Што е апликација за транскрипција?

Пишувајте четири пати побрзо со апликација за транскрипција

Пишувајте работи во движење.

Пристап од сите уреди.

Претворете ги аудио датотеките во текст во iPhone и Android.

blank

Како да користите апликација за транскрипција?

App marketplace where people can download transcription apps

Поставете ја вашата датотека.

Ние поддржуваме широк спектар на формати. Но, ако имате некоја датотека што има редок и уникатен формат, треба да ја конвертирате во нешто повообичаено како mp3, mp4 или wav.

Оставете ни ја транскрипцијата.

Transkriptor автоматски ќе ја конвертира вашата датотека за неколку минути. Кога вашата нарачка ќе заврши, ќе добиете е-пошта со известување дека вашиот текст е подготвен.

Уредете и извезете го вашиот текст

Најавете се на вашата сметка и наведете ги завршените задачи. Конечно, преземете ги или споделете ги датотеките за Транскрипција.

Една апликација за складирање на сите ваши транскрипции

Користете ја контролната табла на транскрипторот за да ги направите сите промени што ви се потребни.

Чувајте ги вашите датотеки.

поправете ситни грешки.

подредете ги имињата на говорниците.

сменете ја должината на пасуси…

не мора да користите друга алатка.

interface of a transcription app
Transcription app that can be used from both pc and mobile

Напишете 4 пати побрзо.

Пишувањето на вашите мисли е застарено. Зборувајте ги гласно.

Претворете го гласот во текст со апликацијата Transkriptor.

Проценето време за читање: 13 минути

Мобилните апликации ни направија различни корисни услуги многу достапни. Може да добиете производ или услуга со кликнување на неколку копчиња. Добивањето препис никогаш не било толку лесно како што стана со достапноста на апликација за транскрипција. Сега можете да најдете многу апликации за транскрипција кои нудат различни видови услуги за транскрипција. Ако не можете да одлучите помеѓу користење на апликација за транскрипција или услуга за транскрипција, тогаш еве краток одговор. „Апликацијата за транскрипција е начин базиран на мобилен телефон за интеракција со различни услуги за транскрипција“. Тоа е како да не мора да го отворате компјутерот секој пат кога ќе треба да препишете .

Која е разликата помеѓу услугата за транскрипција и апликацијата за транскрипција?

Услугите за транскрипција се користат ширум светот за цели на говор во текст . Постојат два начини на кои можете да пристапите до услугите за транскрипција. Едниот користи апликација за транскрипција, а другиот користи софтвер за транскрипција. Достапни се некои услуги за онлајн транскрипција базирани на интернет. Тие ви дозволуваат директно да ја поставите вашата датотека и да чекате да се генерира преписот. Ваша одговорност е да го изберете најдоброто што изгледа посигурно и поудобно за вас. Сепак, можеме да ви помогнеме да ја изберете најдобрата апликација за транскрипција.

Телефон што има апликација за транскрипција

Софтверот за транскрипција е најдобар за вас ако го поминувате поголемиот дел од вашето време користејќи го компјутерот. На овој начин нема да ви биде дополнителен чекор да го вклучите вашиот компјутер и да започнете со работа. Сепак, за луѓето кои не се многу вклучени во користење на компјутери, имањето апликација е многу посигурна опција. Ќе најдете лесно користење на оваа апликација поради помалиот екран и интерфејсот со екран на допир. Можете лесно да преземате такви апликации со посета на портали специфични за вашиот уред како App Store и Google Play. Сепак, квалитетот на услугите за транскрипција што ги добивате од апликација и софтвер се речиси исти.

Апликациите за транскрипција се лесен начин да се добие услуга за транскрипција

Па, зошто претпочитате апликација за транскрипција? Најочигледната причина е што преземањето апликации на вашиот мобилен е лесно, брзо и практично. Лесно се вклопува во вашиот зафатен начин на живот зависен од мобилните.

Освен ова, на многу луѓе им е погодна апликацијата за транскрипција затоа што лесно можат да прикачат снимка од нивниот мобилен телефон. Повеќето луѓе имаат датотека за снимање на мобилен телефон, така што имањето апликација е прилично одлична за да ги задоволи вашите потреби за транскрипција. Тоа значи дека можете да ја прикачите снимката директно од вашиот мобилен, што го олеснува целокупниот процес на транскрипција.

Некои апликации за транскрипција имаат дури и вградена функција што ви овозможува да снимате датотека директно во апликацијата и да ја испратите на транскрипција без дополнителен чекор за поставување на датотеката. Транскрипцијата може да биде ваш омилен пријател секогаш кога брзате да препишете. Со неколку кликања на вашиот мобилен телефон, можете да го добиете вашиот препис. На овој начин можете лесно да го креирате и користите преписот.

Апликациите за транскрипција обезбедуваат симултани транскрипти

Кога станува збор за автоматизирани услуги за транскрипција, многу апликации за транскрипција испорачуваат транскрипти во реално време додека почнувате да зборувате. Ова е одличен начин да се осигурате дека вашиот препис не е полн со грешки. Нема ништо поедноставно и полесно од остварливото решение за вашите потреби за транскрипција преку автоматско препознавање говор.

blank

Апликацијата за транскрипција може да направи чуда за вас. Служи многу поголема и поважна цел од онаа за препишување на вашите омилени вирусни видеа. Ништо не изгледа порелаксирачко од препишувањето на вашата голема задача со неколку кликања. Да не зборуваме, услугата за транскрипција што ја добивате преку апликацијата не само што ви помага да креирате пишан запис, туку и ви помага прецизно да го уредите.

Апликациите за транскрипција се најсовремени

Да признаеме дека сите сакаме да ги прифатиме најновите технологии во нашите животи, особено оние луѓе кои поседуваат бизниси. Бидејќи пазарот на услуги за транскрипција расте со големо темпо, се чини дека се пософистицирани решенија ги олеснуваат клиентите од секој аспект. Без разлика на кое поле припаѓате, можете подеднакво да користите апликација за транскрипција за да го олесните обемот на работа и да имате сè во добро напишана форма.

Компјутер што има апликација за транскрипција

Апликациите за транскрипција се погодни

Никој не може да ја негира моќта на мобилните уреди во нашите животи. Со секој изминат ден луѓето добиваат максимални капацитети. Затоа луѓето се зависни од мобилни уреди. Така, во оваа ера на толку многу потпирање на мобилни уреди за живеење и работа, апликацијата за транскрипција нуди вид на леснотија што ја барате при добивањето на услугата за транскрипција на вашата омилена компанија. Накратко, тој обезбедува удобна алтернатива за пишување.

Апликациите за транскрипција можат да ја зголемат продуктивноста

Ова е важен аспект на апликацијата за транскрипција. Добивањето помош од таквите апликации гарантира дека нема да мора да трошите повеќе време за да ја освежувате страницата повторно и повторно. Со неколку допири, лизгање, влечење и задржување, можете да ги имате вашите транскрипти. На овој начин заштедувате многу од вашето време и напор. Покрај тоа, трошите помалку време на мачна администрација и повеќе време на она што навистина е најважно.

Микрофон за снимање за апликации за транскрипција

Значи, ако имате повеќе датотеки и треба да направите многу работа на транскрипција, тогаш е корисно да имате апликација. Можете брзо да ги транскрибирате вашите датотеки додека го трошите вашето време на нешто како готвење вечера или подготвување за важен состанок. Значи, одлично е за мултитаскинг.

Апликациите за транскрипција имаат големо време на пресврт

Ајде да се соочиме со тоа, сите мразиме да чекаме нешто важно во многу зафатен распоред. Во овој поглед, користењето на апликација за транскрипција обезбедува брзи пресврт. Може дури и да препише долги делови од текст за неколку минути или дури секунди.

Треба само да се осигурате дека квалитетот на звукот е одличен, така што транскриптот што ќе го добиете нема многу грешки. Ако вашиот аудио квалитет е одличен, тогаш нема шанси да добиете грешки во транскриптот што го добивате.

Апликациите за транскрипција се евтини

Распространетоста на услугите за транскрипција е јасен показател дека услугите за транскрипција се многу достапни. Без разлика кој и да е вашиот буџет, секогаш можете да најдете соодветен план според вашите потреби за транскрипција. Има многу апликации за транскрипција кои се бесплатни за користење, така што нема потреба да се грижите за транскрипцијата во случај да немате никаков буџет.

Оние на кои им е потребна сигурна апликација за транскрипција може подобро да им се служи со апликации како Transkriptor. Обезбедува одлично решение за звук во текст со користење на најсовремена вештачка интелигенција. Можете да ја користите оваа апликација во многу области, од препишување новинарско интервју до создавање натписи за онлајн содржини. Оваа апликација ви овозможува прво да го користите нејзиниот бесплатен пробен период без да внесувате детали за кредитната картичка. Откако ќе бидете задоволни со транскрипцијата, можете да изберете кој било соодветен план за вашите потреби за транскрипција.

Изборот на која апликација ќе се користи целосно зависи од вашите потреби бидејќи има различни опции на располагање. Да не зборуваме, апликациите за транскрипција се одлична алатка за добивање транскрипти брзо, лесно, па дури и додека сте во движење. Ако тоа е она што го барате, тогаш апликацијата е совршен начин за интерфејс со услугата за транскрипција без никакви проблеми.

Како да ги проверите безбедносните политики на апликацијата за транскрипција

Многу луѓе не ја сметаат безбедноста за голема работа кога станува збор за нивните мобилни телефони. Треба да имате на ум дека испраќањето снимка преку апликација за транскрипција сè уште дава пристап до компанијата за транскрипција. Така, вашата работа е да се осигурате дека компанијата има строги безбедносни политики за да ги зачува вашите податоци безбедни. Колку е почувствителен вашиот состанок, толку повеќе треба да бидете внимателни. На пример, ако вашата датотека вклучува деловни тајни, треба да посветите максимално внимание на овој аспект.

За да дознаете дали вашата избрана компанија е доверлива или не, постојат голем број начини преку кои можете да се осигурате дека нивните безбедносни стандарди се високи.

Прво, дали се акредитирани ISO? Ова ќе обезбеди дека компанијата дава највисоко ниво на услуги. ISO акредитацијата на која треба да се внимава се 27001 и 9001. ISO 27001 може да ги расчисти вашите грижи за управувањето со безбедноста на информациите, додека ISO 9001 може да ве направи сигурни за општите системи за управување. Гледањето на овие акредитации ви дава уверување дека вашите податоци се во сигурни раце.

Професионални аспекти на апликациите за транскрипција

Во денешниот разновиден свет, секојдневно се одржуваат многу состаноци, семинари, интервјуа, конференции и истражувања на различни јазици и теми. Најчесто, овие процеси на настани се снимаат или во аудио или видео формат само за да се зачуваат споделените информации. Сепак, неопходно е да ги имате овие датотеки во пишан формат за да не треба да вложувате часови слушајќи сè од почеток до крај за понатамошно проучување и анализа. Во такви случаи, станува неопходно да се препише овој говорен материјал во текстуална верзија . Ова е местото каде што професионалната апликација за транскрипција игра клучна улога. Без разлика дали сте организација, истражувач, учител или припаѓате на која било друга професија, можете подеднакво да ги користите овие услуги за транскрипција.

Камера

Овие услуги не се ограничени на кој било одреден регион во светот, без разлика каде се наоѓате, секогаш можете да добиете корист од нив во секое време, на кое било место.

Со популарноста на услугите за транскрипција, постојат многу компании кои обезбедуваат такви услуги. Сепак, само кредибилните можеа да ја задржат својата позиција поради нивните брзи, точни, доверливи и достапни решенија. Во овој поглед, можете исто така да прочитате некои прегледи на интернет за да добиете проценка која е најдобро одговара за транскрипцијата на вашата аудио/видео датотека. Треба да ги барате клучните аспекти на овие компании што ги издвојуваат.

Каде се користат апликациите за транскрипција?

Најчестите корисници на апликациите за транскрипција се состојат од поединци, образовни институти, организации и бизниси. Со апликацијата за транскрипција, многу е достапно да се добиваат различни видови транскрипции, од медицинска, академска, правна и транскрипција на интервјуа до деловна, финансиска и градежна транскрипција. Овој објект не само што звучи добро, туку и работи ефикасно. Има некои компании кои сакаат да препишуваат и преведуваат снимени интервјуа и истражувачки трудови на повеќе од 200 јазици. Ова е, исто така, плус од услугите за транскрипција што прво можете да ја препишете вашата снимена датотека, а потоа да ја преведете на вашиот претпочитан јазик. Покрај тоа, транскрипцијата на снимена датотека не е ограничена на еден јазик (англиски). Можете да ја транскрибирате вашата аудио датотека снимена на кој било јазик бидејќи апликацијата за транскрипција поддржува многу јазици.

Затоа, секогаш кога ќе почувствувате потреба за транскрипција на вашите важни документи, постапки или што било друго, само одлучете се за апликација за транскрипција. Изборот на доверлива услуга за транскрипција ќе ви помогне да постигнете значителни заштеди на време и трошоци заедно со оперативната ефикасност.

Апликации за транскрипција во медицината

Со напредокот во технологијата, медицинската транскрипција исто така се трансформираше за да обезбеди зголемена точност, флексибилност, безбедност и иновации. Можете да снимате лекарски диктат и да го препишете со помош на апликација за транскрипција. На овој начин ќе добиете точен медицински документ за брзо време на пресврт.

Еве ги важните карактеристики на апликацијата за транскрипција за да ви го олеснат медицинскиот живот

Препишувањето на вашите аудио снимки во точен документ е многу погодно со апликација

Таа врши транскрипција во брзо време на пресврт за да ги задоволи потребите на клиентите

Апликациите за транскрипција се достапни и за уреди со Android и iOS.

Многу видови формати на звучни датотеки се прифатливи, вклучувајќи mp3, mp2, wav, m4a и многу повеќе. Значи, нема мака да ја конвертирате вашата аудио датотека во одреден формат пред да ја препишете.

Апликации за транскрипција во бизнисот

Средба

Поради големата конкуренција во глобалниот маркетинг, бизнисите треба да бидат високо ефикасни и доверливи за да преживеат и растат во овој свет. Ова е причината зошто повеќето бизниси претпочитаат да користат услуги за транскрипција за брзо да ја завршат работата. На овој начин, на бизнисите им е полесно да го одржуваат работниот тек на документацијата и редовната евиденција. Транскрипцијата е исто така корисна за минимизирање на обемот на работа со документација и искористување на поголемиот дел од вашето драгоцено време за анализа, распоред и усвојување на нови стратегии.

Накратко, можете да ја подобрите севкупната деловна ефикасност и продуктивност. Тоа последователно води кон подобрување на готовинскиот тек.

Имањето апликација за транскрипција, исто така, ви овозможува лесно избирање и поставување на вашата датотека говор во текст . Не треба да ги префрлате мобилните снимени аудио датотеки на вашиот компјутер за да ги препишете користејќи го софтверот.

Што е транскриптор?

Како што употребата на мобилни телефони продолжува да расте ширум светот, употребата на мобилни апликации за извршување на секојдневните задачи е зголемена. Со достапноста на апликациите за транскрипција, сега е многу полесно да ги користите според вашите потреби за транскрипција. Без разлика дали ви треба транскрипција на интервју, транскрипција на подкаст или каков било вид видео во текст, секогаш ќе се чувствувате удобно со користење на апликација за транскрипција. Со Транскриптор , нема крај на вашите потреби за транскрипција. Можете да извршите секаков вид на транскрипција каде било со инсталирање на апликацијата транскриптор на вашиот мобилен уред. Покрај тоа, транскрипторот исто така ви овозможува да пребарувате низ транскрибираниот текст за да најдете увиди кога ви се потребни. Затоа, следниот пат кога ќе се најдете во брзање да препишете важна снимка од состанок или конференција, само отворете ја апликацијата за транскриптор и користете ја според вашите потреби.

Накратко, апликацијата за транскрипција ја врши истата работа како и софтверот за транскрипција. Разликата е само во начинот на нивното работење и пристапност. Имањето апликација ви дава можност да добивате услуги за транскрипција насекаде, без разлика дали патувате, присуствувате на церемонија, училница, конференциска сала или каде било. Тоа е паметно средство за добивање на потребната услуга за транскрипција.

Како да го користите бесплатниот пробен период на Transkriptor?

Прво, ќе треба да ја преземете апликацијата транскриптор. Откако ќе го инсталирате на вашиот уред, регистрирајте се и потврдете ја вашата адреса за е-пошта за да започнете со бесплатен пробен период.

Откако ќе се регистрирате, ќе бидете упатени на контролната табла на вашата сметка. Можете да започнете нова транскрипција овде и да ги преземете вашите транскрибирани датотеки. Покрај тоа, секогаш можете да ги прегледате претходните задачи за транскрипција во вашата контролна табла.

За да го користите вашиот бесплатен пробен период, не треба да внесувате детали за кредитната картичка

 

girl that converts audio to text

Дајте им одмор на рацете.
Нема потреба да правите повеќе ракопис

Премногу пишувате и пишувате со рака во секојдневниот живот.

Штета е што ова звучи вообичаено. Затоа што луѓето
не се наменети да седат и да пишуваат во текот на денот.

Ја трошите својата енергија.

Маришели Г.
Професор
Read More
Главната придобивка за мене е времето. Каква одлична алатка за мене, сега можам да ја работам мојата работа брзо и квалитетно. Транскрипторот е навистина добра алатка за истражувачите, бидејќи ние мора да работиме ваков вид на задача и немаме многу време за трансрипција.
Химена Л.
Основач
Read More
Сè е многу добро, не е скапо, добра врска помеѓу цената и квалитетот, а исто така е доста брзо. Голема прецизност во однос на времињата на титловите и во препознавањето на зборовите. Требаше да се направат многу малку корекции.
Жаклин Б.
Социолог
Read More
Она што најмногу ми се допадна кај транскрипторот е тоа како има висока точност. Со лесна за употреба платформа, ми требаше само да направам прилагодувања на интерпункциските знаци
Previous
Next

Најчесто поставувани прашања

Бидејќи апликациите за транскрипција се многу попогодни, побрзи и поевтини од другите начини на транскрипција. Тоа е многу подобро од губење време и пари на рачни транскрипционери.