GMR transcription и Transkriptor

Два смартфони прикажуваат живописни микрофонски икони среде дигитални бранови форми, симболизирајќи ги транскрипционите услуги
Истражувајте ја динамиката помеѓу GMR Transcription и Transkriptor

Transkriptor 2022-09-19

Transkriptor Logo

Transkriptor

GMR Transcription Logo

Транскрипција на GMR

Одете на страницата

GMR Transcription и Transkriptor се две од најпопуларните опции за услуги за транскрипција на пазарот. И двајцата нудат висококвалитетни услуги за транскрипција по разумна цена.

За да ви помогнеме да одлучите, составивме споредба на GMR Transcription наспроти Транскриптор. Ќе ги споредиме двете услуги за позадина, цена и карактеристики.

Што е GMR транскрипција?

Транскрипција на GMR

GMR Transcription е давател на услуги за аудио и видео транскрипција. Тие имаат тим од искусни препишувачи кои се експерти во различни области, вклучувајќи медицинска, правна и деловна транскрипција. GMR Transcription нуди различни услуги за транскрипција, вклучувајќи транскрипција во реално време, дословна транскрипција и транскрипции што може да се уредуваат. Тие исто така нудат широк спектар на услуги за уредување аудио и видео.

GMR Transcription има тим од високо квалификувани и искусни препишувачи кои се експерти во различни области. Тие нудат услуги за транскрипција на повеќе од 100 јазици. Нивните услуги вклучуваат:

 • транскрипција во реално време
 • дословна транскрипција
 • транскрипции што може да се уредуваат

Тие исто така нудат широк спектар на услуги за уредување аудио и видео.

Тие ги користат најновите технологии за да обезбедат висококвалитетни услуги за транскрипција. И имајте сигурен и доверлив процес на транскрипција. Тие исто така нудат гаранција за враќање на парите доколку не сте задоволни со нивните услуги.

Колку чини GMR Transcription?

GMR Transcription нуди неколку различни опции за време на пресврт.

За општ пресврт, тие нудат:

 • попуст за 3-4 недели
 • стандардна услуга за 3-5 дена
 • брза услуга за 1-2 дена.

За оние на кои им треба што е можно побрзо транскрибирање на нивните снимки, тие исто така нудат услуга следниот ден и истиот ден.

Нивните стапки се засноваат на тежината на звукот и бројот на звучниците.

 • 1,25 долари во минута за јасен звук со најмногу 2 звучници.
 • 2,00 долари во минута за тешко аудио со 3 или повеќе звучници.

Без разлика кои се вашите потреби за транскрипција, GMR Transcription може да обезбеди решение што одговара и на вашата временска рамка и на вашиот буџет.

Кои се најдобрите карактеристики за GMR транскрипција?

GMR Transcription е водечки снабдувач на услуги за транскрипција. Тие нудат различни карактеристики што нè прават најдобар избор за вашите потреби за транскрипција.

 • Висококвалитетни услуги за транскрипција по пристапна цена.
 • Најновата технологија гарантира дека вашите транскрипции се точни и без грешки.
 • Транскрипција на аудио и видео датотеки
 • Превод на документи.

GMR Transcription нуди гаранција за враќање на парите доколку не сте задоволни со нивните услуги. И се достапни 24/7 со одличен тим за поддршка на клиентите кој може да одговори на кое било од вашите прашања.

Што е Transkriptor?

Ако барате нова алатка за транскрипција, ќе сакате да го проверите Transkriptor. Оваа веб-апликација обезбедува точни транскрипции за дел од цената на другите софтверски програми.

Можете да транскрибирате претходно снимени датотеки во повеќе формати, вклучувајќи mp3, mp4 и wav. Плус, Transkriptor може да транскрибира видео-датотеки за приближно половина од времето од должината на поставената датотека. И ако треба да препишете состанок со повеќе луѓе, нема проблем!

Транскриптор има режим на транскрипција одвоен од звучник кој препознава различни гласови. Плус, алатката за транскрипција во живо ќе го препише звукот на вашиот компјутер во реално време. Transkriptor нуди дури и бесплатен пробен период кој вклучува 90 минути видео транскрипција.

Како работи Transkriptor?

За да го користите Transkriptor, едноставно поставете ја аудио датотеката што треба да ја препишете. Апликацијата потоа ќе генерира текстуална датотека што го содржи препишаниот текст. Transkriptor може да се користи и за создавање преводи за видеа. За да го направите ова, едноставно поставете ја видео датотеката и изберете ја опцијата „Креирај преводи“. Transkriptor потоа ќе генерира датотека со титл што може да се увезе во софтверот за уредување видео.

Transkriptor е алатка за секој кој треба да транскрибира аудио или видео датотеки. Едноставен е за употреба и дава точни резултати.

Без разлика дали барате начин да препишете интервјуа, предавања или други аудио датотеки, Transkriptor е соодветна алатка.

Со својата точност, леснотија на користење и ниска цена, не е ни чудо што Transkriptor е најдобриот избор за софтвер за аудио во текст.

Заклучок

Додека и GMR Transcription и Transkriptor се одлични опции за услуги за транскрипција, Transkriptor е подобра опција за оние кои бараат прифатливо, прецизно и лесно за корисниците решение. На крајот на денот, перформансите и ниската цена на Transkriptor ги надминуваат GMR Транскрипцијата.

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст