Глас во текст
Конвертор

Не треба повеќе да бурате со раце.

Претворете го гласот во текст со
Транскриптор.

Зарем не би било прекрасно да имате асистент кој ви држи белешки? Еве го твојот асистент.

Користете Transkriptor и претворете го вашиот глас во текст. Заштедете ја вашата енергија.

Како да го претворите гласот во текст?

Поставете го вашиот глас.

Ние поддржуваме широк спектар на формати. Но, ако имате некоја датотека што има редок и уникатен формат, треба да ја конвертирате во нешто повообичаено како mp3, mp4 или wav.

Оставете ни ја транскрипцијата.

Транскриптор автоматски ќе ја транскрибира вашата датотека за неколку минути. Кога вашата нарачка ќе заврши, ќе добиете е-пошта со известување дека вашиот текст е подготвен.

Уредете и извезете го вашиот текст

Најавете се на вашата сметка и наведете ги завршените задачи. Конечно, преземете ги или споделете ги датотеките за Транскрипција.

Еден сајт го прави сето тоа.

Користете ја контролната табла на транскрипторот за да ги направите сите промени што ви се потребни.

Чувајте ги вашите датотеки.

поправете ситни грешки.

подредете ги имињата на говорниците.

сменете ја должината на пасуси…

не мора да користите друга алатка.

someone who arranges their files
blank

Размислувајте 4 пати побрзо.

Пишувањето на вашите мисли е застарено. Зборувајте ги гласно. 

Претворете го гласот во текст со Transkriptor.

Пишувајте работи во движење.

Пристап од сите уреди.

Претворете го гласот во текст во iPhone и Android.

blank

Зошто треба да го конвертирате гласот во текст?

Користењето пенкало и хартија за снимање на нечии зборови е досадно. За многу години, стенографите, научниците, деловните луѓе и многу повеќе требаше да поминат многу часови рачно препишувајќи го говорот во текст. Сепак, можете веднаш да го конвертирате гласот во текст користејќи компјутерска програма со софтвер за автоматска транскрипција.

Користењето софтвер за автоматска транскрипција за претворање на гласот во текст има моќ да го промени вашиот бизнис. Тој е автоматски, лесен за употреба и достапен. Оваа статија се осврнува на тоа како можете да ги искористите предностите на софтверот за автоматско пренесување глас во текст за лесно да го конвертирате вашиот говор во напишан ракопис. Ќе разговараме за тоа што точно е оваа револуционерна технологија, придобивките од користењето софтвер за претворање глас во текст и на кого оваа технологија најдобро може да му служи.

Што можете да направите со глас до текст?

Технологијата од глас во текст може да се користи во многу поставки. Студентите можат да заштедат часови со користење на софтвер за автоматска транскрипција за да го претворат гласот во текст. Деловните луѓе кои присуствуваат на конференции или состаноци може да имаат корист од користењето на софтверот за автоматска транскрипција за претворање на глас во текст за снимање состаноци и конференции.

Земете белешки за состаноци со претворање на гласот во текст

Ако сте како многу професионалци таму и се најдете дека трчате од состанок до состанок за еден ден, вашата работа може да биде полесна со само часови подготовка секоја недела.

Софтверот од глас во текст не само што помага да се следи напредокот на проектите и да се остане на врвот на работата. Исто така, може да има голем ефект на олеснување на односите со тоа што ќе ги направи потранспарентни. Дополнително, поминувањето преку текстуални пораки наместо да зборува не само што е полесно за разумот на слушателот, туку и го задржува секој детал од вашите разговори достапни за преглед дури и долго откако ќе се слушнат.

Користете „Глас во текстуална порака“ при бура на идеи

Една од лошите страни на бурата на идеи со вашите раце е тоа што обично е бавно да ги запишете вашите мисли. Многу луѓе не можат доволно брзо да ги запишат работите и се фрустрираат и се откажуваат. Поентата на доаѓањето до идеи е да ги извадите таму и да ги запишете

Кога доаѓате до нови идеи, важно е да имате алатка за која можете да зборувате.

Многу писатели не ги искористуваат во целост технолошкиот напредок со бура на идеи во тишина и претворање на нивните гласови во текст. Не страдајте од блокада на писателот според вашите сопствени правила. Наместо тоа, користете гласовни белешки за да диктирате малку понеподобен начин да снимате сè што ќе кажете. Гласовните снимки се полесни за луѓето кои не можат френетично да пишуваат на тастатура или глувче. Затоа што им овозможува да зборуваат и да паузираат по потреба.

someone who brainstorms without hands

Дајте им одмор на рацете.
Нема потреба да правите повеќе ракопис

Премногу пишувате и пишувате со рака во секојдневниот живот.

Штета е што ова звучи вообичаено. Затоа што луѓето
не се наменети да седат и да пишуваат во текот на денот.

Ја трошите својата енергија.

Придобивките од автоматското претворање глас во текст преку рачна транскрипција

Секој што претходно напишал говор во текст рачно ќе има корист од користењето на автоматски софтвер за конвертирање на глас во текст. Автоматската конверзија од глас во текст е побрза, подобра за продуктивност и поудобна од транскрипција со пенкало и хартија, па дури и со рачно пишување.

Глас во текст ви заштедува време

Автоматскиот софтвер за говор во текст може речиси веднаш да го конвертира гласот во текст. Рачната транскрипција со пенкало и хартија или компјутер може да трае со часови. Брзото темпо со кое луѓето зборуваат на состаноци и други поставки често е пребрзо за да се препише рачно.

Софтверот за конверзија од глас во текст ја користи својата технологија за вештачка интелигенција за веднаш да исплука точен препис на сè што сте кажале. Ова е многу побрзо од било кој вид рачна транскрипција. Дури и ако автоматскиот софтвер прави грешки, враќањето назад и нивното уредување е сепак многу побрзо отколку рачно препишување говор од нула.

Глас во текст ја зголемува вашата продуктивност

Може да ве ослободи од потребата да поминувате часови работејќи на рачна транскрипција. Ако претходно требаше да се вратите по некој настан за да слушате снимка и рачно да ја препишете, знаете колку драгоцено време ви одзема овој процес. Едноставното отворање на конверторот за време на состанок значи дека повеќе не треба да го правите тоа. Користењето на софтверот ai ви овозможува вие и вашите вработени да поминувате повеќе време за да заработите и да се вклучите во продуктивни активности.

Глас во текст е погодно

Убавината на користењето на автоматска програма за претворање на глас во текст е тоа што може да се направи насекаде. Рачната транскрипција бара тивок простор за слушање снимка и рачно транскрипција. Во денешното зафатено опкружување, можеби немате време или енергија да барате таков простор. Автоматскиот софтвер за говор во текст обезбедува попогодна опција. Дури и ако нема Wi-Fi конекција, многу програми од говор во текст нудат мобилна апликација. Оваа апликација може да се пристапи од каде било во светот и не бара користење на гломазен лаптоп или носење пенкало и хартија.

Погледнете што кажаа нашите клиенти за нас!

Ние им служиме на илјадници луѓе од која било возраст, професија и земја. Кликнете на коментарите или на копчето подолу за да прочитате повеќе искрени критики за нас.

Оценети одлично 4,4/5 врз основа на 50+ прегледи на Capterra.

Маришели Г.
Професор
Read More
Главната придобивка за мене е времето. Каква одлична алатка за мене, сега можам да ја работам мојата работа брзо и квалитетно. Транскрипторот е навистина добра алатка за истражувачите, бидејќи ние мора да работиме ваков вид на задача и немаме многу време за трансрипција.
Химена Л.
Основач
Read More
Сè е многу добро, не е скапо, добра врска помеѓу цената и квалитетот, а исто така е доста брзо. Голема прецизност во однос на времињата на титловите и во препознавањето на зборовите. Требаше да се направат многу малку корекции.
Жаклин Б.
Социолог
Read More
Она што најмногу ми се допадна кај транскрипторот е тоа како има висока точност. Со лесна за употреба платформа, ми требаше само да направам прилагодувања на интерпункциските знаци
Previous
Next

Најчесто поставувани прашања

Кога зборувате во вашиот уред, технологијата користи софтвер за препознавање говор за да го слуша вашиот глас. Софтверот бара уникатни обрасци во звучните бранови за кои е кажано дека значат одредени зборови. За да го направите ова, вештачката интелигенција го разложува вашиот говор на мали фрагменти кои траат само илјадити делови од секундата. Потоа, софтверот го анализира секој звучен бран за обрасци на зборови пред да ги претвори сите препознатливи обрасци во зборови.
Бидејќи конверторите од глас во текст се потпираат на вештачка интелигенција за да го претворат гласот во текст, технологијата може да се научи на нови обрасци и звучни бранови. Ова може да се поврзе со „модел независен од говорникот“ за ефикасно слушање на новите акценти и дијалекти. Софтверот може да научи како да користи контекстуални индиции за да каже кога треба да се стават интерпункциските знаци. Вештачката интелигенција може да ги погледне и околните зборови за да одлучи која верзија на зборот да ја користи. Ова е важно кога зборувате збор што звучи слично на друг и може да има повеќе од еден правопис.

За да заштедите време, пари и напор за конвертирање глас во текст, размислете за услуга за транскрипција како Transkriptor . Транскриптор е автоматска услуга за транскрипција која нуди низа платени и бесплатни опции. Вештачката интелигенција на Transkriptor може да слуша повеќе звучници и акценти и автоматски да препишува говор на десетици јазици. Транскриптор нуди и лесно уредување на ракопис по снимањето. Ова го прави Transkriptor една од најфлексибилните алатки на пазарот.