Како да се транскрибира во Зохо?

Слика која го прикажува процесот на транскрибирање на аудио во Zoho софтвер
Подобрете ги вашите односи со клиентите со користење на транскрипција во Zoho.

Transkriptor 2023-02-27

Како да се транскрибира во Зохо?

 • Најавете се на вашата сметка на Zoho и одете до апликацијата Zoho Транскрипција.
 • Изберете го јазикот што сакате да го препишете и кликнете на копчето „Подигни аудио“.
 • Поставете ја аудио датотеката што сакате да ја препишете .
 • Откако датотеката е поставена, кликнете на копчето „Транскрипција“.
 • Zoho Транскрипција автоматски ќе ја препише аудиодатотеката во текст.
 • Потоа уредете го текстот за да ги исправите сите грешки или да ги направите потребните промени.
 • Откако ќе бидете задоволни со транскрипцијата, зачувајте ја како документ или извезете ја во други апликации.

Zoho Транскрипција нуди и различни функции за подобрување на процесот на транскрипција, како што се идентификација на звучници, интерпункциски знаци и можност за додавање приспособени речници.

Што нуди Zoho?

 • Управување со односи со клиенти (CRM)
 • Алатки за е-пошта и соработка
 • Софтвер за управување со проекти и следење на време
 • Апликации за сметководство и финансии
 • Човечки ресурси и алатки за регрутирање
 • Маркетинг автоматизација и платформи за управување со социјалните медиуми
 • Софтвер за деловна интелигенција и аналитика
 • Алатки за градење и хостирање на веб-страници

Како да се користи Zoho?

Користењето на Zoho зависи од тоа кој производ на Zoho сакате да го користите, бидејќи секој производ има свој сет на функции и функции. Сепак, еве неколку општи чекори што треба да ги следите за да започнете со користење на Zoho:

 • Регистрирајте се за сметка на Zoho: одете на веб-страницата на Zoho и регистрирајте се за бесплатна сметка. Исто така, постои мобилна апликација за корисниците на Android и iOS.
 • Изберете го производот Zoho што сакате да го користите: прелистајте ја листата на Zoho апликации и изберете ја онаа што ги задоволува вашите потреби. Изберете од апликации како Zoho CRM, Zoho Projects, Zoho Books и многу повеќе.
 • Приспособете ги вашите поставки: Откако ќе го изберете вашиот производ на Zoho, приспособете ги поставките за да одговараат на вашите потреби. Променете ги поставките како јазик, временска зона, валута и друго.
 • Додадете податоци и информации: додајте ги вашите податоци и информации во апликацијата Zoho. На пример, ако користите Zoho CRM, додајте ги вашите податоци за клиентите, зделките и белешките.
 • Користете ги карактеристиките и функциите: истражете ги карактеристиките и функциите на вашиот избран производ Zoho. На пример, во Zoho CRM, користете функции како што се управување со потенцијални клиенти, управување со контакти и кампањи за е-пошта.
 • Интегрирајте со други апликации: Zoho исто така нуди интеграции со други апликации, како што се Google Suite, Microsoft Office и многу други. Можно е да ги користите овие интеграции за да се поврзете со други алатки што веќе ги користите.
 • Добијте помош: ако ви треба помош при користење на Zoho, пристапете до центарот за поддршка на корисници на Zoho, кој вклучува документација, упатства и форуми за корисници.
зохо

Зошто да го користите Zoho?

 • Сеопфатен пакет производи: Zoho нуди широк спектар на производи, вклучувајќи CRM, управување со проекти, сметководство и многу повеќе. Ова значи дека е можно да ги најдете сите алатки што ви се потребни за вашиот бизнис на едно место, што заштедува време и пари.
 • Достапни цени: производите на Zoho обично се пониски од многу други слични софтверски алатки на пазарот. Ова го прави Zoho одлична опција за мали бизниси и стартапи со ограничени буџети.
 • Кориснички интерфејс: производите на Zoho се дизајнирани да бидат лесни за употреба, дури и за луѓе со ограничено техничко знаење. Корисничкиот интерфејс го олеснува започнувањето со Zoho и започнува да ги користи неговите различни алатки и функции.
 • Приспособливи: Многу од производите на Zoho се многу приспособливи, што ви овозможува да ги приспособите за да ги задоволат вашите специфични деловни потреби. Ова ви помага да создадете решение кое најдобро функционира за вашата единствена ситуација.
 • Интеграција со други алатки: Zoho се интегрира со многу други алатки и апликации, како што се Google Suite и Microsoft Office. Ова ја олеснува работата на различни платформи и алатки.
 • Безбедност и приватност: Zoho сериозно ги сфаќа безбедноста и приватноста и нуди функции како автентикација со два фактори и шифрирање на податоците за да помогне во заштитата на вашите информации.

Дополнително, Zoho Voice обезбедува говорни и СМС услуги во истиот прозорец, а тоа е корисно за ангажирање на клиентите.

Што е Zoho CRM интеграција?

Интеграцијата на Zoho CRM се однесува на процесот на поврзување на Zoho CRM, софтвер за управување со односи со клиенти базиран на облак, со други апликации и услуги од трети страни со цел да се насочат работните текови, да се зголеми ефикасноста и да се автоматизираат задачите. Zoho CRM нуди низа вградени интеграции со други Zoho апликации, како и со популарни алатки од трети страни како што се Google Suite, Microsoft Office и Zapier.

Некои интеграции се наведени како:

 • Интеграции изградени од API
 • Интеграции на е-пошта
 • Интеграции на социјалните медиуми

Најчесто поставувани прашања

Zoho Транскрипција е онлајн алатка обезбедена од Zoho Corporation која им овозможува на корисниците да препишуваат аудио и видео датотеки во текст. Користи технологија за вештачка интелигенција (ВИ) за автоматско транскрипција на говорот и создавање на писмен транскрипт на аудио или видео содржина. Zoho Transcrib препознава повеќе јазици и дијалекти и се користи за транскрипција на широк опсег на аудио и видео датотеки, вклучувајќи интервјуа, предавања, подкасти, вебинари и многу повеќе.

На страницата за конфигурација на повици , изменете ја конфигурацијата на бројот и вклучете ја гласовната транскрипција. Кога е овозможена транскрипција на говорна пошта, вашите агенти автоматски ги добиваат аудиото и текстот на говорната пошта преку нивните соодветни адреси на е-пошта или специфичната е-пошта во редица со која се поврзуваат — или пристапуваат директно од страницата „ Дневници “.
Погрижете се известувањата по е-пошта да се овозможени за „Пропуштени повици со говорна пошта“. Ако не ги овозможите известувањата по е-пошта, вашите агенти, особено телефонските агенти според стандардниот план на изданието Enterprise Telephony, кои се обврзани во графичката контрола на тастатурата за бирање ZDialer, може да не знаат за говорните пораки што ги оставаат вашите клиенти.

Zoho е софтверска компанија базирана на облак, која обезбедува пакет алатки за онлајн продуктивност и соработка за бизниси и поединци.
Производите на Zoho се дизајнирани да бидат лесни за употреба и достапни за бизниси од сите големини. Компанијата обезбедува и бесплатна верзија на многу нејзини апликации за поединци и мали бизниси. Zoho има повеќе од 60 милиони корисници ширум светот и е препознаена по посветеноста на приватноста и безбедноста.
Дополнително, четботот на Zoho Desk може да се приспособи за да ги задоволи специфичните потреби на бизнисот и е интегриран со различни канали за комуникација како што се Зум, разговор на веб-страница, апликации за пораки и платформи за социјални медиуми.

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст