Како да конвертирате WebM во текст

Webm-to-text, интерфејс со алатки кој го прикажува претворањето на WebM датотека во текстуална содржина на дигитална платформа.
Истражете го водичот чекор по чекор за претворање на WEBM аудио датотеките во текст

Transkriptor 2022-12-13

Како да конвертирате WebM во текст?

Следете ги чекорите подолу за да конвертирате видео содржина на аудио WebM датотека во текстуален формат:

 • Поставете ја вашата WEBM-датотека
 • Увезете ја вашата датотека од вашиот лаптоп, Google Drive, Youtube или Dropbox.
 • Изберете ги јазиците: изберете го излезниот јазик како и оригиналниот јазик.
 • Кликнете на „Автоматска транскрипција“
 • Изберете помеѓу „Генерирана машина“ и „Создадена од луѓе“ (кои се достапни во некои услуги за транскрипција)
 • Отстранете ја бучавата во позадина, исечете ја, поделете ја и исечете ја.
 • Од левото мени, изберете Елементи и потоа „Автоматска транскрипција“ под Преводи.
 • Софтверот за автоматска транскрипција ќе ја конвертира вашата WEBM-датотека во транскрипција на текст.
 • Кликнете на „Извоз“ и изберете го претпочитаниот формат на датотека.

Што е WebM датотека?

WebM е отворен видео формат воведен од Google за мултимедијални содржини. Форматот на датотеката WebM може да складира медиумски датотеки според стандардите за компресија за да го оптимизира онлајн преносот.

Лого на WebM
WebM

Кои придобивки ги обезбедува WebM?

WebM ги нуди следните предности:

 • Намалена големина на веб-страница: WebM ја намалува големината на страниците што содржат тешки датотеки како видеа
 • HTML 5 стандарди: Можете да допрете до гледачите преку прелистувачи како Opera и Explorer без проблеми со компатибилноста со користење на HTML 5 стандарди.
 • Лесна конверзија: Со оглед на многуте алатки кои поддржуваат WebM, можно е да се конвертираат видео и медиумски содржини во WebM.

Најчесто поставувани прашања

Бидејќи форматот WebM е дизајниран за веб, WEBM-датотеките обично се вградени во веб-страниците (со користење на HTML5< видео> ознака). Во повеќето случаи, користејќи ги контролите на екранот, можно е да се репродуцира аудио или видео датотека WebM во веб-прелистувач.

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст