Како да се транскрибира GoToMeeting состаноци

Слика од компјутерски екран на кој се гледа GoToMeeting сесија, со група луѓе и транскрипција во живо видлива.
Зголемете ја продуктивноста со транскрибирање на вашите Gotomeeting состаноци.

Transkriptor 2022-08-16

Продуктивните бизниси се грижат нивните состаноци да се снимаат. Состаноците кои водат референци ја зголемуваат продуктивноста бидејќи нема ништо изгубено во преводот во однос на малите детали. Користењето на состаноци GoToMeeting е многу вообичаено во корпоративниот бизнис, а апликацијата ја препознава важноста да се чува референца за вашите состаноци.

Дали има вградена функција за транскрипција во GoToMeeting?

Состаноците на GoToMeeting обезбедуваат вградена функција за транскрипција, што значи дека претворањето на вашиот состанок GoToMeeting во текст е практично. Овој додаток на услугата значи дека можете да пристапите до сигурни транскрипции на вашите состаноци. Оваа функција е достапна само на одредени планови, па затоа можеби вреди да се разгледаат други опции.

Како да ги препишете состаноците GoToMeeting од внатрешноста на апликацијата?

За да ги препишете вашите GoToMeeting состаноци користејќи ги нивните ресурси, можете да ги направите следниве чекори:

1. Најавете се на вашата сметка на GoTo Meeting.

2. Пристапете до панелот за поставки

3. Изберете ја опцијата за транскрипција и поставете ја на „Вклучено“, а потоа кликнете Зачувај

Откако ќе го направите тоа, ќе ги најдете вашите идни снимки во делот за историја на состаноци. Повторно оваа функција е достапна само преку нивните деловни и претприемнички планови. За плановите на претпријатието, треба директно да ги контактирате за понуда.

GoToMeeting е програма што може да се користи за одржување и транскрипција на состаноци

Кои се придобивките од препишувањето на состаноци GoToMeeting?

Плановите на GoToMeeting кои обезбедуваат функции за препишување обезбедуваат дополнителни функции кои се корисни за бизнисите. Овие дополнителни функции вклучуваат:

 • Лесна за пристап до транскрипција што можете да ја копирате/залепите
 • Функции за брзо споделување, можете да ја поврзете вашата транскрипција со други
 • Пребарување клучни зборови, можете да најдете клучни содржини и зборови користејќи функција за пребарување
 • Автоматско лизгање, можете да го гледате/слушате состанокот додека ја прикажува транскрипцијата
 • Преглед на време за разговор, оваа функција ви овозможува да го видите времетраењето на разговорот на учесниците на состанокот во снимањето

Овие различни функции ви овозможуваат да извлечете максимум од вашите транскрипции. Способноста за брзо споделување на транскрипцијата и изолирање и пребарување на одреден дел нуди ниво на ефикасност од кое ќе имаат корист сите бизниси, бидејќи времето е пари. GoToMeeting Meetings се зачувува и во облак услуга, што значи дека можете да пристапите до вашите снимки и транскрипции на состаноци од кој било уред на која било локација со вашите акредитиви за најавување.

Состанок што може да се препише

Колку е скапо да се транскрибираат состаноците на GoToMeeting?

Минималниот услов за тоа да се направи во апликацијата е претплата на нивната деловна претплата, која е со разумна цена. Постојат опционални додатоци кои вклучуваат, но не се ограничени на

 • HD видео
 • Нема временски ограничувања на состаноците
 • Неограничено снимање во облак
 • Споделување на екранот
 • Мобилно снимање во облак

Кои алтернативи постојат за претворање на состанок GoToMeeting во текст?

Можно е да ги земете снимените состаноци од вашата историја и да користите други алтернативи за да ги препишете. Други опции вклучуваат:

 • Transkriptor
 • GoTranscript
 • Sonix
 • Audext
 • Maestra
 • Happyscribe

Дали транскрипциите на вештачката интелигенција се подобри од оние генерирани од човекот?

GoToMeeting нуди транскрипции водени од вештачка интелигенција, кои во повеќето случаи се многу точни во споредба со нивните колеги генерирани од човекот. Честопати, транскрипциите генерирани од човекот бараат уредување и прегледување, додека оние што се управувани со вештачка интелигенција имаат тенденција да бидат попрецизни или да обезбедуваат известувања кога има грешки или конфликти.

Зошто да го конвертирате состанокот GoToMeeting во текст?

Различни студии покажаа дека транскрипциите им помагаат на вработените и деловните лица да се сетат на важни информации. Не само тоа, туку промовира фокус на состаноци и вебинари.

Другата главна придобивка за бизнисите да снимаат GoToMeeting Meetings е тоа што го прави состанокот достапен за секого, вклучувајќи ги и оние кои не биле на него. Сите ваши снимки и транскрипции се чуваат во пристапен и безбеден формат што може да се врати во секое време.

GoToMeeting може да се препише

Често поставувани прашања за препишување на состаноци GoToMeeting.

Дали треба да ја користам функцијата за транскрипција на GoToMeeting?

Не, се додека имате пристап до вашите снимки, можете да користите други услуги.

Колку се безбедни моите снимки/транскрипции на GoToMeeting?

Сите тие се заштитени со безбедниот дизајн на страницата со функции како автентикација заснована на ризик, заштита со лозинка, заклучување состаноци и клучеви за еден влез.

Колку е лесно да се снима/транскрибира мојот GoToMeeting?

GoToMeeting Meetings се компатибилни со целиот пакет на Google и Microsoft апликации, што значи дека сè е достапно и интегрирано на речиси секој уред од каде било.

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст