Како да конвертирате AAC во текст

Дрвен звучник кој емитува вибратни звучни бранови испреплетен со бинарен код, што означува AAC аудио претворање во текст.
Беспрекосно претворајте ги AAC датотеките во текст со несовпаѓана точност.

Transkriptor 2022-12-14

Кои се начините за претворање на AAC во текст?

  • Рачно конвертирање на AAC во текст: Сепак, не се препорачува освен ако имате многу кратки должини на AAC бидејќи ќе стане досадно.
  • Ангажирање професионален транскрипционер. Користењето на компетентен професионалец ќе даде најточни резултати. Сепак, тие се скапи и имаат продолжено време на производство.
  • Најефективен метод е да се користат автоматизирани платформи за транскрипција. Користејќи вештачка интелигенција и обработка на природен јазик, тие постигнуваат прецизност речиси човечка со побрзо пресврт.

Како да конвертирате AAC во текст?

За да ја конвертирате аудио-датотеката AAC во формат на текстуална датотека, следете ги чекорите подолу:

  • Поставете ја вашата AAC-датотека
  • Одредете го јазикот на звукот
  • Изберете „Генерирана машина“ или „Создадена од луѓе“ (кои се достапни во некои услуги за транскрипција)
  • Земете го вашиот препис.
  • Изберете го претпочитаниот формат на датотека и кликнете „Извези“.

Што е AAC-датотека?

Наставката AAC е кратенка за „Напредно аудио кодирање“, што е стандарден формат на аудио контејнер за компресирани дигитални аудио и музички податоци. Подобрен во неколку аспекти, овој формат произведува повисок квалитет на звук со иста брзина на битови во споредба со постарите аудио формати.

Кога треба да користите AAC-датотеки?

Треба да го користите овој формат кога сакате да репродуцирате формат на аудио датотека со медиа плеери со висок квалитет. Најчесто се користи како стандарден формат на аудио датотека во iTunes Store, Apple Music, iPhone и PlayStation.

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Можете да ја увезете вашата датотека од која било локација, вклучувајќи го вашиот лаптоп, Google Drive, YouTube или Dropbox. За да ја поставите вашата AAC-датотека, повлечете ја датотеката до дното на екранот до Временската линија. Кликнете со десното копче на неа и изберете Generate Subtitle.

Тоа зависи од софтверската програма што ја користите, но ќе можете да ја конвертирате на повеќе јазици. Мнозинството од нив поддржуваат над 120 јазици, дијалекти и акценти.

Можно е да ги извезете вашите AAC транскрипти во различни формати на текст и титл, вклучувајќи обичен текст (.txt), Microsoft Word (.docx), PDF (.pdf), SubRip (.srt) и VTT.

Во зависност од должината на вашата датотека, софтверот за автоматска транскрипција ќе ја конвертира вашата AAC-датотека во текстуални документи/аудио транскрипција за неколку минути.

Со препис на датотека AAC, можно е да се гледа видео во преполн воз без слушалки или во библиотека без звучен систем. Дополнително, имајќи препис на англиски јазик ви овозможува да ја преведувате содржината на други јазици.

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст