, допрете ја иконата Анимирај (иконата со ѕвездата) во горниот лев агол на екранот. Изберете ги ефектите за анимација што сакате да ги користите од опциите што се појавуваат.
 • За да го преместите текстот на друга позиција на екранот, допрете и задржете на полето за текст, а потоа повлечете го до саканата локација.
 • За да го промените времетраењето на текстот, допрете го и повлечете го работ на полето за текст налево или надесно.
 • Кога сте задоволни со текстот, допрете на копчето „Извези“ во горниот десен агол на екранот за да ги зачувате промените.

Што е Кинемастер?

Kinemaster е мобилна апликација за уредување видео која им овозможува на корисниците да уредуваат и подобруваат видеа на нивните паметни телефони или таблети. Достапен е и за Android и за iOS платформи и нуди низа функции за создавање видеа со професионален изглед. Со Kinemaster, корисниците ги скратуваат и спојуваат видео клиповите, додаваат звучни ефекти, специјални ефекти и титлови и ја прилагодуваат брзината на видеото. Исто така, поддржува повеќе слоеви на видео и аудио, овозможувајќи им на корисниците да додаваат и уредуваат повеќе елементи во нивните видеа. Kinemaster е популарен избор меѓу креаторите на содржини и влијателите на социјалните медиуми.

Како да ја користите апликацијата за уредување видео Kinemaster?

Еве го упатството на Kinemaster за почетници:

 • Преземете и инсталирајте ја апликацијата Kinemaster од AppStore за iPhone и iPad или Google Play Store за телефони со Android.
 • Отворете го Kinemaster и креирајте нов проект со допирање на копчето „+ Креирај“.
 • Увезете ги видео клиповите и другите медиуми што сакате да ги вклучите во вашиот проект. Направете го тоа со допирање на иконата Media Browser (иконата со папката и музичката белешка) во горниот десен агол на екранот, избирајќи го медиумот што сакате да го користите, а потоа влечете го до временската линија на дното на екранот.
 • Користете ги алатките за уредување за да ги скратите и разделите вашите видео клипови, да ја прилагодите нивната брзина и да додавате транзиции меѓу нив.
 • Додајте текст и преводи на вашето видео со допирање на иконата Layer (иконата со трите преклопени квадрати) во горниот десен агол на екранот и избирање „Додај текст“. Внесете го вашиот текст, прилагодете го фонтот, големината и бојата и повлечете го полето за текст до саканата локација на екранот.
 • Додајте аудио во вашето видео со допирање на иконата Аудио (иконата со музичката нота) и избирање на аудио датотеката што сакате да ја користите. Прилагодете ја јачината на звукот и времето на музиката во заднина користејќи ги контролите на екранот.
 • Применете филтри и специјални ефекти на вашето видео со допирање на иконата Layer и избирање „Ефекти“. Изберете го ефектот што сакате да го користите и прилагодете ги поставките по ваш вкус.
 • Прегледајте го вашето видео со допирање на копчето Play во горниот лев агол на екранот. Направете ги потребните прилагодувања и прегледајте повторно додека не сте задоволни со вашето видео.
 • Кога ќе завршите со уредување на вашето видео, извезете го со допирање на копчето Извоз во горниот десен агол на екранот. Изберете ги поставките за извоз што сакате да ги користите, како што се резолуцијата и форматот на датотеката, и почекајте да заврши процесот на извоз.

Како да го користите Kinemaster на Mac или Windows?

Еве шаблон од 6 чекори за користење на Kinemaster на компјутер:

 • Преземете и инсталирајте емулатор на вашиот компјутер, како што се BlueStacks или Nox Player.
 • Стартувајте го емулаторот и најавете се со вашата сметка на Google за да пристапите до Google Play Store.
 • Пребарајте го Kinemaster во продавницата на Google Play и инсталирајте го.
 • Откако ќе се инсталира, стартувајте го Kinemaster и креирајте нов проект или увезете постоечко видео за уредување.
 • Користете ги алатките за уредување за да го уредувате вашето видео како на мобилен уред.
 • Кога ќе завршите со уредувањето, извезете го видеото и зачувајте го на вашиот компјутер.

За подетални информации, проверете ги каналите на Youtube и упатствата за уредување видео.

Најчесто поставувани прашања

Kinemaster и Adobe Premiere Pro се дизајнирани за различни цели и имаат различни способности. Kinemaster е мобилна апликација за уредување видео која е дизајнирана да се користи на паметен телефон или таблет. Од друга страна, Adobe Premiere Pro е професионален софтвер за уредување видеа дизајниран да се користи на компјутер.

Kinemaster и iMovie се дизајнирани за различни цели и имаат различни способности. iMovie е апликација за уредување видео дизајнирана за уреди со iOS. Kinemaster е мобилна апликација за уредување видео која е дизајнирана да се користи на паметен телефон или таблет.

И Kinemaster и Filmora се одлични опции за основни до средно задачи за уредување видео. Сепак, Kinemaster е посоодветен за мобилно уредување видео додека Filmora е посоодветна за уредување видео на десктоп. На крајот на краиштата, изборот помеѓу двете зависи од вашите лични преференции, видот на уредот што го користите и сложеноста на вашите задачи за уредување видео.

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст