Express Scribe наспроти Transkriptor

Паметни телефони кои прикажуваат динамични дигитални бранови форми, претставувајќи транскрипциски софтверски можности
Express Scribe или Transkriptor? Навигација на низините на транскрипцијата.

Transkriptor 2022-09-28

Transkriptor Logo

Transkriptor

Express Scribe Logo

Express Scribe

Одете на страницата

Што е Express Scribe?

Express Scribe е софтвер за говор во текст и аудио плеер развиен од NCH. Достапно е и за компјутер и за Mac. Може да транскрибира аудио снимки со голема точност и за кратко време на пресврт.
Express Scribe е програма за транскрипција.

Како да се користи Express Scribe?

За да креирате аудио или видео транскрипција со Express Scribe, следете ги овие чекори:
 • Одете на веб-страницата на Express Scribe
 • Кликнете на копчето Преземи сега
 • Почекајте додека не се преземе софтверот
 • Отворете ја десктоп апликацијата
 • Изберете слика за поставување датотека од лентата со алатки
 • Поставете ја вашата датотека
 • Препишете го говорот на датотеката во текст
 • Преземете или споделете ја вашата датотека

Колку чини Express Scribe?

Планот за цени на Express Scribe има две главни нивоа, но додавањето други карактеристики како техничка поддршка има различни цени.
 • Основен план: чини 70 долари и не вклучува дополнителни услуги.
 • Професионален план: чини 80 долари и нема дополнителни придобивки.

Кои се карактеристиките на Express Scribe?

Еве некои од карактеристиките на Express Scribe:
 • Express Scribe е погоден за дактилографи.
 • Интегрирана услуга за ножни педали.
 • Медиа плеер со променлива брзина на репродукција
 • Поддржува бројни формати на аудио датотеки како што се MP3, VOX, WAV и WMA.
 • Поддржува различни формати на видео датотеки: DV, FLV, M4V, MOV, MP4, MPEG и WMV
 • Кратенки копчиња за репродукција без глушец при транскрипција директно во Word или друг софтвер
 • Внесете ги вашите транскрипции во процесор на текст, а Express Scribe ќе работи во заднина додека вие го контролирате со копчињата за готвење или со ножната педала.

Како да се користи Transkriptor?

Еве ги чекорите за тоа како да го користите Transkriptor:
 • Одете на веб-страницата на Transkriptor или поставете ја мобилната апликација на Transkriptor
 • Најавете се или регистрирајте се со вашата е-пошта
 • Поставете ја вашата датотека и машината за транскрипција ќе го претвори вашиот говор во текст
 • Кога транскрипцијата е завршена, Transkriptor ви испраќа известување
 • Одете на платформата и уредете ја вашата транскрибирана датотека
 • Користете ја алатката за уредување за да додадете звучници и временски печати, доколку е потребно
  • Можете исто така да го слушате вашето аудио со променлива брзина.
 • Преземете ја текстуалната датотека во форматот што ќе го изберете.

Колку чини Transkriptor?

Постојат различни планови за цени:

За поединци:

 • Бесплатна верзија: пробајте ја бесплатната услуга за транскрипција на повеќе од 100 јазици.
 • Планот Лајт: Само 9,99 долари месечно и вклучува 5 часа транскрипција.
 • Стандарден план: 14,99 долари месечно и се состои од 20 часа транскрипција.
 • Планот Premium: 24,99 УСД месечно и се состои од 40 часа транскрипција.

За тимови:

 • Бизнис план: 30 долари месечно/член и вклучува 50 часа транскрипција.
 • Планот на Enterprise: Прилагодени пакети

Кои се најдобрите карактеристики на Transkriptor?

Транскриптор нуди различни карактеристики и функции:
 • Споделете и соработувајте ги вашите транскрипции со членовите на тимот и лесно соработувајте со нив
 • Создадете аудио транскрипција од претходно снимени звуци
 • Напредната функција за идентификација на звучниците
 • Диктирајте и снимајте за да креирате текстуална транскрипција на гласови
 • Поставете преку врска без напор
 • Додадете преводи на вашите содржини
 • Поставете и транскрибирајте различни типови на снимки како што се подкасти, аудио/видео снимки, состаноци за зумирање и друго
 • Интегрирани апликации и екстензии на хром за iOS, Windows уреди
 • Извезува и споделува датотеки во повеќе формати
 • Достапни се поволни опции за уредувач на текст
 • Е-пошта служба за корисници

Дали транскрипторот е подобар од експресниот писар?

Потребни се некои размислувања за да се проценат придобивките и недостатоците на двете услуги. Еве споредба на двете услуги од различни агли:

1. Точност:

Express Scribe не секогаш обезбедува точна транскрипција со сложени снимки за препознавање глас, како што е лице кое шепоти или кога има многу бучава во позадина. Transkriptor дава попрецизни резултати од Express Scribe.

2. Јазични опции:

Овие две услуги за транскрипција не се достапни само на англиски, туку и на други јазици. Сепак, Transkriptor има многу повеќе јазични опции од Express Scribe. Transkriptor нуди услуги за снимање и транскрипција во реално време на над 100 јазици. Ова е важна карактеристика за луѓе кои зборуваат повеќе јазици и за бизниси од сите големини кои имаат работници или клиенти од целиот свет.

3. Интегрирани услуги:

Транскриптор обезбедува консолидирана мобилна апликација за телефони со iPhone и Android и услуги за проширување на веб и хром за уреди со Mac и Microsoft. Express Scribe обезбедува само софтвер за транскрипција што може да се преземе на интернет.

4. Превод:

Transkriptor обезбедува преведувачки услуги на повеќе од 100 јазици.

5. Корисничко искуство:

Транскрипторот е полесен и побрз за користење од Express Scribe. Express Scribe бара клиентите да преземаат и да научат за софтверот. Транскриптор може да се користи онлајн.

6. Цена:

Редовните цени на Express Scribe се повисоки од Transkriptor

7. Насоки:

Документите за обука на Express Scribe не се едноставни за разбирање. Транскриптор има упатство за корисникот со објаснувања.

8. Поставување датотека:

Опциите за поставување на Transkriptor се поразновидни. Можете или да ја поставите вашата датотека од вашиот уред или да ги користите врските обезбедени од YouTube или алатките базирани на облак, како што се Google Drive, Dropbox или OneDrive за автоматска транскрипција. Express Scribe прифаќа само датотеки од уредот.

9. Метод на транскрипција:

Некои даватели на транскрипција немаат автоматизирани системи. Имаат професионални транскрипционери кои прават рачна транскрипција. Express Scribe и Transkriptor нудат автоматска транскрипција. И двете имаат функционалности за премотување назад и различна брзина на репродукција.

Зошто Transkriptor е подобар од Express Scribe?

Конечно, не е лесно прашање да одлучите која алатка за транскрипција е најдобрата опција врз основа на вашите потреби. Сепак, може да се каже дека Transkriptor е супериорен во корисничкото искуство и споредувањето на цените. За да ги дознаете моделите за претплата на Transkriptor и нивните цени, проверете ја оваа врска: Цени

Често поставувани прашања за Transkriptor наспроти Express Scribe?

Transkriptor има различни замени кои имаат различни добрите и лошите страни, како што се Happyscribe, Otter, Sonix, oTranscribe, InqScribe, Rev, Trint, Descript и многу повеќе. За да дознаете повеќе, проверете ја оваа врска: 9 Алтернативи на транскриптор во 2022 година

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст