Како да се транскрибира аудио со Snapchat?

Snapchat икона на дух и микрофон која го симболизира водичот за аудио транскрипција по Transkriptor.
Аудио транскрипцијата со Snapchat олеснета - вашиот целосен водич од Transkriptor.

Transkriptor 2024-02-21

Snapchat еволуирала како динамична алатка за мултимедијални комуникации, која се одликува со својата минлива природа и креативни карактеристики. Snapchat е најпозната по своите карактеристики за споделување на фотографии и видео. Исто така, обезбедува уникатен спектар на алатки кои одат надвор од визуелната комуникација. Една од карактеристиките на Snapchat е способноста за транскрипција на аудиото, што им дава на корисниците сеопфатен начин на пренесување на изговорени зборови.

Корисниците беспревршно интегрираат транскрипции во нивните мултимедијални содржини. Оваа интеграција ја зголемува пристапноста и ангажирањето на искуствата на корисниците Snapchat . Користењето на транскрипција со Snapchat обезбедува повлечено искуство за корисниците. Корисниците се изразуваат појасно и се вработуваат во имагинативните мултимедијални проекти подобро со транскрипцијата на Snapchat. Еве еден чекор по чекор водич за тоа како да го транскрибирате аудиото со Snapchat со користење на неговата Lens Studio и VoiceML функција.

1 Користи Snapchat Lens Studio

Lens Studio е Snapchatкреативната платформа која им овозможува на корисниците да дизајнираат и создаваат искуства со проширената реалност (AR) со леќи и филтри. Одете до Lens Studio за да го иницирате процесот на транскрипција. Можно е да го преземете и инсталирате Lens Studio на вашиот компјутер.

Истражувајте ги различните карактеристики и шаблони достапни за креаторите откако студиото ќе биде подготвено за користење. Lens Studio има алатка наречена VoiceML Module. VoiceML Module е моќна алатка која овозможува претворање на зборови во пишан текст во Snapchat содржина. Поставете ја сцената за изработка на ангажирање и интерактивни искуства со користење на Lens Studio како креативен центар.

Паметен телефон кој ја прикажува Snapchat апликација, опкружен со тетратка, пенкало и слушалки.
Истражете ги чекорите за беспрекорно транскрипција на аудио пораките користејќи Snapchat во нашиот најнов сеопфатен водич.

2 Користете VoiceML Module карактеристика

VoiceML Module карактеристика е интегрирана беспрепловно во Lens Studio. Ги премостува зборовите со пишан текст во рамките на Snapchat креации. Запознајте се со функционалностите на VoiceML Module функција. Овие функции се дизајнирани да го препознаат и обработат говорниот јазик.

Модулот користи напредни алгоритми за машинско учење за дешифрирање на аудио влезовите. Ги трансформира овие влезови во точни и кохерентни текстуални претстави. VoiceML Module има бројни опции за прилагодање.

Прилагодете го модулот за да ја одразите креативната визија со менување на фактори како јазични преференции, брзина на транскрипција и форматирање. Ова ниво на контрола гарантира дека вашите транскрипции се во согласност со тонот и стилот на вашата Snapchat содржина, додавајќи личен допир на вашите искуства со проширена реалност.

Добијте пристап до најважна алатка со користење на VoiceML Module. Ова не само што го рационализира процесот на транскрипција туку и го подобрува севкупниот квалитет на вашата Snapchat содржина. VoiceML Module помага во преведувањето на зборовите во динамичен, визуелно впечатливиот текст и го проширува комуникацискиот пејзаж на Snapchat. VoiceML Module е одлична алатка за создавање забавни леќи, поучни филтри или потопени раскажувачки искуства.

3 Креирај или модифицирај леќа

Леќите на Snapchat се потопливи AR искуства кои корисниците ги додаваат на нивните слики и видеа. Вклучете го VoiceML Module во објективот, менувајќи го во инволвирачка и интерактивна алатка за раскажување приказни. Започнете со лансирање на Lens Studio и избор на опција за создавање на нов објектив или промена на постоечкиот.

Погледнете во многуте шаблони и дизајнерски елементи достапни на платформата ако нема постоечки објектив. Алтернативно, размислете за тоа како VoiceML Module го подобрува корисничното искуство со вклучување на транскрипцијата на гласот во дизајнот ако постои постоечка леќа.

Лоцирајте го VoiceML Module во Lens Studio интерфејс додека работите низ дизајнот на објективот или го менувате процесот. Интегрирајте го овој модул во дизајнот на објективот, ставајќи го стратешки каде транскрипцијата треба да се прикаже во Snapchat содржина. Ова вклучува додавање на текстуални преклопувања, претплати или интерактивни компоненти кои одговараат на транскрибираното аудио.

Размислете и за естетските и практичните карактеристики на леќата. Експериментирајте со различни визуелни дизајни, фонтови и анимации за да се осигурате дека транскрибираниот текст го надополнува целокупниот изглед. Подобрувајте ја достапноста на вашиот материјал и исто така зголемете ја неговата визуелна жалба, со што ќе биде поангажирачка за вашите читатели.

4 Размислете за ограничувањата на јазикот

Snapchatточноста на VoiceML Moduleможе да варира во зависност од јазикот и акцентот кои се користат додека е стабилен и разновиден. Размислете за преовладувачкиот јазик(јазик) зборуван(и) од страна на наменетата публика пред завршувањето на објективот и транскрибирањето на аудио снимките. За да добиете поточни транскрипции, размислете за користење на Transkriptor .

Англискиот и други широко зборувани јазици добиваат голема поддршка, но помалку популарните јазици имаат ограничена способност. Дополнително, обрнете внимание на регионалните акценти и дијалекти. Акцентите се тешки за системите за препознавање на гласот, со што влијаат на точноста на транскрибирање. Се препорачува тестирање на VoiceML Module со најразлични аудио примероци за да се утврди колку добро се изведува во различни лингвистички варијации.

Истражете ги поставувањата во Ленс Студиос VoiceML Module за да ја оптимизирате објективот за јазични грижи. Некои модули овозможуваат еден да го дефинира јазикот или акцентот, што ја подобрува точноста на транскрипцијата. Прилагодете ги овие променливи според целната публика за да ја подобрите целокупната ефикасност на транскрипциите. Осигурајте се дека транскрибираната аудио содржина зборува за целната публика и обезбедува беспревршно и точно искуство на корисниците со земање предвид на јазичните ограничувања.

5 Извоз и искористување

Одете на опциите за извоз во Lens Studio да ја извезете објективот. Следете ги потканите за да ги создадете соодветните датотеки за објективот, осигурувајќи се дека сите компоненти, вклучувајќи го и VoiceML Module, се присутни. Овој процес на извоз произведува споделлив датотека на леќа, која се објавува на Snapchat за поширока употреба.

Следно, испратете го датотеката на објективот на Lens Studio портал на Snapchat. Оваа фаза го поднесува вашиот објектив за проценка, каде што персоналот на Snapchat ќе потврди дека се придржува на своите барања и очекувања. Оваа сеопфатна процедура за проценка обезбедува непречено и восхитувачко искуство за Snapchat корисници кои комуницираат со леќата.

Леќата ќе биде достапна во Lens Carouselна Snapchat , кој ќе биде достапен за корисниците ширум светот откако ќе биде одобрен. Поттикнете ја публиката да ја истражува и користи транскрибираната аудио содржина. VoiceML Module обезбедува интеракција за зајакнување на корисничкиот ангажман без разлика дали е објектив за забава, образование или раскажување.

VoiceML Module ги трансформира изговорените зборови во видлив текст, што резултира со уникатно и потопливо искуство додека корисниците комуницираат со објективот. Поттикнете ги корисниците да ги споделат своите искуства и да изградат заедница околу уникатниот материјал.

Како функционира Snapchat ?

Snapchat е апликација за мултимедијални пораки која им дозволува на корисниците да испраќаат фотографии, видеа и пораки до другите. Апликацијата е добро позната по своите посебни карактеристики, вклучувајќи ги исчезнувачките пораки, Приказни и широк спектар на креативни филтри и леќи. Корисниците мора да ја преземат апликацијата за Snapchat од App Store или Google Play и да создадат профил.

Корисниците го менуваат своето корисничко презиме, сликата на профилот и другите подесувања за време на процесот на регистрација. Главниот интерфејс се состои од екранот на камерата, кој се појавува веднаш штом апликацијата ќе биде лансирана. Корисниците се префрлаат помеѓу предната и задната камера, и постојат неколку икони и опции за пристап до различни функционалности.

Клучната карактеристика на Snapchat е можноста за создавање и споделување на "снапови", кои се фотографии или видеа кои корисниците ги прават и менуваат. Корисниците ги прилагодуваат со текст, цртежи, емотикони и налепници пред да ги објавуваат своите слики. Корисниците праќаат слики директно за да ги изберат пријателите или да ги објавуваат на нивната Приказна.

Snaps пратени право кај пријателите се програмирани да исчезнат откако приемникот ќе ги види, а корисниците исто така наведуваат колку долго примателот може да го види штрекот.

Snapchat обезбедува разновиден сет на креативни алатки, вклучувајќи ги филтрите, леќите и ефектите на збогатената реалност. Функцијата за чат на Snapchat им овозможува на корисниците да испраќаат смс пораки, слики и видеа директно на нивните контакти. Разговорите често се привремени, исчезнуваат откако ќе бидат гледани, освен ако не се складираат конкретно.

Кои се карактеристиките на Snapchat?

Карактеристиките на Snapchat се наведени подолу.

 • Snaps: Дефинирачката функција на Snapchat е дека фотографиите и видеата кои се споделуваат како "snaps" имаат ограничено време за гледање Исчезнуваат од уредот на примателот после времето на гледање.
 • Приказни: Корисниците создаваат Приказни со комбинирање на неколку фотографии и видеа, кои се гледаат за нивните пријатели 24 часа Оваа функција им овозможува на корисниците да споделуваат расказ или низа моменти со текот на времето.
 • Филтри и леќи: Snapchat обезбедува широк спектар на креативни алатки, како што се филтри, леќи и ефекти на проширена реалност.
 • Snap Map: Snap Map им дозволува на корисниците да ја споделат својата локација во реално време со пријателите Аватарите на Bitmoji пријатели се појавуваат на мапа, што им овозможува на корисниците да знаат каде се пријателите и што намера да направат.
 • Разговор и пораки: Корисниците комуницираат со своите пријатели преку смс пораки, слики и видеа Чат пораките обично се привремени, исчезнуваат по гледањето, освен ако корисниците не изберат да ги зачуваат.
 • Bitmoji: Snapchat ги интегрира Bitmoji, прилагодливите емотички аватари, во својата платформа Корисниците ги дизајнираат и персонализираат сопствените Bitmoji за користење во Snaps, чат и на Snap Map.

Како да додадете натпитоци во Snapchat видеа?

Следете ги чекорите подолу за да додадете натписи на Snapchat видеа рачно.

 1. Снимај видео. Отворете Snapchat и одете на екранот на камерата Држете го копчето за кружно снимање за да снимите видео.
 2. Пристапи до алатките за уредување. Користете различни креативни алатки за подобрување на видеото.
 3. Додадете текст натпис. Поттиснете на иконата "T" во горниот десен агол на екранот Ова ќе ја отвори алатката за текст.
 4. Внеси текст. Текстуална кутија ќе се прикаже во вашето видео Прислушкувајте го текстуното поле за да го додадете вашиот избран натпис Можете да го внесете вашиот текст користејќи ја тастатурата.
 5. Прилагоди го текстот. Прилагодете ја големината, бојата и позицијата на видеото Штипнете го со два прста За да го преоместите текстот и да го одвлечете до посакуваното место.
 6. Наместете го времетраењето на натпитот. Кога корисниците ќе го привлечат текстуното поле, ќе се појави симбол на тајмер Влечете го тајмерот за да контролирате колку долго се појавува нацртот на видеото.
 7. Примени повеќе креативни алатки. Истражувајте ги различните креативни карактеристики на Snapchat за да го збогатите вашето видео уште повеќе Додадете филтри, налепници, скици, па дури и објективи за проширеност (AR) .
 8. Преглед и испраќање. Осигурај се да изгледа добро. Испрати го филмот на твоите пријатели или качи го во твојата Приказна.

Следете ги чекорите подолу за да додадете натлози во Snapchat видеа автоматски.

 1. Снимај видео. Отворете Snapchat и одете на екранот на камерата Држете го копчето за кружно снимање за да снимите видео.
 2. Пристапи до алатките за уредување. Корисниците ќе бидат донесени на екранот за уредување по снимањето на видеото Користете различни креативни алатки за подобрување на видеото.
 3. Додади натпи. Кликнете на иконата " десно од екранот Snapchat ќе создаде автоматизирани натпи за видеото.
 4. Преглед и испраќање. Осигурај се да изгледа добро. Испрати го филмот на твоите пријатели или качи го во твојата Приказна.

Кои се предностите на транскрибирачкиот аудио на Snapchat?

Предностите на препишувањето на аудиото на Snapchat се наведени подолу.

 • Достапност: Транскрибирањето на аудиото ги прави информациите подостапни за луѓето кои имаат тешкотии во слухот Тоа гарантира дека сите, без оглед на способноста за слушање, комуницираат и ја разбираат содржината обезбедени на Snapchat.
 • Вклучувајќи ја комуникацијата: Вклучувањето на транскрипциите ја охрабрува инклузивната комуникација, особено меѓу разновидните и повеќејазичните заедници Помага да се надминат лингвистичките бариери и се осигурува дека посакуваната порака достигнува поголема публика.
 • Подобрен кориснички ангажман: Корисниците кои претпочитаат читање на слушање сепак заемодејствуваат со аудиовизуелниот материјал, што резултира со поголема корисничка ангажираност Транскрипциите даваат уште еден слој информации, правејќи ја содржината поинтересна и попривлечна за поголема публика.
 • Подобрено разбирање: Транскрипциите го подобруваат целокупното разбирање на темата Корисниците читаат со аудиото, што го подобрува разбирањето и задржувањето.

Може ли корисниците да споделуваат или извезуваат транскрибиран текст од Snapchat?

Да, корисниците можат да споделуваат или извезуваат транскрибиран текст од Snapchat. Корисниците можат да извезуваат видеа или аудио со наткази.

Дали Snapchat обезбеди временска марка за транскрибиран аудио?

Не, Snapchat не обезбедува временска трампа за транскрибиран аудио. Корисниците не ги гледаат временската марка на транскрибираното видео. Transkriptor, сепак, обезбедува временска марка за транскрибиран аудио.

Аудио транскрипција на Snapchat со Transkriptor

За да ја користите Transkriptor за подобрување на Snapchat содржина со прецизни транскрипции, прво снимајте или изберете го аудио фајлот кој сакате да го транскрибирате. Качете го овој аудио фајл на Transkriptor, потоа изберете јазик и опции за транскрипција. Откако ќе биде качена, технологијата на Транскриптор со AIнапојување ќе го обработи аудиото и ќе го претвори во текст со висока точност. По завршувањето на транскрипцијата, прегледајте и уредете ги сите делови како што е потребно директно во интерфејсот на Транскриптор за да се обезбеди точност и кохерентност.

Конечно, извезете ја завршената транскрипција во форматот кој го сакате и вклопете ја во вашата Snapchat содржина. Транскриптор ја зајакнува Snapchat содржина, што ја прави попристапна и ангажирана за поголема публика.

Често поставувани прашања

VoiceML Module на Snapchat нуди разумна точност на транскрипцијата, но ефективноста може да варира со фактори како позадинска бучава, акценти и јасност на говорот. Соодветен е за лежерна употреба, но можеби не сфаќа сложена терминологија прецизно.

Да, Transkriptor може да транскрибира аудио фајлови од Snapchat. Ќе треба да го извезете аудиото од Snapchat и да го качите во Transkriptor за прецизна транскрипција.

Непријатностите во Snapchat транскрипции можат рачно да се уредат со прислушкување на транскрибираната преклопување на текстот во рамките на апликацијата и да се направат неопходни корекции за усовршување на содржината.

Директното зачувување на Snapchat транскрипции како текстуални датотеки не е функција во апликацијата. Сепак, можете рачно да го копирате и зачувате транскрибираниот текст во текстуална датотека на вашиот уред, или да користите посебен транскрипцион сервис за поопширни потреби.

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст