Што е машина за диктирање?

Млад поединец со слушалки, намерно анализирајќи звучни бранови на компјутерски монитор.
Претвори го гласот во текст брзо со диктациска машина.

Transkriptor 2022-03-22

Машина за диктирање е уред кој е дизајниран да снима звук или глас и да го транскрибира во текст. Тоа првенствено се користи за брзо снимање , кое потоа може да се претвори во текст со софтвер.

До 1990-тите, дигиталниот диктат беше поканет. Овие преносливи машини овозможија да го диктирате вашиот говор додека сте во движење. Тие се идеално решение за секој кој патува поради работа или има потреба да размислува гласно во даден момент.

Секој може да има корист од претворањето на својот паметен телефон во машина за диктирање, што може да биде корисно и за вашиот професионален и личен живот.

Кој користи машина за диктирање?

  • Студенти
  • Професионалци
  • Академици
  • Новинарите
  • Медицински професионалци
  • Секретари и административни помошници
  • адвокатите

Кои се придобивките од машините за диктирање?

Технологијата на машините за диктирање има многу придобивки, поради што тие сè уште се користат во многу индустрии од здравство до образование.

Чувајте ги вашите снимки со машина за диктирање

Кога сме целосно ангажирани во разговор или состанок, лесно е да ги заборавиме деталите од дискусијата. Диктирањето ви овозможува повторно да се вратите на разговорот откако ќе ја напуштите просторијата. Ова ви помага да прегледате сè за што не сте сигурни и да побарате дополнително појаснување доколку е потребно.

Некој што користи машина за диктирање

Креирајте текстуална верзија со машина за диктирање

Технологијата „говор во текст“ ќе ја преземе снимката што сте ја создале и ќе ја претвори во дел од читлив текст. За секој кој мрази пишување или пишување, ова може да ви заштеди часови на работа на вашиот компјутер. Потоа можете да ги избришете сегментите од текстот што не ви се потребни и да ги уредувате за да го креирате вашиот конечен извештај или статија.

Зголемете ја продуктивноста со машина за диктирање

Кога ќе почнете да користите диктат во вашиот работен живот, наскоро ќе забележите дека ја зголемува продуктивноста во вашиот личен и професионален живот. Потоа можете да ги споделите датотеките со секој што ви треба. Можете да ги пуштите датотеките на членовите на вашето семејство или колеги, што нуди побрза комуникација.

Машините за диктирање ја зголемуваат ефикасноста во вашата организација

Компаниите кои ги охрабруваат своите вработени да користат машини за диктирање генерално се многу поефикасни од оние што не го користат. Тоа е одлична опција за секој што пишува подолг извештај или книга, што ќе ви овозможи да ги исполните вашите рокови побрзо отколку што мислевте дека е можно.

Најчесто поставувани прашања

Традиционалните машини за диктирање ги снимаат звуците на работи како жици и дискови. Но, тие се многу потешки за користење и зависни од времето од модерна машина за диктирање: Вашиот паметен телефон со апликација за транскрипција!

Можете да преземете висококвалитетна алатка за диктирање наместо да носите втор уред со вас. Осигурете се дека е компатибилен со нашиот софтвер за конвертирање говор во текст, или нема да уживате во многуте придобивки на оваа алатка. Кога го користите вашиот телефон заедно со нашиот софтвер Transkriptor , ќе откриете дека можете брзо да составувате извештаи и написи.

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст