Поддршка

Вашиот водич за најдобра транскрипција

Почни

Transkriptor е онлајн софтвер за транскрипција што го забрзува процесот на транскрипција со користење на најсовремена вештачка интелигенција. Нашата веб-апликација може да се користи на многу области, од препишување новинарско интервју до титлување на онлајн содржини.

Треба само да се регистрирате и да ја потврдите вашата адреса за е-пошта за да добиете бесплатен пробен период. Откако ќе се регистрирате, ќе бидете пренасочени на контролната табла на вашата сметка. Од оваа страница можете да започнете нова транскрипција, да ги преземате вашите датотеки за транскрипција или да ги прегледате претходните задачи за транскрипција.

Прво кликнете на страницата Моја сметка за да отидете на вашата контролна табла. На контролната табла, кликнете на соодветната услуга за транскрипција (транскрипција, титл, одвоени звучници). Ќе влезете во соодветната страница за услуга.

На страницата за услугата, изберете го јазикот и кликнете на подигнете датотека. Ако изберете погрешен јазик, освежете ја страницата и обидете се повторно. Ќе се отвори скокачки прозорец, од вас ќе биде побарано да ја изберете датотеката што сакате да ја препишете. Почекајте додека не се прикачат вашите аудио или видео. Статусот на вашата датотека ќе биде поставен како „Се обработува“ на страницата за нарачки. Честитки, го направивте тоа!

По неколку минути (обично 1/5 од должината на датотеката) ќе добиете е-пошта за да ве извести дека вашиот препис е подготвен. На вашата контролна табла, кога ќе видите дека статусот на вашата датотека е завршен, тоа значи дека можете да ја отворите. Кликнете на прегледот за да ја отворите соодветната транскрипција и да ги преземете вашите датотеки за транскрипција.

Да! Потребно е само да се регистрирате за да го добиете вашиот бесплатен кредит. Ќе го видите вашиот преостанат кредит на страницата на вашата сметка.

Не, не ви треба кредитна картичка за да ги испробате нашите услуги за транскрипција.

Ние нудиме 100% гаранција за задоволство. Доколку не сте задоволни со квалитетот на транскрипцијата или нашите услуги, испратете мејл на customer@transkriptor.com и известете нè во рок од 7 дена од плаќањето. Ќе направиме 100% рефундирање. Имајте предвид дека секој клиент може да поднесе најмногу едно барање за рефундирање.

За транскрипциите

Можете да прикачувате аудио датотеки од кој било уред на веб-страницата на Transkriptor.

Поддржуваме неколку аудио и видео формати. Поддржани формати на датотеки се mp3, mp4, wav, webm и flac.

Ако имате различен формат, користете која било алатка за конвертор на медиуми за да ја конвертирате вашата датотека во поддржан формат. Погрижете се да одржувате висок квалитет на звукот.

Еве неколку алатки за онлајн конверзија на медиуми што можете да ги користите:

Транскрипторот се декодира со повеќе од 90% точност. Наместо да дешифрира збор по збор, Transkriptor дешифрира со евалуација на целата реченица или на целиот пасус. На овој начин се прави попрецизна транскрипција.

Силен шум во позадина

Ова е убедливо најголемиот непријател на висококвалитетната транскрипција. Колку што е можно, обидете се да снимате внатре или во студио, бидејќи уредувањето на шум е доста напорна задача. Ако имате позадински шум, прво елиминирајте го.

Платформите како Audacity, Adobe Audition и AVID имаат алатки за помош, но тоа не е сигурен поправка. Audacity е бесплатна апликација за аудио снимање и уредување со отворен код.

ЧЕКОР 1

Отворете го Audacityteam.org/download, кликнете на „Датотека“ и „Отвори“ и лоцирајте ја датотеката што сакате да ја поправите

ЧЕКОР 2

Изберете го вашиот „Рум тон“ со влечење на глувчето над дел каде што има малку или никаков аудио звук

ЧЕКОР 3

Изберете го менито „Ефект“ и потоа изберете „Намалување на шумот“

ЧЕКОР 4

Кликнете на „Земи профил за шум“ и почекајте да исчезне модалот

ЧЕКОР 5

Кликнете назад на временската линија на аудио за да го исчистите вашиот избор

ЧЕКОР 6

Повторно изберете го менито „Ефект“ и повторно изберете „Намалување на шумот“.

ЧЕКОР 7

Кликнете на „Преглед“ за да ги слушнете стандардните поставки за отстранување шум. Можете да изберете еден од овие стандардни за да видите дали функционираат

ЧЕКОР 8

Ако сè уште слушате бучава, тогаш едноставно приспособете ги лизгачите (видете ги описите подолу) и потоа кликнете на „Преглед“ повторно

Држете го микрофонот блиску до звучникот

Колку е поблиску микрофонот до звучникот, толку подобро. Доброто изговарање на зборовите ќе обезбеди подобра верност на звукот.

Скајп и телефонски интервјуа

Овие обично имаат многу низок квалитет на снимање, поради компресија што се користи во овие услуги. Може да наидете на помала точност со овие снимки.

Тешки акценти

Нашите модели се обучени за многу податоци, но тешките акценти се една од најтешките работи за транскрипција!

Ако најдете грешка, ве молиме испратете ја е-пошта на customer@transkriptor.com Ќе се обидеме да го решиме проблемот во рок од 24 часа. Ве молиме наведете детали (вклучувајќи URL на веб-страницата) во вашата пошта.

Може да има две причини за оваа грешка и двете од нив имаат брз лек. Првиот е да бидете сигурни дека користите Google Chrome бидејќи нашиот уредник е дизајниран да работи добро со Google Chrome. Второ, вашиот TXT уредник може да има различна стандардна конфигурација за кодирање (на пр. ANSI), но не грижете се за тоа. Додајте ја оваа екстензија во вашиот прелистувач на Chrome и лесно отворете ги нашите датотеки

На вашата страница за транскрипција можете да најдете формулар за повратни информации, ние навистина ги цениме вашите повратни информации за да ги подобриме нашите услуги.

Сметка и приватност

За да обезбедиме мир на умот за сите наши корисници:

  • ги шифрираме сите податоци на нашата страница
  • ги извршуваме сите наши услуги на облакот.

Дополнително, ние не хостираме ниту работиме наши сопствени рутери, балансери на оптоварување, DNS сервери или физички сервери што овозможува дополнителен слој на безбедност за датотеките на сите наши корисници.

Нашиот центар за податоци се наоѓа во Европската унија. Тоа е објект во согласност со ниво IV, PCI DSS и ISO 27001, а ние сме целосно усогласени со Општата регулатива за заштита на податоци (GDPR).

Секогаш кога поставувате датотека на Transkriptor, ние сме должни да се погрижиме да биде заштитена во секое време. Меѓу чекорите што ги преземаме се следниве:

  • Сите поставувања остануваат 100% ваша сопственост
  • Ние ги шифрираме и заштитуваме вашите податоци во секое време

Ние работиме со голем број амбасади, конзулати, истражувачки институции, адвокати, лекари и новинари, па затоа е толку важно вашата безбедност и приватност да бидат заштитени во секое време

Можете да ја избришете вашата транскрипција и вашата датотека од вашата страница за нарачка. Ако го задржите, вашите аудио и видео датотеки автоматски ќе се избришат по 30 дена. Вашата транскрипција ќе биде избришана по 90 дена. Преземете ги вашите транскрипции пред 90 дена.

Ве молиме испратете ги барањата за бришење сметка на customer@transkriptor.com Вашата сметка и сите релевантни податоци ќе бидат избришани во рок од 24 часа.

Прашајте не

Не го најдовте тоа што го барате?

Нудиме поддршка 7×24, слободно прашајте што било. Ќе ви одговориме со е-пошта во рок од 24 часа.

Пошта за поддршка: customer@transkriptor.com