Како да конвертирате аудио во текст со Yandex?

Што е Yandex?

Yandex е пребарувач и веб портал, кој нуди интернет истражување и други услуги како мапи, навигатор, мобилни апликации, онлајн рекламирање и вести.

Како да го користите пребарувачот Yandex?

 • Одете на веб-страницата на Yandex
 • Внесете што сакате да пребарувате онлајн во полето за пребарување
 • Кликнете на „Барај“

Како да го инсталирате и користите прелистувачот Yandex на вашиот компјутер?

 • Одете на веб-страницата на прелистувачот Yandex
 • Кликнете на „Преземи“
 • Стартувај ја преземената датотека
 • Кликнете на „Инсталирај“
 • Дозволете му на инсталаторот да прави промени на вашиот компјутер

Зошто треба да размислите да користите Yandex?

Yandex има способност да го толкува јазикот и да обезбедува релевантни резултати од пребарувањето на начин на кој Google не може.

Исто така, ако користите Chrome на вашиот телефон, Google не обезбедува користење на екстензии на мобилен телефон. Можете да го инсталирате пребарувачот Yandex за да ги користите и наставките на Yandex и на Chrome на вашиот телефон.

Како да конвертирате аудио во текст со Yandex?

Yandex им обезбедува на своите корисници технологии за говор, наречени SpeechKit, базирани на машинско учење за создавање гласовни асистенти, автоматизирање на центри за повици, следење на квалитетот на услугата и извршување на други задачи.

Како да се користи SpeechKit?

 • Одете на веб-страницата Yandex Cloud и изберете SpeechKit
 • Кликнете на „Пробајте го бесплатно“
 • Најавете се со вашиот Yandex ID
 • Активирајте го периодот на тестирање

Ќе треба да платите за апликацијата да ја користи понатаму.

Како да конвертирате аудио во текст со екстензии на Yandex?

Ако не сакате да плаќате на SpeechKit, можете да најдете онлајн екстензии и да ги користите за говор во текст на вашиот прелистувач Yandex.

За да додадете екстензии на вашиот прелистувач Yandex:

 • Отворете го прелистувачот Yandex
 • Кликнете на „додатоци“
 • На дното на страницата, кликнете на каталогот на екстензии на прелистувачот Yandex
 • Одете на страницата со наставката што сакате да ја инсталирате
 • Кликнете на „+ Додај во прелистувачот Yandex“
 • Во прозорецот што се отвора, прегледајте ја листата со податоци до кои ќе има пристап наставката

Покрај тоа, прелистувачот Yandex поддржува и екстензии на Google Chrome.

Може да се наведат некои од наставките за говор во текст што можете да ги користите за да конвертирате аудио во текст со прелистувачот Yandex:

 • Говор во текст (препознавање глас)
 • Влезе глас
 • LipSurf
 • DictationBox
Споделете ја објавата:

Најсовремена вештачка интелигенција

Започнете со Transkriptor сега!

Поврзани написи

конвертирај глас во текст
Transkriptor

Претворете го вашиот глас во текст!

Користењето софтвер за автоматска транскрипција за претворање на гласот во текст има моќ да го промени вашиот бизнис. Софтверот за конверзија од глас во текст е автоматски, лесен за користење

текстуален диктат
Transkriptor

Како да се направи текст диктат?

Диктирањето на текстот го промени начинот на кој можете да комуницирате со луѓето ширум светот. Со напредокот на технологијата, станува сè полесно да се допре до луѓето од сите култури

апликација за транскрипција на аудио
Transkriptor

Користење на апликација за транскрипција на аудио

Користење на апликација за транскрипција на аудио Како што технологијата, интернетот и социјалните медиуми продолжуваат да растат во популарност, нова индустрија на кариери станува возможна. Дополнително, се појавуваат нови или