Temi против Transkriptor

Два лаптопи со дигитална позадина се поврзани еден со друг
Transkriptor против Temi: темелна споредба.

Transkriptor 2022-10-19

Transkriptor Logo

Transkriptor

Temi Logo

Temi

Што е Temi?

Temi е програма за транскрипција од говор во текст која обезбедува автоматска транскрипција на аудио датотеки. Тоа е одлична алатка за студенти и професионалци кои треба да препишуваат интервјуа, предавања, објави на социјалните мрежи и аудио датотеки. Апликацијата е едноставна за користење и може да се користи на кој било уред.

Како да се користи Temi?

Еве неколку едноставни упатства за користење на Temi :

 • Одете на веб-страницата на Temi.
 • Изберете аудио/видео датотека од вашиот уред
 • Поставете датотека
 • Temi ќе се распраша за квалитетот на звукот пред да заврши обработката на датотеката. Откако ќе ги дадете вашите одговори на прашањата на скокачкото поле, кликнете „Продолжи“.
 • Испратете ја транскрипцијата на вашата е-пошта.
 • Следно, изберете „Испрати“. Ќе добиете известување ако сте нов корисник што ќе ви каже да ја проверите вашата е-пошта за добредојде и дека вашиот препис ќе биде достапен наскоро.
 • Ако сте нов, одете на вашата е-пошта. Ако веќе имате сметка во Temi, најавете се на вашата сметка.
 • За да ги видите резултатите, притиснете „Види препис“.
 • Уредете го преписот директно на страницата за да ги исчистите сите грешки.
 • Одете на контролната табла за да управувате со вашите транскрипции.

Колку чини Temi?

Првите 45 минути од Temi се бесплатна транскрипција. Покрај тоа, Temi има фиксна ценовна политика која е 0,25 долари за минута.

Кои се карактеристиките на Теми?

Од витално значење е да ги разберете карактеристиките на Temi пред да одлучите да го користите како примарен давател на транскрипција. Потоа можете да одредите дали тоа е вистинското совпаѓање за вас или не во тој момент. Еве список на суштински карактеристики на Temi:

 • Комерцијален алгоритам
 • Едноставна алатка за уредување: Уредете го дадениот препис.
 • Преглед и уредување: Лесно променете ја брзината на репродукција и пребарување.
 • Прилагодени временски печати: Вклучете временски печати врз основа на времето на зборот.
 • Идентификација на звучникот
 • Извези препис: Транскриптите може да се преземат како текст (MS Word, PDF) или, исто така, како датотеки со затворени титлови (SRT, VTT)
 • Мобилна апликација: Погодна за iOS и Android
 • Лесно споделување: можете да уредувате, зачувувате или преземате нацрт од вашиот препис како датотека DOCX, TXT или PDF користејќи го уредникот Temi. Дополнително, може да испратите некому врска до датотеката што сте ја создале во уредникот Temi, но имајте предвид дека тој ќе има пристап да ја промени вашата содржина.

Како да се користи Transkriptor?

Еве ги чекорите за користење на Transkriptor:

 • Одете на веб-страницата или мобилната апликација на Transkriptor
 • Најавете се или креирајте нова сметка
 • Поставете ја вашата датотека од вашиот уред или користете ја врската со вашата содржина
 • Transkriptor ќе ве информира преку е-пошта кога вашата датотека е подготвена
 • Можете да го уредувате вашиот излез и да ги поправите грешките

Колку чини Transkriptor?

Transkriptor има појасна структура, но повеќе нивоа на цени врз основа на вашите потреби и буџет. Како што следи:

Лајт: 99,90 долари годишно (5 часа/месец)

Стандард: 149,90 долари годишно (20 часа/месец)

Премиум: 249,90 долари годишно (40 часа/месец)

Бизнис: 30 долари месечно по корисник (50 часа/месец)

Прилагодено: Контактирајте за цените со продажниот тим

 • Два месеци се бесплатни за годишно членство.
 • Можете исто така да ја посетите страницата за цени за да дознаете повеќе за опциите за членство и што тие вклучуваат.

Кои се најдобрите карактеристики на Transkriptor?

Транскриптор е алатка која ви помага да препишувате состаноци за зумирање, подкасти, видеа и аудио снимки. Transkriptor, исто така, нуди неколку функции што го прават моќна алатка за транскрипција на аудио, вклучувајќи поддршка за повеќе јазици, автоматска интерпункција и временски печати. Карактеристиките на Transkriptor се тука:

 • Увезете со врска како Google Docs или поставете од уредот како mp3, mp4, wav, WebM, flac
 • Извезете формати со различни опции
 • Лесно креирајте белешки за состаноци
 • Уредник за транскрипција
 • Препознавање на говор
 • Автоматски временски печати

Сите овие карактеристики го прават вашиот работен тек поефикасен.

Кои се различните карактеристики на Transkriptor:

 • Разновидни опции за увоз
 • Превод
 • Различни јазични опции
 • Екстензија на Chrome за Microsoft и iOS
 • Силно отстранување на бучавата во позадина
 • Диктат

Кои се стандардните карактеристики на Transkriptor и Temi:

 • Репродукција
 • Мобилна апликација за Android и iPhone
 • Кориснички интерфејс
 • Уредувач на текст
 • Софтвер за препознавање говор
 • Пишување преводи од видеа

Дали Transkriptor е подобар од Temi?

Посебната карактеристика на Transkriptor е широк опсег на јазични опции. Temi поддржува само англиски за конвертирање на аудио или видео транскрипција. Исто така, Temi не е многу моќен во конвертирање на аудио датотеки со силен шум во позадина и силни акценти. И двете нудат бесплатни верзии на нивната услуга, па можете да ги испробате и да видите која повеќе ја сакате.

Често поставувани прашања за Транскриптор против Temi?

Не, има и други опции за транскрипција базирана на луѓе, како што се Rev, Happyscribe, GoTranscript и Scribie. Вашиот текст често се препишува со текот на времето од хонорарци или постојани транскрипционери за повисока такса. Trint, Descript и Sonix се други алтернативи за автоматска транскрипција.

Текст во говор е уште една функционална алатка за обработка на говор за професионалци и студенти.

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст