Како да конвертирате M4A во текст

M4A до текстуална сцена прикажува компјутерска поставување со аудио бранова платформа на екранот
Претворете ги вашите m4a снимки во јасен текст со транскрипција

Transkriptor 2022-12-12

Како да се транскрибира M4A во текст

Следете ги чекорите подолу за да конвертирате аудио датотека M4A во формат на текстуална датотека:

  1. Поставете ја вашата датотека M4A.
  2. Потоа кликнете на „Избери датотека M4A“ и изберете ја датотеката од вашиот лаптоп, Google Drive, Youtube или Dropbox.
  3. Или повлечете го и пуштете го во полето.
  4. Изберете го јазикот што се зборуваше во вашата датотека M4A. Исто така, изберете го јазикот на кој се вашите аудио транскрипти
  5. Кликнете на „Автоматска транскрипција“
  6. Изберете „Генерирана машина“ или „Создадена од луѓе“ (кои се достапни во некои услуги за транскрипција)
  7. Отстранете го шумот од заднината од вашиот аудио и исечете, разделете и исечете ја вашата датотека M4A.
  8. Одете во Елементи од левото мени и кликнете на „Автоматска транскрипција“ под Преводи.
  9. Ќе се појави вашата автоматска транскрипција. Уредете ја транскрипцијата по потреба со помош на уредувач на текст.
  10. Извезете ја TXT-датотеката како формат на текстуална датотека што го сакате, како што се обичен текст, Word документ или pdf.
m4a датотека

Што е датотека M4A?

Аудио датотеката M4A е аудио формат без загуби (и алгоритам за кодирање) создаден од Apple и се користи на производите на Apple, вклучувајќи iPhone и iPad. Во споредба со MP3-датотеките, M4A-датотеките кодирани со AAC нудат подобри големини на датотеки за ист аудио квалитет.

Аудио датотеките MPEG-4 со екстензии M4A содржат дигитален аудио поток кодиран со стандарди за компресија AAC или ALAC (Apple Lossless Audio Codec). Apple првпат го искористи овој аудио контејнер за да ги разликува MPEG-4 аудио датотеките од популарниот контејнер за видео датотеки MP4.

Најчесто поставувани прашања

Поради фактот што аудиодатотеките M4A се релативно помали по големина и одлични за складирање и споделување дигитална музика, содржина на аудио книги, подкасти итн. Тоа е стандард за доставување музички нумери и други аудио содржини од Apple iTunes Store, сите главни платформи како Mac, Windows, Linux, Android и iOS го поддржуваат овој аудио контејнер.

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст