Предности и предности на преписот на објавата

Подкаст транскрипција претставена од живи mic, слушалки, миксер дисплеј со подкастинг икони на сина позадина
Научете ги придобивките и предностите на подкаст транскриптите

Transkriptor 2022-03-16

Што е препис на подкаст?

Едноставно кажано, преписот на подкаст е пишана верзија на подкастот. Најпопуларниот начин за креирање на записи од подкаст е да се користи платформа за транскрипција управувана од вештачка интелигенција како Transkriptor . Вие едноставно ја поставувате вашата аудио датотека, ја претворате во текст и потоа ги правите потребните уредувања.

Предности на записите на подкаст

Некои луѓе претпочитаат да го читаат преписот на објавата

Повеќето луѓе сакаат да слушаат подкасти. Сепак, некои луѓе претпочитаат да прочитаат дел од него пред да почнат да видат дали им се допаѓа содржината. Обезбедувањето препис на објавата ја овозможува оваа опција.

Преписите на објавата ја зголемуваат пристапноста

Слично на тоа, не секој може да слуша подкасти. Оние со оштетен слух – или секој кој не може да репродуцира аудиодатотеки – не треба да биде исклучен од вашата содржина. Претворањето на вашиот подкаст во текст значи дека секој може да пристапи до вашата содржина без тешкотии.

Транскриптите на објавата се повеќе за споделување на социјалните мрежи

Исто како и со секој вид транскрипт, споделувањето текст е полесно отколку споделувањето аудио фрагмент. Краток, впечатлив текст од подкаст исто така драматично ги зголемува вашите шанси да станете вирални.

Микрофон за подкаст

Преписите на објавата го подобруваат оптимизацијата

Пребарувачите ја рангираат содржината користејќи текст – видео и аудио датотеките имаат мало влијание. Значи, страницата што содржи подкаст датотека нема да направи многу сама по себе за рангирањето на вашата веб-страница. Сепак, фрлањето препис на страницата автоматски го подобрува оптимизацијата. Текстот им дава на пребарувачите нешто да ползат, барајќи клучни зборови и фрази.

Преписите на објавата ги зајакнуваат другите видови содржина

Компаниите таргетираат различни платформи за социјални медиуми за да привлечат различни бази на корисници.

Подкастерите имаат потреба од различни форми на содржина прилагодени на секоја платформа. Па, со препис на подкаст, можете лесно да ја креирате целата оваа содржина без да размислувате за нови идеи или да ангажирате тим од маркетери.

На пример, вие препишувате подкаст и имате долг текстуален документ. Можете да го претворите во описи на слики на Инстаграм или многу објави на Фејсбук.

Имањето пишана содржина ќе ја подобри вашата видливост и ќе помогне да се изгради вашата заедница на различни платформи.

Добивањето препис на објавата е многу лесно

Користењето на услуга за автоматска транскрипција како Transkriptor е лесно и продуктивно. Користи врвна вештачка интелигенција за претворање на звукот во текст со 80-99% точност. Сè што правите е да ја поставите вашата аудио датотека и таа ќе ја претвори во текст за неколку минути. Потоа, ќе поминете низ правење на потребните уредувања и ќе извезе текстуална датотека комплетна со временски печати.

Вашата прва аудио транскрипција е бесплатна. После тоа, ќе ги добиете некои од најдобрите цени на пазарот – многу поевтини од конкуренцијата. Ќе можете брзо и лесно да креирате препис на подкаст по многу ниска цена.

Придобивките од преписот на објавата

Најчесто поставувани прашања

1. Пристапност: препишувањето на вашиот подкаст го прави подостапен за пошироката публика, промовирајќи инклузивност и дозволувајќи им на сите да се вклучат во вашата содржина.
2. Повеќејазична публика: Транскрипциите на објавата може да се преведат на различни јазици. Ова ви овозможува да допрете до поширока меѓународна публика.
3. Оптимизација: Транскрипциите можат да ја подобрат оптимизацијата и видливоста на вашиот подкаст.

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст