Како да изберете конвертор на датотека во текст?

Користете Transkriptor и претворете ги датотеките во текст. Заштедете ја вашата енергија.

Како да ги претворите датотеките во текст?

It's possible to convert files to text in cloud

Поставете ја вашата датотека.

Ние поддржуваме широк спектар на формати. Но, ако имате некоја датотека што има редок и уникатен формат, треба да ја конвертирате во нешто повообичаено како mp3, mp4 или wav.

Оставете ни ја транскрипцијата.

Транскриптор автоматски ќе ја транскрибира вашата датотека за неколку минути. Кога вашата нарачка ќе заврши, ќе добиете е-пошта со известување дека вашиот текст е подготвен.

Уредете и извезете го вашиот текст

Најавете се на вашата сметка и наведете ги завршените задачи. Конечно, преземете ги или споделете ги датотеките за Транскрипција.

Еден сајт го прави сето тоа.

Користете ја контролната табла на транскрипторот за да ги направите сите промени што ви се потребни.

Чувајте ги вашите датотеки.

поправете ситни грешки.

подредете ги имињата на говорниците.

сменете ја должината на пасуси…

не мора да користите друга алатка.

Store and convert your files to text
A file converter on the web

Размислувајте 4 пати побрзо.

Пишувањето на вашите мисли е застарено. Зборувајте ги гласно.

Претворете ги вашите датотеки во текст со Transkriptor.

Како да ја изберете вистинската услуга од датотека за текст за вашите потреби

Во модерното време, имаме многу услуги за конверзија од кои можеме да избереме. Добра идеја е да го направите вашето истражување и да откриете кое најдобро ќе одговара на вашите потреби.

Кои датотеки ќе ги претворите во текст?

Најдобар начин да ја пронајдете вистинската услуга за конверзија е прво да одредите кои се вашите потреби. Дали е за конвертирање видеа или нивно правење достапни на други уреди? Во каков формат треба да биде? Колку време имате за да ја завршите задачата? Сите овие се важни прашања кои ќе ви помогнат да ја изберете најдобрата услуга за вашите потреби. Исто така, треба да бидете сигурни дека услугата за конверзија што ќе ја изберете има добра репутација во индустријата.

Зошто да користите софтвер од датотека во текст?

Софтверот за автоматско препознавање говор е корисен за луѓе кои не можат да пишуваат поради инвалидитет, повреда или други состојби. Може да го користат и луѓе кои треба да пишуваат, но не сакаат да одвојат време да го направат тоа.

Софтверот за автоматско препознавање говор е бесплатен и лесен начин за секој да конвертира аудио датотеки во текстуални датотеки . Може да се користи на оперативните системи Виндоус и повеќето големи прелистувачи.

Девојка која ќе ги конвертира своите датотеки во текст

Процесот на конвертирање на аудио датотека во текстуална датотека се нарекува „говор-во-текст“. Компјутерот користи API за препознавање говор (интерфејс за програмирање на апликации) кој е збир на инструкции кои му кажуваат на компјутерот како да ги претвори звучните бранови во букви и зборови.

Кој користи конверзија од датотека во текст?

Конверзијата од датотека во текст се користи во многу сфери на животот. Можете да видите различни случаи на употреба и во професионални и во случајни контексти.

Датотека во текст во бизнисот

Има многу индустрии кои работат со еден тон мултимедијален материјал. За подобро користење и ракување со овие материјали, тие многу ја користат технологијата за конверзија на датотека во текст. Еве неколку индустрии кои користат конверзија од датотека во текст за да го минимизираат нивното потрошено време и напор.

Датотека во текст во филмската индустрија

Забавната индустрија е индустрија од повеќе милијарди долари. Потребно е многу време, труд и пари за да се направи филм. За да го олесни процесот, филмската индустрија ја користи конверзијата од датотека во текст за да се справи со снимките што ги имаат.

Процесот на монтажа на филмот е мачен. Уредникот на филмот треба да помине низ часови снимки, да ги бара најдобрите кадри и потоа да ги подреди по правилен редослед. Потоа, уредникот треба да ја исече снимката и да ја подготви на одреден начин за да ја направи читлива за софтверот. Овој процес може да потрае со часови работа, во зависност од тоа колку снимка треба да се уреди.

Датотеки кои беа претворени во текст

Филмската индустрија рачно уредува неколку часа снимки рачно со години, но стана попопуларна со порастот на дигиталните фотоапарати во последниве години. Многу луѓе веќе долго време снимаат филмови, но до сега беше тешко да се направи тоа. Конверзијата од датотека во текст им помогна на компаниите да се справат со снимката, како и да го олеснат процесот на уредување и производство на филм. Сега, со конверзија од датотека во текст, можете да го извезете вашето видео како текстуален документ и да го уредувате во процесор на текст. Ова ќе ви заштеди многу време и напор кога станува збор за уредување на вашата снимка.

