Најдобрите апликации за медицинска транскрипција за NHS (2022)

Слика што прикажува екран на паметен телефон што прикажува различни апликации за медицинска транскрипција популарни во рамките на NHS во 2022 година

Кои се најдобрите апликации за медицинска транскрипција за NHS?

Еве ги најдобрите медицински апликации за говор во текст за NHS:

1. Dragon Medical Practice Edition / Dragon Medical One

 • Апликацијата за диктирање Dragon Medical One е специјално дизајнирана за здравствени работници и е многу точна.
 • Користи напредна технологија за препознавање говор за транскрипција на гласовни снимки и може да се приспособи за да одговара на индивидуалните потреби.
 • Исто така, апликацијата е лесна за употреба и има кориснички интерфејс.

2. Експресен писар

 • Софтверската апликација за препознавање говор Express Scribe е популарен избор за медицинска транскрипција бидејќи нуди низа функции, вклучувајќи репродукција со променлива брзина, автоматско управување со датотеки и поддршка за голем број аудио датотеки.
 • Исто така е многу прецизен и може да се користи и на десктоп и на мобилни уреди.

3. NextGen Enterprise

 • NextGen Enterprise е водечки EHR/EMR софтвер кој е идеален за специјалитети кои треба да транскрибираат видео снимки.
 • Дополнително, има низа функции, вклучувајќи поддршка за временски код, автоматско означување на времето и можност за креирање кратенки за најчесто користените фрази.

4. Транскрипција

 • Транскрипција е популарен избор за медицинска транскрипција бидејќи нуди низа функции, вклучувајќи променлива брзина на репродукција на медицински записи, автоматско печатење на времето и поддршка за низа аудио и видео формати.
 • Тој е многу прецизен и лесен за употреба, што го прави идеален избор за здравствените работници.

5. Олимпус систем за управување со диктат

 • Olympus Dictation е дизајниран за медицински професионалци кои користат машини за диктирање за да ги снимаат своите белешки.
 • Тој нуди низа функции, вклучувајќи препознавање глас, автоматско управување со датотеки и можност за транскрипција на повеќе снимки одеднаш.

6. NVoq

 • Софтверската апликација за медицински диктат базирана на облак NVoq користи напредна технологија за препознавање говор за прецизно транскрипција на гласовните снимки.
 • Исто така, нуди низа функции, како што се сопствени шаблони и кратенки, за да се направи процесот на белешки на пациентот поефикасен.
 • Исто така, NVoq може да се користи на десктоп и мобилни уреди и се интегрира со системи за електронска здравствена евиденција (EHR).

7. ММодал

 • Услугата за транскрипција MModal користи вештачка интелигенција (AI) и обработка на природен јазик (NLP) за транскрипција на медицински белешки.
 • Дополнително, нуди низа функции, вклучувајќи приспособливи шаблони, гласовни команди и автоматско управување со датотеки.
 • Исто така, MModal може да се интегрира со EHR системи и е достапен на десктоп и мобилни уреди.

8. Скриби

 • Scribie нуди низа опции за транскрипција, вклучително и медицинска транскрипција.
 • Користи тим од професионални препишувачи за да се обезбеди прецизност, затоа, нуди опсег на времиња на пресврт, од 12 часа до 5 дена.
 • Scribie нуди и низа опции за уредување за да се обезбеди квалитет.

9. VoiceBoxMD

 • Услугата за транскрипција на VoiceBoxMD користи AI и NLP за прецизно транскрипција на медицинските белешки. Тој нуди низа функции, вклучувајќи приспособливи шаблони и автоматско управување со датотеки.
 • Исто така, VoiceBoxMD може да се интегрира со EHR системи и е достапен на десктоп и мобилни уреди.

10. 3M MModal Fluency Direct

 • Апликацијата за медицинска транскрипција 3M MModal користи напредна технологија за препознавање говор за транскрипција на гласовни снимки.
 • Дополнително, нуди низа функции, вклучувајќи приспособливи шаблони и гласовни команди.
 • 3M MModal Fluency Direct може да се интегрира со EHR системи и е достапен на десктоп и мобилни уреди, вклучувајќи Android и iOS.
 • Цената варира во зависност од карактеристиките и леснотијата на користење.
медицински работник кој работи на својот компјутер

Што да користите апликации за медицинска транскрипција?

Еве неколку придобивки од апликациите:

1. Зголемена ефикасност

 • Апликациите за медицинска транскрипција може значително да го намалат времето што им е потребно на давателите на здравствени услуги до медицинските информации.
 • Ова може да ослободи време за други задачи, како што е грижата за пациентите, и може да помогне да се намали исцрпеноста на лекарите, што ги забрзува клиничките работни процеси.

2. Подобрена точност

 • Апликациите за медицинска транскрипција користат напредна технологија, како што се препознавање говор и вештачка интелигенција, за транскрипција на белешки.
 • Ова може да помогне да се подобри точноста и да се намалат грешките во документацијата.

3. Полесен пристап до евиденцијата на пациентите

 • Апликациите за медицинска транскрипција може да се интегрираат со EHR системите, овозможувајќи им на лекарите лесно да пристапат и да ги ажурираат записите на пациентите.
 • Значи, ова може да ја подобри грижата за пациентите со обезбедување поцелосна слика за нивната медицинска историја.

4. Ефтино

 • Апликациите за медицинска транскрипција се исплатливи во споредба со традиционалните методи за транскрипција, како што се човечките транскрипционери.
 • Ова може да биде особено корисно за помалите здравствени организации или оние со ограничен буџет.

5. Подобрена грижа за пациентите

 • Веб-базираните апликации можат да помогнат да се подобри грижата за пациентите со обезбедување попрецизна и поцелосна документација.
 • Значи, ова може да помогне да се осигура дека пациентите добиваат соодветен третман и дополнителна нега.

Најчесто поставувани прашања

Што е медицинска транскрипција?

Медицинската транскрипција е критична компонента на здравствената индустрија. Тоа вклучува конверзија на гласовните снимки на здравствените работници и клиничката документација. Медицинската транскрипција е долг и мачен процес кој бара точност и внимание на деталите. Сепак, со помош на апликации за транскрипција, овој процес стана порационализиран и поефикасен.

Што е апликација за транскрипција?

Апликација за транскрипција е софтверска апликација која користи технологија за препознавање говор за претворање на гласовните снимки во текстуални документи. Можете да ја инсталирате апликацијата на компјутер или мобилен уред и да ракувате со неа за да ги транскрибирате вашите белешки и снимки.
Овие апликации станаа сè попопуларни во здравствената индустрија бидејќи заштедуваат време, ја зголемуваат прецизноста и го намалуваат ризикот од грешки, преку обезбедување на транскрипција во реално време.

Што е NHS?

NHS (Национална здравствена служба) е јавно финансиран здравствен систем на Обединетото Кралство. Основана е во 1948 година и е финансирана од оданочување. NHS обезбедува широк спектар на здравствени услуги, вклучувајќи примарна заштита, специјалистичка нега, грижа за пациентите и услуги за ментално здравје, амбулантски практики.
Исто така, NHS е еден од најголемите работодавци во светот, со над 1,3 милиони вработени, вклучувајќи лекари, медицински сестри, административен персонал и други здравствени работници.

Споделете ја објавата:

Најсовремена вештачка интелигенција

Започнете со Transkriptor сега!

Поврзани написи

конвертирај глас во текст
Transkriptor

Претворете го вашиот глас во текст!

Користењето софтвер за автоматска транскрипција за претворање на гласот во текст има моќ да го промени вашиот бизнис. Софтверот за конверзија од глас во текст е автоматски, лесен за користење

текстуален диктат
Transkriptor

Како да се направи текст диктат?

Диктирањето на текстот го промени начинот на кој можете да комуницирате со луѓето ширум светот. Со напредокот на технологијата, станува сè полесно да се допре до луѓето од сите култури

апликација за транскрипција на аудио
Transkriptor

Користење на апликација за транскрипција на аудио

Користење на апликација за транскрипција на аудио Како што технологијата, интернетот и социјалните медиуми продолжуваат да растат во популарност, нова индустрија на кариери станува возможна. Дополнително, се појавуваат нови или