Проценето време за читање: 6 minutes

Кога станува збор за барање алатки за олеснување на вашата работа и личен живот, машината за диктирање е нешто во што охрабруваме многу професионалци да инвестираат. Ако никогаш досега не сте го користеле овој уред, можеби се прашувате што прави оваа машина и како ќе ви користи.

Ајде да откриеме заедно што е машина за диктирање и како можете да ја користите заедно со нашиот софтвер за конвертирање говор во текст во иднина.

Што е машина за диктирање?

Како работи машината за диктирање?

Традиционалните машини за диктирање ги снимаат звуците на работи како жици и дискови. Но, тие се многу потешки за користење и зависни од времето од модерна машина за диктирање: Вашиот паметен телефон со апликација за транскрипција!blank

Машина за диктирање е уред кој е дизајниран да снима звук или глас. Тоа првенствено се користи за брзо снимање , кое потоа може да се претвори во текст со нашиот софтвер. Иако постојат машини дизајнирани само за оваа употреба, ќе најдете и магнетофони и дигитални диктафони во понудата.

Традиционалните машини за диктирање постојат многу години во овој момент. До 1990-тите, дигиталниот диктат стана можност. Овие преносливи машини овозможија да ја диктирате вашата работа или мисли во движење. Тие се идеално решение за секој кој патува поради работа или има потреба да размислува гласно во даден момент.

Машините за диктирање нудат многу придобивки за корисниците. Тие можат да се користат во речиси секоја индустрија, но се особено популарни кај медицинските професионалци и адвокатите. Наместо да треба набрзина да запишувате белешки или да го извадите вашиот лаптоп, можете едноставно да ги кажете своите мисли. Кога ќе имате време подоцна, можете да се вратите на вашите снимки и да ги организирате вашите мисли со нашата алатка за говор во текст.

Кој користи машина за диктирање?

Кој може да користи машина за диктирање?

Секој може да има корист од претворањето на својот паметен телефон во машина за диктирање, што може да ви помогне и во вашиот професионален и личен живот. Без разлика дали сте новинар, истражувач или студент, можете да добиете огромни придобивки од тоа.blank

Што се однесува до користењето на овој уред за работа, ќе откриете дека студентите и работниците кои работат го користат ова заедно со транскрипцијата. Заштедува часови на пишување или пишување, што е нешто што многу луѓе се плашат да го користат.

Во образовните и академските истражувачки полиња, постои огромно потпирање на машините за диктирање. Кога некој спроведува експеримент или нема одврзани раце, тој едноставно може гласно да ги каже своите наоди.

Истото важи и за новинарите. Наместо да се фокусираат на пишување на она што некој го кажува, тие едноставно можат да снимаат интервју. Тие потоа можат да се вратат на снимката подоцна и да користат софтвер за конвертирање говор во текст за да им помогнат да ја креираат последната статија.

Медицинските работници ја користат оваа машина за да запишуваат белешки за време на состанокот, кои можат да ги напишат откако пациентот ќе ја напушти канцеларијата. Исто така, ќе откриете дека секретарите и административните асистенти многу се потпираат на овие алатки за време на состаноците. Тоа им овозможува на сите да бидат поприсутни со луѓето со кои работат. Потоа, можете само да се повикате на она што сте го снимиле и потоа да ги креирате датотеките или извештаите што се потребни.

Кои се придобивките од машините за диктирање?

Има многу предности на машините за диктирање, поради што тие и денес се користат во многу индустрии. Ова се само неколку од предностите што ќе ги забележите во иднина при користење на овој тип на технологија .

Чувајте ги вашите снимки со машина за диктирање

Кога сме целосно ангажирани во разговор или состанок, лесно е да ги заборавиме деталите од дискусијата. Машината за диктирање ви овозможува повторно да се вратите на разговорот откако ќе ја напуштите просторијата. Ова ви помага да прегледате сè за што не сте сигурни и да побарате дополнително појаснување доколку е потребно.

Некој што користи машина за диктирање

Креирајте текстуална верзија со машина за диктирање

Технологијата „говор во текст“ ќе ја преземе снимката што сте ја создале и ќе ја претвори во дел од читлив текст. За секој кој мрази пишување или пишување, ова може да ви заштеди часови на работа на вашиот компјутер. Потоа можете да ги избришете сегментите од текстот што не ви се потребни и да ги уредувате за да го креирате вашиот конечен извештај или статија. Без разлика во кој тип на индустрија работите, ќе сфатите дека ова е корисна алатка за вашата работа.

Користете машина за диктирање за вашиот работен или личен живот

Машината за диктирање има стотици различни намени. Кога ќе почнете да го користите ова во вашиот работен живот, наскоро ќе забележите дека може да биде корисно за снимање белешки за себе во вашиот личен живот. Потоа можете да ги споделите датотеките со секој што ви треба. Ова е една од главните придобивки на уредите за дигитално диктирање, кои се најчестата опција на пазарот денес. Можете да ги пуштите датотеките на членовите на вашето семејство или колеги, што нуди побрза комуникација.

Машините за диктирање ја зголемуваат ефикасноста во вашата организација

Компаниите кои ги охрабруваат своите вработени да користат машини за диктирање генерално се многу поефикасни од оние што не го користат. Сите бараме начини да ослободиме време во нашите зафатени животи, а ова би можело да биде одговорот на тоа прашање. Можете да работите од каде било со машина за диктирање. Наместо да бидете заробени во вашата канцеларија, би можеле да патувате и да ги снимате вашите мисли. Тоа е одлична опција за секој што пишува подолг извештај или книга, што ќе ви овозможи да ги исполните вашите рокови побрзо отколку што мислевте дека е можно.

Користете го вашиот телефон како машина за диктирање

Град

Многу паметни телефони имаат способност да се удвојат како уреди за диктирање. Наместо да носите втор уред со вас, наместо тоа, можете да преземете висококвалитетна алатка за диктирање. Сепак, препорачуваме да одвоите време за да го пронајдете вистинскиот. Осигурете се дека е компатибилен со нашиот софтвер за конвертирање говор во текст, или ќе откриете дека нема да уживате во многуте придобивки од оваа алатка.

Претворањето на вашиот паметен телефон во машина за диктирање е неверојатен начин за поединци од сите сфери на животот да заштедат време и да ја зголемат својата ефикасност. Кога го користите телефонот заедно со нашиот софтвер Transkriptor , ќе откриете дека можете брзо да составувате извештаи и написи. Нашиот тим е возбуден да ги сподели придобивките од овој софтвер со светот. Се надеваме дека ќе им помогнеме на луѓето да заштедат бескрајни часови во иднина во нивниот професионален живот. Колку побрзо ќе го тестирате диктатот за себе, толку повеќе време ќе можете да потрошите на задачи што сакате да ги правите со помош на нашиот софтвер.