Датотека во текст во радио и ТВ индустрија

Радио и телевизиските радиодифузери имаат толку многу мултимедијални датотеки на рацете што не можат правилно да ракуваат со нив. Тие не можат да ја најдат најдобрата содржина за нивните гледачи. Освен тоа, рачното уредување е тешко, потребно е повеќе време и напор отколку што е потребно.

Ова е причината зошто тие се свртуваат кон алатки кои работат на вештачка интелигенција. Овие алатки им овозможуваат да заштедат време кога треба рачно да уредуваат датотека. Алатките за препишување датотека во текст се одлично решение бидејќи тие можат да ги претворат датотеките во текст за неколку секунди. Тие го прават процесот на претворање на аудио или видео во пишана содржина полесен, побрз и поефикасен.

Како резултат на ова, тие можат да се фокусираат на нивната креативност и да создадат одлична содржина за своите слушатели и гледачи. Тие, исто така, не треба да поминуваат часови за рачно уредување на датотеки што може да биде досадно и фрустрирачко. Дигиталните агенции кои треба да генерираат содржина за своите клиенти ги користат овие алатки на редовна основа.

Правните професионалци се многу добри во работата со документацијата, но кога станува збор за снимената снимка, тие се забавуваат од времето потребно за рачно прегледување на снимката и читање преку транскрипти. Тие често треба да поминат низ часови на снимки за да ги најдат клиповите што се релевантни за нивните случаи. Ова може да биде многу време и скап процес.

Тим кој ги конвертира нивните датотеки во текст

Ова е местото каде што вештачката интелигенција може да дојде и да помогне. Може да ја земе видео-датотеката и да ја претвори во текст за адвокатите да работат. Тогаш адвокатите можат многу полесно да пребаруваат низ овие досиеја отколку што би биле само снимки или документ со информации за нив. Адвокатските фирми кои користеа конверзија од видео во текст забележаа значително зголемување на ефикасноста и продуктивноста. Тие исто така можат да се фокусираат на она што најдобро го прават – правната работа.

blank

Индивидуална употреба на конверзија од датотека во текст

Поединци, исто така, можат да ја користат технологијата за конверзија на датотека во текст во нивниот личен живот за да ги олеснат работите. Постојат голем број на сценарија каде што поединците би можеле да најдат потреба од претворање на датотека во текст. На пример, ако сакате да го читате материјалот од снименото предавање, но го немате потребниот софтвер, можете да го претворите во текст и потоа да го прочитате на телефонот. Технологијата за конверзија од датотека во текст е корисна за секој што сака да си ги олесни работите.

Луѓето ги претвораат своите датотеки во текст за да искусат забавна содржина

Поткастите често се претпочитан начин за трошење информации. Сепак, не секој има време да ги слуша. Тоа е причината зошто луѓето ги претвораат своите омилени подкасти во текст за побрзо да ги поминат. Тие, исто така, ги претвораат своите предавања и видеа од YouTube, iTunes и други извори во текстуални датотеки за да можат да ги читаат на

оди.

Ова е одличен начин студентите да заштедат време и да ја подобрат својата продуктивност со читање или слушање во време кое најмногу им одговара.

blank

Погледнете што кажаа нашите клиенти за нас!

Ние им служиме на илјадници луѓе од која било возраст, професија и земја. Кликнете на коментарите или на копчето подолу за да прочитате повеќе искрени критики за нас.

Маришели Г.
Професор
Read More
Главната придобивка за мене е времето. Каква одлична алатка за мене, сега можам да ја работам мојата работа брзо и квалитетно. Транскрипторот е навистина добра алатка за истражувачите, бидејќи ние мора да работиме ваков вид на задача и немаме многу време за трансрипција.
Химена Л.
Основач
Read More
Сè е многу добро, не е скапо, добра врска помеѓу цената и квалитетот, а исто така е доста брзо. Голема прецизност во однос на времињата на титловите и во препознавањето на зборовите. Требаше да се направат многу малку корекции.
Жаклин Б.
Социолог
Read More
Она што најмногу ми се допадна кај транскрипторот е тоа како има висока точност. Со лесна за употреба платформа, ми требаше само да направам прилагодувања на интерпункциските знаци
Previous
Next

Најчесто поставувани прашања

Transkriptor е онлајн услуга за конверзија на датотеки што ги конвертира скенираните документи во текст. Тоа е одлична алатка за луѓе кои треба да ги претворат своите датотеки во текстуален формат, но не сакаат да поминуваат часови скенувајќи ги еден по еден.

Најдоброто нешто за Transkriptor е тоа што можете да му пристапите од каде било и од кој било уред со пристап до интернет. Корисникот треба само да ја подигне датотеката и да почека неколку секунди за да заврши процесот на конверзија.