Дали вреди да се користи софтвер за транскрипција?

Зарем не би било прекрасно да имате асистент кој ви држи белешки? Еве го твојот асистент.

Користете Transkriptor и претворете го гласот во текст за неколку минути. Заштедете ја вашата енергија.

Како да користите софтвер за транскрипција?

Го барате најдобриот софтвер за транскрипција? Дали сакате да ја добиете вредноста на вашите пари? Дали сакате овој софтвер да работи на Windows, Mac, Android и iPhone? На вистинското место сте!

a few transcription software exist in the market

Поставете го вашиот глас.

Ние поддржуваме широк спектар на формати. Но, ако имате некоја датотека што има редок и уникатен формат, треба да ја конвертирате во нешто повообичаено како mp3, mp4 или wav.

Оставете ни ја транскрипцијата.

Transkriptor автоматски ќе Транскрипирајте ја вашата датотека за неколку минути. Кога вашата нарачка ќе заврши, ќе добиете е-пошта со известување дека вашиот текст е подготвен.

Уредете и извезете го вашиот текст

Најавете се на вашата сметка и наведете ги завршените задачи. Конечно, преземете или споделете ги датотеките за Транскрипција.

Зошто треба да користите софтвер за транскрипција?

Повеќето луѓе не мислат на професионален софтвер или услуга за транскрипција како  инвестиција. Тоа е затоа што тие потценуваат колку време, пари и содржина губат кога самите ја прават транскрипцијата.

Една главна причина зошто компаниите избираат да користат професионална услуга за препишување наместо обидот да се препишат самите себе е нивото на точност и квалитет на транскрипцијата. Ретко има смисла компаниите или луѓето да го заобиколат изведувачот врз основа на цените кога се чувствуваат како да можат да му дадат 20 минути пред целосно да се откажат.

Понатаму, индустријата за транскрипција помина долг пат поради  развој  на моделите за машинско учење. Овие технологии го олеснија транскрибирањето на вашите аудио датотеки многу полесно отколку порано.

Софтверот за транскрипција остава помалку работа за луѓето

Транскрипцијата е процес кој одзема многу време за да се напише на хартија и ќе биде потребно повеќе време ако внесувачот треба да слуша уште еднаш пред да напише. Оваа техника бара најмалку две лица, само двојно повеќе од потребното време и ќе имате драстично намалување на продуктивноста за други должности.

Со технологија како  Компаниите за софтвер за препознавање глас можат да ја отстранат потребата од рачни транскрипционисти и да посетуваат многу поголем обем на клиенти секој ден.

Употребата и примената на вештачката интелигенција се ефективни, преведувајќи го комплицираниот текст на машински читливи јазици, користејќи софтвер за препознавање говор, дополнително, услугите за транскрипција на вештачката интелигенција се исто така подобри со човечки квалитет што ќе ја олесни работата.

Софтвер за транскрипција Создадете повеќе во исто време

Користењето на софтвер за транскрипција е еден од најефикасните начини за зголемување на продуктивноста, намалувајќи ги часовите и неделите на само минути или секунди.

Софтверот за транскрипција прави огромни напори за да заштеди време и да го максимизира излезот. Вообичаено, на вработените им требаат повеќе денови или дури недели за да препишат еден час аудио снимање додека софтверот може да го направи тоа за помалку од еден час во зависност од типот на квалитет на аудиото од корисникот.

Софтверот за транскрипција, исто така, им дава на корисниците поголем излез бидејќи нема да им треба лице кое работи за нив, што значи поволно комбинирање на сите нивни излези за секој извор на аудио датотеката.

Софтверот за транскрипција го поедноставува работниот тек на аудио наместо да го заменува. Тие ги намалија часовите и неделите на работа на само минути или секунди. Ова, исто така, им овозможува на транскрипционистите со полно работно време да ги зголемат своите резултати без да го зголемат нивниот процес – а со тоа да генерираат повеќе профит за себе.

Софтверот за транскрипција прави помалку грешки при препишувањето

Препишувањето аудио или рачно пишување долга статија може да биде a  предизвик  и задача која одзема многу време. Транскрипцијата не е лесна работа – веројатно постојат грешки во преписот. Да не зборуваме за времето поминато за прегледување на протокот на транскрипција.

transcription software

За среќа, софтверот за транскрипција го олесни и значително ја зголеми неговата точност. Сега, транскрибиран текст автоматски се појавува на компјутерите со минимален напор вложен од операторот.

Точноста на транскрипцијата зависи од квалитетот на амбиенталниот шум во одредена средина. Рачната транскрипција може да даде резултат со многу грешки, но постои софтвер за транскрипција што може да ги намали овие грешки.

Друга предност е што можете да ги користите во која било средина и да одвоите незабележливо време за да ги завршите.

Софтверот за транскрипција е исплатлив

Софтверот за транскрипција е помалку скап и прецизен. Постои софтвер за транскрипција кој наплаќа помалку од еден долар во минута, е достапен за секого

Примањето аудио во компресиран или стриминг формат и рачно претворање во текст може да биде напорно. Имајќи го ова на ум, владите и бизнисите од целиот свет користат онлајн софтвер за транскрипција за да го заобиколат тој проблем.

Распространетата побарувачка за овие услуги за транскрипција, и човечки и компјутерски, ги намалува цените. Дополнително, софтверот за транскрипција нуди ефикасна интеграција за сложени задачи за обработка на аудио, секогаш подобрувајќи го квалитетот на работниот тек.

Предноста на овие автоматизирани алатки за транскрипција е брзината со која тие можат да се справат со огромен обем на аудио материјал одеднаш без да преоптоваруваат кој било поединец што работи на него. Тие исто така го прават тоа без каква било неконзистентност во форматирањето помеѓу интервјуата кои поминуваат едно по друго за време на истовремена употреба на повеќеканални ѕидови.

Софтверот за транскрипција обезбедува временски печати (Па, само некои од нив)

Временските печати вградени во транскрипција им овозможуваат на корисниците да го споделат точното време во различни сесии. Временските шифри, исто така, можат да ја илустрираат репродукцијата на содржината со сегменти и нивната фреквенција само со еден поглед на временскиот печат.

Медицинските транскрипционери исто така користат таков софтвер за транскрипција на медицинска евиденција со временски печати во вашата транскрипција. Тоа им овозможува лесно да се однесуваат на работите со тоа што ќе се вратат на локацијата на одредени клучни зборови и откако ќе го побараат она што треба да го знаат, тие можат самоуверено да се движат напред.

Како новинарите користат софтвер за транскрипција?

Во последниве години има експоненцијално зголемување на побарувачката за генерирање содржини со крајни рокови кои речиси секогаш се приближуваат доволно брзо за да не им се даде на потенцијалните писатели никакво временско растојание помеѓу задачите. Ова може да изгледа како да е штетно за овие писатели.

Стапката на согорување на новинарите понекогаш надминува 50%, и тоа не е изненадувачки – поради конкурентноста, повторливоста, долгите часови и високиот стрес. Сепак, новинарството отсекогаш значело одржување на човековите права, правични пресуди, прифаќање таленти и мотивирање на промени.

Целта овде не е да се гази новинарството, туку да се признае сериозноста на ситуацијата. Прегорувањето во новинарството се случува почесто отколку што мислиме. И на повисоки нивоа од оние во другите професии.

Зошто користењето на софтвер за транскрипција е корисно за модерен новинар?

Ќе завршите повеќе како новинар ако го насочите вашиот работен тек. Заработувањето пари значи заштеда на време. Дозволете Transkriptor да ја направи транскрипцијата за да можете да се фокусирате на вашата приказна.

Софтвер за транскрипција заштедува време

Транскрипцијата им овозможува на новинарите да заштедат време и ресурси, да станат вистински независни и да добијат увид во грешките на нивните професионални противници.

Пазарот е полн со компании кои обезбедуваат услуги за транскрипција . Но, она на што повеќето провајдери се фокусираат првенствено се цените бидејќи сакаат многу клиенти да потпишат договори бидејќи тоа ги зголемува нивните профитни маржи. Сепак, иако евтината услуга може да доведе во искушение повеќе клиенти, тоа не е секогаш доверливо и сигурно, што може да ги стави на ризик новинарите.

Софтверот за транскрипција конвертира различни типови медиуми во текст или се прикажува како преводи на екранот. Софтверот ви овозможува да користите препознавање говор за сериозни задачи како што се менување гласови доколку вашиот клиент има оштетен слух.

Софтверот за транскрипција ќе им олесни многу работа на новинарите кои мора да поминуваат часови правејќи транскрипции кои се бесмислени и го влечат нивниот морал потешко отколку што треба.

best transcription service

Софтверот за транскрипција им дава начин на апликации како гласовното пишување

Со софтверот за гласовна транскрипција, новинарите и другите писатели можат да го искористат процесот на пишување напис кој одзема многу време и да го трошат  повеќе  време за работа на она што е важно – нивната содржина. Гласовното пишување е многу побрзо од пишувањето.

Снимачот на глас е апликација која може да снима мали белешки и гласови, а потоа автоматски да ги транскрибира како текст на тастатура. Софтверот за пишување глас може да им помогне на новинарите во ерата на истражувачкото новинарство или на секој новинар кој треба да истражување  и често патувајте бидејќи не ви треба интернет конекција за да работите со него.

Бучавата во позадина може да биде  филтрирани  надвор. Исто така, тоа е корисно за време на интервјуата додека собирате информации од некој што можеби е свртен од вас или кога снимате некој што раскинува веднаш штом ќе забележи камера.

Софтверот за транскрипција продолжува со брзото темпо на интервјуа

Како новинар, од клучно значење е да ангажирате административен тим кој може брзо да ги транскрибира вашите интервјуа. Ова е  суштински  за започнување и управување со процесот на правење конечна копија од вашата статија.

Одржување во чекор со барањата на новинарството со тоа што ќе останете точни и  побрзо  гарантира дека ќе го одржувате бизнисот низок и сите среќни, што ќе ви овозможи да произведувате прекрасна новинарска содржина за новинските агенции,

Корисно е да имате препис за кратко известување

Со користење на софтвер, вие не само што можете да разговарате, туку и да ги испитате контроверзните гледишта на новинарите и историчарите. Ова е затоа што  анализа на дискурсот  е процес на систематска анализа на јазикот за траги од идеологија и содржина.

Анализата на дискурсот се спроведува во последните триесет години на различни универзитети, организации и институции ширум светот.

Насловите во Њујорк тајмс се подложени на анализа на дискурсот за да се види што  трендови  постојат во нивните наративи. Изворите како што се The Wall Street Journal и списанието People се анализирани од академски студенти кои конкретно ги разгледуваат прашањата за абортусот или активизмот за правата на жените ширум светот.

Кои се некои софтвери за аудио транскрипција?

Целиот софтвер за транскрипција прави слична задача, но Transkriptor  нуди на  најдобар  квалитет и најниска цена. Еве други опции, ако сакате да го споредите Transkriptor.

Happyscribe

Ова е еден услуга за аудио транскрипција  кој работи на преку 60 јазици. Отвора простор и за уредување и лекторирање. Дополнително, Happy script ви дава можност за синхронизирање на алатки од трети страни за да ви го олесни приспособувањето на искуството.

Rev

Rev е повеќе a  прирачник  услуга за транскрипција отколку софтвер за аудио транскрипција. Ви наплаќа 1 и четвртина долар за минута снимање. Тврдат дека работата ќе ја завршат во рок од 12 часа и тоа со 99 проценти точност.

transcription services

Amberscript

Amberscript има опции за рачна и автоматска транскрипција. Тој е поддржан од компании како Нетфликс, Дизни и Мајкрософт. Тоа е робустен и доверлив софтвер за транскрипција на аудио и видео.


Nuance
Оваа алатка наликува на полноправна алатка за продуктивност. Ви овозможува да го контролирате секој дел од процесот на креирање документи само со вашиот глас. Тоа е одличен софтвер за аудио транскрипција за креирање проекти.

Trint

Тринт е еден од одличните софтвери за работа со аудио транскрипција со вештачка интелигенција. Има многу опции за збогатување на вашето искуство. Можете да правите работи како што се доделување имиња на звучници и оставање потсетници. На крајот, можете да го извезете нештото.

Otter

Со Otter, можете да правите многу работи покрај вообичаената транскрипција. Можете да додавате белешки, клучни фрази и визуелни слики. Можете да го обучите алгоритмот за одредени гласови да ги повикува во иднина. Безброј компании како Zoom, IBM и Dropbox го користат овој производ за да не мора да се грижите за кредибилитетот.

Scribie

Scribie испорачува и автоматизирани и човечки транскрипции на разговори. Нивните клиенти ги подготвуваат записниците за само 36 часа. Ова им дава време што им е потребно да го разгледаат и одобрат без да трошат на долга работа за транскрипција на разговори.

Служи како провајдер за сите деловни професионалци од сите индустрии. Мноштво компании ја користат и се колнат во услугата што ја обезбедуваат за нивното секојдневно деловно работење.

Sonix.ai

Sonix е софтвер за автоматизирана транскрипција со вештачка интелигенција што му овозможува на секој да снима и прикачува снимки на својот јазик. Тоа е автоматски систем за аудио и видео транскрипција , како и за превод и титлување. Ова е клучна способност бидејќи рачно препишувањето долги разговори од почеток може да биде скапо или несоодветно.

Sonix го автоматизира целиот процес, поддржувајќи ги сите јазици без потреба од увоз на датотеки или означување на транскрипти со временски шифри. Соникс нуди снимки што може да се прикачи од веб или мобилни уреди. Снимките, исто така, може да се примаат со прилог на е-пошта или да се испраќаат директно од локални датотеки.
video transcription
human-based transcription

Транскрипција на GMR

GMR Transcription е услуга за транскрипција базирана на луѓе каде што фокусот е првенствено на квалитетот. Нема роботи вклучени во кој било аспект од процесот. GMR исто така има гаранција за точност од 99%.

Независните лектори ги прегледуваат сите транскрипции за да видат дали има грешка. Ако е така, тие веднаш ќе ги вратат вашите аудио датотеки со уредно напишана корекција на дното. Ниту едно намалување или бришење нема да влијае на контекстот на важниот јазик.

TranscribeMe

TranscribeMe е услуга за транскрипција и титлови за видео датотеки. Велат дека нивната вештачка интелигенција е попаметна и попрецизна од луѓето.

TranscribeMe, исто така, има брзи времиња на пресврт и нуди добри цени за транскрибирано аудио. (обично се наоѓа за околу 4 долари за аудио од 1 час). Овие три фактори им даваат на писателите зголемување на продуктивноста со отстранување на најлошиот елемент од нивната чинија: препишување цитат.

AI transcription
Mac transcription software

SpeechPad

SpeechPad го подигна бизнисот со титлови на такво ниво на кое многумина му се восхитуваа. Тоа е една од најстарите услуги за транскрипција на интернет и тие вклучуваат два вида.

Основата на вработените во SpeechPad не е ограничена само на англиски јазик. Обезбедува поддршка за преведувачи за други јазици, на пример, шпански, јапонски и германски.

Тие исто така користат софтвер за да се осигураат дека преводите се претставени со совршена граматика без никакви недоследности и печатни грешки. И ова автоматски ги прави да успеат да имаат многу брзи времиња на пресврт.

Тие исто така ги имаат најдобрите услуги за титлови со дизајн што одговара на преписот. Што го олеснува читањето или следењето кога е потребно.

Кога барате преведувач на странски јазици SpeechPad е вашата услуга за транскрипција. Некои од причините ја вклучуваат нејзината брзо време на пресврт и конкурентни цени, како и долгогодишно искуство.

Audio Transcirption Software User

Со Transkriptor, се комбинираат сите придобивки од секој софтвер за транскрипција . Услугата е брза, достапна и точна. Започнете да го користите бесплатно сега!

Пишувајте работи во движење.

Пристап од сите уреди.

Претворете ги аудио датотеките во текст во iPhone и Android.

blank

Погледнете што кажаа нашите клиенти за нас!

Ние им служиме на илјадници луѓе од која било возраст, професија и земја. Кликнете на коментарите или на копчето подолу за да прочитате повеќе искрени критики за нас.

Маришели Г.
Професор
Read More
Главната придобивка за мене е времето. Каква одлична алатка за мене, сега можам да ја работам мојата работа брзо и квалитетно. Transkriptor е навистина добра алатка за истражувачите, бидејќи ние мора да работиме ваков вид на задача и немаме многу време за трансрипција.
Химена Л.
Основач
Read More
Сè е многу добро, не е скапо, добра врска помеѓу цената и квалитетот, а исто така е доста брзо. Голема прецизност во однос на времињата на титловите и во препознавањето на зборовите. Требаше да се направат многу малку корекции.
Жаклин Б.
Социолог
Read More
Она што најмногу ми се допадна кај транскрипторот е тоа како има висока точност. Со лесна за употреба платформа, ми требаше само да направам прилагодувања на интерпункциските знаци
Previous
Next

Најчесто поставувани прашања

Луѓето го поставуваат своето аудио и добиваат автоматска транскрипција од тоа аудио за само неколку минути.

Transkriptor има илјадници редовни клиенти кои се безбедни знаејќи дека ќе бидат исполнети. Студенти, новинари, истражувачи и други професионалци се меѓу оние кои ги обезбедува Transkriptor. Тие користат софтвер за аудио транскрипција Transkriptors секој месец без мака.

Transkriptor го зема вашето аудио и го испорачува финалниот производ за помалку од половина од времетраењето на вашето оригинално аудио. Transkriptor гарантира повеќе од 90 проценти прецизност дури и на вашите најкалливи аудио датотеки. Уште повеќе, можете да го уредувате вашиот финален текст со нашиот софтвер за аудио транскрипција доколку сакате да поправите какви било грешки потоа.

Transkriptor поддржува широк спектар на формати, вклучувајќи mp3, mp4, wav… Дури и ако имате датотека со чуден формат, можете да користите онлајн алатки како што се конвертио или облак конвертирање и да се направи за неколку минути.