Amberscript наспроти Transkriptor

Софистицирана поставување на канцеларијата со повеќе компјутерски монитори прикажувајќи детални податочни графики и молекуларни структури
Споредете ги карактеристиките и можностите на Amberscript и Transkriptor во царството на транскрипционите услуги

Transkriptor 2022-10-16

Transkriptor Logo

Transkriptor

Amberscript

Amberscript

Одете на страницата

Што е Amberscript?

Amberscript

AmberScript е алатка за транскрипција која обезбедува две различни услуги за транскрипција : софтверски и услуги за транскрипција на луѓе. Услугата за транскрипција базирана на софтвер може да користи AmberScript транскрипција од глас во текст за да ги транскрибира вашите аудио датотеки. Услугата за рачна транскрипција може да побара од човечки транскрипционист да ги препише вашите аудио датотеки. Покрај тоа, Amberscript обезбедува функционалност за генерирање на титли за видео транскрипции.

Како да се користи Amberscript?

Следете ги овие чекори за да генерирате аудио или видео транскрипција користејќи Amberscript:

 • Одете на веб-страницата или мобилната апликација на Amberscript
 • Направете ја вашата сметка
 • Изберете помеѓу рачна или автоматска верзија за препишување во зависност од вашите преференции
 • Поправете ги сите проблеми во текстуалната датотека со алатки за уредување
 • Извезете го ревидираниот текст

Amberscript обезбедува транскрипции на упатства и кратенки за да ви помогне во навигацијата низ програмата.

Колку чини Amberscript?

Транскрипција:

 • При-пејд: 8 долари на час
 • Претплата: од $25/5 часа месечно
 • Рачна транскрипција: од 1 $/минута

Преводи:

 • При-пејд: од $8/ на час
 • Претплата: од $25/5 часа месечно
 • Рачни преводи: од 1 $/минута
 • Преведени преводи: од 6 долари/минута

Има бесплатна транскрипција од 10 минути за сите корисници кои се регистрираат

За барања над 100 часа, Amberscript обезбедува специјални понуди.

Кои се карактеристиките на Amberscript?

Транскрипција: Првата услуга што ја обезбедува Amberscript е Транскрипција. Транскрипцијата е процес на конвертирање на аудио или видео во текст. Ова може да се направи автоматски или рачно.

 • Автоматска транскрипција: ако изберете автоматска транскрипција, Amberscript ќе ја користи својата технологија за препознавање говор за транскрипција на аудио или видео достапни на 39 јазици. Ова е обично помалку прецизно од рачната транскрипција, но исто така е поефтино.
 • Рачна транскрипција: Ако изберете рачна транскрипција, достапна на 15 јазици., Amberscript ќе ви обезбеди препис што можете да го уредувате. Ова е обично попрецизно од автоматската транскрипција. Сепак, тоа е и поскапо.

Превод: Втората услуга што Amberscript обезбедува преводи. Поднасловот е процес на додавање текст на аудио или видео. Оваа услуга има и две опции кои се автоматизирани и базирани на луѓе. Благодарение на преводите, можете да ја направите вашата содржина пријателска за оптимизација.

Опции за увоз на документи: mp3, mp4, wav, m4a, m4v, mov, wma, aac, opus, flac, mpg (макс 6 GB)

Симболи за звучници и временски печат: овие симболи го олеснуваат следењето, уредувањето и разбирањето на текстот за да ви овозможат полесно да ги идентификувате грешките.

Извезување на различни формати на датотеки: JSON, текстуална датотека, SRT, VTT, EBU-STL, XML, Word, итн.

Како да се користи Transkriptor?

Transkriptor обезбедува висококвалитетна онлајн услуга за транскрипција. За да го користите Transkriptor, следете ги овие упатства:

 • Одете на веб-страницата на мобилната апликација на Transkriptor.
 • Направете нова сметка или најавете се со вашето корисничко име и лозинка
 • Изберете ја датотеката што сакате да ја препишете. Можете да испратите датотека од вашиот компјутер или да изберете една од услугата за складирање облак како Dropbox или Google Drive.
 • Изберете го вашиот јазик
 • За неколку минути, вашата аудио транскрипција ќе биде завршена. Transkriptor ќе ве извести преку е-пошта.

Колку чини Transkriptor?

Transkriptor е конвертор од говор во текст во реално време. Може да направите видео на YouTube, состанок за зумирање, интервју, објава на социјалните мрежи или транскрипција на подкаст. Можете да започнете со бесплатен план и да видите дали ви се допаѓа пред да се посветите на нешто или да ја надградите вашата сметка. Еве ги деталите за ценовната политика на Transkriptor:

Годишни планови за претплата на Transkriptor:

 • Планот Lite чини само 99,9 долари и вклучува 5 часа транскрипција месечно.
 • Стандардниот план е 149,90 УСД и вклучува 20 часа транскрипција месечно.
 • Планот Premium е 249,9 УСД и вклучува 40 часа транскрипција месечно.

За годишни претплати, два месеци се бесплатни. Можете исто така да ја посетите веб-локацијата за да дознаете повеќе за опциите за членство и што подразбира секоја од нив. Која опција и да ја изберете, сигурно ќе уживате во пристапот до различни поволности кои ќе ви помогнат во секојдневниот работен тек.

Кои се најдобрите карактеристики на Transkriptor?

 • Интегрирана услуга: можете да направите транскрипција од веб, телефон или таблет со мобилната апликација, веб-страницата или екстензијата за Chrome.
 • Разновидност на јазици: Transkriptor го обезбедува најдобриот софтвер за транскрипција компатибилен со англискиот јазик и повеќе од 100 јазици. Ова е корисно за оние кои треба да препишуваат аудио или видео фајлови на јазик различен од нивниот.
 • Опции за увоз: Dropbox, Google Docs, Youtube, One Drive или увезете од вашиот уред
 • Диктат : можете да ја користите одликата за диктирање за да снимате интервјуа, предавања и други настани.

Дали Transkriptor е подобар од Amberscript?

Уникатни карактеристики на Transkriptor:

 • Сеопфатен опсег на јазични опции за транскрипција и превод
 • Екстензија на Chrome за Microsoft и iOS

Уникатни карактеристики на Amberscript:

 • Рачна транскрипција

Стандардни карактеристики на Transkriptor и Amberscript:

 • Репродукција
 • Отстранување на бучава во позадина
 • Мобилна апликација за Android и IOS
 • Кориснички интерфејс
 • Превод
 • Уредувач на текст

Transkriptor е оној кој обезбедува највисок степен на софтвер за говор во текст за најприфатлива цена и со најразновидни јазични опции. Бидете сигурни да ги земете предвид вашите цели и финансиски околности додека донесувате одлуки. Испробајте ги бесплатните верзии на Amberscript и Transkriptor за да ги споредите услугите за препишување.

Често поставувани прашања за Transkriptor и Amberscript?

Не, Transkriptor и Amberscript немаат видео едитор како стандардна функција. Можете да размислите за други алтернативи за уредување видео.

Многу други софтверски програми обезбедуваат автоматска транскрипција, вклучувајќи ги Happyscribe, Otter.ai, Temi, Descript, Sonix и Trint. Имајќи предвид дека повеќето од нив обезбедуваат бесплатни проби, може да се придружите и да ги тестирате сите за да ги споредите.

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст