Препиши YouTube видео на текст

Икона на транскрипциски услуги со пуштање копче и документ кој симболизира YouTube видео претворање во текст.
Лесно транскрибирајте YouTube видеа на текст, зајакнувајќи ја пристапноста и ангажирањето.

Transkriptor 2024-01-17

Ако креирате содржина за YouTube и ви треба видео транскрибиран на текст од брза, точна и достапна услуга, дојдовте на вистинското место.

Transkriptor е напредна алатка за транскрипција на AI , која може да ги конвертира YouTube видеа во текст брзо, за да можете да додавате наслови, да креирате скрипти или да ги уредувате натписите со леснотија.

Препиши YouTube видео сега

Како да транскрибирате YouTube видео на текст

Transkriptor го прави создавањето на YouTube видеа на текстот лесно. Транскрибирањето на YouTube видеа не би требало да биде заебанција; нека Transkriptor ви покажам колку лесно може да биде да го добиете вашиот прв препис во 4 едноставни чекори:

Влезна страница на Transkriptor портал за претворање на аудио во текст.
Поедноставете го пријавувањето за аудио-во-текстуални услуги со Transkriptor.

Чекор 1: Регистрирај се

Пријавете се со вашата Google или Facebook сметка или со вашата email адреса: не е потребна инсталација. Исто така нудиме Apple и Android апликации, како и Google Chrome продолжување, за транскрипцијата да биде уште понапорна.

Transkriptor табла со опции за качување на аудио и видео фајлови.
Директно качување или увоз од облак - Transkriptor направено едноставно и ефикасно.

Чекор 2: Качување или линк

Кликнете на копчето "Прикачување" за да одите во вашата табла. Drag & drop your video file или едноставно постави URL на YouTube видео што сакате да го транскрибирате ако не сакате да симнете видеа. Ќе обезбедиме прецизни преписи за колку ви требаат видеа, така што можете да заштедите време што би го користеле за создавање на видео транскрипции сами.

Чекор 3: Проверете ја вашата инбокс

Внимавајте на вашата е-пошта за Transkriptor AI-генерирана онлајн транскрипција во рок од неколку минути. Можеби ќе бидете изненадени од тоа како нашите AI брзо можат да го транскрибираат секое YouTube видео, без разлика на должината.

Transkriptor интерфејс кој прикажува транскрибиран текст од аудио снимка.
Навигација на конфликтни решенија со транскрипции кои го фаќаат секој збор.

Чекор 4: Уредување, преземање, споделување

Користете го онлајн уредникот на Transkriptorза да ги поправите грешките, а потоа симнете YouTube транскрипти во вашиот претпочитан формат (SRT датотека, TXT датотека или Word Document). Ако треба да направите понатамошни уредувања за јасност или разбирање, една од текстуалниот датотека во Word или Google Docs за да му дадете конечен усовршувачки допир.

Зошто Transkriptorкористиш?

Transkriptor испорачува постојано добри преписи за вашите YouTube видеа, така што можете да ја пренамените вашата содржина на многу начини за да ги зголемите вашите ставови, да стекнете претплатници и да го зголемите ангажманот со вашата публика. Еве само неколку причини зошто треба да користите Transkriptor за вашите YouTube потреби за видео транскрипција:

Решете ја оптимизацијата на пребарувачот

Пребарувачи обожаваат пишани содржини, и можете да го добиете падот на Google е изграден во алгоритам со напредните карактеристики нашите транскрипција сервисни понуди. Трансформирајте го вашето YouTube видео во текстуална форма во рамките на прозорецот на прелистувачот, директно уредете го и гледајте ги погледите и коментарите кои се поплавуваат како новите гледачи ја откриваат вашата содржина. Подобрувајте ја видливоста на вашата содржина со транскрибирање и препишување на вашите видеа, правејќи ги поверојатно да се појават во резултатите од пребарувањето и да привлечат поширока публика.

Создадете Уловени натлози

Натказите се менувач на игри за успешни YouTube видеа и овозможуваат клучните точки да бидат јасно разбрани, особено од оние со оштетување на слухот. Транскрипцијата може да ви помогне да го уредувате вашето видео за да вклучите корисен и информативен текст, заштедувајќи ви вредно време. Додадете титли на целото видео со нашата висока стапка на точност, па вашето видео сеуште може да биде хит дури и без аудио. Поднасловите и натпишувањата, исто така, им помагаат на гледачите да останат внимателни за вашето видео, дури и на гласни места или средини со многу позадинска бучава.

Супер софтвер за препознавање на говор

Нашата алатка за автоматска транскрипција може да детектира повеќе звучници и да ги претвори во текстуални транскрипции во рок од неколку минути, за да можете да го објавите целосниот транскрипција на вашето YouTube видео на вашиот блог, да вметнете натписи и претплати, или лесно да подготвите сценарио за вашето следно видео со Google Docs со нашиот вграден Google Chrome проширување.

Брз и доверлив YouTube транскрипциски генератор

Препиши YouTube видеа без да се грижиш за грешки со Transkriptor. Со точност до 99% на над 100+ јазици, транскрипцијата на вашиот текст може да биде завршена за неколку минути. Увезете датотеки или покренете YouTube видео линк за да започнете денес, и добијте ја вашата текстуална датотека на двојното.

Transkriptor може да помогне како YouTube видео преведувач. Лесно генерирајте преписи од вашите YouTube видеа на повеќе јазици за да може вашите гледачи да одберат свои јазични подесувања.

Бенефиции од YouTube транскрипти

Сите главни YouTube сопственици на канали знаат дека можноста за транскрипција на YouTube видеа е важна, особено за гледачите кои не зборуваат англиски. Ако сакате да стигнете до меѓународна публика или само да ја подобрите вашата откривачка способност, потребна ви е Transkriptor. Можете, исто така, ретроактивно да внесувате натлози на стари видеа, така што вашата минато содржина може да искуси нови гледања и да го зголеми вашиот канал.

Достапноста е важна за размислување кога се прави содржина на YouTube, а точните натписи и титлови се лесно достапни на повеќе јазици може да бидат направата или прекинувањето за било кое видео. Потопете ја вашата публика од целиот свет со можност да обезбедите правилни текстуални транскрипции за вашите видеа.

Често поставувани прашања

Апсолутно! Со Transkriptor можете брзо да го транскрибирате вашето YouTube видео со точност без преседан. Едноставно качете го вашиот YouTube видео фајл или поставувајте го веб-линкот на Transkriptor табла, и оставете ги нашите напредни AI да го направат остатокот. Ќе добиете електронска пошта за неколку минути каде што можете да го уредувате текстот директно и потоа да го преземете или споделите вашиот нов YouTube видео транскрипција.

Transkriptor нуди бесплатно судење за пријавување преку копчето "Try It Free". Ако сте среќни со вашата YouTube видео транскрипција и сакате да транскрибирате повеќе, надградете ја вашата сметка со повеќе опции достапни и за лична и за бизнис употреба. Претплатете се за такса помала од 4,99 долари месечно за една година претплата (Lite план), наплатена еднаш годишно на 59,95 американски долари. Со овој достапен претплатен план, 1-часовно видео ќе биде транскрибирано по цена од 0,99 долари. Со модернизирани планови, како што е нашиот Премиум план за 12,49 долари месечно, 1-часовно видео би чинело 0,31 долари приближно за транскрипција.

Transkriptor може да транскрибира YouTube видео во половина од времето на самиот фајл. На пример, едночасовно видео ќе трае половина час за транскрипција. Потоа можете да го уредувате вашиот YouTube видео транскрипција во нашиот уредник за богат текст со уредување на забавен кадар, за да можете да ги поправите ознаките на звучниците и сите помали грешки, подготвени да бидат објавени и пренаменети на друго место или за подоцнежна употреба.

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст